Ako docieliť, aby sa syn dal liečiť?
Mám 45r syna, nevesta mu dala ultimátum do konca roka. Ak sa nezmení podá o rozvod. Syn má výbušnú povahu všeličo ho vytočí a potom je agresívny. Bol nahlásený aj na políciu, dostal pokutu za priestupok. Nevesta mu dala úplne poslednú šancu. No syn si neprizná že je chyba v ňom a nechce počuť o tom že by vyhľadal lekára. Nech mu predpíše niečo na ukludnenie alebo k psychológovi. Neviem ako ho presvedčiť? Keď sa rozvedu syn nemá kam ísť, budeme musieť ho prijať naspäť k nám, bude si musieť zmeniť prácu keďže bývajú teraz 100 km od nás. Boli ste niektorá v podobnej situácii? Nevestu mám rada, je to dobrá žena príkladne sa stara o vnúčence. Chyba je v mojom synovi. Je mi to veľmi ľúto, má peknú rodinku a on to celé pokašľal.
Nemusite ho vzíat k vám. Nech si prenájme garsónku či ide na ubytovňu
Nie ste povinní niesť zodpovednosť za jeho správanie
Povedzte mu, ze aj u vas bude prijaty pod podmienkou liecby. Ty tiez nie si povinna trpiet jeho psychostavy, cize ho nechces doma bez liecby.
Nema 18, nie ste povinni sa onho starat. Je to stary dospely chlap. Ked ho zena vyhodi, musi sa o seba postarat sam. Ked to nebude zvladat, mozno potom pochopi, ze jeho problem je on sam a on sam to musi riesit.
Dajte mu aj vy ultimátum. Ak ho prijmete, už sa nezmení a mama hotel mu bude vyhovovať. Čo ak ho niečo vytočí aj pri vás a bude tiež agresívny na vás?
Nemám radu. Len klobúk dole žena pred tebou. Priznať to je určite ťažké a nezavidiaca situácia. Ale to, že sa nesnažite silou mocou chrániť syna a obhajovať. Naozaj sa to nevidí často vravím aj z vlastnej skúsenosti. Odporúčam kontaktovať nevestu, nech vie, že naozaj vám záleží aj na nej a aj na deťoch. Verím že nech to dopadne akokoľvek aspoň s vnúčatami budete mať fajn vzťahy... A syn?No mal by vedieť, že u vás nama hotel mať nemôže a, že tú istú podmienku mu dávate aj vy.
Klobuk dole, ze vidis veci objektivne a nenadavas na nevestu. Nemas povinnost ho prijat k vam, je dospely. Asi by som mu to aj povedala, ze sa bude musiet postarat o seba sam.
@mimka1402 S nevestou sme v kontakte viac krát do týždňa, aj som ju pred časom prosila nech dá synovi ešte šancu, no už jej pretiekol pohár trpezlivosti. Chápem ju, viem aký je syn akú má hroznú povahu a je mi ľúto že kvôli nemu sa nevesta a deti trpia.
Keď máte pekný vzťah skús mu dohovoriť.Bola by škoda zahodiť rodinu.A vôbec ho nemusíš prijať veď to je "veľký chlapec" ty si si svoju úlohu už splnila.Nevie sa správať tak nech prijme zodpovednosť a hľadá do podnájom, ubytovňu.
Neber syna naspat k sebe, lebo sa budes trapit ty. A uz sa ho nezbavis. Nie si povinna, nie je to maturant, ktory nevie co so sebou. Nech ide byvat do podnajmu v mieste kde pracuje/
@luccija On má ťažkú povahu, nemá rád ľudí a nevie si nič vybaviť sám. Pochybujem že by hľadal podnájom. Aj teraz všetko vybavuje nevesta lebo syn je k ničomu.
Pozri... Možno to znie hnusne, ale ja by som ho nechala padnúť tam kde chce ak ignoruje prosby. Bola som dieťaťom v takej rodine a doteraz si myslím, že mama urobila najlepšie keď odišla. Ale u nás to dopadlo tak, že moja mama nás nechcela odtrhnúť od rodiny, no jej svokra- moja starká sa urazila, že sa rozviedla, ale sama povedala, že jej syn bol agresívny od mala takže vedela o tom, takže sme o rodinu z otcovej strany prišli. Preto vravím, že klobúk dole pred tebou a mrzí ma, že sa vlastne trápiš aj ty, keďže si v nepríjemnej pozícii... Nuž ako sa on rozhodne je na ňom, no žiaľ je už dospelý človek a ak to je fakt ťažké na žitie s nim kým sa nezmení. Tak nech si ide kam mieni, ale nie ku vám. Ty a a ani nevesta a deti si to ozaj nezaslúžia aby im niekto narúšal kľud a psychickú pohodu. Musíš myslieť aj na seba najme.
preco by ste ho museli prijat?? ved je dospely nech nesie nasledky svojho spravania. a zije sam blizko deti s ktorymi sa moze stretavat. u nevesty ma ful servis a je agresivny myslis ze ked bude u vas bude to ine?? fakt si ho chcete na stare kolena uviazat na krk??
