Ako ďalej spolu žiť?

tasa90
31. jan 2017

Ahojte baby s manželom sme mali svadbu v júli . Od vtedy sa stále len a len hádame, dokonca mám niekedy pocit , že som sa zle rozhodla. Milujeme sa nepodviedli sme sa . Manžel je taký , že doma nič nezrobí nezveladí . ideme stavať dom a viac o tom dome viem ja ako moj chlap. Kdekoľvek sa pohneme tak len stále pozrie na iné ženy pohľadom ( ale viem, že ma nepodvedie ale pozerá ) proste mi t vadí , uberá mi to na sebavedomí , ponížuje ma to . Keď kvôli tomu robím scény , tak stle potom ako prejde niekto alebo keď v telke vidí niečo take erotickejšie ta už len dá dole hlavu . Viem je to možno pre niekoto blbosť ale mne to vadí . Hocikedy mu pošlme do roboty len tak pre okorenenie nejakú moju pikantnú foto ako ho už čakám kedy príde a on na to nič nepovie len sa usmeje a nerieši . Viete nevie mi tak čosi povedať pochvaliť alebo nieco erotickejsie . Stále sa len hádame , že ako ďalej a tak . ja mu len hovorím , ž nikdy nič od seba nezrobí plány na dom sa robila ja nie on ako ostatní chlapi. KeĎ mu to vykričím hovorí , že mu len nadávam do neschopných a tak. Stále le chce chodiť na kávičky k rdičom a počúvať len ich . Ja už neviem ako sa mám k tomu celému staviať , chcela som chlapa , no nikedy uvažujem že som si zobrala ešte nedospelého panica . niekedy aj uvažujem či som sa rozhodla správne a to máme len pol roka od svadby . Prosím ako by ste na to všetko reagovali vy ??? Ďakujem

maciatkolulu
31. jan 2017

@tasa90 nemyslis vazne snad toto? ste sa brali z lasky a teraz toto, tak sa radsej rizvedte skor ako budete mat deti a ked chlap skloni hlavu ked ide v tv erotika, tak to je uz smiesne....uznaj, ved co je na tom, aj ked sa pozrie na inu, si mu kludne a normalne povedala, ze ti to vadi? ci si len sceny robila? a aj tie pikantne fotky, ked vidis, ze nereaguje, tak by som neposielala.... inak teraz by ste mali mat najromantickejsie a najkrajsie obdobie, pokial je to tak ako pises, tak nieco nie je urcite v poriadku. a este k tej istote, ze ta neppdvedie a neppdvadza, nikdy si nemozes byt ista....

janci05
31. jan 2017

@tasa90 To je ťažko takto povedať a poradiť. Pred svadbou ste spolu boli ako dlho? Bývali ste spolu v spoločnej domácnosti? Určito aj predtým bol, taký, hádam sa nezmenil len po svadbe. Alebo áno? Lebo ak bol aj predtým takýto, tak by ti to vadilo skôr a nešli by ste do manželstva. Fakt ste ešte krákto manželmi a bola by škoda aby sa rozpadlo hneď na začiatku. Mala by si sa s ním o tom porozprávať, čo ti vadí a ak mu trošku na tebe záleží tak sa napraví, potom už len ostáva navštíviť manželskú poradňu.

tasa90
autor
31. jan 2017

@maciatkolulu dakujem za koment ,...ako aj ja som si myslela , že to bude naj obdobie teraz akosi sme začali dosť zle ....vieš nevadí mi keď okey kukne sa šak aj mne niekedy oko spadne na chlapa to je ľudské ale sakra keĎ ideme autom rozprávame sa a ide okolo nejaka žena tak až prestane rozprávať ...vieš raz dva razy okey ale stále čo i len na pizzu ideme sa to deje tak mi to už vadí ....a ako myslíš to, že nemôžem si byť istá ??...že teda mu nemám až ta veriť či ??

tasa90
autor
31. jan 2017

@janci05
@janci05
@maciatkolulu a áno aj pred svadbou a po svadbe sme sa o tom bavili jasné , že kľudne som mu povedala , že mi to vadí ....ale vtedy to boli len také viete také tie pohľady keď niekto ide len okolo také sekundové ....pred svadbou sme žili spolu a boli sme spolu 3 roky

moonlight1210
31. jan 2017

@tasa90
prestan doma zastavat chlapsku ulohu.

zrejme, chces mat vsetko urobene poriadne a nacas a tvoj chlap nie je z tych, co vybavia, robia plany, resp. ak aj robia, tak si davaju hodne nacas, alebo vlastne ani nevedia, co by mali robit a ani nemaju napad koho sa spytat.

ibaze tymto pristupom sice ziskas, ze budes mat veci tak ako treba, ale stratis chlapa.
lebo mu davas najavo, ze nie je pre teba dost chlapom. potom kuka inde, lebo si chce umelo navodit dojem, ze je aj tak k svetu a chlap.

takze:
1. prestan mat pocit, ze ta pozeranim po iných dava dole. to je tvoj pocit. navyse hlupy. si sikovna, suca, mas vlastnosti, co potesia. vies sa postarat o seba.

