Ako ďalej v manželstve? Poraďte mi
Ahojte, ani neviem, co ocakavam, ale kedze uz dlhodobo rozmyslam nad tymito vecami, chcem poradit, co a ako...mam 2 deti, kratko po sebe (2,50 roka a 4 roky). Naokolo nie je babka, dedo, atd. Nastastie obdobie, ked som od nevedela co skor preslo. Nastupila som (aj kvoli hadkam s manzelom, aj kvoli peniazom, aj kvoli sebe, ak kvoli tomu, ze uz som nechcela byt dalsi rok doma s detmi a pocuvat, dookola to iste od manzela). Nepodarilo sa nam vybavit skolku pre starsieho syna a tak sme boli spolu doma doma az doteraz...teda obaja zacali chodit do skolky tesne po tom, ako som zacala robit. Obaja su velmi aktivni chlapci. Problem: Ja uz sa neviem rozpravat s mojim manzelom. Problemy medzi nami boli podla mna dost zapricil to, ze vela krat sme mali od vyplaty k vyplate...pocas celeho obdobia (teda skoro 4 roky) sa o nas staral, vsetko platil(hypoteka, auto, ucty - vsetko je jeho), ja som kupovala len veci detom a stravu. Samozrejme, som mu za to vdacna...ale..ked uz na to doslo, hadky sa tocili okolo toho, ako on vsetko plati a ja sedim doma a nic nerobim..ked chcem, mozem ist do prace (tak som teda sla...)..on sa predsa venuje detom ked pride z prace (a ked zaspia, buchne dverami a ide von...aj o 22:00 hod). Najskor som si myslela, ze milenka..., ale fajcenie z prace preniesol domov)...on ma predsa svoje potreby ako chlap. Pre mna je to ok, ak mame sex 2x do tyzdna, On sa citi na vrchole, teda by mal sex rad casto. Ak sme nemali sex viac ako 5 dni, uz bola doma drama. X krat, ked takto odisiel vecer prec, sa vratil opity a trieskal mi dverami, ze on chce sex. Samozrejme, sme si to na druhy den vydiskutovali. Inak, donedavna sme mali spalnu spojenu s detskymi postelami (maly byt). U nas doma sa podla mna vsetko toci okolo toho, ci bol, alebo nebol sex...ked som nastupila do prace, manzel zostal s detmi doma 5 dni..vravel, ze uz vie, o com hovorim, ze matersku by odporucil vsetkym muzom. Ze musi ist vecer von, lebo cely den sa nemal s kym porozpravat. Manzel obcas navari, ale vsetko ostatne, pracka, zehlenie, upratovanie atd je na mne (ked je on doma, pocka si to na mna, ked pridem z roboty). Ja si niekedy pripadam, ze tuto doma treba iba nejaku sluzku, ale asi ho vyjde lacnejsie mat manzelku...chapete ma niekto? Ja som tak v strese, ze mi za posledne 4 mesiace hrozne zredli a vypadali vlasy. Ked sa hadame o tom, uz viac krat skonujeme rozvod, lebo ked dame deti spat, nemam mu co povedat....ja si nemozem doma citat knihu (vecer), pretoze sa mu nevenujem...teda mozem chodit do roboty, starat sa o deti a byt k dispozicii?
Samozrejme ti nechcem dávať v žiadnom prípade návod, že ho máš opustiť, v tvojom prípade by možno pomohlo nechať ho častejšie samého s deťmi a ísť paru vypustiť aj za cenu následnej hádky. Chce sex? tak nech ti pomáha, alebo niečo také. Vyjednavaj, obchoduj s ním, ak máš energiu na také niečo. Možno to pomôže. Na toho môjho neplatilo nič.
@mnariana hm, mne tam hlavne chýba nejaký čas pre teba - či už šport, posedenie s kamoškou, divadlo, čokoľvek, čo ťa baví... chodíš do práce a doma druhá šichta v domácnosti a ešte aby si napĺňala manželove potreby... a kde sú tvoje potreby? Kým nebude spokojná matka, nebude spokojný nikto - takto to funguje u nás. Ten tvoj bol s deťmi 5 dní a zrazu pochopil, no očividne zabudol, asi mu treba pripomenúť, najlepšie praktickým cvičením... a pripomínať pravidelne... Okrem toho sa tam predviedol v plnej paráde - potreboval ísť von sa s niekým porozprávať - prečo sa neporozprával s tebou a nevenoval sa tebe tak, ako on očakáva, že sa ty budeš venovať jemu?? Ak si toto neuvedomí, tak bohužiaľ, ten rozvod vás asi neminie... A teda len raz by mi chlap ožratý v noci trieskal dverami, že chce sex...
