Ako by ste toto riešili vy?

sandra171
21. okt 2015

Zdravim, mam takyto problem:..s manzelom sme cakali babatko ale zial v sobotu sme sa dozvedeli ze sme on prisli..bola som v 11 tyzdni, obaja sme boli z toho zdrveni lebo sme sa nan velmi tesili, o dva dni som musela ist na zakrok, manzel bol somnou cely cas v nemocnici, chodl somnou po vysetreniach a kym som lezala a cakala na zakrok chodil mi domov po veci alebo sedel pri mne..bol v nemocnici cely cas az kym mu po zakroku nepovedali ze je vsetko ok potom siel na chvilu domov, neskor sa vratil po mna, na druhy den si vzal v praci volno aby mohol byt pri mne doma..a tu je problem:..v ten zakroku som mala narodeniny, logicky sme to s manzelom nijak neriesili a dohodli sme sa ze oslavime az ked sa dame dokopy trochu- ja fyzicky a obaja psychicky,,.lenze moja mama nevie prezit ze mi na narodeniny nic nekupil..vraj je tazkopadny a aj ked som bola v nemocnici mal ist a daco mi kupit..doslova na mna dnes kricala ze je to od neho neohladuplne a drze..a bla bla..akokeby zabudla na to co sme prezili a na to ze manzel bol somnou cely cas v nemocnici a staral sa o mna..pred tym ako sa nam to stalo planoval zo sestrou darcek pre mna..ale samozrejme ked sme sa dozvedeli tu hroznu spravu zislo z toho..nakolko mal v plane mi nakupit okrem ineho aj tehotenske šaty...lenze mame to neviem vysvetlit stale len do mna huci..ze sa vykaslal na moje narodeniny a neviem co ešte.stale sa do nas mieša..uz som z toho chora..prosim napiste mi ako by ste na toto reagovali ak vobec..ja uz som s nervami v koncoch

prego81
21. okt 2015

@sandra171

😀 Ja by som toto absolutne neriesila. To co mne kupi nekupi moj manzel ani nikomu nehovorim.

Je mi smutno ze tvoja mama v takej situacii riesi takuto kravinu ☹

Napada ma viac rieseni, ale neviem aka si povaha, ake povaha je tvoja mama, atd

meusicka
21. okt 2015

@sandra171 ahoj, neviem ci je tvoja mama uz starkou alebou nie, ale zrejme sa teraz upla na to, ze si mala narodky a tym si chce z hlavy nejak odohnat myslienky na nenarodene vnuca. ja viem velmi dobre co prezivas, lebo ja som presne tak ako ty prisla o babo v 11tt a viem ze to bolo potom velmi tazke obdobie. tvoja mama si to asi neuvedomuje ako velmi vas to ranilo. nie je to od nej pekne. ked ma na to energiu tak sa jej to pokus vysvetlit, ze v den ked si mala kyret a zaroven narodeniny tak to bolo asi menej dolezite pre teba a manzela, aby si oslavovala, ved vlastne si nemala co oslavovat. bud si tvoja mama uvedomi ze reaguje nespravne, alebo ked nie, tak to proste vzdaj a nebav sa s nou na tu temu. ja ti zelam skore zotavenie.

mimi1237
21. okt 2015

Bývate s tvojou mamou?V každom prípade si už dospelá ,vydatá ,máš svoj život a to že si nedostala darček od manžela myslím ,že nemáš povinnosť jej vysvetlovať prečo .jednoducho to tak je a nech sa s tým zmieri.
A to že sa vám mieša do vecí,no treba si asi sadnúť a vysvetliť jej aby s tým prestala,možno vás bude mať najprv za "zlých,ale malo by ju to prejsť.

prego81
21. okt 2015

@meusicka
ja mam skor pocit ze sa pani mama upla na manzela z nejakeho dovodu. Nejde jej o narodeniny ale ze nic nekupil, vybija si na nom zlost. Aspon tak som si to predstavila po precitani ja.

sandra171
autor
21. okt 2015

@prego81 taka povaha ze sa stale do nas miesa a vsetko riesi s krikom..mne je absolutne fuk ci mi daco kupi alebo nie..prezili sme traumu, šok zo straty dietata..a manzel je inak pozorny a starostlivy..

prego81
21. okt 2015

@sandra171
zijete s tvojimi rodicmi? Alebo teda tvojou mamou?

sandra171
autor
21. okt 2015

@prego81 to je odjakziva..stale na nom hlada aj tu najmensiu chybicku a potom mi to vycita..

sandra171
autor
21. okt 2015

@prego81 ano ale planujeme si v blizkej dome zohnat nieco vlastne

sandra171
autor
21. okt 2015

@meusicka ešte nieje starkou..to malo byt jej prve vnuca

henikav
21. okt 2015

Mrzi ma co sa Vam stalo, je to hrozne, ale zial, stava sa. K tvojej mame, je psychicky narusena? Vy ste prisli o dieta, ziveho tvora a ona riesi darcek, nejaku sprostu vec ktoru si mozes kupit hocikedy? Neries ju, posli ju ku psychologovi a vy dvaja sa drzte a podporujte navzajom

prego81
21. okt 2015

@sandra171
no jo, v tom bude problem 😀 Ja by som strucne jasne mame vysvetlila, ze ju mam rada, ze je moja mama ale ak este raz povie nieco ohladom mojho manzela tak si s nou nebudem mat co povedat. Bud ho bude respektovat alebo to budes riesit inac. Za pokus to stoji.
A co najskor do vlastneho.

