Ako dcére vysvetliť, že jej plány sú nereálne?
Názov sa aj tak prerobí automaticky. V skratke, moja dcéra by chcela byť diplomatka, ísť na VŠ medzinarodných vzťahov a diplomacie, a potom sa prepracovať na diplomatku. Najskôr sme ju nechali že ju to asi prejde, ale neprechádza.. Študuje na 8 ročnom gympli, bohužiaľ ja mám obyčajné zamestnanie, jej otec je elektrikár. Nechcem jej kaziť ilúzie no do diplomacie ju nemáme ako pretlačiť alebo jej pomôcť:D. Ona si žije ešte taký svoj sen že svet je krásny a stačí sa veľa učit a veľa vedieť, no všetci vieme že to tak nie je . Ako jej to vysvetliť?
Veď ju nechaj, neber jej ilúzie a neskôr uvidíš
Prečo ju nenecháš. Kľudne by som ju poslala aj na prijímačky. Však možno sa zadarí.
Spolužiačka mojej dcéry chodí. Učila sa nič moc - rozumej 3,4 na gymn. ale zas ocinko konateľ jednej veľkej firmy.
nech kludne ide, ja mam vystudovanu FMV na EUBE a robim nieco uplne ine. je pravda, ze len malo spoluziakov robi nieco "v odbore", ale na druhej strane co viem, tak kazdy sa viac menej dobre uplatnil.
@anonym_autor Tak jej vysvetli, že Epstein už skončil. Ale ak je výnimočne pekná, mohla by preraziť. Je stále dosť vplyvných mužov a keď si nejakého omotá, môže jej v kariére pomôcť.
@anonym_autor a prečo by to nešlo? Peniaze hýbu svetom áno, ale aj šikovni usilovní študenti vedia urobiť dieru do sveta. Podpor ju v tom. Nech si plní sny.
Ja byt na tvojom mieste odkomunikujem to stylom, ze presadit sa v diplomacii bude narocne, vies, ze je sikovna, ale vo svete to chodi ako to chodi… Jednoducho jej povedz, ze ju podporujes, ale svet nie je idealny, nech sa poobzera po niecom realnejsom…
Keď sa Rusko rozpadne na menšie republiky z ktorých sa skladá tak bude treba do nich vyslať nejakých diplomatov a misie 😉😀
Kam ju chces tlacit? Este ani gympel neskoncila.
Ver mi ze ak bude sikovna, skonci to aj bez vasich tlakov 🙄 a ak na to nebude mat, vysvetli jej to zivot.
Preco jej silou mocou chces tieto veci organizovat a riadit? Ved ju podpor. Ostatne sa pouklada.
A ak sa jej reálne podarí mať dobrú karieru tak sa budeš každému chváliť, že máš za dcéru diplomatku… a rýchlo zabudneš, ako si ju od toho odhovárala. Poznám ľudí, ktorí odhovárali svoje deti, že na to nemajú a nič také z nich nebude a čuduj sa, dokázali to. A veľmi rýchlo zabudli ako ich odhovárali a už sa iba chvália susede jožke a bývalej kolegyni anke ako sa ich dieťaťu darí.
Keď sa Rusko rozpadne na menšie republiky z ktorých sa skladá tak bude treba do nich vyslať nejakých diplomatov a misie 😉😀
@jblheart Rusi chcú späť pôvodný sovietsky zväz nie kopu malých štátov
@anonym_autor za mna nerozumiem, preco by sa jej to nemohlo podarit... V konecnom dosledku co si predstavujete pod pojmom "diplomatka"... velvyslankyna, vyjednavacka? "Diplomat" je strasne siroky pojem. Ale ked bude vediet jazyky a dostane sa napriklad na UMB na diplomaciu a zamestna na ministerstve (alebo kludne do EU struktur ci uz cez volby alebo cez pohovor)... v dnesnej dobe nic nerealne. Nemusi byt "diplomatka" na Slovensku. Do EU struktur moze ist napriamo. Alebo sa nechat zvolit...
@anonym_autor a prečo nie? Možno by ju ambície posunuli tam, kde chce. Ak to ma premyslene, dáva to zmysel, podporte ju.
Syn mojej kolegyne to dokázal a veru ona ho nikde nepretlačila, tiež nemala ako, žiadne známosti a otca ten chlapec nemá. Šikovný chalan, ktorý na sebe pracoval a teraz sme z neho všetky v robote paf a to má chalanisko asi 25r, a to neviem koľko mal, keď sa tam dostal. Ešte ako študent zažil niekoľko mítingov a stretnutí s prezidentmi (áno, viacerými) a vysoko postavenými ľuďmi, často nám ukazuje videá ako vystupuje, kde všade bol, čo zažil. Akože fakt rešpekt. Už pôsobil vo Francúzsku, česku a ešte kdesi ale to neviem presne. A je na neho strašne hrdá a budeš aj ty.
Načo jej to kaziť, keď to fakt môže dokázať. Nie vždy je to iba o znamostiach. A možno počas štúdia nájde odbočku, ktorá ju zaujme viac a v ktorej sa uchytí a o ktorej momentálne ani len netuší, že existuje.
Podporte ju, ak ma ambície, dopracuje sa tam, kam chce.
