icon

Ako deťom vysvetliť, že kamaráti sú u babky?

12. aug 2024

V okolí kamošky celé leto majú deti u babky.Viem kto si ako zariadi tak má.Nikomu nič nezavidim.Ja bohužiaľ babky nemám.Moje deti sú cez leto doma s nami,chodíme spolu na výlety a boli aj v dvoch táboroch.Nenudia sa doma,o to nejde.Len pýtajú sa na kamarátov kedy sa stretnú kedy sa spolu zahrajú veď je leto.V meste nikoho není vonku všetci sú preč u babky na prázdninách.Viem to veď si voláme píšeme si s kamarátkami.Pytam sa ich kedy budú deti doma,že až 31 augusta idú pre ne.Ze si to užívajú bez deti a sú radi keď nie sú doma.Nemusia variť ani vymýšľať programy pre ne.Moja otázka,ako vysvetliť deťom že nemôžu cez leto stretnúť sa s kamarátmi lebo nie sú doma?Ešte sú malé nechápu že niekto má babku a strávi celé leto tam a ony nemajú nikoho.

Strana
z3
sonicka19983
16. aug 2024

tak trosku sa stracam v tejto diskusii 🙂 my babky mame ale vnucata maju iba sem tam...snazime sa ich nepretazovat...ak mi napr. povie starsia ze chce byt s kamoskami tak im napisem a bud su doma alebo nie su a bud poviem ze bohuzial alebo sa stretnu...Ale aj keby boli u tety, u uja, na Marse 🙂 tak by pochopili min message ze proste ti ludia tu nie su...co maju resp. nemaju na tom chapat...oni maju v prvom rade akceptovat fakt, ze ty ako rodic s tym nic nemas...mozes sa pokusit s nimi stretnut a ked sa nepodari tak nic, ide sa dalej...no tak budu cele prazdniny iba s vami...my sme cele prazdniny travili zavreti alebo doma alebo pred a za cinziakom aby nas bolo vidno...starsi sa starali o mladsich a prezili sme 🙂

katka700
16. aug 2024

Počkaj keď sa tvoje deti dostanú na trochu lepšiu školu a budú mať kamarátov čo budú v júli na Cypre bo tatko je tam pracovne a v auguste v Kanade s mamkou u príbuzných. Ako im len vysvetlis prečo pracovne nechodíte na Cyprus a nemáte príbuzných v Kanade? No nezávidím ti to.
Možno keby si sa s celou rodinou stala súčasťou nejakého spoločenstva kde všetci žijú skoro rovnako.

11bodka11
16. aug 2024

To sa vam chce v 35 stupnoch behat po ihriskach? Najlepsie je nam teraz vnutri a v bazene na dvore.

autor
16. aug 2024

@katka700 Kto má akú traumu píšeš úplne od veci.Moje deti nemajú babky takže nevedia aké to je mať babky a tým pádom nechápu keď iné deti sú celé prázdniny u babiek.

jerrz
16. aug 2024

Tvoje deti to nechápu len do takej miery akou im to vysvetlis. Tvoje deti nemajú problém, problém máš ty to prijať, že je to fakt a takto to mate. Keď prijmes vašu situaciu a zmieris sa s tým, tak aj deti ľahšie prijmu fakt ze iné deti sú u babky. By si sa čudovala ako ovplyvňuje nastavenie matky, deti. Není možné aby to 5 ročne nepochopilo pokým nemá nejakú dg napr. ze nerozumie hovorenej reči. Velmi cítiť z tvojich komentárov, aký máš s tým problém ze iné deti majú babky co sa starajú a vy nemáte. Je to tvoj problém a nie problém deti. Vyries si to v sebe a deti budú spokojnejsie tiež.

katka700
16. aug 2024

Deti sú múdrejšie ako si dospelí myslia. To že sa na niečo pýtajú aj viac krát neznamená že nechápu, len rozmýšľaju inak a ty tu z toho robíš zbytočnu drámu.

adelkaa159
18. aug 2024

Hm tie kamosky maju uzasne babky potom ja mam žijuce ibydva jedna je dochodku ale pracuje a moja mama je este mlada este tiez pracuje boli na prazdninach u svikry áe iba najstarsia a u mojej mami boli na 1 nocu inak su doma chodime do kamaratov ale ani v nasim okoli nema nikto deti cele 2 mesiace

Strana
z3