icon

Ako by ste sa cítili vy?

miskap2111
19. apr 2013

Ahojte! Nikdy som si nemyslela, že prispejem diskusiou tohto typu, ale chcela by som vedieť váš názor. Už vyše 2 rokov mám úžasný vzťah, s úžasným mužom, ktorý je doslova balzamom na dušu v mojom živote za posledné roky. Tento vzťah je síce na diaľku, ale všetko perfektne funguje- snažíme sa stretávať aspoň raz za 3-4 týždne a aspoň na celý týždeň,keď nie sme spolu, každý deň samozrejme skypujeme, posielame si správy a emaily. A keď sme spolu, alebo aj keď nie, vládne medzi nami krásna harmónia a láska - veď nakoniec sme si obidvaja všeličo v živote preskákali a chápeme, že nikto nie je dokonalý, takže aj tie určité veci, ktoré nám trochu vadia, dokážeme s prehľadom riešiť. Takže zrelí ľudia, v krásnom vzťahu... Ale... A toto je vec, na ktorú by som rada počula váš názor. Ja som nikdy nebola na Facebooku a ani som sa tam nechystala, ale predsa len ma určité okolnosti k tomu dokopali, tak som sa tam teda pred pár dňami zaregistrovala. No a samozrejme, jedna z vecí, ktorú asi človek automaticky urobí, tak som si pozrela priateľov mne blízkych ľudí. Len tak zo záujmu- koho tí moji blízki poznajú. No a tak som si prezrela aj priateľov môjho partnera. A zarazila ma tam - a to doslova že uzemnila- jedna vec. Všimla som si totiž, že pár ženám, ktoré má v priateľoch a ktoré sú naozaj krásne, lichotí spôsobom, ktorý je podľa mňa trochu moc. Nerobí to vobec tajne, normálne im hodí koment ku fotke typy: "Wow. Si taká nádherná.". Alebo "Doslova si mi vyrazila dych, taká si krásna". Alebo "Si taká sladká"... Atď.. Ako som hovorila, robí to naozaj "verejne", čiže každý môže vidieť tieto komenty. Napriek tomu sa mi to zarezalo ako určitá rana do srdca, lebo som si myslela, že toto sú vety, ktoré patria vyslovene veľmi blízkej žene- teda mne. Niežeby som si myslela, že nemá vobec lichotiť druhým ženám - veď to poteší, ale skor by som si myslela, že to má byť niečo "všeobecnejšie" - typu- "výborne vyzeráš, sekne ti to, pekné alebo aj krásna fotka ".. je stále ok.. No a keďže som si to s ním chcela vyjasniť, tak som mu to včera cez Skype povedala. A jeho reakcia bola, že sa doslova urazil, povedal, že žiarlivosť je jedna z vecí, ktorá sa mu vyslovene prieči a že sa ho dotklo, že mu neverím a takto ho šmírujem. Ja som sa mu ospravedlnila, s tým, že asi je moja reakcia naozaj neadekvátna, ale že som sa a ho nesnažila šmírovať - veď to všetko má verejné (mohli by ste to vidieť aj vy), ale čo by robil napríklad on, keby si verejne niekde čítal, ako mi nejaký chlap lichotí týmto spôsobom ako on lichotí tým iným ženám. Jednak - či by nežiarlil a jednak, čo si asi myslia tie ženy (že možno im dáva týmto nejakú "nádej", ak sú nezadané), alebo ak sú zadané, ako sa môžu cítiť ich partneri... Na to mi on povedal, že jemu by to nevadilo. A keď som sa spýtala, že čo by mu vadilo- kedy by na mňa žiarlil, tak povedal, že vtedy, keď by ma videl s nejakým mužom a bolo by viditeľné, že sú tam nejaké dotyky, či náznaky určitej intimity.. Tým sa naša debata skončila, len som ho poprosila, že by som bola rada, aby si možno niektoré vyjadrenia typu - "vyprážaš mi dych, taká si krásna", nechal len pre mňa, lebo to sú veci, ktoré mi robia veľkú radosť. Povedal, že dobre.. Napriek tomu stále cítim nejaký ten osteň v mojom srdci. Ja už to ďalej rozmazávať nebudem, ani sa k tomu nebudem vracať, dokonca uvažujem, že z toho FB sa odhlásim (aj keď som tam 2 dni s cestou 🙂 ), aby ma to nejako nelákalo, niečo si tam čítať, hoci aj veci, ktoré sú pre verejnosť. Ale predsa ma zaujíma, či by ste sa aj vy cítili trochu smutné, či by vás to zamrzelo a zabolelo a či si myslíte, že bola chyba, že som mu to vobec povedala a jednoducho som sa len cez to neprekusla... Viem, že toto je absolútne banálna téma, ale predsa..

