Vytúžená svadba

1. jún 2022

Ahojte baby vsetky Kamarátky v mojom okolí sa vydavaju, čakajú deticky a ja som z toho úprimne smutna...dnes mi dala ďalšia oznamenie o svadbe... Vysvetlím mám 27,s priateľom sme spolu 4 roky, zijeme spolu, byt máme "vlastný" - jeho kúpený, obaja VŠ, slušná práca, vzťah myslím si tip top lubime sa, nehadame... Ja som vždy túžila po svadbe a detoch vždy som sa videla ako mladá maminka kľudne babo aj pred 25tkou, vsetky kamarátky tehotné vydate a ja som trosku smutna z toho ze ten moj sa nie rozhýbať, neviem nechcem tlačiť na pílu ale on mi povie ze este nie ze raz to príde... Úprimne sme spolu 4roky neviem este naco mam čakať viac x... Ja nechcem byt ako hysterka ale obcas som v takom bode ze ak sa do konca leta nerozhybe zrejme odchádzam... Vzdy mi povie ze rodinu raz chce 2 deticky, svadbu ano.... ALE EŠTE NIE... Neviem dokedy čakať ze raz to príde

bajka16
1. jún 2022

Neviem si vôbec predstaviť byť v takejto situácii.. asi by ma chytila panika. Roky utekajú blizis sa k 30ke čakát budeš do 40? Hmm.. potom čo fešák ti zakýva alebo stále bude iba odkladať? Ktovie.. ak chces rodinku teraz tak si za tým choď lebo ak máš čakať do 40ky a nakoniec nič z toho tak to bude veľmi bolieť..

janinah
1. jún 2022

Požiadaj ho o ruku ty,nejako zareaguje a podla toho sa zariadiš.Ja by som mu s plnou vážnosťou povedala,že čakám do Vianoc,ak sa nerozhýbe,tak odchádzam,lebo rodina je u mňa na 1. mieste...a nemienim riešiť umelé oplodnenie pred 40tkou.Nie málo je tu takých,čo čakali a nedočkali sa....pouč sa z chýb iných.

autor
1. jún 2022

@janinah 😅 akoze ja som podľa mna dosť emancipovana žena ale toto neurobím, toto je podla mna uz posledné zúfalstvo ženy... Neviem toto naozaj nie

bajka16
1. jún 2022

Súhlasím s tebou nerob to to radšej od chlapa odísť ako ho žiadať o ruku len preto aby sa ľady pohli 🤦🏻‍♀️

dzulli1980
1. jún 2022

Treba sa na rovinu porozprávať, žiadne "teraz nie", "raz určite" ... mužova sestra tak bola s mužom 10 rokov, tiež hovoril, že ešte nie, lebo toto, ešte nie, lebo tamto ... rozviedla sa s ním ... mala 38 rokov ... stretla, teraz už manžela, hádam do troch mesiacov otehotnela ... nestrácaj čas, na rovinu povedz, čo je vo veci, nie ste deti ... pokiaľ sa bude krútiť ako had, jednoducho odíď ... roky Ti utekajú, určite stretneš niekoho na rovnakej "vlnovej dĺžke", ako si Ty.

54tinka54
1. jún 2022

No veru, máš 27, každým rokom plodnosť pomalicky klesá.. a 4 roky je dosť dlhá doba na to aby ste sa posunuli ďalej.. ak to on stále odkladá, buď si vašim vzťahom nie je istý, alebo mu je takto proste dobre, ale na druhej strane mal by brať do úvahy aj tvoje túžby. Asi by som mu tiež dala nejaké ultimátum alebo impulzy, aby sa už konečne rozhýbal.

petravelasova
1. jún 2022

Ešte ok so svadbou sa dá počkať,resp dá sa dá zbuchnut kedykoľvek budete chcieť..ale dieťa sa len tak dohodnúť neda..nikdy nevieš koľko vám to bude trvať..min.rok vás nechajú pracovať samých a až potom sa zacne riesit kolobeh ďalších vyšetrení prečo sa nedarí(ak sa teda dariť nebude)..môže sa to pretiahnuť o ďalší rok..tehotenstvo trvá tiež skoro rok,a bum ani sa nenazdas a budeš mat po 30ke keď budeš rodiť prvé..ja by som si išla tvrdo za svojím ak chceš rodinku,lebo chlapi majú často tendenciu čakať na znamenie z vesmíru🤣🤣

janinah
1. jún 2022

Ako myslíš....tak čakaj....

