Rozvod manželstva

krajco
18. feb 2023

Ahojte, dobrý deň, prosím Vás ako sa mám vysporiadať s tým že manžel sa chce rozvádzať, preto že bol na liečení kde si uvedomil podľa neho veľa vecí a jednou z nich je aj to že mu je lepšie samému. Podľa jeho slov som sa o neho nikdy nezaujímala tak žé som sa ho neopýtala čo bolo v robote alebo podobne. No ja som bola doma s deťmi starala som sa o ne varila upratovala a teraz keď chodím do práce tak nestíham robiť všetky domáce práce. Máme doma 3 detičky okolo ktorých váčšinu času lietam ja zo školy do školy ja, učenie ja, chystanie desiaty ja,zase keď deti chceli isť von nemal problem s nimi ist. Je to človek liečený na psychické choroby.Ja sa s nim rozvádzať nechcem už sme si toho veľa preskákali ale tak to že jemu je lepšie samému ma dostalo

ls56
18. feb 2023

Prinútiť ho nemôžeš. Miluje ťa vôbec? Navrhni manželskú poradňu.

pribinak
18. feb 2023

@krajco Jezisi, buď rada že sa chce rozviesť. Načo ti je takýto chlap?

ls56
18. feb 2023

@pribinak Nesúď. Takýto chlap? Opísala len zlomok toho, aký je. Nevieš aký je otec, akú ma prácu. Píše, že s deťmi nemá problém chodiť von. A že sa psychicky liečil? Ani o tom nemáš páru. Majú spolu 3 deti-to znamená, že su spolu minimálne cez 10-15r. a ak je s takýmto človekom a nechce sa sním rozviesť znamená to že nebude až taký zlý.

panelacikova
18. feb 2023

@krajco mal také reči aj predtým alebo prišli až po jeho liečení? ako dlho bol preč? nie je v tom známosť z liečenia?

pribinak
18. feb 2023

@ls56 ja nesúdim, ani neodsudzuje jeho ochorenie ……to kde niečo take píšem……TO TY SÚDIŠ MNA

Ja reagujem na to že sa vyjadril, že bez nej mu bude lepšie - v podstate jej povedal že ju nemiluje

janinah
18. feb 2023

Opýtaj sa ako si fungovanie vašej rodiny spojené s jeho " samotou" predstavuje.vela ti napovie jeho reakcia.Ci sa tá samota nevolá Zuzka z liečenia.Tiez Radim manz.poradnu.

toskanka
18. feb 2023

A ty sa nemozes skontaktovať s jeho ošetrujúcim lekárom na psychiatrii, kde bol na liečení? Možno to má nejaký súvis. Ak to bude pre jeho psychické zdravie lepšie, nechaj ho odísť. Ak je psychicky labilny, tak rodina a 3 malé deti môžu pre neho predstavovať záťaž.

melanta
18. feb 2023

Prvý problém je, že ty nie si manželka, ale gazdiná. Všetko robíš ty. To je úplne zle. O domácnosť a deti sa majú rovnako starať obaja partneri. Ak žena robí slúžku a nie manželku, tak raz muž možno zatúži po žene a nájde si inú. Alebo možno zatúži byť aj sám, pretože si viac mama ako žena a on s mamou žiť nechce.
Druhý problém je, že evidentne nekomunikujete. Možno práve poradňa môže pomôcť. Ak vám komunikácia nepomôže, tak potom sa s tým treba zmieriť.

kaktusik007
18. feb 2023

@krajco je psychicky labilny, evidentne nezvladajuci zataz - a uplne najjednoduchsie je sa na vsetko vykaslat. Sa ti divim, takyto chlap a ziaden - no nerovna sa to, bez neho by ti bolo lepsie. ja som reagovala rovnako, za kazdu cenu zachranit manzelstvo, lebo ved dve male deti.... az ked pokial som ochorela ja a on sa rozhodol odstahovat, lebo moja choroba mu bola na pritaz. No to najlepsie, co ma v zivote stretlo - ze nas opustil

0silvia0
18. feb 2023

@krajco tak zijes okrem manzela aj s jeho psychickymi problemami. Jasne, na lieceni sa venoval sam sebe, ale liecenie je liecenie, nie realny zivot. Jasne, ze pre psychicky choreho cloveka je bezny zivot narocny a tazky: starostlivost o rodinu, deti, praca, povinnosti, financie... je to casto narocne aj pre psychicky zdraveho cloveka, nie pre choreho. On vo svojej chorobe nevnima, ze si mala kopu prace a starosti okolo deti a ze mozno sa ani on o teba nezaujimal...
Musis ty vediet ci to s nim budes tahat aj nadalej alebo to zvladnes sama. Zvladnes?