Strana
z3
petra8786
19. apr 2013

raz ta bude podvadzat uvidiš....
@miskap2111

xlucia
19. apr 2013

@miskap2111 neviem kolko mas rokov, ale myslim ze ta to stve zbytocne a nemas na co ziarlit.
jednak je to priatel mozno emotivnejsi ako ty, zvyknuty lichotit zenam. proste to asi s nimi vie.
a jednak nie je to tvoj manzel, nemate nijaky oficialny korektny vztah, nezijete spolu je to len tvoj velmi dobry priatel, takze si myslim ze nemas pravo zasahovat do toho ako sa vyjadruje smerom k inym zenam. hanlive to nebolo, mozno len prilis obdivne.
ale inak ja som svoju muzovi nikdy nehovorila co smie a co nesmie hovorit, a to sme spolu 14 rokov. je to moj muz, nevychovavam ho ako dieta

krasneleto
19. apr 2013

@miskap2111 tazko povedat. ty musis vediet ci je taky bezne.. alebo sa takto prezentuje na nete... kazdy chlap sa ohradi tym aky mas dovod ho smirovat.. dalsia vec je ze ked to robi verejne este neznamena ze je to v poriadku... lebo v duchu hesla pod lampou je najvacsia tma by ma to nasralo... ale muzi najdu vzdy sposob akym dokazu bezuhonnost a bezucelovost takychto komentov... nakoniec ty si ta co tam liezla a robis si sama nervy... tazko posudit .. ale su aj horsie veci... co neznamena ze to mas tolerovat... hlavne rob tak ako to citis ty...

wena
19. apr 2013

Každý ma hranice posunuté niekde inde, mne by to vadilo veľmi a cítila by som sa v takom vzťahu nepríjemne.
Nezdá sa mi veľmi normálne aby zadaný muž lichotil inej žene slovami "Doslova si mi vyrazila dych, taká si krásna".

Toto by som asi neprekusla a s takým človekom by som nechcela byť.

tweetynkaa
19. apr 2013

@miskap2111 uf, tak miška...ja sa asi tiež trošku rozpíšem..podľa mňa sa nemusíš viniť za to, že si sa zaregistrovala na sociálnu sieť, prečekovala si svojho dlhoročného priateľa a povedala mu, čo sa ti nepáči...nie!.. ja som si prešla niečím, z časti podobným..mala som priateľa, ktorý mi na znak obrovskej lásky povedal svoje heslo..v jeden deň sme sa pohádali, pretože celý čas si s niekým sms-koval v mojej prítomnosti a nepovedal mi s kým..tak som sa večer prihlásila na jeho účet..a pár vecí mi tiež vyrazilo dych...napr. jeho správy, kde dievčatám písal rovnaké frázy ako ten tvoj... vysvetlili sme si to a náš vzťah stroskotal na iných veciach, lebo ja žiarlivá nie som...ale súhlasím s tebou...tieto vety patria jednej žene, a nie všetkým dookola....ja by som si tiež nedovolila povedať "cudziemu" chlapovi - uu,si taký sexy na tej fotke, až sa mi hlava zatočila..
jednoducho - urobila si dobre a podľa mňa nie je na škodu raz za čas si ten jeho profil takto pozrieť ;) ja verím, že on to pochopí ;)