@mnariana ty mu nemáš byť za čo vďačná, deti asi robil s tebou aj on a je jeho psou povinnosťou postarať sa o teba a o deti.
A že vie o čom hovoríš lebo bol päť zasraných dní doma s deťmi?No nie nevieš drahý, lebo ja sa popri tom ešte starám o domácnosť.
Akože sorry fakt, ale keby mám doma takého idiota ako si ho opísala.
Tak by som mu po tých piatich dňoch spravila scénu, že by sa ďalších päť dní dával dokopy.
To čo?Ty sedíš doma a nič nerobíš?!
A eeeešte ti zadre, že on musí ísť von lebo sa chudák nemal s kým porozpravat🙄
A eeeeeeešte príde sťatý a CHCE sex 😂👏
Mňa teda hocičo nevytočí, ale vážim si samú seba, tebe ten dlhý čas na materskej rozhodne neprospel.
Letel by cez zavreté dvere...smrad jeden.
On nieje jediný kto sa stará.A v dnesnej
dobe je to bohužiaľ tak, že je veľmi veľa takýchto samoľúbych chlapov.
Odporúčam knihu Moje túžby, tvoje túžby! Je to presne o tom a dáva tam skvelé rady!
@mnariana no to je dobrý cicvor postavený na piedestál Jeho veličenstva dokonalosti neskutočnej. A ty mu v tom ešte pekne pomáhaš že mu toto všetko dovolíš! Necháš ho otrieskavať ti o hlavu finančnú situáciu, pritom pri zakladaní rodiny je asi že normálne že matka sa musí aj o deti starať. Na druhej strane si celá poskladaná od vďaky vďakúcej že on sa o vás stará (a čo sa má o vás starať sused? veď je otec vašich spoločných detí!) Výčitky že doma nič nerobíš, že chce sex, že sa nemá s kým porozprávať... porazilo by ma z neho, manželstvo je tímová záležitosť oboch a nie aby bol v popredí záujmu jeden ktorý bude druhému otrieskávať o hlavu každú nevyriešenú vec miesto jej vykomunikovania.
V tom vztahu, zial,nie ste rovnocenni, ani rovnake povinnosti,ani rovnake prava, a tu je kamen urazu.este sa k tomu prida,ze hoci chodis do roboty,zarabas menej,nez on a to musis doma akoze odrobit?ze si v praci presne tolko casu?ze si tak isto unavena?t sa nerata. Stavim sa,ze si to uz pocula doma. Z osobnych skusenosti, moj brat je presne, ako tvoj muz. uz od neho odisla tretia zena,a boli to skvele baby,a nezmeni sa nikdy,len sa lutuje. Moj nebohy priatel,ked mal volno, a pocul,ze prichadzajuc z roboty uz cuvam do garaze,jedlo,kavicka cerstvo uvarena na stole, a nedovolil mi ani stol utret.ty si ho obskakovala,lebo zivitel rodiny,on sa na to zvykol,zmenit je to tazke,priam nemozne a bohvie,co este priniesol,ake vzory zo svojej rodiny.my,zeny totiz spravime obrovsku chybu,ze vychovame takych rozmaznanych synov,kt.by sme za muzov nechceli nikdy
@0silvia0 zeny dakujem za kazdy podnet. Silvi, nie som poskladana z vdaky, ale vela muzov nedokaze zabezpecit ani to, takze v tomto smere som rada, ze sme nemuseli riesit aj toto. Moj cas na seba je teraz dost obmedzeny, kedze v robote sa modlim, aby nic nevyskocilo a isla som po deti do skolky(kazdy chodi zial do inej).Rano ich vozi muz, aby som ja dosla do roboty skoro a mohla ich vybrat ja. Cez matersku som chodila ma jogu (ked uz deti podrastli, sem tam von s kamoskami). Teraz ja nemam energiu po tom, co deti prinesiem, nieco uvarim atd ist o 18 tej opat z domu na cvicenie. Radsej som po skolke s detmi, kedze cez tyzden sme ovela casu menej spolu. Len to, ze aj kamosky maju deti, nejake spontanne akcie nehrzia. S niekym.inym sa stretnem mozno raz za 10 dni.