krajco
autor
18. feb 2023

@panelacikova no ma nejaku podla neho kamaratku, z toho liečenia ktora mu samozrejme vo všetko rozumie, stale si pisu a volaju, no ked som sa ho na nu xy krat pytala tak mi povedal ze on ju berie iba ako kamaratku no ona ho berie ako viac, lebo vypisuje mu spravy kde ho nazyva laska, tak ja uz neviem co si mam o tom mysliet som uplne zufala. Uz od nas odisiel k jeho rodicom lebo som ho to poprosila lebo psychicky ma nici ked vidim ze s nou telefonuje alebo ze si pisu, vtedy bolo dobre ja som sa s tym zmierila no po par dnoch sa vratil a zase nic nejě nie je dobre som nervozna . Snazim sa byť kľudna kvoli deťom ale ja už nevládzem.

kaktusik007
18. feb 2023

@krajco jemine, tak toto je sila... ten chlap ta nici, a ty aj tak nechces o rozvode ani pocut?

maminkadeticiek
18. feb 2023

@krajco Tak "kamoska"z liecenia...no len nech za nou leti.

gejb
18. feb 2023

@krajco ja by som sa manžela spýtala, či to ze mu bude lepšie samému je z jeho hlavy. Zjavne trávi s kamoškou veľa času a ona sa do neho zaľúbila. Mohol sa jej trochu posťažoval na čokoľvek a ona ho presvedčila ze potrebuje byť sám...neskôr s ňou... on ju môže brať ako kamošku, butlavu vrbu, ale ak ona k nemu nieco cíti lahko ho mohla zmanipulovať keď jej dôveruje.

loliku
18. feb 2023

@krajco to ked chlap povie ze chce byt radsej sam na 99percent je v tom ina zena 😑

koniarova
18. feb 2023

To vážne chceš takéhoto chlapa?

aliaray1
18. feb 2023

@krajco ja by som mu povedala dobre, je to vazne rozhodnutie s nasledkami pre vsetkych. Ja ta stale milujem a mas pravdu. Uvazovala som nad tvojimi slovami, mala som ta viac zapajat k detom, lebo cim viac casu som sa im musela venovat ja, tym menej casu ostalo na toho, kto mi je najblizsi. Velmi mi budes chybat. Navzdy budes v mojom srdci, toto som pokaslala.

Otocila by som sa a sla do sprchy, nech premysla. A ty tiez.

janinah
19. feb 2023

@aliaray1 okrem vety toto som pokašlala suhlasím so všetkým

tanyag
19. feb 2023

Hmm niektoré ženy zabúdajú, že majú aj manželov...to, že máš 3 detí, pracuješ, staráš sa o domácnosť (ak ti s tým on nepomôže, to je tvoj problém, ako si si ho naučila, tak máš)...ale aj on je človek, s emóciami, s citmi, s potrebami....netreba zabúdať na mužov, to je také ťažké sa ho opýtať ako sa má? ako mu bolo v práci, či ho niečo trápi atď.? myslíš, že mužom stačí upratané a navarené? ak si sa o neho nikdy nezaujímala a výhovorku typu deti, práca, domácnosť si nechaj, tak sa nečuduj, že mu je lepšie samému...

janinah
19. feb 2023

@tanyag ak je dáka ochechuľa na obzore,tak hocijaká zámienka mu je dobrá,aby odišiel samotovať....jemu sa asi ústa nezavreli ako sa vypytuje ako sa má manželka,či niečo nepotrebuje a samozrejme doma maká do strhania....takže okrem troch detí ešte aj okolo manželíka obskakovať a celkom presne podla jeho predstáv....nehovorím,že nemáš kúsok pravdy,ale jemu začalo vadiť až teraz a taká somarina?

tanyag
19. feb 2023

@janinah Ale to, že napr. doma nepohne ani prstom je problém autorky, akonáhle prišlo prvé dieťa, mala ho do všetkého zapájať...kto vie ako to majú, ale tak čo čítam na MK, tak veľa žien zabúda, že majú aj muža a točia sa len okolo detí...nevravím, že ho má obskakovať...to som nikde nenapísala, ale opýtať sa ako sa má a zaujímať sa aj o neho by mohla, z jazyka by jej neopadlo, či áno?

