icon

Ako ďalej vo vzťahu?

angela099
26. dec 2021

Ahojte idem si k vám po radu ako mám ďalej pokračovať alebo čo robiť s mojim problémom vo vzťahu.. Takže aby som to zhrnula s partnerom sme spolu vyše 2 rokov, bývame spolu už cca 1 rok a pol .. prveho pol roka to bol idealny vzťah s idealnym partnerom potom sa však všetko zmenilo..v skratke-začal sa urážať pre totálne hluposti a následne na to ma aj ignorovať.. aby som to viac objasnila dam sem zopar prikladov: napriklad urazi sa za to keď v chladničke nie je niečo čo by si dal na večeru.. keď ho niečo pytam urobiť a jemu sa nechce tak sa oduje.. keď ho skoro ráno popytam aby isiel vyvenčiť psa tak sa oduje že musi ist on (pritom ja s nim chodim skoro stale) ,objednam si parochňu s dlhymi vlasmi(kedze ja mam tie svoje kratke a nedari sa mi ich mat dlhsie) na priležitostne akcie on sa ofuči že na aky fras to kupujem že to nechce vidiet na mojej hlave.. idem s kamaratkou von keď on pride z roboty tak sa urazi že sa idem flakat ked on je už doma..atd bolo by toho na dlho ešte..chcem len povedať že ja prenho robim maximum od raňajok po večere, periem mu, čo si zmysli mu donesiem,kupim..ale vždy som ja tá najhoršia keď sa oduje..je schopny ma ignorovat cely den niekedy aj dva..chodila som za nim ospravedlnovala sa nic nepomohlo tak som s tym už prestala..keby išlo aspon o niečo vážne ale fakt pre totalne somariny sa urazi ako malé decko..už to nedavam,psychicky ma to niči mate s tym niekto skusenost? Čo robiť? Za všetky rady ďakujem

Strana
z2
makova333
26. dec 2021

@angela099 vitaj v toxickom vztahu. A v detstve ako? Vsimali si ta rodicia?

retatka
Autor odpoveď zmazal
retatka
Autor odpoveď zmazal
angela099
autor
26. dec 2021

@matqa411211 áno viem že som si ho asi zle naučila keby som vedela ako sa to vyvinie určite by som to od začiatku inak riešila ale co už čas späť nevrátim teraz musím riešiť prítomnosť

angela099
autor
26. dec 2021

@makova333 s detstvom to nijako myslim nesúvisí detstvo som mala normálne ako každé dieťa

sonnenshein
26. dec 2021

@angela099 Takto to zacina u kazdeho manipulatora a narcisa. Skusa hranice, pritvrdzuje, potom zase povoli, budes sa citit ako princezna, a vmanipuluje si Ta do zivota, kedy na nom budes tak materialne, psychicky, aj emocionalne zavisla, ze sa nepojdes (s prepacenim) ani vycikat bez jeho dovolenia.

luccija
26. dec 2021

@angela099 moja kamarátka ma takého muža a je to chlap po 40 tke🙂ale ona sa mu neprosí nechá ho tak nech nerozpráva aj 2 týždne len už majú deti a je to veľmi nepríjemné, lebo aj tie deti sa zduvaju a robia také ťahy ako otec.Ja by som to nevydržala a nemohla s takým zit

makova333
26. dec 2021

@angela099 tak potom preco si nechas robiť to, co ti robi?

h2
26. dec 2021

@angela099 Tak mne osobne by takýto chlap veľmi vadil, ja neznášam odúvanie a urážanie sa a hlavne, keď sa niekto s tým druhým nerozpráva. Toto by som nezniesla. My s chlapom sme obaja temperamentní, máme "krátku zápalnú šnúru", všetko si vždy vykričíme a hneď je zase dobre. Niekomu by zase náš štýl nevyhovoval, ale každý sme iní. Takže musíš sa Ty rozhodnúť, do akej miery Ti to vadí a či si ochotná to tolerovať.

derdia
26. dec 2021

@angela099 ahoj ja mam talu dceru... Mat partnera nie som s nim ani jeden den. To je. Proste ufnukanec, trpitel, a manipulator... Chce aby si ty robila jeho stastnym, aby si plnila jeho poziadavky, a pozor ty si zodpovedna za to ako sa on citi.
Ak je to tak, nechaj chlapca tak... Nezmenis ho a prezijes svoj zivot takto. Vobec to neries, zavri dvere a chod dalej.. Najdes takeho s kym bude svet gombicka. V zivote pridu vazdne veci, a potom co bid eoduty 24/7????uplne trapne ja by som ho kopla do riti... Aj dceru by som kopla leby mozem😄😄😄😂😂😂👍a raz aj kopnem.. Ak sa nezobudi. Este ma len 14tnast ale v 20tke ak nebude prebrata tak pojde zrat nervy niekmu inemu😂😂😂😄

antonbernolak
27. dec 2021

@angela099 Urob mu poriadnú fajku.