petroemka
19. apr 2013

@petra8786 a to ako preco by ju mal podvádzat? pekna hlupost to napisat ja si myslim ze si mmoc bereš horsie keby to robil tajne do internej posty ale aj ja dávam komenty podobného typu ja b som to tak katastrofalne nebrala 🙂

michellinkalove
19. apr 2013

Ahoj,a sis si ista,ze to,co medzi Vami je, je vztah, alebo iba vztah taky nadialku, prilezitostny, ze sa tak raz za cas stretnete a uzijete spolu? Lebo si myslim, ze 2 roky je dost dlha doba na to, aby ste sa vo vztahu viac pohli a boli spolu kazdy den ... Mozno Ty to beres ako vztah a on len ako nejaku kamosku z internetu, skypu s ktorou si raz za mesiac uzije ... A ak dava taketo komplimenty druhym na facebooku, asi to s Tebou nemysli az tak vazne, ze si pre neho jedina, lebo by si to voci druhej zene nedovolil napisat ... Ale to je iba moj nazor nic v zlom 🙂

petra8786
19. apr 2013

@petroemka pišem,lebo presne s takym niečim mam skusenost s viacerymi chalanmi a este ked sa urazil a nesnazil sa problem riesit,by som sa pytala..a preco sa urazil??? no asi vedel prečo...chlap ,ktory neslinta po inych hentake komenty nepise

moonlight1210
19. apr 2013

on bol jasny - povedal ti, ako taketo veci berie. ty si to vzala na vedomie.
ty si bola jasna - povedala si mu, co ti vadi a on suhlasil, ze to teda robit nebude. vzal tvoju poziadavku na vedomie.
uz neries dalej.

ano, zamrzelo by to, ale keby sa to objasnilo, uz nie.

a je dobre, ze si mu to povedala. ved si to len povedala. dufam, ze nevycitala. mal by to brat ako bonus, ze si veci vyjasnujete hned ako sa vyskytnu a nehrate sa na chapavych, ustretovych, ktori su potom frustrovani, co vsetko tomu druhemu dovolili, hoci im to "tajne" ublizovalo.

kuckac
19. apr 2013

Určiť hranicu medzi tým, čo ešte dokážeš tolerovať ako lichôtky iným ženám a čo je už príliš intímne a osobné dokážeš len ty sama. Pretože tu ti každá napíše len názor svoj, ako by sa cítila ona, ale ani jedna z nás nie je v Tvojej koži a ako som mala možnosť čítať si Tvoj iný príspevok - usudzujem, že Tvoja intuícia a Tvoje rozhodnutia riadia od istej doby Tvoj život. Preto skús aj teraz vsadiť - na svoj pocit, aký z toho máš .Myslím, že všetko , čo nás trápi by sme mali vedieť partnerovi povedať - to že si sa neprekusla a povedala si o svojich pocitoch je určite normálne a správne.

kikaba44
19. apr 2013

@miskap2111 muž na správnom mieste, so správnym prístupom k ženám, ktoré treba neustále chváliť, povzbudzovať a vynášať na piedestál, aké sú milé, krásne, múdre lebo muž nevie miesto ani hodinu, kedy ktorej sa to zapáči a oddá sa mu a jeho život bude ako:
Kúpeme sa spolu vo vani, sme nekonečnou vášňou spútaní, telá máme krásne mokručké a robíme spolu veci chutnučké.
Tvoja špongia.

terezka1947
19. apr 2013

@miskap2111 vies,na jednej strane nie je dobre,aby si zbytocne hladala a upodozrievala ho z niecoho,lebo uz samotne upodozrievanie vas vztah pochova a budete nestastni obaja....ale zase,urcite by som bola vsimavejsia....co ja viem,ked sedite v restike ci sa otoci za kazdou,resp.ako sa k tebe chova na verejnosti,ci sa nevyhyba dovernostiam s tebou....neviem,myslim,ze najdes spravny pristup a spravnu mieru-co ano a co uz nie v jeho spravani...ale ver,ze ked je raz suknickar a raaad zenam rurizuje,nezmeni sa...ma takeho kolegu-ten stale riesi nejake zeny,stale net,telefon,kavicka...vraj nic viac..ALE jeho zenou by som byt nechcela 😀 😀radsej z kratsej cesty odist.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
miskap2111
autor
19. apr 2013