nevenka
1. jún 2022

Ja neviem, baby, ale zase treba sa kusok pohnut dalej v zivote, to ano, ale davat ultimata, co ja viem...🤔.
Ja som mala dost problemy a doktori dvihali varovny prst, ze prirodzene to pojde len tazko. Ale kym sme si vytvorili nejake zazemie, stabilna praca a tak, tak som mala 29, ked bola svadba. Pol roka po svadbe sa nam podarilo prve dieta a rodila som v 30, potom dalsie dieta v 32 a neplanovane som otehotnela aj v 37, ani neviem, ako 😅. Ale chapem, dnes je to pomaly rarita, byt takto plodni, ze muz na mna hodi trenky a je to. Poznam veru dost parov, co to neslo takto hladko.
Takze za mna, este nie je tak zle, aby si nemohla chvilku pockat, ale za mna, treba sa spolu o tom porozpravat, Vy dvaja. Aku ma on predstavu, ze kedy uz...Aby si mala moznost sa lepsie rozhodnut.
Sesterka mala dlhe roky chlapa a nic, ani dieta, svadba. Dokonca to vyzeralo tak, ze ich oboch zivila iba ona. Jedneho dna sa zbalila a odisla. Mala tesne pred 40-kou a spoznala svojho terajsieho muza, ale hned mu povedala, ze ona chce cim skor dieta a hlada teda vazny vztah. Ze ak to on tak neciti, tak radsej, nech ju nenatahuje. Do 3 mesiacov otehotnela, rodila prve a jedine dieta v 40-ke a potom mali aj svadbu. Takze toto uz bolo fakt za minutu 12.
Nemusis to teda uplne hrotit, lebo vek nemas este zly vobec, ale treba si veci povedat a vyjasnit. Drzim palce!

janinah
1. jún 2022

@nevenka ultimátum vhodnou formou /správna otázka v správnej chvíli,nie revolver pri hlave/ je v tomto prípade namieste,tento chlap ju naťahuje dokedy len to pôjde,on totiž má všetko,byt,prácu,sex,full servis doma a nemieni to len tak zmeniť....lebo určite vie,že jej na posune záleží,takže by povedal nejaký dátum,keby to myslel s tou rodinou ozaj úprimne a vážne....

kitycat
1. jún 2022

Ja som dostala zoadost o ruku minulu jesen a svadba bude do roka a do dna. S frajerom sme spolubteraz nieco cez 4 roky.

Pred dvomi rokmi sa brali moje 3 kamaratky a vsetkym sme boli na svadbe. Minuly roknsa brali jeho 3 kamarati. Ked zacali chodit oznamenia, tak som zacala pomerne okato naznacovat, ze moj lavy prst je akysi prazdny. Po druhej svadbe povedal, nech si zistim velkost prsta a potom sa obtom mozeme bavit. Na tej tretej svadbe som uz prsten mala 🙂

Nie netreba davat ultimatuum, ale naznacit kam chceme aby sa veci uberali nie je na skodu. Pred rokom sme kipili spolu byt, predtym v najme a zaciatkom roka sme zamiesili na dieta. Mame obaja uz ale po 30ke.

babydesire
1. jún 2022

Viem presne ako sa citis..stym rozdielom ze ja som nemala ani vlastne byvanie ani stabilnu pracu ani muza poboku...az v 27r.som ho spoznala..uz som zanho vydata,mame dom a dve deti 🙂 Ale dovtedy, smutok,ziarlivost,zlost..vsetky mali deti, alebo aspon stabilny vztah..a ja ? Nic...preto ta chapem..naproti tomu,moja sestra 35rocna ma 17rocny vztah, stale si ju nevzal,stale on nechce deti ☹ dokedy este ?!

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreatytler
2. jún 2022

Tiez som nechcela davat ultimatum lebo som si pripadala ako trafena ze zahadzujem dobry vztah koli takej malickosti ako je svadba. A tak som povedala muzovi ze s nim vo vztahu nebudem stastna ak sa nezoberieme. Ze svadba je pre mna dolezita a on nema jeden jediny dovod preco to neurobit. Ale tomu predchadali roky rozhovorov, naznacovania, prosenia a to len odkladal a vyhovaral sa.
Teraz by som mu kludne dala ultimatum hned na zaciatku, lebo proti svadbe neexistuje ziadny padny argument. Proste ak chlap vie ze ty svadbu chces a aj tak je proti, znamena to ze je aj proti dlhodobemu a vyvazenemu vztahu. Bud s tebou nechce byt viazany, tym ze si nechava zadne vratka kedze nie si ta prava, alebo mu na tebe a tvojich potrebach vobec nezalezi. A o taky vztah s takym chlapom netreba stat. Iba co stratis s nim najlepsie roky zivota.

