Ako docieliť, aby sa manžel priznal?
Ahojte, prosim vás, idem po radu. Než som začala chodiť s manželom tak bol fajčiar. Fajčil krabičku denne. Keď sme sa začali spoznávať tak fajčiť prestal nakoľko som mu povedala ze mi to dosť vadí a nemám to rada. On nemal žiadny problém, prestal zo dňa na deň. No po 7 rokoch z neho opat cítim cigarety, denne. Hocikedy sa ho na to opýtam tak strašne prestarsne zatajuje ze on nefajčíl. Ale nie som sprostá a viem ako smrdí človek ktorý fajčí. Po dlhšom čase mi povie, ze ved vtedy som si dal jednu ale to len raz za mesiac. To by bolo ešte celkom ôk, no teraz je to denne. Denne fajčí a ja ho začínam nenávidieť za to ze to stále zapiera a klame. Neviem si pomôcť ale s fajčiarom neznesiem byť. Aj som mu to povedala no on stále tají ze akože to kolegovia okolo neho v práci. Co mam robiť. Nepíšte mi tu že nie som jeho matka a ze je svojpravny. Keď si ma bral tak to vedel. Ja tiež nerobím to co sa jemu nepáči a rešpektujem ho. On mňa rešpektovať prestal.
Nie si jeho matka a je svojpravny. Si ako dieťa, co si ide vydupat plysaka v obchode...a plysak sa nekona🤷♀️ Co čakáš okrem rozprávok a zapierania ak mu to fajčenie stále plieskaš o hlavu? A čo budeš mat z toho, že sa prizná? Ty nič a on ďalšiu prednášku. Alebo rozvod . Takto to vidím ja. A prosím ta neporovnavaj ku*venie s fajčením. To už je trocha cez čiaru 😄
Rozvod
Nechcela si sa nahodou rozvadzat? 😁
Jo, bez si zajtra hned rano kupit tie slapky, nech ho aj slak trafi z takeho trucu 🤣🤣🙈🙈
@dadis
Joj, dievcata🤣🤣🤣
@trdelnik234
@aurora33 vsak to ona pisala 🙈 chudak muz, z takej sekery musi byt na prasky
Tiež už roky nefajčim a fajčiari mi smrdia.... Ale trebalo by sa zamyslieť aj nad sebou, prečo ti musí muž po rokoch tajiť že fajčí, ako nejaký násť ročný pubertiak.
presne by ma zaujímalo co sa zmení pre boha keď ti povie ze naozaj znova fajčí?keď si už teraz skalopevne presvedčená že ty s nim rozvedies?aké rady tu vlastne chceš počuť nechápem. Cely modrykonik sa ti tu snaží zachrániť manželstvo a ty si stále hudies len svoje že rozvod a nič iné,ak toto nie je vymyslená téma na horúce nudné dlhé večery...ja ľutujem toho tvojho a myslím ze asi všetky tie co ti tu písali. Zmenil sa proste jeho vzťah k tebe...vtedy keď bol do teba prvý krát zamilovaný a chcel s tebou ostať proste prestal a rad ale teraz neprestane aj keď vie,že ty sa proste s nim kvôli tomu rozvedies,takže lásku ako tram vystriedala tvoja nenávisť k nemu a jeho nezáujem o teba. Láska to však nebude,keďže ty tu svoju podmienujes tým aby sa on podriadil tebe. Prečo sa ty nepodriadis jemu a nezacnes rešpektovať jeho slabosti. Veď fajčenie predsa nie je nič definitívne a nie je to tetovanie na čele proste s tým môže znova po čase prestať, ale pod takým tlakom ako je on sa ani nečudujem, že to nedokáže. Ak si silná žena mala by si pri nom štát v dobrom aj v zlom, teraz ma asi na prd obdobie keď znova začal. A mala by si mu povedat ,že ho miluješ a nebudeš na neho už tlačiť,ale spolu spravíte všetko preto aby prestal,kľudne môže ísť aj na liečenie a možno tam nájde tolerantnejsiu partnerku,ktorá mu nebude davat ultimátum a nôž na krk a uvedomí si sám,že bez teba mu je ľahšie a ze ho niekto naozaj miluje takého aký je aj s jeho slabinami
Mam dojem, že sa tu zišli všetky fajčiarky modrého kona a obhajkyne chudáčikov chlapov klamárov 🙏😁. Aspoň ju neurážajte ženy. Zachovajte si od toho trocha odstup. Ste dospelé. Kopu tem je tu s oveľa väčšími chujovin@mi. Toto je pre vzťah vážna vec.
@1fifinka1 nikdy som nefajcila a podla mna tu vobec o fajcenie nejde. Ked si naozaj pozorne precitas kazdu jednu reakciu autorky tak bohuzial to vykazuje stopy domaceho nasilia, ale nie zo strany toho hrozneho "klamara" manzela. Ona ho donutila klamat pod hrozbami rozvodu a aj tak je stale na vine len on. Netreba byt ani studovany psycholog, staci trosku ovladat mechanizmus ako funguje ludska psychika, alebo mat v zivote s niecim takym skusenost a zbadas, ze tu nieco smrdi, ale cigarety to niesu. Mozem sa samozrejme mylit ved autorku ani jej manzela nepoznam. Ale urcite znaky v jej vyjadreniach skratka nie su v poriadku a mam pocit, ze jej manzel musi byt pod hroznym tlakom. Existuju ludia ktorym klamat musis lebo kebyze povies pravdu tak mas riadny pruser. Ano mohol by byt silny, mat gule a povedat jej na rovinu, ze fajci, ale chlap co by to dokazal by sa s takou zenou nikdy neozenil.