@vetthy ano presne tak, najskor to bolo, ze "nic nerobim a iba sedim doma", neskor, ze zarabam malo....teraz mi zvysili plat, takze som cela stastna...v robote sa mi dari. Som pravnik, takze nie som vytreta...len zacinam odznova po materskej...
Zabudla som...ked k nam prisla svokra strazit deti, ked som zacinala v praci, to som dostala vyhodene na oci, ze jej mam byt vdacna, lebo.ona sa stara o nase deti...reku ok, ona sa strara 4 dni, ja som bola doma 4 roky a mne nema byt on vdacny? Ja iba sedim doma a nic nerobim? Chapete....ked u nas bola svokra strazit deti, zas to bolo o.tom, dojst domov a zobrat ich niekam (aj so svokrou) von, na vylet, detske centrum.
@mnariana presne TOTO mam ešte stále doma...makať, makať, makať a večer byť k dispozícii...akurát mínus večerné výjazdy, občas si spravil víkend sám- turistika a podobne. Ja nemôžem mať žiadny relax, žiadny čas pre seba, lebo sa mu nevenujem. Sex najprv každý druhý deň, potom každý, nakoniec chcel 2x za deň a pritom tvrdil, že vlastne spolu ani nespávame. Decká a domácnosť na mne. Sem tam navarí cez víkend. Keď raz za pol roka pozametal dlážku, bola to tvrdá drina, zvyšné práce, ktoré som robila v domácnosti ja a každá vieme, že toho nie je málo, podľa neho nebola žiadna práca. Kade chodil, tade hovoril, že kašlem na neho a domácnosť a venujem sa len sebe. Podľa neho by som nemala pozerať net alebo čítať noviny večer, kým nie je posexovaný... Žiadne diskusie nepomáhajú, vždy skončíme len pri tom, čo chce on, čo potrebuje on, ako sa cíti on...
My sme to neustáli, bud. týždeň rozvod. Ja už ďalej takto fakt nemôžem, ochorela by som alebo úplne zdochla.
Držím palce, ver, že viem o čom píšeš a aké to je...žiť takto celé roky... Nepije, nefajčí, frajerky nemá, ale žiť s niekým, kto vidí len seba... strašne ťažké.
@mnariana ked si nevieš otvoriť ústa a komunikovať,ako mu chceš povedať že ťa sere že ani ten riad po sebe nevie odpratať,alebo upratať bordel aspoň na oko,nech sa to neváľa po zemi..
to že aspoň navarí a naberie deťom na tanier je fajn..ber to ako plus..
neustupuj z požiadaviek,hoci za cenu hádok..
ale treba mu povedať..
zlato,navar obed a riad odlož,lebo je to bordel po tebe nie po mne,kedže som celý deň preč..
a fajčenie v byte pri 2 deťom je ozaj TOP..kde fajčí aspon na balkone?
@dominika6 Domi mi neriesime riad a bordel, mame doma cisto. Tak isto nie je taky buran, aby sme riesili neodlozeny riad, nozik atd. Ano, obcas nieco, ale toto nie je dovod hadok u mna ani u neho. Problem je ten sex. On nefajci vobec doma, chodi von z bytu. Preto.pisem, ze som si myslela, ze milenka,ale on chodil vyniest kos a na cigu o 10 vecer. To mi doslo az neskor, nepriznal sa ze fajci, ale ako nefajciar na to prote prides. Uz potreboval cigu aj vecer, nie len v robote.
Preboha baby, že 2x denne sex, to tí chlapi čo robia, môj je rád, keď je sex 2x za týždeň, ja stále kojím čiže u mňa chuť moc nie je a teda večer som rada, že si sadnem a nie celá žeravá skákať po chlapovi...tento chlapský testosterónový egoizmus je hrozný a neznášam ho... Nech celý deň behajú kolo domácnosti a všetkého a chcem vidieť akí budú večer nažhavení, môj robí fyzicky v práci aj doma a večer kolkokrát zaspí pri správach ani nevie ako, takže možno nejaká fyzická únava by im nezaškodila 😀...
@mnariana málo času na seba by som až tak neriešila, deti máš malé, chodíš do práce, deti podrastú a bude kopa času na sebarealizáciu, nakoľko ťa budú potrebovať iným spôsobom ako malé deti. Keď som mala deti malé ako ty tiež som behala, vyberala deti zo škôlky, školy, krúžky a bola som rada že vôbec stíham. Teraz sa deti presúvajú dávno samé, voľný čas si koordinujú samé a ja mám kopu času na seba.