kittykat22
19. feb 2023

Baby ja teda nechapem tie vase mudre reci, ci chce takeho chlapa. Po rozvode jej zostanu 3 deti na krku - urcite vyzivne mizerne a chlap sa bude pravdepodobne este cukat, aby vobec pomahal ked ma novu frajerku. Co bude robit autorka? Vy ste tiez dolezite ako 5 koruny akoby ste pobalili kufre a vykopli ho. Ale co dalej? Treba riesit, ako sa zvladne situacia. Co s detmi, co prijem, kdo pomoze ked budu deti chore, co praca ... vy ste sa uplne tiez zblaznili asi, ze si to tak jednoducho predstavujete.

goodidea
21. feb 2023

@kittykat22 to je konzolium odborníkov na modrom koníku, radia rozvod hneď určia ako hlavného vinníka muža bez širších poznatkov o ich vzťahu, stačí im druhá strana( ak je to samozrejme žena), ktorá sa tuto na fóre vždycky v akejkoľvek téme snaží seba vykresliť ako tú dobrú a ubliženú

krajco
autor
22. feb 2023

Po dlhych rozhovoroch je nasmu 14 ročnemu manželstvu koniec, on už ku mne necíti to čo cítil, chce byť sám ( aj keď mi povedal že navrhol hentej flandre že môže ísť bývať s ním). Dievčatá neviem ako to zvládnem vidieť ich spolu ako sa majú radi, nevin ako nás mohol vymeniť za takú chorú ženu, doma mal vždy všetko, nevládzem ostane všetko na mojej hlave. 😓😓😓

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
23. feb 2023

@kittykat22 ono to tak trošku zaváňa tým, že ten chlap je predsa ten, ktorý chce odísť a on je ten, čo si to ľahko predstavuje. a darmo sa bude autorka brániť rozvodu, on ho raz tak či tak dosiahne. a tá jeho kamarátka mu bude momentálne na všetko pritakávať, len aby ho od rodiny dostala, aby bola za chrumkavú.
@goodidea či už bola chyba iba u neho alebo i u nej, alebo len u neho alebo len u nej, on očividne nemá záujem o vzťah. autorka by ho teraz chcela zubami-nechtami doma, ale on tam byť nechce. takže je fakt úplne fuk, kto začal na zániku vzťahu pracovať. možno fakt reálne zapracovala kamoška na liečení. inak súhlasím, čo sa týka odsudzovania ihneď toho chlapa - je tu xyz diskusií, kde hneď zavrhnú chlapa, alebo väčšinou. bez toho, aby premýšľali, že nemusí byť všetko tak, ako autorka (akákoľvek) daný problém opíše 🙂

panelacikova
23. feb 2023

@krajco neboj sa, zvládneš to. v prvom rade si s ním skús bez emócií sadnúť a dohodnúť, čo a ako deti. budeš potrebovať, aby sa o ne finančne postaral a tiež, aby sa im venoval. sú ešte malé a budú z toho paf. ak nebude on brať na toto ohľad, tak je idiot najhrubšieho zrna. ak sa s tebou dohodne ohľadom financovanie detí a starostlivosti o ne, tak potom začni pracovať sama na sebe a svojom sebavedomí, aby si sa z toho čo najskôr psychicky dostala... a neboj, ak zvládli iné ženy starať sa samé o seba, o domácnosť, rodinu, zarábať, atď., zvládneš. len to chce trošku času, aby si sa pozviechala.

vroni
23. feb 2023

@kittykat22, toto je síce absolútna pravda, že ostane sama s troma deťmi a mizernym (pripadne ziadnym)výživným. Ale čo je alternatíva? Nasilu pri sebe držať chlapa, ku ktorému mam city (lebo tie zo dna na deň nevypnes) a dívať sa, ako túžobne toka do telefónu inej? Ved skonci na tej psychiatrii ona.
Asi by som skúsila (ak sa da) dohodnúť s chlapom, nech ide tokat k mamičke a tebe da výživné v sume x na deti, ze si to potrebujem premyslieť. A uvidí sa, čo ďalej.

kittykat22
23. feb 2023

@panelacikova tak samozrejme ze mas pravdu. Ale on si to predstavuje, ze zbali kufry a uz ho nebude a jej zostanu deti. Chlapovi preplo a chce si uzit. Niekedy je dobre aj nejaka terapia - ako maju tri deti. treba riesit peniaze, starostlivost a prispevky. To nejde sa len tak zbalit. Ale urcite mas pravdu v tom, co pises a ja to chapem. ALe pisat bezstarostne ako to polozit je nerealne.

modrykonik33
23. feb 2023

Jasne, zapáčilo sa mu mať pohodu, žiadne deti, krik, starosti ...ja by som trvala na striedavej starostlivosti, budeš mať čaš aj sama na seba