Mate nieco spolocne, co vas spolu zavazuje? Nieco co by rozchod skomplikovalo. Uz vieme ze nehnutelnost to nie je. Co tak zviera ktore patri vam obom, nabytok, auto, zivotnu poistku jeden na druheho, spolocny ucet, alebo uver v banke. Ak ludia planuju spolu byt do smrti, tak si postupne tieto veci zariaduju jednu za druhou. Ak nemas s nim nic spolocne, zapni si pekne velku cervenu kontrolku, lebo za 4 roky by sa nieco spolocne malo udiat a ked nic nie je, znamena to ze on sa tomu zamerne brani, lebo potrebuje udrziavat vztah z ktoreho sa da lahko a kedykolvek vycuvat.

A este, ako fungujete v tom jeho byte? Splaca on hypoteku? Prispievas na siete? Platis mu najom? Ako to planujete riesit do buducna? Minimalne raz za mesiac je tu prispevok od nestastnej zeny, ktora po rokoch zleho spoluzitia (alebo manzelstva) nema kam ist lebo byt patri iba muzovi. Ak by sa rozviedla, ostala by na ulici, kedze nema nic nasetrene na kupu vlastneho bytu a najomne iba zo svojho platu neutiahne ak ma napriklad 2 deti.

jaass
2. jún 2022

Ja by som nečakala na tvojom mieste 🤔 budeš čakať a nakoniec sa nedockas…. Väčšinou to tak býva. Buď sa rozídete alebo budeš čakať ešte kľudne aj 10 rokov🤷‍♀️

jaskolka
2. jún 2022

Nečakala by som do "aleluja". Normálne sú dat nejaký termín, trebárs do budúceho roku a hotovo.
Bud pristúpi, alebo nie.
To neberiem ako "tlačenie na pílu" ani ultimátum. Skrátka dovtedy ma čas sa rozhodnúť a bud ak skutočne chce podľa toho, čo hovorí, svadbu a dieťa, alebo ich nechce a nebude chcieť ani o 10 rokov.
Teraz chlapi veľmi spohodlneli a ženy ich v tom podporujú tým spôsobom, že ich akoby veľmi chapu, že chudáčika nesmiem tlačiť, ani nalieha, aby sa necítil tlačený k múru.
To kde sme dosli? Chlapi strácajú chlapskost, pomaly z nich sú slecinky, čo sa všetkeho boja (hlavne zodpovednosti)

mell27
2. jún 2022

Moja sesternica mala podobný problém. Nakoniec mu dala ultimátum dva mesiace na rozmyslenie a pánko sa rozhýbal. Za tri mesiace zbuchali svadbu a bolo. 😃 Už sú spolu 15 rokov manželia a majú jedno dieťa. 😊 Ani ja by som nečakala do nekonečna. Buď ťa ľúbi a chce byť s tebou alebo je egoista.

asia83
2. jún 2022

Presne, požiadať muža o ruku je najväčšia hlúposť, akú som kedy počula. Je to maximálne trápne a zúfalé. Ženy bez hrdosti sú úbohé.
Ja vám poradím, určite ešte počkajte (mesiac-dva) a vysvetlite mu dôkladne a s plnou vážnosťou, že uvažujete o rozchode, keďže nemáte pocit, že tento vzťah niekam smeruje.

janka_v
2. jún 2022

Ja tiez nemam rada ultimata, ale mam rada akysi "poriadok" v mysleni. Ja by som sa opytala, ze preco si mysli, ze teraz nie je dobra doba, ze ja by som tiez potrebovala pre pokoj duse vediet aspon trosku "podmienky", lebo predsalen mam obavy, ci vztah dalej budovat. Ze si myslim, ze k sebe patrime, domov uz budujeme, ale cosi mi k tomu czyba a pre mna je dolezite posunut vztah do manzelstva. No a viacerymi podomnymi rozhovormi uz by som videla, ci ma len balamuti alebo ma naozaj dovod na pockanie.

patka_673
2. jún 2022

akoze rozumiem tomu, ze clovek ak ma nejaku predstavu ako si napisala ze mamina v mladsom veku tak je to pre teba take aj frustrujuce a zase do kedy budes cakat? to mi pride tiez ze ako v zacarovanom kruhu.

janewithane
2. jún 2022

Nemusíš ho žiadať o ruku, pokojne tu krásnu ceremoniu s prsteňom nechaj na ňom ale snáď v roku 2022 sa môžte spolu baviť o tom co chceš vo vzťahu ty. Myslím, že mu mohlo len nedojst, že svadbu treba aj plánovať, pravdepodobne ju budeme chcieť mať v sezóne (okolo leta) t.j. svadba bude najskôr o rok... že ak chceš dieťatko až po svadbe, snažiť sa začnete tiež až po roku plus doba tehotenstva.