2. prestan mu posielat svoje fotky a cakat, ci si to vsimne, alebo ako zareaguje, ci ti venuje obdivny pohlad ako inym babam na ulici, ci si pre neho rovnako pritazliva. a uz vôbec nebyt sklamana, ked sa len usmeje a nic.
vies co robis? hyckas si ho. strkas sa mu pod nos: vezmi si ma, pochval ma, daj mi najavo, ze ma chces, prosiiiim.
tak si uziva, ako sa mu (s prepacenim) pchas. aky je dolezity a obdivovany. ze len na nom zalezi, ci ti milostivo zaujem udeli.
davas mu tym domom najavo, ze je vlastne neschopny ako chlap, tak si uziva aspon daco.
(smutne, ale najhorsie je, ze to podkopava sebavedomie tebe.)

3. prestan sa tolko angazovat v stavbe domu. jednak, ak to takto pojde dalej, ostane vam pocas rozvodu na krku rozostavana stavba, alebo sa budete hadat, kto koho vyplati. jednak, daj priestor jemu. daj tomu nejaky cas, ked pockas, co vybavi on a ako male decko ho vzdy pochval, kolko toho uz urobil/vybavil (aj ked to bude podla teba malo). teoreticky mu podrastie sebavedomie a chut sa snazit viac.
ak je lemra lemrava od prirody, tiez to takto rychlo zistis. to sa s pochvalou uspokoji, aky je podla teba sikovny a vôbec ho to nepohne k tomu, aby sa snazil viac.
budes vediet, na com s nim si. a ci s nim chces vôbec ostat. radsej z kratsej cesty, ako sa sa nim vlastnorucne poviazat, a potom nariekat, ze to musite spolu tahat. aleboze si stratova, ak on odide.

a prestan sa chovat, ako sa chovas, lebo zanedlho tu bude blog o tom, ako si sa snazila, vsetko mu davala, vypocitas nam tu vsetky svoje zasluhy a on aj tak usiel za inou. a budes sa pytat, co si urobila zle, ze sa ti takto oplatil a ako mozu byt chlapi taki (pip).

takze zatiahni brzdu. si zena, hyckat by mali teba. urcite aspon ten prvy rok po svadbe, ked su dvaja najzalubenejsi a chlap by pre zenu zniesol modre z neba, aby ju potesil a ziskal si jej obdiv, pretoze mu na tom velmi zalezi, aby ho ocenila.

u vas hyckas ty jeho. mate to obratene.

vikuska2012
31. jan 2017

Chlapa musíš povzbudit a pochváliť ako dieťa ☺ z tvojich slov si ho uz dost podcenila a ubrala mu zo sebavedomia takže by som ani necakala ze sa o niečo pokusi urobit sám ..stratil chuť ,( ak predtym nebol lenivy od prirody ) ,nemá prečo niečo urobiť keďže vie aká reakcia ho čaká .už teraz ma pocit neschopneho chlapa za akého ho považuješ ..Ak niečo nefunguje Obaja su na vine .mala by si sa s nim porozprávať otvorene ,bez kriku a výčitiek a jemne povedat čo ťa trápi a zaroven si priznat že si sa spravala tak ci onak ,muži sú veľmi citlivy na svoje ego .stačí ich raz ponížiť a zapamätaju si to ...ak sa pozerá po iných tak to nieje tragédia,je muž robia to všetci ,niekto okato iný potajomky 😊 pokiaľ s nimi nespava tak je to ok ....a ver že žiadny chlap nechce doma histericku stihacku ,ženu od ktorej necíti povzbudenie a istotu...ked ty poskytnes mužovi pohodu,pokoj,žiadne scény s výčitky tak bude reagovat rovnako,pokiaľ to nieje lenivvec,extra ziarlivy a podobne...žila s nim predtym a ak to fungovalo vtedy niekde musela nastať chýba...ja si viem tiež veľa vecí spraviť sama ale keď príde muž domov tvarim sa ze som bezbranna aj pri výmene ziarovky 😃 on sa cíti potrebny a ma pocit že Má musí chranit .s to muzi robia ... a ak budeš pokracovat v tom čo píšeš nebud prekvapena že si nájde taku ktorá bude opakom teba aby si vykompenzoval pocit chlapa ktorý u teba stráca..manželstvom nemáš vztah vyhraty lasku musíš pestovat neustale ,teda obaja ...