sandra171
autor
21. okt 2015

@mimi1237 ja ju nechapem..dobre vie ze predtym na kazde narodeniny meniny, sviatok mi doniesol darcek alebo sme sli niekam von a tak..len teraz bola proste takato situacia..a ja to vobec manzelovi nemam za zle..bol dost z tohol mimo ze sme prisli o babatko rovnako ako ja..nejake narodky mi boli aj su ukradnute

sandra171
autor
21. okt 2015

@henikav ja fakt neviem preco to teraz riesi..ona si stale hlada na mojom manzelovi nejake chybicky..uz som z toho unavena..

sandra171
autor
21. okt 2015

@prego81 ano chceme..ale mame len jeden plat teraz a nezvladli by sme to..o chvilu koncim skolu tak hned potom chceme riesit domcek..

bucula
21. okt 2015

No a co ak nic nekupil.......moj mi tiez nekupuje. Kupujem si sama,.......🙂 🙂 🙂 🙂 . Ale viem ,ze ma lubi a aj ja jeho. Popriat mi vzdy popraje, ja mu ukazem ,,co mi kupil'' 🙂 🙂 🙂 a vecer otvorime vinko. A mamine by som jasne a slusne povedala,ze nevh neriesi a nestara sa. Ked budes mat problem, sama sa jej zdvoveris a moze si povedat svoj nazor. Je na tebe,ci ho prijmes alebo spravis po svojom.

meusicka
21. okt 2015

@prego81
@sandra171
tak si myslim, ze odvadza pozornost od jednej veci a upla sa na inu, co je ale blbost. chce to rozhovor a zaroven odporucam co najskor si poriesit byvanie zvlast. poznam podla seba. nie je to nic slavne zit pod nosom niekomu kto nam potom vsetky malickosti vycita a vie o vsetkom co sa medzi manzelmi deje. ty si so svojim muzom spokojna, podla mna ta podrzal neskutocne, bol pri tebe ked si to potrebovala , postaral sa o teba. too bol ten najkrajsi dar aky ti mohol dat.

prego81
21. okt 2015

@sandra171
budes musiet byt raznejsia. Mozno aj manzel by sa k tomu mohol nejako postavit. To mu nevadi ze je stale trnom v oku jeho svokry? Da sa to vyriesit aj slusne. Alebo to aspon skusit 😉

sandra171
autor
21. okt 2015

@bucula on mi praveze vzdy kupuje..aj z prace mi niekedy sem tam nosi cokoladky a tak..len teraz bola proste takato situacia..

mimi1237
21. okt 2015

@sandra171 jasné...ja viem ako to myslíš,nerieš či to vadí tvojej mame.Ak jej to vadí jej vec.Nesnaž sa to pochopiť ,no a prestan jj niekt.vecí hovoriť ,ved nemusí mať taký prehlad,no a ak sa bude pýtať,rýchlo zmen tému,možno jej zapne 🙂 ,ak nič,tak len na rovinu povedať ako to chceš a že ju do niekt.vecí nič.

sandra171
autor
21. okt 2015

@meusicka presne to si myslim..on je inak uzasny starostlivy..mame sa radi a rozumieme si..a keby sme nebyvali s mojimi rodicmi ani sa nemame koli comu hadat..

sandra171
autor
21. okt 2015

@mimi1237 lenze ked jej poviem ze ju do toho nic..uz aj s krikom..tak povie ze som jej dcera a ze jej to neda aby sa nestarala..a sme na zaciatku..

prego81
21. okt 2015

@sandra171
ja by som to zhrnula: je jedno ci kupuje alebo nie. Tvojej mame vadi tvoj manzel a teraz ma paradnu vec ktoru tebe vyhadzuje na oci. Bud si na to vsetci sadnete, alebo pride ina zamienka.
Bud pojdete do vlastneho, alebo budes musiet zit s taktikou jednym uchom dnu a druhym von. Rozhodnutie je uz len na tebe a manzelovi. Da sa ist aj do podnajmu

henikav
21. okt 2015

@sandra171 jednym uchom dnu a druhym von, nereaguj, povedz jej "to je tvoj nazor a ja mam svoj". Dolezite je aby ste vy dvaja stali pevne pri sebe aj vtedy ked je zle. Ale toto by som jej povedala, nech sa nad sebou zamysli, nech sa zahanbi, ako moze riesit nejaku "posratu" vec, ked prisla prave o vnuca. Najlepsie co najskor sa osamostatnit, aj ked malinky bytik, ale vlastny a bez kecania matky ci svokry

mimi1237
21. okt 2015

@sandra171 A nerozmýšlali ste sa odstahovať?

sandra171
autor
21. okt 2015

@mimi1237 mimi ja som jej to nehovorila..pytala sa ma kde mam nejaky darcek od manzela povedala som jej ze sme sa dohodli na sobotu ze pojdeme do mesta a nieco si vyberiem aj ked na to nemam velmi chut po strate dietatka..a zacala hned ze on mi mal kupit daco kym som bola v nemocnici a bla bla

timikaj1
21. okt 2015

@sandra171 Tvoj obetavý a starostlivý manžel je Tvoj najlepší darček!!! 🙂 Tiež si myslím, že mama si na ňom vybíja svoju frustráciu a zlosť, že sa Ti to udialo ☹ ....

meusicka
21. okt 2015

@sandra171 napisala si presne to, co aj ja stale hovorim, kym sme zili u muzovych rodicov, hadali sme sa stale kvoli iecomu co sa nepacilo im, odkedy sme zvlast, aj tie hadky maju inu prichut 😉

sandra171
autor
21. okt 2015

@henikav to presne planujeme hned ako to bude mozne

sandra171
autor
21. okt 2015

@mimi1237 ano mimi ale zatial nemame kam..v nasej momentalnej situacii to nejde

prego81
21. okt 2015

@sandra171
nehladaj vyhovorky preco to nejde. Najdite riesenie. Takto sa to bude len zhorsovat. Drzim palce 😉