thoughtfulweirdo
27. dec 2021

@mimi2018 Tak ja mám tiež svoje muchy 😅 povedala by som, že u nás je to vzájomné, že sme sa tak vhodne našli 😁

bennn
27. dec 2021

To nie su dôvody na rozchod. Proste musiš vedieť ako reaguje a poriešiť to rozhovorom naj sa to neopakuje alebo naj sa sprava inak... keby sa kvoli takymto somarinam rozchadzali ludia... co dnes robia... tak by tu polovica z nas nebola :D a tym myslim neexistovala by.

mimka1402
28. dec 2021

@bennn Ty to možno vnímaš takto, ale aj takéto správanie už sa dá považovať za formu psychickeho týrania... Nielen urážky a krik. Podľa toho čo písala autorka to nie je "obyčajné urazenie sa" ale forma ako na niekoho robíš nátlak a to v zdravom vzťahu v poriadku nie je. Viem, že to robí veľa žien a často sa to normalizuje, ale absolútne to nie je ok. A ak to robí takto je to kľudne aj dôvod na rozchod. Takýto človek je manipulátor, ktorý ak nedosiahne čo chce vydiera človeka takto. Lebo vie, že to na neho funguje... Rozhovor určite mali neraz a dospelý uvedomely človek toto nerobí na dennom poriadku, ale normálne komunikuje.

bennn
29. dec 2021

@mimka1402 o tom by som mohol rozprávať... panebože... hlavne zo zdravého človeka hneď urobiť chorého na hlavu, pretože poznáš jeden uhol pohľadu, takýchto ľudí ja nemôžem vystáť. Toto robia takzvaní "psychológovia" , resp. samozvaní psychológovia, ktorí keď sa im nepáči niečo alebo im nie je po vôli, tak tak ti nasúkajú diagnózy a začnú ťa urážať, že až. Pritom názory iného akceptovať, ta kde. S takymito hrami na mňa nech nejdú. Nech si to tam na blbých skúšajú alebo do zrkadla rozprávať, aspoň sa budú vidieť pri tom.

mimka1402
29. dec 2021

@bennn Myslím si, že mam odbornosť dostatočnú aby som toto vedela definovať. 🙂 a nie som samozvaná. Opakujem. Normálne vyspelý zdravý jedinec takto veci nerieši.
Nie je v poriadku takéto správanie normalizovať.

bennn
29. dec 2021

@mimka1402 tu nejde o odbornosť a neodbornosť, ale o to ako svoju odbornosť používaš. Keď sa mi baba rozplače, pretože ju niečo dojme viac než by sa čakalo, môžem ju tak poonalépkovať psychologickými diagnózami, že bude zrelá na samotky u psychiatra.
Ide mi o to ako to zneužívajú. Stačí povedať. "Už ťa nemám rád." ... a nájsť si svojho dokonalého princa inde. 😉

marca12
29. dec 2021

@angela099 tu rozhovor nepomoze. Bud zacnes konat a to napr.tak,ze sa nebudes ospravedlnovat. Zduje sa,ze nie si doma? Tak nebudem doma ani na druhy den,nech si zvyka. Musi vediet,ze ak nezmeni spravanie,strati ta. Nesmies byt prenho taka pristupna a obskakovat milost pana. Musi vediet,ze ta vycerpava jeho spravanie a ak ho nezmeni,je koniec. Zrejme si je tebou prilis isty. A poradim ti este,nikdy nerob pre chlapa prve posledne. Je pekne statat sa keden o druheho,ale obskakovat ho s ranajkami a vecerami,to by ste si mali striedat. Potom si ta nema za co vazit,ked si sam neodskusa,co je to.

mimka1402
29. dec 2021

@bennn Asi sa nerozumieme, nevadí 😉 Plač a niekoho opätovne takto vydierať tým, že bude tichá domácnosť je niečo neporovnateľné. A hlavne pri takýchto veciach aké tu napísala autorka. Tu nie je proste o čom... Manipulovanie to je. Nevylučujem, že to robí nevedome, ale očividne je to spôsob, ktorý využíva a to v poriadku nie je. Hlavne ak s ním komunikovala a on neustále v tom opakuje. Lebo vie, že ona bude tá, ktorá to bude chcieť riešiť prvá a, že má ona s tým problém. To

Strana
z2