Ako často navštevujete vzdialenú rodinu?
…ktorá býva od vás cca 150km? A aký dlhy čas u nich trávite? My sme počas týchto sviatkov oznámili rodine, že budeme chodiť 1x za dva mesiace a prespime jednu noc. Lebo pri dvoch malých deťoch musim zbaliť pomaly celý dom, keď ideme na 3-4 dni. Nestretlo sa to s veľkým pochopením, ale mňa už ozaj nebaví baliť veci, hračky, odrazadla, prikrmy, veci na UM. Hovorím o návštevách rodičov a svokrovcov.
@anonym_76eb35 na co beries prikrmy na tyzden? Svokra nema sporak? Ani obchod?
A autorka furt som sa nedozvedela co potrebujes navyse ked des na dve noci a nie len na jednu. Lebo teda tiez sme vlacili dve cestovne postielky dva matrace, kocik surodenecky, odsavacku a velku cestovku veci. Ale mame normalne vztahy a svokra vzdy kupila napr kojenecku vodu ked bol maly este na umelom, aj plienky, aj nocnik aby sme tam mali a aj sedatko, jedna stolicka je u nej. Ty len hladas dovody a vyhovorky.
@really8 aké výhovorky a dôvody, však narovinu píšem, že sa mi to proste nechce absolvovať a tento rok sme otočili 3-4dňové cesty k ním minimálne 15x a oni prídu len na kávičku.. tak som chcela zaviesť iný spôsob a iný režim návštev.. preboha, to je také hrozné? Mňa tie cesty vycerpavaju, neznášam to balenie, vybaľovanie, neustale pranie, sťahovanie kopec hračiek a haraburd hore-dole.. to že to niekoho iného neobťažuje je fajn, ja som sa však pýtala len ma to, ako to maju ini.. moja otázka nie je, či mam baliť odrážadlo alebo aký máme u svokry program..
@anonym_76eb35 vsak nech svokra navari par prikrmov dopredu. Aj ked teda neviem ake prikrmy vyvaras lebo hodit do vody batat a kus masa zabere presne 4 minuty. Navyse toto je zalezitost len par mesiacov, potom to odpada.
@really8 ty si sa inak zamyslela, že nie každý ma super svokru, ktorá lieta mladým alebo vnúčatám okolo zadku? Že sú aj svokry, ktoré si s ničím nelámu hlavu a musíš si zabezpečiť celý chod okolo svojej rodiny sama?
@really8 aké výhovorky a dôvody, však narovinu píšem, že sa mi to proste nechce absolvovať a tento rok sme otočili 3-4dňové cesty k ním minimálne 15x a oni prídu len na kávičku.. tak som chcela zaviesť iný spôsob a iný režim návštev.. preboha, to je také hrozné? Mňa tie cesty vycerpavaju, neznášam to balenie, vybaľovanie, neustale pranie, sťahovanie kopec hračiek a haraburd hore-dole.. to že to niekoho iného neobťažuje je fajn, ja som sa však pýtala len ma to, ako to maju ini.. moja otázka nie je, či mam baliť odrážadlo alebo aký máme u svokry program..
@anonym_autor furt si mi neodpovedala co beries navyse napr k tomu umelemu mlieku ked ides viac ako na noc. Co beries navyse k postielke? Ku kociku?
Fakt normalne bez urazania sa pytam ako mama 2 deti do 2 rokov. Lebo teda balit sa a vybalovat budes tak ci tak. Osobne ked ideme niekde na noc ma to viac stve lebo musim balit vsetko len na jednu blbu noc.
@anonym_autor tak akoze 15x je vela. Ja hovorim za seba ze radsej menej casto a na dlhsie ked uz to vsetko vleciem.
@anonym_autor veď nechaj časť hračiek pri svokrovcoch a rodičoch. Aké prikrmy? Veď je to zbuchane raz-dva. Tak akurát tie veci na um potrebuješ zbaliť. Osobne bývame od rodičov 500km,ale brat býva blízko našich a takto to majú poriesene
@anonym_autor furt si mi neodpovedala co beries navyse napr k tomu umelemu mlieku ked ides viac ako na noc. Co beries navyse k postielke? Ku kociku?