Ďakujem baby za názor. Podotýkam, že som pozerala len jeho verejný profil, čiže dokonca ani nevidím, čo má otvorené pre priateľov, lebo nie sme prepojení ako priatelia na FB (ani nechcem).

@xlucia - my nie sme len priatelia - plánujeme svadbu a že sa za ním odsťahujem. Čiže mám s ním hlboký vzťah. Nemám pocit, že tým, že navzájom komunikujeme o tom, čo nás trápi a čo nie, je správanie ako k dieťaťu. My sme si od začiatku povedali, že si budeme otvorene hovoriť veci, lebo práve na nedostatku komunikácie zlyhali naše predchádzajúce vzťahy. Ja som mu nehovorila, že to nemá robiť, ja som ho poprosila, aby si niektoré veci nechal len pre mňa...

miskap2111
autor
19. apr 2013

@michellinkalove áno, je to medzi nami hlboké a už by sme to dávno riešili- teda sťahovanie, ale on je Belgičan. Takže to nie je až také jednododuché..

moonlight1210
19. apr 2013

este jedna vec - zisti, co pre neho skutocne znamena vyjadrenie lasky. ako zneje, akym cinmi ho prejavuje.
reci su reci.
lebo su chlapi, ktori zenam budu lichotit slovami, ktore by roztopili ladovec a zdvihli svetovu hladinu mori do troch minut. ale nemaju tie slova pre nich nejaku hodnotu. iba si tym ziskavaju od tych zien reciprocne obdiv, ktory im lichoti a hladka ego. no ani jedna nebude od nich pocut slova, ktore pre nich znamenaju skutocnu hodnotu. tie su urcene len partnerke.
je trochu hlupe, ze sme nauceni, ze takymi slovami maju byt prave tie obdivne oslnive slova.

niekto povie peknej babe: vyrazila si mi dych svojou krasou (= si dokonala ako umelcke dielo alebo dal by som si povedat, cica). a zene povie: ty si ale kucharocka (= teba by som sa nevzdal za nic, tvoris moj prijemny svet a aj to kilo navyse je na tebe pekne, lebo si to ty).
navonok, pre ludi, ma podla slov pre neho vyssiu hodnotu ta cica (tak je to naucene). pre neho ale naopak ta kucharocka.
navyse vela chlapov hladi s obdivom a slinami az na topankach na krasne baby na kupalisku, v lete na uliciach, v casopisoch, v TV a vobec. ale doma by ich mat nechceli. lebo su na urovni krasnych umeleckych diel (alebo horsie, su objektom: sklatit a vybuchat ako opicu - sorry za vyraz). aj mona lisu obdivujeme, ale do obyvacky sa nam nehodi.

pravdu mozu mat aj ti, co maju skusenost, ze toto je signal suknickara. byva to aj tak.
casto su vsak prekvapene aj tie zeny, ktore pocuvali slova porozumenia a chvaly, co patrili len jej a vztah bol ako zo siedmeho neba. a potom zrazu zistili, ze tu druhu vobec neospevuje, no o to viac ju chce.

ak chces vediet, aky je, patraj opatrne po tom, co ma pre neho skutocnu hodnotu. potom budes vediet, ako brat slova o krase, co mu vyraza dych.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
19. apr 2013

@kikaba44 kika, tieto blbosti ta napadaju tak same od seba, alebo sa po niekom opakujes? 🙂

zivika
19. apr 2013

@moonlight1210 perfektne napisane... 🙂

kikaba44
19. apr 2013

@moonlight1210 vieš ja som taká nemasná, neslaná a môj život plynie tak, že čo krok, to nová myšlienka a občas svoje životné skúsenosti posúvam ďalej 😀 a ty s tým dúfam nemáš problém, alebo áno?

