icon

Ako by ste to na mojom mieste riešili vy?

19. dec 2021

Ahojte.som vydata par rockov, mame jedno dieta, po svadbe sme zacali byvat so svokrou v poschodovom dome, ona mala samostatny byt, aj my sme mali samostatny byt, cize ok ziadna spolocna kuchyna ani wc, oddelene. Ked sme sa vzali muz sluboval ze si to prerobime podla seba a kupime nabytok podla svojich predstav, lenze ostalo len pri sluboch, svokra nedovolila aby sme vyhodili jej nabytok,a muz akoby sa priklonil na maminu stranu ze to mame nemozeme urobit, a ze co sa mi nepaci na jej nabytku, reci typu ze ludia ziju skromnejsie a co som nespokojna ze nie je dolezite materialno,ale duchovno...ostali jej koberce, obrazy. Prosila som muza vymalujme inak,dajme podlahy,nove okna, prerobme kupelnu, dajme iny nabytok ved aj dieta nech ma iny detsky nabytok vo svojej izbicke nie staru obyvaciu stenu, ved sme mladi ludia. No nepohla som s muzom, tak som sa roky prisposobovala, no cosi sa vo mne zlomilo a povedala som a dost, manzelstvo je aj o kompromisoch. Odstahovala som sa do podnajmu. Nechces zmeny ok. No muz namiesto toho aby to s nim pohlo aby sa zobudil, neurobil nic, Len ma zahrnul vycitkami ze je smutny, ze sme odisli. Ako by ste riesili tuto situaciu na mojom mieste? Rozhovorom to skratka neslo, moje argumenty nebral vazne.

Strana
z4
kubkovamama
20. dec 2021

Mala som podobny vztah,toxicka svokra,doma som nemohla ani knizku ulozit podla seba.Ak som aj niečo nove nenápadne kupila,ofrlala,schovala kym som bola v praci.A to sme ani nezili u nej,ibaze synacik mal v byte vsetok jej stary nabytok a este stale ma.Nikdy sa ho nevzdal a aona to ani nikdy nedovoli.Pri situacii pri odchode tiez nic neurobil,presne ako tvoj,iba,ze je mu sice za nami, smutno a vzala som babke vnucku a som krkavcia matka apod.Ale nikdy s nim nehlo urobit niečo aby sme sa vratili.Zostal zaseknuty tam kde bol pred 10r a stale zije iba pre svoju mamu.Dcera uz je velka,podvedome exsvokru nema rada a neciti sa u nich dobre..obklopena starymi zatuchnutymi haraburdami.Takze nic lepšie si nemohla urobit.Pol roka je pridlho,uz 100x sa mal rozhybat,necakaj uz na nic a daj žiadosť o rozvod.Rozvedu vas hned v dnesnej dobe pol roka spolu nezit súdu stačí+manželstvo ma byt prvorade,nie vztah a zelania mamicky

marca12
20. dec 2021

@madeline1 keby ju mal rad,hlada riesenie. Toto asi nie je rozhodnutie v navale zlosti,ale dlhorocne utlacanie vyustilo do takehoto riesenia. Tento pan ju nema rad,ma rad iba seba. Ak mam niekoho rad,tak za tie cele roky aspon malicku zmenu urobim pre stastie toho druheho. Asi si necitala komentare.

katie253
20. dec 2021

Tak potom áno. Jednoznačne rozvod. Držím prsty nech vám to hladko prebehne.

autor
20. dec 2021

@kubkovamama to áno. Je to tak

autor
20. dec 2021

@katie253 dakujem

autor
20. dec 2021

@marca12 robil len to co jemu vyhovovalo. Vraj nie som princezná tak co chcem

marca12
20. dec 2021

Mne je to tak luto,ked sa chlapi takto spravaju k zenam. Moj mi splni,co mi na ociach vidi,takisto je to aj naopak. Kazdy vymysel,co doma chcem prerobit urobi. Nie vzdy s nadsenim,ale spravi. Preto si myslim,ze nema zmysel stracat cas s clovekom,ktori ta nepoklada za princeznu. Verim,ze najdes takeho,pre ktoreho budes princeznou a bude stastny,ked ta bude moct robit stastnou.

autor
20. dec 2021

@marca12 ďakujem. Až mi je do plaču keď toto čítam. Som síce realistka. Ale aj ja občas snívam. Len neviem ci sa nájde ešte pre mňa iný muž..

marianarem
20. dec 2021

No urcite nie, ak budes cakat na tohto sucasneho. Ja som mala podobne nerozhybaneho frajera, velky dobrak, ale tiez na prvom mieste to, co mu kazali rodicia. No nastastie sme sa vcas rozisli a nestihli si zalozit rodinu. Dlho po rozchode ma este prosil, aby som sa k nemu vratila, ale nebol ochotny zmenit ani jedinu vec. Prebral sa k zivotu, az ked mu otec zomrel a mama sa zblaznila. No ja som uz bola vtedy niekde inde a mam teraz manzela, ktory mi vo vsetkom vyhovuje stonasobne viac. Drzim palce, nech sa podari aj tebe 🍀

autor
20. dec 2021

@marianarem dakujem. Už nečakám na súčasného. Aj názory tu ma utvrdili že som urobila dobre mojim odchodom

madeline1
20. dec 2021

@marca12 to, ze ludia zvyknu robit kompromisy, ak niekoho maju radi neznamena, ze je to mat rad podmienene tymi kompromismy...moj dojem z ich situacie je iny

madeline1
20. dec 2021

@malinka158 vies co, nemam cas 😂

andreatytler
21. dec 2021

@mucinka1 Pekny zivotny pribeh. A to porekadlo o lepsom hroznom konci ako nekonecnej hroze som este nepocula ale je velmi mudre.

clementisa
4. dec 2024

Dobre si urobila že si odišla ak má rozum príde za tebou vydiskutujete si to a ak nie tak je moc namotaný na svoju matku tak nech si spolu užívajú staré veci dom nech chátra a to si neuvedomuje ako všetko ide hore ceny už ste mohli mať prerobené ,ak začnete teraz zaplatíte oveľa viacej, nechápem tých ľudí čo lipnú na starých nepoužiteľných rarohách vydiskutuj si to sním

jaond19
4. dec 2024

@clementisa diskusia je z r.2021 ;) ale by ma zaujimalo ako to dopadlo a ci je teraz autorka uz stastná, alebo aspon spokojná v zivote a netrapi sa

Strana
z4