Skôr by som riešila tento váš nerovný vzťah s manželom orientovaný hlavne na jeho potreby. Bola ti tu poradená kniha, možno by bolo fajn si ju skutočne prečítať, ja pridávam aj link:
http://media0.webgarden.cz/files/media0:5104fe1...
Povinnostou chlapa je vybudovat zazemie a domácu pohodu pre svoju zenu a svoje deti. Chlap si deti narobil nech sa stará. Nech ich zivy, ma sa o ne zaujimat .. deti potrebuju aj otcovsku ruku.
Ulohou matky je postarat sa o domacnost s tym, ze ak je matka pracujuca je samzorejme ze mux ma prilozit ruky k dielu a to domacemu poriadku.
To ze ide tvoj partner vecer von si zapalit a pride ozraty to by som mu teda netolerovala. Odtial potial. Ved ma rodinu ma manzelku ma deti ma sa im venovat aby bola uplna harmonia v rodine. Co sa tyka sexu chlapy su don zblazneny. Aky je dovod ho nemat vo vasom pripade ? Ak ta uz nepritahuje naco si s nim ? Nevedela by som si predstavit vztah s clovekom ktori ma nepritahuje v posteli a sex je s nim nuda.
Mali by sta zacat spolu komunikovat najst spolocnu rec vediet sa spolu zasmiat vysvetlit si v tichosti aky mate problem preco sa spravate k sebe tak ako sa spravate ? Samzorejme ze z toho vyplyva ze on si vobec nevazi co pre neho robis ako manzelka a matka.
Skuste navstivit manzelsku poradnu, vela parov to rozislo uplne lebo na seba klamu ale na druhej strane to aj vela manzelov dokopy dalo.
Drzim ti palce.
@mamaaaaaaaaaaa dakujem. Problem je intenzita sexu. On si nepamata, ze sme mali sex pred 2 dnami. Pre neho je to ako tyzden. Pre mna je to v pohode 2/3 x do tyzdna. Ja nestihnem mat chut na sex, lebo on ma vzdy. Raz vecer som nechtiac pocula, ako vravi svojej mame, ze vsetko tu kupil.on, kazdu knihu, ktoru mam doma kupil on..(inak, ja som bola okrem materskej vzdy samostatna, nie som ziadna vydrziavana baba)...no ten rozhovor zaklincoval,ked povedal mame, ze cely den pohoda, vecer dame deti spat a ja zaspim na gauci (to tiez nie je pravidlo skor nahoda, ze som zaspala pri cakani na to, ze deti zaspia) a on cakal, ze nieco bude...chapate? A to som si v tom case myslela, ze mame dobre obdobie sex bol mozno 2 dni dozadu max.
@mnariana no v príspevku si písala o domácnosti že máš toho dosť..všetko ťa večer počká..
áno sex je súčasť vzťahu a žial ked si vypije tak si neuvedomuje následky,že je hlučný,otravný a vykrikuje blbosti..čo ho neospravelňuje..
tak isto porovnávanie prijímu,či starostlivosť o deti..
toto všetko sa vo vzťahoch deje..a kto povie že nie,tak klame..
no je to na tebe aby si pritvrdila,trenovala argumenty,dala mu viac činností v domácnosti a tak isto aj deti na krk..
vždy ked deti zaspia tak si sadnite spolu a rozprávajte sa..
úplne o hocičom.o robote,pýtaj sa na jeho robotu..o deťoch,o plánoch čo by ste chceli..kam by ste šli cez víkend alebo v lete..
a denno denne si dajte tento rituál a časom zistíš,že sa rozkecáte a pôjde to ľahko..
lebo nič nieje horšie ako sa každý zašiť do iného kúta a žiť si svoj život,..
@mnariana postarať sa o rodinu, kým sú deti malé, bola jeho psia povinnosť. Nehovorím, že mu za to netreba dať uznanie, ale nie je to nič, čo by bolo z inej planéty. Môj muž sa o nás staral celých 7 rokov (ja som si popri MD iba privýrábala). A nebolo to veru žiadne od výplaty k výplate a žiadne vyhadzovanie na oči, že ja "sedím doma". Mali sme všetko, čo sme potrebovali, boli dovolenky, výlety, kultúra. Takže ten tvoj má v tomto smere od ideálu hodne ďaleko. Inak neporadím...neviete komunikovať, neviete robiť kompromisy, k tomu proste treba dozrieť.