moonlight1210
19. apr 2013

@kikaba44 nuz kika, ty si chodiaci oxymoron. 🙂

kikaba44
Odpoveď bola odstránená
pragmaticka
19. apr 2013

uvazujem presne ako ty...taketo vyjadrenia by mali patrit LEN a LEN tebe...presne ako si napisala..ak chce komentovat ine kamaratky nech pise sposobom: velmi ti to sekne, si tam kocka a pod...!! Uplne s tebou preto suhlasim a velmi by ma to ranilo...!! Vyslovene by som mu povedala ze si neprajem aby takymto sposobom komentoval fotky inych zien, je to totiz pre teba ako jeho partnerku ponizujuce!! Este ze ten moj nepouziva vobec FB! 🙂 Nooo ale k tvojmu prispveku, zaraza ma este tvoj chvalospev a vyjadrenia na chlapa ktoreho v podstate ani nepoznas!!! Pretoze vy ste spolu raz za 3-4 tyzdne!!! Tu sa neda hovorit o harmonickom vztahu! Dokonca by som vobec uvazovala nad tym ci sa to da pomenovat vaznym vztahom...mna osobne by to takto na dialku a skypovo nebavilo...ked takto za tvojim chrbtom virtualne vypisuje na FB inym zenam, bohvie len co robi tam doma (daleko od teba) na zivo! Ved ty ho vobec nepoznas...keby som videla mojho chlapa len raz za mesiac, tiez by to bolo vzdy krasne, idilicke!! Ine je ale ked zdielate domacnost - potom spoznas s kym vlastne zijes!!

acer11
19. apr 2013

skús chvíľu robiť to isté 😉

moonlight1210
Odpoveď bola odstránená
haslerka27
19. apr 2013

je belgican,mozno to ma v nature.tahat lichotky do takychto extremov.teraz si predstavujem seba,ze by mi na fb nejaky muz takto lichotil verejne co by na to povedal moj muz.no tak to sa tu verejne nevyjadrim,mozno do ip,alebo po 22 hodine.belgican nebelgican kazdy musi mat hranice.som zadany,iste vety patria mojej polovicke,nie kde akej

adrioska
19. apr 2013

vadilo by mi to...riadim sa heslom, nerob inym to, co nechces, aby robili Tebe...podla mna je to urcite nevhodne a dobre si urobila, ze si mu to povedala...uvidis, co bude dalej, dufam, ze to uz bude OK...

monikahan77
19. apr 2013

@acer11 dobrá rada, tú by som praktizovala na jej mieste a hlavne tak, aby to dotyčný videl

pragmaticka
19. apr 2013

a ty s nim planujes svadbu bez toho aby ste vobec skusili spolocnu domacnost????? Nechce sa mi verit ze takto doakaze uvazovat zena v zrelom veku...taketo plany totiz robia poblaznenen pubertacky! Prosim ta skor ako mu povies ano, najskor sa tam za nim do Belgicka minimalne na rok prestahuj a skuste spolocne zit!!! a po tejto skusenosti duplovane!!!!!

slniecko154
19. apr 2013

@miskap2111 no..nechcem strasit, ale bud obozretna.. podobne som si zazila..a bolo to asi este horsie v tom, ze to pisal len jednej, take sladke komentare a ja som bola samozrejme za nenormalnu co si domysla a vymysla a sliedi a ziarli.. a co z toho bolo nakoniec? myslim ze ani nemusim pisat 😉 ..len ma mrzi ze som skor nedala na moju intuiciu, ktora bola spravna, ale samu seba som presviedcala, ze toto by mi urcite nespravil.. ale spravil a este to otocil proti mne.. ale v konecnom dosledku som tomu rada, ze sa to prevalilo, lebo bohvie, co (by) robil este za mojim chrbtom..

Strana
z3