grandzero9
31. jan 2017

@vikuska2012 mas pravdu, kedysi som aj ja taka bola a nastastie som sa vcas zobudila, vsimla som si, ze uz nemal ani rec so mnou ani chut mi len o niecom povedat a bol dost podrazdeny a este ja som ho do toho vytacala ale ako som zmenila k nemu postoj aj on sa zacal lepsie chovat, proste nas vztah sa zachranil🙂

vikuska2012
31. jan 2017

@grandzero9 tak super ...nech vám to vydrží aj naďalej 👍

zuzicek88
31. jan 2017

prepac,ale to si pred svadbou nevedela aky je,co ste sa bralo po mesiaci chodenie spolu?

grandzero9
31. jan 2017

@vikuska2012 dakujem velmi pekne ako odporucam to vsetkym zenam, ktore to mali tak ako ja, cim skor sa uvedomit, lebo ja keby sa neuvedomim tak ho stratim a koho by to bola vina? moja ☹ nemozeme stale len chlapov podcenovat, niekedy aj oni maju pravdu

vikuska2012
31. jan 2017

@grandzero9 oni chcú mať vždy pravdu 😂

maciatkolulu
31. jan 2017

@tasa90 ako nemyslim priamo na terajsiu situaciu, ale vseobecne.... Pokial ho milujes a aon teba, nie je dovod sa znervoznovat. Ale podla mna si riadne rozmyslite, ci chcete deti napriklad, pockala by so, kym sa u vas situacia nejako nevykrystalizuje

natalkanasta
31. jan 2017

@tasa90 Ach boze... cele zle. Pises, ze mas pocit, ze si si zobrala nedospeleho panica, a ty sa spravas ako? Nedospelo, nezrelo.. Uplne. Ja nehovorim, ze tvoj chlap je dokonaly, urcite nie je, asi je trosku spomaleny, co sa tyka tej stavby, ale ja hlavne vidim viacero problemov u teba, az kricia z tvojho prispevku. Neber to prosim ako utok, ale ako podnet na zamyslenie a zmenu - hlavne u seba! Nemozes menit druheho, mozes zmenit jedine seba, tvoj muz sa bude tiez spravat inak, ak sa budes ty, ale zacat musis u seba.. To si vezmi k srdcu.

1. obzera sa po inych zenach. strasne ti to vadi, tak mu robis sceny. sa cudujes, ze sa hadate? Ved sama robis sceny. Chudak chlap je uz z toho taky vystresovany, ze sklana hlavu ked ide nejaka zena alebo je v telke lubostna scena. No zbohom.

2. Sama pises, ze mu vycitas, ze nic nespravi, nezveladi. Ked si s nim 3 roky pred svadbou chodila a ste spolu zili, tak si si to mohla odchekovat, ci doma upratuje, opravi, ci je dochvilny a spolahlivy alebo je typ, co povie hej hej vybavim, urobim a potom to odlozi na neurcito resp. na nikdy. Ja ti neviem povedat ako ho prerobit. Ked si ho poznala, tak s tym zi s tvojim rozhodnutim co teraz ma on chudak urobit? On sa aj posnazi mozno, ale ked je taka povaha?! Tak co teraz?! A teraz mu to strasne vycitas. Chudak chlap sam ti vravi, ze sa citi neschopny.

3. stale riesis, ze ti nieco vadi, ze chodi k rodicom, ze toto hento, ci si sa vobec rozhodla spravne.

Pracuj na sebe!!!! Lebo vies co sa stane? Ten tvoj neschopak si naozaj najde inu. Bude ticho trpiet najprv, ty budes vkuse hystericka a stracat nervy. Potom sa rozvediete a ty si najdes noveho a toto sa bude opakovat, lebo zas budes mat vycitky na toho druheho a hystercit. Ako som ti napisala, dozrej, pracuj na svojej osobnosti, men seba k lepsiemu a prestan stale vycitat chlapovi, ze nie je ako ty si si ho prave v tejto sekunde vymyslela aky ma byt. A vies co? Keby zrazu aj taky bol, tak ti zas zacne vadit nieco ine. Ved sama pises, najprv sa obzera po babach, vadi ti to. Potom skloni hlavu, ked ide pekna zena (ved tak si to chcela nie??) aj to ti vadi.

natalkanasta
31. jan 2017

@tasa90 Este mi napadlo, ked sa tak zdraha vybavovaciek a prace okolo stavby domu, moze byt, ze sa mu do toho zrazu uz nechce, ze si nie je isty, ci naozaj chce investovat obrovske mnozstvo penazi, casu a energie do vytvarania domova vam dvom, ked vidi, ze jeho zena je hystericka, vycitava, nespokojna a on sa citi neschopny. Mozno to tymto sposobom brzi(vedome alebo nevedome), lebo nevie ako sa vobec vas vztah vyvinie, ci vase manzelstvo vobec vydrzi...