@mnariana mňa zaráža, že toto rieši so svojou mamou. Tak sa jej môžeš veľmi pekne poďakovať za úžasnú výchovu, že svojho synáčika naučila, že je stredobodom vesmíru. A riešiť s mamou, že čaká od ženy že večer niečo bude... hm... toto žiadny normálny chlap s matkou nerieši. Žena potrebuje k sex. naladeniu aj pocit blízkosti, intimity, duševného prepojenia. Ja keby som počula, že môj manžel sa s mamičkou takto vykecáva, oblbuje, zahmlieva a prekrúca detaily a skutočnosti, tak by sa mi zhnusil, že sex by mal raz do roka 🤐 Chlapec môže byť rád že má takú chápavú a tolerantnú a prispôsobivú manželku...
On má asi pocit, že všetko je jeho aj ty možno aj tým sexom si dokazuje, že áno on má sex stále... Neviem a to debatovanie s mamou u dospelého chlapa hm mal by sa rozprávať skôr s tebou, či mamu má na rozprávanie a teba na sex a udržiavanie domácnosti? Má súrodencoch či je jedináčik?
@mnariana v prvom rade ak niesú si partneri rovní vo vzťahu= fungovať to nebude,nemôže byť jeden hore a druhý pod ním.... ak ste právoplatne zosobášení tak ti nemá vykrykovať, že ON vás živí, polka z jeho platu je tvoja tak isto ako polka z tvojho príjmu je jeho=jednoduché ako facka, čiže nech si chlapec zráta vaše príjmy a vydelí to dvoma a potom bliaka,,,ak je všetko jeho osobné vlastníctvo tak máš fakt smolu ale platiť mu máš iba polku..príklad -ak prejete všetci za 450e tak on ti na stravu má dávať polku=450/2=225e, ty máš platiť polku z elektriky, polku internet,polku z poplatku zo smetí..prvá chyba bola, že si ho zozačiatku nezapájala do všetkého alebo ak si ho aj zapájala tak ste sa nazačiatku nedohodli na pravidlách a čo je koho povinnostou... to je už jeho povaha a s takým by som nebola a tobôž keby mi vykrykoval, že aké má on sex.potreby, ak ty pridáš on musí niekde ubrať a naopak, nieže ty budeš aj sexovať 5x v týždni ako on chce a ešte deti, práca, upratovanie...blabla...toto je téma o ktorej sa tu veľmi často ženy zmieňujú a stále všetky robia tie isté chyby a pritom je to také jednoduché...
@0silvia0 ano,silvia,moja mama ho odmalicka obskakovala,obdivovala a k tomu viedla aj mna.ked ma obcas zbil,este rodicia k tomu pridali,lebo ja budem raz zena a on muz a muz na stale pravdu.tato vychova mu poznacila prve manzelstvo,bola som pokorna,submisivna,s kt.robil chlap,co chcel.d lhi som z toho liecila,ale stvrdla som, a mnoho mi pomahal aj druhy vztah,co bol ukazkovy,takze ano,fain chlapi existuju.nehivorim,brat je solventny,sikovny podnikatel,k t. za svoji rodicia uz desatroci len hanbi,na mamu kasle,pride len na sviatky a cez telefon ho pouca,co a ako.otec umieral sem mesiacov,navstivil zo raz v hemicnici,raz doma a jeho dcera z prveho manzelstva deda ani nezavolal,len moju dceru raz,ze di dedo este zije?neprisla ani na pohreb.takze mame sa jej cychova sa vratila s urokmi.nie som skodoradostna,ake nebyt mna a mojich deti uz by umrela id biedy.zivot tza vsetko sklada ucty....
@0silvia0 a to tak ani nemá byť, jedine asi už len v turecku...

Chápem ťa, musí ti byť hrozne, zažila som podobné, akurát ten môj sa ani deťom nevenoval, lebo keď prišiel z roboty, robil ďalej aj doma, a potom šup ho na pivo. Boli sme manželia 17 rokov. BOLI. Chvalabohu. Dalo mi zabrať zozbierať nejaké to sebavedomie, ktoré v takomto vzťahu dostalo zabrať, začať snívať znovu, nájsť spriaznenú dušu a začať odznova.