Ako chrániť deti pred manipulujúcou babkou?
Keď majú deti babku narcistku (manipulatorku), myslíte že sa dá ich naučiť aby sa nedali zmanipulovať alebo je lepšie prerušiť alebo obmedziť kontakt.
@pribinak tak malé deti len so mnou, väčšie bez. Ci by to malo vplyv na nich dáky? Ja sa viem brániť manipulaciam, čiže kým sú malé aj ich obranim, ale ci to bude mať vplyv na ich psychiku?
Ja by som sa skor bala ked nimi bude plieskat puberta
@modrykolibrik prečo?
@hortenziaj netreba im balamutit hlavu nebudú sami sebou a nebudú vedieť ako sa správať
Ty, keď vieš aká je tak obmedz kontakt, alebo tam chodievaj s nimi.
@anetkaadamko môj muž dodnes neuzná, že jeho mama všetkými manipuluje inu ju nepozná nieto ešte, aby moja dcéra chápala čo a ako.Ma pred ňou rešpekt a babka ju dostane kde chce
@anetkaadamko no dúfam že aj u nás to tak bude, lebo toto co je na mňa moc.
@luccija ja to mam takisto, mužova mama je manipulatorka, muž to priznal ale nevidí to ako nejaké mínus, proste to berie ze je to normálne a ja som z toho zhrozená až. Deti neviem zttial, sú malé no
@anetkaadamko vďaka idem kuknúť.
@anetkaadamko inak keď to tak vnímam, tak to je aj u nás, netere keď boli malé tak boli nunu a zlaté a teraz keď už suu veľké tak sú akoby nič. Ale ma vyvolených, vnuka a dcéru a ti sú top
Moje dieťa má 6 a vidí že babka robí nasilu veci koli môjmu súrodencov aby sa stretávali. Nič nerobí nezištne. A ani moje dieta uz ona nezaujíma, a samo povie ze : babka hento robila len raz som nechala dieťa vnoci same u nej ja som bola v nemocnici a vrátila som sa a odišlo mi smutné že už chce domov. Odvtedy tam nechodíme.... ale moje ma 6... nechýba jej a ani jej moje. Keď bolo 4 rocne amoky som chytala co mu narozprávala proti mne.. potom so mala.co robiť aby so mto dá na lravu mieru. Najmenší kontakt a vždy chod s dieťaťom. To je proste v hlave - narcis zato ani nemôže ale je velmi prefíkaný a mazany človek neboj rozum ma. A nemá chybu podotýkam podľa neho. Veľa šťastia.
Samozrejme dodám ku komentáru. Porovnáva nahlas deti vyberu si koho oblubuju .. ja som v pohode lebo som zabezpecena ale niekto to nemá žiadnu výhru. Prajem pevne nervy ti ľudia nemajú nejakú extra empatiu a je mi to smutné-nechutne.
@hortenziaj Ked babka nie je ich hlavna vztahova osoba, tak to podla mna nejaky extra vplyv mat nebude. Skor by som davala pozor na to, ci si nieco z toho neosvojil aj manzel a ak nie, tak nejaky formalny kontakt neuskodi. Ja som tiez mala deda s poruchou osobnosti, na moju mamu detstvo s nim samozrejme vplyv malo, ale mna sa to priamo uz nedotklo.
@hortenziaj Moja svokra je tiez narcistka, vsetko robi len za nejakym ucelom. Trvalo mi 7 rokov, kym som muza o tom presvedcila, na zaklade knihy Ako zit a nezblaznit sa. Bola som velmi zufala z jej vychovy, nakolko som bola so strazenim deti casto na nu odkazana. Moj syn ma aspergera, je strasne trucovity a vzdy ked odtial prisiel, tak bol nezvladnutelny, lebo tam mu bolo vsetko dovolene, vratane mobilu a sladkosti a doma zakazane, chytal z toho amoky. Prestala som k nej deti davat a nastastie sa svokra na nich nepyta a ani ich nechodi pozriet, co ma velmi prekvapilo. Ked ideme k nim tak len s detmi a na otocku. Syn sa velmi ukludnil odkedy k nim nechodi sam. Vobec som si neuvedomila, ze moze mat nanho taky vplyv...
@zubrienka100 ďakujem za knižku, prečítam si. Môj muž potvrdil to ze je narcistcka, že to všetko prežíval v detstve ale ešte to asi neprijal akosi a nevidí hrozbu pre deti,chce aby mali babku.
@hortenziaj ti su pre nu top, lebo zu lahko manipulovatelni . Ti ludia to vycitia. Mame take v rodine, tiez matka mojho.muza.
@hortenziaj narcista neznamená manipulátor...v určitom zmysle sme pri deťoch manipulátormi my všetci....snažíme sa ich usmerniť tak, aby urobili to čo chceme my....deti sa dajú ľahko zmanipulovať, negatívny vplyv by to na nich mať nemalo, časom vyrastú a pochopia kde je pravda....záleží v čom spočíva manipulácia...ak budem tvrdiť že matka je zlá a nemá dieťa rada lebo mu nedovolí čo chce a babka dobrá lebo dieťaťu dovolí čo chce,tak samozrejme také slová dieťa zabolia a ublížia mu, ale časom dozreje a pochopí kde je pravda....
Mam takú mamu, ale mala som výhodu, ze som videla ako cvičí so staršími vnúčatmi, takže som od malička jej ťahy deťom vysvetľovala. Vzťah majú, ale berú ju s rezervou, manipulovať ich nedokáže. Staršie vnúčatá sa jej dokázali vzoprieť až ako dospelé a vzťahy utali.

@hortenziaj chyba podstatný údaj - vek deti. Malé deti nemajú šancu.