Ako daľej?
Ahojte, potrebujem poradit a zároveň pocut skusenosti tých ktoré to mali/majú rovnako.
S priatelom sme nejaký ten rok vzťah mame krasny, rozumieme si, nehadame sa len vynimocne aj to raz za pól roka možno ani to 😀, podporujeme sa mame rovnake záujmy no idilka…
Akurát sa rozchádzame v jednej základnej veci a tou je rodina. Ja by som do budúcna velmi chcela aspoň jedno babo a aby sme sa aj vo vzťahu dostali na druhu “métu”, aby má priatel požiadal o ruku a chcel byt mojim muzom.
Priatel vsak naopak velmi “nechvata” zijeme spolu má vsetko čo potrebuje staram sa o domacnost , chodím do prace , klasika…. Veľa krat sme viedli tieto diskusie aj som mu povedala že nehodlám cakat kým sa rozhybe je si toho vedomí že o tom premýšľa a podobne (nechce o mna prist)
No a tu nastáva dalsia situacia keď sa teda raz za toho pól roka podchytíme tak vždy útočí na svadbu… že toto nechce zažívať dalších 20 rokov v manželstve a bla bla vždy má tým akoby vydiera… hovori o tom ako by to mal byt koniec sveta pre neho ze si ma niekedy vezme už si pripadam fakt zifala aby som sa prosila chlapovi, aby si ma zobral. Dnes nastala situacia kedy mi to vykrical nakoľko sme sa pochytili koli jeho žiarlivosti kedy sa mi vo fitku opakovane prihovára jeden chalan. Nemám záujem , vždy ho poslem prec ze cvicim ze nemám čas chodíme tam s piatelom tak vie ze mám chlapa ..akurát ze keď na mna máva a mám sluchatka myslím si ze niečo potrebuje tak si och dam dolu a priatela to štve ze ho neposlem do riti aj keď som mu milión krat povedala ze som to spravila a chalanovi zjavne nedopina.
Zhodil to pravdaze na mna ze si neviem príznak chybu a ze ho neposlem do riti a od neho chcem aby keď ho volaju kamosky na kavu ich do riti posielal🙈 neviem či som už divna ja ale mne príde rozdiel keď chalana poslem do kelu a nechape ako keď priateľovi pisu “známe” a volaju ho na kafe a namiesto toho aby im napisal ze nemá záujem tak napise ze nemá čas .
Príde mi ze sa len vyhovára ze to zhadzuje na mna cítim sa akoby ma tou svadbou vydieral, vie ze je to pre mna
Dakujemv živote dôležitý krok a ze ma to zraní čo by ste robili? :(
No neviem. Keby som ja niekoho poslala do kelu tak nabuduce chlapik pojde radsej na druhu stranu chodnika. Urcite by na mna opakovane nehovoril. Priatel ma mozno obavu, ze stale flirtujes a....mno, ani ja by som sa do svadby s tebou nehrnula.
a naschvál by som sa začala baviť s tým chalanom vo fitku... možno ťa skôr požiada o ruku ako tento čo sa nemá k činu...
tak tvoj chlap môže na kávu a ty nie? Nedaj sa....
ešte napíš vek keď sa tak ponáhľaš pred oltár....
@deti95060810 Takto sa skor rozidu, nez aby ju o ruku poziadal. Robit si vo vztahu na just neprinasa nic dobre.
Priatelovi sa dostava vsetko, co potrebuje, tak na čo by si ta bral? Pravdepodobne je nezrely. A tie vyhovorky, ze sa nechce dalsich 20 rokov hadat...co robi, aby to tak nebolo? Ako riesi konflikty? Iba tak, ze vykrikuje, a vsetko hadze na teba?
@beata_k akože stále flirtujem🙈 chalanovi som niekoľko krat povedala že nemám záujem a neskusal to len on ostatní mi dali pokoj jemu to zjavne nedochadza
@deti95060810 mám 24 priatel 28 neponáhľa sa sama som mu povedala že to má čas ale chcem aspoň vedieť na čom som aby som nedopadla tak že po 7-10 rokoch čakania zistim že každí chceme niečo iné
@oranzovyvevericnik práve tiež mi príde že je to len vyhovorka pretože nič iné si nedokáže najst prečo by to nefungovalo… každý vzťah má aj slabe chvilky a keď to porovnávam s inými vzťahmi čo som zažila tak naozaj sme nekonfliktný pár
Asi mu mu to nehovoris dostatne razne. Este raz napisem. Ja by som ho tak poslala do riti, ze by mojim smerom ani nepozrel. Je rozdiel ist na kavu s priatelom/priatelkou. A je rozdiel "stale" niekoho posielat do kelu.