@elli333 ja áno v tomto prípade, pretože ten druhý človek by mi už tak liezol na nervy že by mi to bolo jedno. Ale tak zase ja nemusím nič tajiť. Môj muž tiež fajčí roky. Jediné čo mi začína vadiť je to, že kvôli cigaretám všade naňho čakám. Ešte dofajčím a môžeme ísť. Na toto som už alergická. Brala som si ho s tým, že fajčí tak nebudem teraz tlačiť na neho a vyhrážať sa mu nech prestane lebo sa rozvedieme. Chcel by prestať , ale no závislosť je závislosť
@elli333 klamstvo v akejkoľvek forme je klinec do rakvy. Je zaujímavé, že ona sa jemu podriadiť musí, ale keď sa ma on v takejto zásadnej veci podriadiť, už je ona stíhačka. Mne sa to už nechce rozoberať, nebavíme sa o ich živote, bavíme sa o klamstve a o fajčení, ktoré autorka z duše nenávidí. Nevidím nič zlé na tom, že vyžaduje od neho úprimnosť. On aj keď vie, že bude koniec možno, mal by sa k tomu tak postaviť. Keď niekoho podvediem, viem ze bude koniec ale s tým človek musí rátať. Rovnako aj on. A kludne si ho chudáčika zastavajte dakej. Aj tak to musia vyriešiť oni dvaja. Ale z druhej strany, on môže ona musí akceptovať. Kde je v tomto rovnováha?
@dadis môj manžel bol môj prvý takže pred manželstvom som nič také nerobila 🙂 nemusíš mať strach 🙂
@kvetinka75 ved toto, ze sme len ludia, moze sa stat, ze z nejakeho dovodu zacneme bojovat so zavislostou a prestat nieje lahke. Ja si len myslim, ze povedat niekomu dopredu, ze ak sa prizna tak je skratka koniec a hotovo nieje uplne dobry sposob nato ako si to priznanie vynutit skor naopak. Podla mna tym autorka skor docielila to, ze sa neprizna ani keby ho chudaka mucili 😀. A to ho neobhajujem, skor len chapem preco sa neprizna. Na druhej strane ak ju nechce stratit tak ma silnu motivaciu prestat, kludne aj zo dna na den, ak ma taky strach, ze ju strati. Otazka je ci prave tento strach ho nenuti si dookola zapalit. Proste je to cele zamotane 😀 preto som k tomu aj musela vyjadrit svoj nazor aj ked ja ku maloktorej teme zvyknem, ale tato ma naozaj zaujala, autorka mi pride ako velmi striktna a sebavedoma osoba s pevnymi zasadami a jej manzel zrejme bude skor maksi typ, ale uznavam, ze to sudim len na zaklade par jej vyjadreni. Tiez je otazka ako by naozaj reagovala po jeho priznani, ci by naozaj dokazala zahodit manzelstvo len tak, pretoze nenajde muza bez chyby. Dalsi mozno nebude fajcit, ale moze mat omnoho horsie povahove vlastnosti. Ludia obcas vymenia 80% za 20% ...vravi sa, ze ziaden partner nebude nikdy 100%, maximalne moze dosiahnut 80% a nam strasne chyba tych 20% a tak najdeme niekoho kto tych 20% ma (v tomto pripade trebars to nefajcenie) a bezime za tymi 20timi percentami a casom zistime, ze hups vymenili sme 80 za 20 😀.
@elli333 mne skôr príde správanie autorky ako správanie sa malého decka a nie sebavedomej osoby s pevnými zásadami. Tá by nemala problém si normálne s ním pohovoriť a ísť si kúpiť šlapky, ktoré jej manžel vraj nedovolí kúpiť si. Inak s ostatným súhlasím.
@1fifinka1 musi sa mu podriadit? Nemyslim, ze nad nou stoji s bicom, ze si nemoze kupit slapky. Ale prosim ta 🙈 to iste s tymi prsiami, jemu sa to zevraj nepaci, tak ona si ich spravit neda.. to je ale jej volba
Tak co si take prd manzelstvom robila, co uz "nesmies" 😂😂😂
@rebellefleur ach tie šľapky 😁😁
@rebellefleur no, ale vies to je zase mimoriadne smutne ked si nemozes kupit slapky za 10eur 😁. Mozno tiez pod hrozbou rozvodu, jej povedal " ak si kupis tie slapky tak sa s tebou rozvediem " a to je potom aka dilema pre zenu 😅
@1fifinka1 ano, slapky, lebo doteraz nevysvetlila slovne spojenie,nemozem si kupit ani slapky za 10e,hoci viacere sa jej na to pytali. Asi velmi dobre, preco po 6 stranach diskusie sa k tomuto nevyjadrila.
autorka ved si spomínala niečo také že si sa ku@vila 😀 tak že či sa teda mas k tomu vratit tiež, ked on sa vratil k svojmu zlozvyku 😀
@banderaska29 ved toto
@banderaska29 nepovedala som ze som sa. Povedala som ze ja sa môžem, a to je rozdiel. 🙂

@aurora33 🤣🤣