Inak sa mi veľmi páči v diskusii nápad s kúpou tvojho bytu, to by mohlo tiež byť katalyzatorom rozhovorov o budúcnosti, spoločnom hospodareni a pod

cacianka
2. jún 2022

S tým bytom to vyskúšaj, aby si mala niečo svoje, kde bývať , mať zábezpeku,

00momo
2. jún 2022

My sme tiez boli vyse 4 rokov spolu a som sa ho pytala ci nas vzťah neposunieme o level vyššie. Tiez sa nevedel rozhýbať a on ze sa dockam. Na Vianoce ešte v tom roku ma požiadal o ruku. A o rok a pol sme mali svadbu

ailiba
2. jún 2022

Mozno je tvoj priatel len taky "truhlik'. On nema dovod nic riesit. Je mu dobre a maloktory chlap sa rychlo hrnie do deti. Ja by som sa s nim porozpravala s tym, ze ako to ty citis a ked sa vas vztah do konca roka neposunie, tak od neho odides, lebo aj ked ho lubis, z dlhodobeho hladiska to pre teba nema perspektivu. Citis to tak a nech on zhodnoti, co v zivote chce. Mozno to znie krute, ale niektori muzi sa musia rozhybat.

timmi86
2. jún 2022

Ahoj ja som bola tiež v podobnej situácii bola som už s bývalým 7 rokov!!!! A stále nič mala som 25 keď som mu povedala že buď alebo.... Asi dva mesiace na to mi volal že nabúchal nejakú zlatokopku(chalanisko bol pri peniazoch) a nasáčkovala sa k nemu a strašne mu lezie na nervy a všade v podnikoch iba správy obrovské účty a zavolá mu nech dôjde na kávičku a že nakoniec on to musí všetko zaplatiť lebo ona chudera nemá žiadne peniaze. Takže aj takto to chodí ten môj nechcel normálnu ktorá ho milovala aj bez peňazí dlhé roky tak osud mu to zariadil inak. Takže v tvojom veku som si nanovo musela všetko vybudovať vlastné bývanie prácu auto sťahovala som sa niekoľko krát a mám 2 úžasné deti a fantastického manžela ktorý pri peniazoch síce nie je ale nič nám nechýba

7kikuska7
2. jún 2022

Chlapi... Zažila som to isté a keby som ho trochu "nepostrcila" nerozhybal by sa a nebola by som zasnúbená a ani vydatá. Svadba bola do roka od zasnub. Niekedy chlapa treba postrčiť a keď mu za to stojíš rozhýbe sa. Ale môže sa stať aj to, že sa zlakne a utečie...

andreatytler
2. jún 2022

@timmi86 A aj vies ze to bola pravda? Mozno is to len vymyslel aby si ho polutovala.

andreatytler
2. jún 2022

@ailiba Vobec to nie je krute. Rodinny zivot a deti su nesmierne dolezite. Teraz viem ze by som to neobetovala koli ziadnemu chlapovi. Ale ked som bola zalubena, mala som dojem ze ta laska je to najdolezitejsie na svete.

ailiba
2. jún 2022

@andreatytler vsak to... Znie to krute v tom obdobi, ale celkovo je to asi to najrozumnejsie.
Mam kamosku, co 10 rokov chodila s chalanom, ktory sa k nicomu nemal, tak sa na neho vykaslala zo dna na den a kratko na to si nasla ineho chlapa, s ktorym si dost rychlo zalozila rodinu... A funguje im to. Ale mozno v autorkinom pripade sa partner zobudi včas...

kristinuhro
2. jún 2022

No pridám ti môj "príbeh". Mala som chalana o 10 rokov staršieho. Som si myslela že aký bude zrelý a rozumný. Prd baraní. Spoznali sme sa keď som mala 22, dali sme sa dokopy a skrátim to. Skoro 8 rokov prechodený vzťah. Ja som chcela rodinu atď. on ževraj tiež, ale furt neskôr neskôr neskôr. No skrátka skončila som to. Ako 29 ročná som spoznala chalana 32r a zas som si len myslela celá zalúbena. Bol úplne iný ako ex a ja celá odpadnutá. Samozrejme mi naklamal, ja mu to všetko zhltla. Zasa skrátim. Vhupsla som do toho vzťahu naplno. Mám s ním takmer 8 mesačného drobca. Moje slniečko po ktorom som tak túžila, ale trieskam si hlavu že akého otecka bohovského som mu našla a vždy keď to na mňa dôjde tak ho prosím o odpustenie, že som to takto posrala. Aach. Tak ja len tolko, že aj takéto veci sa dejú.