@sheila121 stále si veavim že toto je minimálny problem vo vzťahu okrem toho ako sa svadbe vyhýba pravdaze a teda rozdielny nazor na rodinu. Inak fakt fungujeme až neprirodzene dobre vo vsetkom odtatnom
@beata_k no tak chodíme do fitka toho istého roky majiteľa poznáme osobne je to take domácke prostredie nechcem tam niečo s prepacenim “pal do pici už” sposobom odbiť 😀 proste mi to príde ako zbytočná dráma nemám na to jednak popri treningu čas riešiť proste mu poviem nech mi da pokij nasadim sluchatka a idem dalej
@beata_k ako priateľovi som povedala že nech mu povie niečo on . Že by to možno zabralo
Tak ponahlat sa nemusite. Ale na druhej strane, ked uz nejaky ten rok, citujem, spolu chodite, myslim si, ze obaja musite vediet, ci svadba ano alebo nie. A rozviniem dalej, v pripade, ze ty svadbu ozaj chces, aj babo, pokial sa priatel nerozhybe, naco vobec predlzovat takyto vztah? Ak ho mas rada, mozes “takticky” pritlacit a prestat mu davat vsetky vyhody plynuce volaledy z manzelskeho zivota( i ked mi ke to prosti srsti, a celkovo to nie je dobra forma obchodu ani do buducna, pretoze by sa od zaciatku mali na domacich pracach a sexulanych aktivitach podielat obaja rovnym dielom) pokial si ta nemieni vziat, mozte randit-staras sa pekne o seba, o svoje jedlo, o svoje pradlo, o svoj poriadok, jemu venujes cas, ked ti on venuje veceru a zaroven sa mozes kludne rozhliadat po okolitych chlapoch, ci sa nenajde lepsi. Mozno sa mu rozsvieti ziarovka
Tak ked nechces, tak sa mu necuduj, ze priatela tym series 🤷
Zlatko prvé pravidlo ak chceš aby si Ťa chlap vzal tak nerob full service pred svadbou. Akú akože má mať motiváciu keď robíš všetko ako manželka a on sa nemusí viazať? Pre neho nie je manželstvo racionálny krok keď má všetko čo potrebuje aj bez toho.
Tak ti poviem z vlastnej skusenosti. Boli sme s priatelom cca 3 roky, a svadba a deti bolo nieco, co ho zaujimalo a rozpraval o tom na zaciatku vztahu, ked bol sialene zamilovany. Potom to preslo do normalneho vztahu a cim sme boli spolu dlhsie, tym menej chcel o nejakom takomto zavazku pocut. Vztah sa mu pacil, mal vsetko co chcel, nechcel o mna prist, ale nemal zaujem to posunut dalej. My sme sa o tom nehadali, lebo ja som na to netlacila, pre mna to nebola jedina vysnena zivotna meta. Zivot s nim sa mi pacil taky ako bol, naplnal vsetky moje potreby a priania. Ale ten pocit, ze so mnou nepocita do dalekej buducnosti, bol velmi sklucujuci. On sam mi v istom momente povedal, ze sa nevie rozhodnut, ci chce vo vztahu pokracovat, lebo sa citi este taky “mlady” a ze chce este zazit aj ine veci nez dospely trvaly vztah. Rozisli sme sa, pre mna to bol najtazsia vec na svete, ale garantujem ti, ze na jedneho nerozhodneho trtka stoji v rade dalsich 5, ktori maju zaujem. Takze si musis zvazit moznosti - ci ti stoji za to trpezlivo znasat jeho vnutorny boj so zavazkom v podobe manzelstva, lebo ocividne je este v istom zmysle nevybureny, kym si sam prejde nejakou skusenostou (najskor poza tvoj chrbat), ktora ho privedie k rozhodnutiu, ze ty si ta jedina a prava; alebo sa rozidete, prekonas to rozchodove tazke obdobie a potom si najdes niekoho, kto s istotou vie, ze manzelstvo a deti su prenho prioritou.
Nevyzerá to dobre, aj sama to asi cítiš. Skus radšej toho z fitka alebo niekoho úplne ineho
Keď má tazky deň dajme tomu v praci a podobne niečo večer na prekvapko dobre uvarim niečo čo má velmi rad aj keď cely deň lietam a nestiham. Tak je z toho nadšený a pýta sa na velkost prsteňa a podobne 🙈 a príde mi že mi dava falosnu nadej robi si zo mna srandu doslova..
@vanilkovazmrzka velmi pekne si to napisala, a mam okolo seba kopec kamaratok v podobnych vztahoch.
Tak sa ho aj ty pytaj pri podobnych prilezitostiach na datum zasnub, alebo mu povedz, ze si zajednala salu na oktober😂
@vanilkovazmrzka z časti s tebou suhlasim priatel je rovnaký akurát je workoholik iné zeny ho nezaujímajú, v tomto má zas sam dobre zásady a viem že by má nepodviedol, to už sa skôr rozídeme akoby má vymenil. Akurát chce v živote pracovat na svojom nejak si budovat kariéru a nad nejakou rodinou neuvažuje a vie že o mna prichadza povedala som mu že cakat vacsne nebudem
@majlo1234 ja som mu už dala ultimátum že chcem vedieť do vtedy a vtedy ako sa rozhodol. Nechcem aby má žiadal hneď nechcem deti a svadbu do roka ale chcem vedieť čo chce . Príde mi že by sme mali byt voči sebe v tomto priamy a nemal by ani jeden z nás “mrhať” zivotom toho druheho
@terry658 no len to sa povie 😀 keď periem periem vsetko keď umyvam riad umyvam vsetko pretože energie vsetko platíme na polovicu a keby som vsetko robila na polovicu tak zachvilku platíme raz toľko😀
Tak to ultimatum dodrz a uvidis, ako sa vyjadri. Hovorim, pokial by som vedela, ze svadbu a rodinu chcem, necakala by aom zbytocne
Neboj, ono by urcite stacilo pr tyzdnov mu nedat servis, prebral by sa. A nechcem ti davat blbe rady ako stara tetka, lebo som neni o tolko starsia, ale vazne si mladucka. Radsej si uzivaj este slobodny zivot, vyvarat a pratat svojmu staremu bides este cely zivot😄😄😄

A teda ešte aby som to doplnila má aj kamosku s ktorou takto na kafe chodi a ešte ju aj vozi potom domov🙈