icon

Ako často navštevujete starých rodičov?

kaputo
12. okt 2011

Ahojte, chcela by som si urobit taky miniprieskum. Stari rodicia (z oboch stran) byvaju cca 200 km od nas. Vidime sa asi 11x do roka (teda kazdy mesiac okrem januara, bo na vianoce sme tam dlhsie), vacsinou od piatku vecera do nedele obeda. Ide o to, ze svokra ma pocit, ze je to hrozne malo, a stale pocuvame, ako je ona malo s vnuckou a ako sa tomu kazdy cuduje... Ja naopak mam pocit, ze je to dost. Mame este aj druhych starych rodicov, s ktorymi tiez chceme travit cas. Pracovne sme dost vytazeni, takze je nam aj vzacne, ked sme spolu len my, plus mame dom, a teda aj o domacnost sa treba niekedy starat... ako ste na tom vy?

Strana
z2
monika15
25. okt 2011

hmm, keby sa dalo tak raz za rok ;);) z mm strany ale zial sa neda.... 🙂))
a moja mama zial len 2 krat za rok nakolko nas deli mlaka.. zvana ocean.... 🙂

januarova
25. okt 2011

@kaputo, na to aka vzdialenost vas deli, myslim ze navsetvy su akurat. ja som so svokrou denne, kedze spolu byvame, svokor uz nezije ☹, a s mamou som min. 1x tyzdenne, byva cca 15 km od nas. a Vianoce travime vsetci spolu, moja mama, svokra a my.
a stymi sladkostami pre deti, myslim ze stari rodicia to myslia dobre, v podstate chcu byt zadobre s dietatom, ale uz nedomyslia, ze mu tym viac ublizuju. My sme to zazili so svokrom. Nas starsi syn bol jeho milacik, co mohol vsetko. Svokor stale rozpraval, ze on tu dlho nebude, tak on nechce nic proti malemu urobit, proste, ked bol maly u nich na varovke, tak sa jedol 5x denne pribinacik, lebo malinky ine nechce 😠 😀 teraz to uz beriem s nadhladom, vtedy mi to islo na nervy. ale svokra, s tou si rozumieme, ta zas co povieme my, to plati - pri detoch.

nelly123
25. okt 2011

🙂 tak to mate dobré...my sme babku a dedka nevideli cca 1rok a pred tym 1x a pauza 1,5 roka 😒 ...to su manželovi rodičia...z našimi-(moji rodičia) sme 1-2 vykendy mesačne.,dcerky,-(hlavne mladšia) poznaju viac-menej iba starkeho a starkú 😔 ..sú skvelý,pomahajú,prídu,su užasný 😵 ..a to maju dalšich 8 vnučat..."svokra" ma 3 vnučence a z toho 2 naše..je to na zaplakanie,ale no comment,,

lalia2
15. feb 2012

no mi ešte ani dieťa nemáme a chodíme k svokre raz do týždňa minimálne,niekedy aj viackrát. Býva cca 10 minút autom. Aj to sa jej zdá málo. MM je celé dni v práci a cez víkend furt svokra volá, že máme prísť. Lezie mi to na nervy. Chcem,a by sme trávili čas aj my dvaja, nielen furt s ňou. A to čoskoro budeme mať bábo, tak už sa teraz teším. To bude chcieť asi pravidelne návštevy 4 krát do týždňa a mňa z toho dobre triafa šľak ☹ Neviem, možno som egoistka, ale ak majú mladí ľudia už svoju rodinu, majú byť hlavne oni spolu, a nie sa furt chodiť pozerať na svokru. Navyše, keď ma furt niečím naštve ☹

kobrtko
5. mar 2013

my bývame s mojou mamou, teraz čakáme 2. bábo. Mamča nám úžasne pomáha 😀 , no občas potrebujeme vypadnúť a aj ona si potrebuje oddýchnuť...tak chodievame 50 km ku svokrovcom tak cca raz do mesiaca na celý víkend, aj synček tam veľmi rád chodí...
Mne je tam tiež fajn, len sa tam občas nudím...bo panelák, nie je tam do čoho pichnúť, tak chodievame vonku, potom oddychujem, mám to vlastne taký panelákový welnes 😎 malý sa tam celkom dobre zabaví so starkou, mužovým bratom, aj sám sa vie krásne zahrať, so starkým už menej, ten nie je tak "k rukám" 😖
Túto zimu to bolo horšie, lebo sme boli často chorí, tak tých návštev bolo pomenej...inak ak nemôžeme my, príde starká k nám... je to celkom v pohode 😉

zuzkka111
15. jún 2013

ahojte..no ja.ako kedy ale ked oni nechapu ze mame svoju rodinku..muz chodi pomahast dost casto a ti je uz problem medzi nami...ach jo..som slaba

Strana
z2