A ak sa jej reálne podarí mať dobrú karieru tak sa budeš každému chváliť, že máš za dcéru diplomatku… a rýchlo zabudneš, ako si ju od toho odhovárala. Poznám ľudí, ktorí odhovárali svoje deti, že na to nemajú a nič také z nich nebude a čuduj sa, dokázali to. A veľmi rýchlo zabudli ako ich odhovárali a už sa iba chvália susede jožke a bývalej kolegyni anke ako sa ich dieťaťu darí.
@anonym_2bf117 asi tak… alebo nie ze odhovarali, ale nepodporovali, co vo vysledku vyjde na rovnako… Potom sa chvalia, de facto cudzou zasluhou.. Povrchnost a malomestiactvo nadovsetko.
Ona je taká veľmi šikovná, poslušná, no myslím si, že by zažila obrovske sklamanie v tomto. Minule sa jej to otec snažil vysvetliť že je všade korupcia a bez známosti ťažko, no povedala mu že ak o niečom takom vie, mal by to nahlásiť na polícií :D Proste snílek…
Nechcem aby míňala svoj čas, lebo ozaj nemá problém sa čokoľvek naučit, a myslím že v barsakom inom odbore by sa uchytila lepšie. Uvidíme maturuje až o rok, mali by mať aj sedenia s výchovnou poradkyňou aj nejaké veľtrhy VŠ. Možno zmení názor sama.
Niekedy sa to ozaj podari, ked niekto velmi chce. A keby sa to nepodarilo aspon to vyskusala aj to je nieco, Svagor tak chcel ist za vojaka a vsetci ho odhovarali az potom doma vykrical rodicom ze ci mu zavidia, tak ho tam pustili nech robi co chce a prekvapivo ho vzali , venoval sa tomu roky teraz je uz vysluhovy dochodca
@anonym_2bf117 asi tak… alebo nie ze odhovarali, ale nepodporovali, co vo vysledku vyjde na rovnako… Potom sa chvalia, de facto cudzou zasluhou.. Povrchnost a malomestiactvo nadovsetko.
@anonym_e92c89 asi tak. Treba vysvetliť normálne aké sú šance ale nechať to na dieťati. Výber VŠ je na dieťati teda už na dospelom človeku.
Mojho decka spolužiak pracuje pre nejakého ministra ,rodicia tiež uplne obyčajný ľudia
Prečo by si tvoje decko nemohlo splniť sen
@anonym_autor Tak jej vysvetli, že Epstein už skončil. Ale ak je výnimočne pekná, mohla by preraziť. Je stále dosť vplyvných mužov a keď si nejakého omotá, môže jej v kariére pomôcť.
@anonym_13fa19 off topic, ale urcite este existuje tak 100-1000 Epsteinov
@anonym_autor nič jej nevysvetlujte. Treba ju podporiť aby sa ťahala vysoko. Nech sa má v živote lepšie.
mala by si ju podporiť, nie je všetko len o známostiach
@anonym_autor takto kaziť vlastnému dieťaťu sny, obzvlášt keď napíšeš, že je ozaj šikovná 🙈🙈🙈
@anonym_autor prečo máš problém, podporiť svoje dieťa?
V dnešnom svete, keď mladí sú maximálne leniví (česť výnimkám) je toto obdivuhodné, že vie, čo chce a robí všetko preto. Buď pyšná. Ak sa to nepodarí, nevadí, všetko sa deje pre niečo. Nakoniec ju to zavedenie možno iným smerom, inou cestou. A čo ty vieš, možno naozaj sa jej to podarí. Najviac, čo môžete pre ňu spraviť je, že ju budete podporovať, niekedy stačí emočne. A ona si to ostatné vybojuje sama
Buď hrdá, že máš takú šikovnú dcéru.
@anonym_autor sny su najvacsia motivacia, neber jej ich
Ona je taká veľmi šikovná, poslušná, no myslím si, že by zažila obrovske sklamanie v tomto. Minule sa jej to otec snažil vysvetliť že je všade korupcia a bez známosti ťažko, no povedala mu že ak o niečom takom vie, mal by to nahlásiť na polícií :D Proste snílek…
Nechcem aby míňala svoj čas, lebo ozaj nemá problém sa čokoľvek naučit, a myslím že v barsakom inom odbore by sa uchytila lepšie. Uvidíme maturuje až o rok, mali by mať aj sedenia s výchovnou poradkyňou aj nejaké veľtrhy VŠ. Možno zmení názor sama.
@anonym_autor Môj skromný názor nato je,že jej treba vysvetliť ako sa veci majú a zároveň ju nechať ..nebrať jej ilúzie.Moxno sa budeš čudovať o pár rokov ,bude mať úplne iné názory a vidieť veci inak. A možno motyka vystrelí..
Ako píšeš, ste obyčajní ľudia a presne takí majú vždy tieto kecy "vieme ako to chodí" ale viete o tom veľké prd. Nechajte dcéru študovať, čo chce, vo svete sa nestratí.
Najprv treba naštudovať, čo pojem “diplomat” môže všetko zahŕňať, potom diskutovať …

@anonym_autor Ale veď nech skúsi, počas štúdia zistí, že tých možností pre ňu bude viac ako iba práca v diplomacii, kde je obmedzený počet pozícií.