Fakt normalne bez urazania sa pytam ako mama 2 deti do 2 rokov. Lebo teda balit sa a vybalovat budes tak ci tak. Osobne ked ideme niekde na noc ma to viac stve lebo musim balit vsetko len na jednu blbu noc.
@really8 tak napríklad UM. Keď ideme na jednu noc, dám do davkovaca 2 dávky mlieka a pribalím malu fľašku dojčenskej vody. Keď ideme na tri dni, beriem viac fliaš, celu dozu UM, ohrievač na fľaše, termosku a nosíme si aj balenie dojcenskej vody, k tomu kadejaké snacky a prikrmy (lebo vraj ja najlepšie viem, čo potrebujú deti). To je jedna samostatná taška. Kočík berieme športový a aj buginu (kvôli výletom aj pre staršie). Keď ideme na jeden deň, neberieme žiadny (lebo sa len motkáme dnu alebo na dvore a spánok má dieťa doma). Jednu noc sa vieme vyspať aj poskladaní v manželskej posteli, ak ideme na dlhšie, berieme aj cestovnú postieľku alebo nafukovací matrac. A k tomu hračky, bicykel/odrazadlo alebo kolobezku, tašku s vecami, v zime je toho logicky na oblečenie viac, zakaždým aj náhradné topánky.. pozri sa, chodíme nabalení ako z poľských trhov, neviem ako inak ti to ešte vysvetliť… vidím, že kto tu ma s niečím podobným reálnu skúsenosť, tak tomu chápeme, ostatným zbytočné vysvetľovať…
@really8 tak napríklad UM. Keď ideme na jednu noc, dám do davkovaca 2 dávky mlieka a pribalím malu fľašku dojčenskej vody. Keď ideme na tri dni, beriem viac fliaš, celu dozu UM, ohrievač na fľaše, termosku a nosíme si aj balenie dojcenskej vody, k tomu kadejaké snacky a prikrmy (lebo vraj ja najlepšie viem, čo potrebujú deti). To je jedna samostatná taška. Kočík berieme športový a aj buginu (kvôli výletom aj pre staršie). Keď ideme na jeden deň, neberieme žiadny (lebo sa len motkáme dnu alebo na dvore a spánok má dieťa doma). Jednu noc sa vieme vyspať aj poskladaní v manželskej posteli, ak ideme na dlhšie, berieme aj cestovnú postieľku alebo nafukovací matrac. A k tomu hračky, bicykel/odrazadlo alebo kolobezku, tašku s vecami, v zime je toho logicky na oblečenie viac, zakaždým aj náhradné topánky.. pozri sa, chodíme nabalení ako z poľských trhov, neviem ako inak ti to ešte vysvetliť… vidím, že kto tu ma s niečím podobným reálnu skúsenosť, tak tomu chápeme, ostatným zbytočné vysvetľovať…
@anonym_autor aha, no ja my sme vzdy brali celu flasu dve tri dojcenskej aj krabicu umeleho aj ohrievac a termosku. V posteli sme sa spolu nikdy nevyspali takze vzdy aj dve postielky. Takze u nas je to vzdy narovnako ci noc ci dve tri styri pat. Ale teda snacky a prikrmy sme nikdy nemuseli. Jedna dva tri dni bez snackov vydrzia a prikrmy som varila cerstve tam. Ale ano ja mam dobru svokru takze takze ze vyzivy zavarila ona a vzdy kupila aj bio zeleninu a lepsie maso pre maleho. Kolko maju deti?
@anonym_76eb35 vsak nech svokra navari par prikrmov dopredu. Aj ked teda neviem ake prikrmy vyvaras lebo hodit do vody batat a kus masa zabere presne 4 minuty. Navyse toto je zalezitost len par mesiacov, potom to odpada.
@really8 ja neviem preco mna spovedas, prispela som k téme ze mame tiez plne auto veci ked cestujeme s dvoma detmi a chapem v tomto autorku. Viem kolko zaberie varenie príkrmov a nie je to 4 minúty 🙂

@really8 pretože mi je lepsie si dopredu navarit pár obedov aby som potom mohla sa venovať svokrovcom a nie varit. Mne to tak viac vyhovuje.