dharmasanata
31. jan 2017

Uf nehnevaj sa ale si riadna stíhačka 😉 baby ti radia veľmi dobre...žena má ostať ženou a má sa nechať viesť mužom..ale ty tomu tvojmu nedávaš na to priestor...stále poukazuješ len na jeho chyby ale je čas sa zamyslieť sa či si so sebou spokojná a či by si dokázala so sebou žiť na jeho mieste skús sa trochu vcítiť do svojho chlapa. Určite chce žiť s jemnou ženou a nie s niekým kto ho komanduje. Zatiahni spiatočku lebo dlho vám to nevydrží ..a to posielanie erotických fotiek mi príde také gesto ..lacné ...myslíš že si ho týmto udržíš...

lilyianka
31. jan 2017

@tasa90 ono sa to manzelstvo niekedy zacne uplne opacne akoby malo...my sme tiez nemali najlepsi start a prvy rok bol dost zly....a vtedy ma byt clovek najviac happy.....tiez sme po sebe stekali a boli nervozni...ale stale sme nieco riesili...stavba podkrovia,zariadovanie domacnosti a to sme velakrat mali uplne opacny nazor...tak si to vies predstavit 😉 teraz sme 2r po svadbe a mame uz niekolko mesiacov super obdobie...nervozita opadla a ked sme spolu uzivame si jeden druheho a dokončujeme dom 😉 stalo sa vela zlych udalosti od nasej svadby,presli sme si pernym obdobim,ale vsetko nas to este viac spojilo...
Ako ti pisal niekto vyssie,nerob chlapske prace...nech aj on nieco vybavi...kolegyna to takto mala....ona lepila kamen na plot a muz sedel doma...alebo v senku....prave sa rozviedli...chlap a zena musia v manželstve i domacnosti zastavat svoju rolu....aj keď ja by som tiez vedela niektore veci urobit ale nespravim ich..nech ziarovku vymeni muz,nech sneh odhrnie on,nech ohen v kotli zapali on....tak ako ja upeciem kolac ci operiem a vyvesiam pradlo....
Kazdy chlap sa obzrie za peknou zenou...tak ako aj my sa pozrieme na nejakého fesaka. 😉 nic zle na tom nie je...a ze si pozrie nieco erotickejsie? A co...ved nech si pozrie aj porno.....aj s tebou....sice je zvláštne ze nereaguje na tvoje steklive fotky co mu posielas,ale vies ak ho stale komandujes a buzerujes mozno sa niet co divit 😉 chlap chce mat doma vyrovnanu a vysmiatu zenu a nie nasratu stihacku

tasa90
autor
31. jan 2017

@natalkanasta
@lilyianka baby dakujem vam a vlastne vsetkym babam tu ...prsne to som potrebovala pocut ako hovorite, tak teda zabudnem na ten nas "prvy" pol rok a zacneme odznova ...ako priznavam sa otvorili ste mi oci , presne som taka aku ste ma opisali 🙂 , potrebovala som to pocut presne od cudzich ludi lebo ked mi to povie ten najblizsi tak znrvozniem ....uz som prave sa aj porozpravala s muzom , o tom vsetkom povedala som mu ze tie hadky boli skoro vsetky kvoli mne kvoli mojej nespokojnosti ...a ked sa pozriem do hlbky toho vseteho vazne sa snazi ale ja som mu nedavala priestor . takze sme si povedali ze to už bude viest on tak ako sa ma 🙂 že on na tie baby vobec nekuka že to sa mi zda že to su tie sekundove pohlady ked niekto okolo prejde ved to robim predsa aj ja , povedl ze nikdy sa na ziadnu nepozrel so žiadostivostou a že chce somnu žiť tak ako sa ma , že si nevie predstavit nikoho ineho a chce od zaciatku začať ....a co sa tyka tych prac povedali sme si ze ja budem zastavat rolu zenskych a on muzzskych a necham ho to robit .....a ved keby nieco aj tak je najlepsie ked spolu vsetko robime 🙂)) Musim začať oddomna mate pravdu .ja sa pv musim zmenit a pochopim ze na mojom muzovi netreba meniť nic 🙂...ved ja hoo tak milujem 🙂 ....otvorili ste mi oci a za co vam veeelmi dakujem daakujem🙂 hadam uz aj to babatko po tych hadkach nam pojde lepsie :D pekny veccer este baby 🙂..my budeme mat asi uzmierovaciii :D 🙂

grandzero9
1. feb 2017

@vikuska2012 a tak podaktorí aj ano ale napriklad moj v poslednom case ked vie, ze nema pravdu tak ju nema, lebo vie ze ja som o tom presvedcena, tak zbytocne by mi hlavu balamutil hlupostami🙂👏

tinkerbell
7. jan 2022

Dievčatá, tak toto bola veľmi plodná diskusia, tlieskam vám aj autorke 👏👏👏