45 rocny chlap si nevie nic vybavit sam?! Sa cudujem neveste ze agresivnemu chlapovi ktory je navyse nepouzitelny do zivota este dava sancu. A suhlasim, neber ho k sebe
nerobiť nič. nevybavovať, neriešiť. nech sa o seba stará sám.
Akoze ja chapem ze ho nakoniec aj tak prijmete, lebo maloktory rodic vie byt radikalny. Ale mali by ste mu dat razne najavo svoj postoj. Nemal by sa automaticky presunut k vam. Takyto bol vzdy? Nema nejaku poruchu osobnosti?
Obdivujem ta.Tvoja nevesta ma stastie.Mam dobru svokru,vie mat velke reci o moralke no ked pride na jej synceka je ako vymatena,slepa,hlucha zadubena.
Tým že ho zoberiete ako rodičia k sebe mu nijako nepomôžete, on potrebuje sa doslova zobudít a začať si rieist veci sám a rýchlo sa aj ukludni (teda pokial to nie je nejaká psychiatrická diagnoza)
Zisti že ak bude na ľudí agresívny tak ho rýchlo každý posle do teplách krajín a bude musieť začať premýšľať nad tým ako sa správa
Má 45, nie 20
Ja by som mu povedala, že späť určite nepôjde - však na život si môže zarábať aj v podnájme. Skôr by som podporila matku tvojich vnúčat ako len by sa dalo po rozvode… sama vieš, že žena nejakého agresívneho skoro-kriminálnika nemá za potrebu
Ak by nehľadal podnájom, tak už mu potom ostáva len ten most. Prečo by sa takto bojkotoval? Možno by aj rýchlo našiel, ak by nemal inú možnosť
Daj mu aj ty ultimatum, pekne sa s nim porozpravaj, ze nemas inu moznost len ho prinutit na posedenie s psychologom, cize nech to prijme, zoberies ho k sebe az po viacerych sedeniach.
Pod ziadnym mostom neskonci, existuju hotely, hostely, ubytovne (vsade su volne izby kde moze ostat aj hned z hodiny na hodinu), ziadne nudzove ubytovanie mu poskytnut nemusite. Chodi do prace, ma peniaze a predpokladam aj jazyk. Casom pochopi, ze podnajom bude lacnejsi a prinuti ho to si nieco vybavit. Hlavne ho neber k sebe! On potrebuje uz konecne dospiet
Ma 45, nie 4,5 roka, nech sa pekne stara o seba sam. Ze ma debilnu povahu nie je samo o sebe diagnoza, ktora by mu branila pracovat a starat sa o seba. Urcite by som ho nebrala spat za danych okolnosti.
Suhlasim s @kittykat22 - prilis ho obskakujes. Podla toho co pises, on len potrebuje niekoho kto mu bude poskytovat full servis - a je mu jedno ci to bude manzelka alebo ty. Tym, ze mu das najavo, ze po rozvode moze prist k vam, ho len podporujes v tom, ze nema potrebu so sebou nieco robit. Na tvoju otazku - ako docielit, aby sa dal liecit - je len jedna odpoved: musite mu dat ultimatum aj vy. Sadnite si s nim a povedzte mu podmienky za akych moze u vas byvat, bud sa zacne liecit, alebo bude mat u vas dvere zatvorene. Pred tym vymen zamky v dome a oznam mu to, aby vedel, ze to myslis vazne. Potrebuje facku od zivota. Aj keby zostal par dni na ulici, neubudne z neho.
A ešte ma napada, ak ostane u vas, myslis, ze nevesta bude mat chut chodit k vam s vnucatami? Mysli aj na to, aby si neprisla o vztah s vnucatami
Chuďa a koľko vydržala s takým balvanom?
Nevie si nič vybaviť sám, ale doma je hulvát.
Má nejakú sociálnu fóbiu či je asperger?
Ale páči sa mi, že si matka, ktorá uzna, že syn nie je výhra.Vacsinou to býva naopak.
Prosila si nevestu aby mu dala sancu len preto lebo sa bojis ze bude chciet k tebe. Dost sebecke zmyslanie. Radsej nech trpia deti, nech vidia ako otec mlati ich mamu. Nech maju zly vzor do buducna a traumy. Hlavne ze ty mas pokoj. Namiesto toho aby si nevestu podporila v rozchode ju prosis aby trpela nadalej. Asi nemas chrbtovu kost.

No musí niesť zodpovednosť. A určite mieste povinní vy ako rodičia ho tiež prijať naspäť. Ak mu dáte ultimátum všetci, možno si vstúpi do svedomia skôr.