icon

Ako dosiahnem vyrovnanosť, spokojnosť a šťastie?

25. aug 2021

Zdravim. Som vystresovaná z môjho manželstva.

Najskôr to, pre čo vôbec som s manželom: deti sú veľmi, naozaj veľmi fixované na rodinu. Manžel je otec na 150% a manžel vlastne tiež, zniesol by nám modré z neba, spravil by pre nás všetko... ALE...

Pred 4 rokmi sa stala prvá udalosť - manželove vypisovanie si a vzťah už na hrane s podvodom (ak k tomu nedošlo) s mojou kamarátkou. Časom som si myslela, že som to prekonala, ale neprekonala, len potlačila.

Tento rok sa stala (prevalila) ďalšia udalosť a to je príležitostný pervitín. Pred tým, než si predstavíte vychudnutého rapaveho typka s tykmi, vám poviem, že tak to teda vôbec nebolo a je to oveľa oveľa oveľa bežnejšie, než som si myslela. Mňa osobne to zabilo, vnútorne a hoci šiel pod podmienkou aj na ambulantnú liečbu, hoci ho môžem kedykoľvek otestovať, mne z toho hrabe.

Okrem toho je alkohol jeho démon, ak pije niekde tvrdé, môže to dopadnúť zle (možno raz za rok a pol), takže to je ďalšia vec, pred ktorou sa trasiem na každej oslave a nedokážem sa uvoľniť.

Je vôbec nejaká šanca, že niekedy dosiahnem vnútorný pokoj a nebudem ako šialená sledovať každý mužov krok a hrať sa na detektíva, aby som niečo objavila, lebo sa mi niečo nezdá?

Ja mám pocit, že mi z toho hrabne. Včera som totiž niečo objavila, aj sa to vysvetlilo v mužov prospech, ale mne jednoducho raz prepne. Ja som nonstop v strehu. Neviem, či je ešte nejaká šanca toto vo mne prestaviť alebo je jediná možnosť - byť bez neho.

Ďakujem.

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2021

To, ze je to otec a manzel na 150% absolutne nesedi s tym podvadzanim, drogami a alkoholom, jedine ak teda mas nejake divne nazeranie na svet.

fleur1111
25. aug 2021

Pre mna by na tvojom mieste boli prvorade deti, ktoré by som určite nenechala vyrastať pri takomto človeku. Buď s tým niečo spraví, alebo príde o rodinu.

ckocka
25. aug 2021

Má nejako privela nectností, to neustriehneš ani keby si bola stohlavá saň. Ak to ešte chceš skúsiť a pritom sa nezbláznit, daj jemu i sebe podmienku: ešte jeden chybný krok a končíš. Musíš ale byť pripravená a odhodlaná to dodržať.

jaskolka
25. aug 2021

Prepáč, ale 150%manzel a otec nejde si vypisovať s inou a možno aj podvádzať, brat drogy a chlastat.To robí akurát 0%manzel a otec. Máš to trochu popletené. Nuž ale ty chceš asi pocut, že sa to upraví a bude dobre. Nebude, to mi ver.

autor
25. aug 2021

@dskjhfdlkdjhl samozrejme. Len ono to inak vyzerá napísané a inak je to v realite. Totiž, tie negatívne veci sú dajme tomu 0.002 % zo všetkých bežných dní. Nefunguje to tak, že ma dlhodobo podvádzal, len kamarátka mu vypisovala kraviny a on sa až tak nebránil. Nie je to tak, že chodil nadrogovaný, len sa jednoducho stalo, že si dal. Nie je to tak, že chlasta, len sa stalo, že keď pil, nedopadlo to dobre.

Ja nechcem, nech to znie ako ospravedlnovanie toho, čo robil. To vôbec. Rozbilo mi to svet. Len človek nechce len tak zahodiť tu hromadu normálneho života a ísť žiť sama a prehadzovať si deti atd.

Ale ja viem odpoveď, len si to chcem ešte párkrát prečítať aj tu. :D

autor
25. aug 2021

@ckocka áno, tak je to nastavené aktuálne posledného pol roka. Ale vidím, že len striehnem na ten chybný krok.

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2021

Pozri, keby to bolo naozaj tych 150% (ale aj 100% by stacilo), tak nemusis striehnut na kazdy jeho preslap. To proste vo fungujucom manzelstve vyzera inak.

jaskolka
25. aug 2021

Pozri, už "len" to ze si vypisoval, a raz si dal pervitín a opil sa, ti samozrejme vadí a zničilo to tvoju dôveru. Si podozrievava(oprávnené) a nešťastná. Čiže máš len 2 možnosti. Uzierat sa ďalej, strážiť ho a postupne sa úplne utrápiť alebo to rázne začať riešiť hneď. Co si vyberieš?

autor
25. aug 2021

@dskjhfdlkdjhl
@jaskolka nedajú sa mi dávať lajky, keď je to anonymne. Úplne súhlasím, to si hovorím aj ja a neviem prečo som taká slaboška, že sa na to nevykaslem. Ani neviem, či je to o nejakej nádeji alebo len o deťoch.

Pritom ja si dlhodobo pripravujem pôdu, keďže viem alebo moje podvedomie vie, ako to dopadne. Nie je to o tom, že nie som schopná žiť sama s deťmi. A pripadám si úplne super, že ako ja som nezávislá, keby niečo. Nemám na účte 100tisic 🤣 ale viem sa o seba postarať aj od zajtra. A čo z toho, keď som celá zmätená.

autor
25. aug 2021

Inak, čo sa tyka toho vypisovania si (ak len) s kamoškou, veď ja žijem zo 4 roky starej udalosti, ktorá sa neopakovala, resp.ziadny náznak som nepostrehla. Nie je to už z mojej strany trochu choré? Ja mužovi vôbec nerobím žiadne scény ani nič, ja si to preživam len vnútorne.

0silvia0
25. aug 2021

V prvom rade napisem, ze by som nevedela tolerovat takehoto "typka" v ulohe svojho manzela. Ale ty evidentne ano, tak ak s nim chces zostat, mas len jednu moznost. Odputat sa od jeho negativ. Ziskaj svoju silu ako cloveka tym, ze nebudes citit svoju spoluzodpovednost za jeho ciny. Netrp tym ty, odstrihni sa od toho, nechaj ho nech si je sam zodpovedny za seba, nestriehni na jeho mozne preslapy. Je dospely, hod mu to pekne na plecia. Ale daj mu razne najavo, ze nezarucujes ci pri nom za tychto okolnosti zostanes, to zalezi od neho. Budete na oslave a bude pit a ty sa budes len pozerat ako to dopadne. Nebudes trpnut, nebudes sa za neho citit trapne, bud to da alebo sa ozerie. Nech sa hanbi sam za seba, preco by si sa mala hanbit ty?

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2021

Samozrejme, Ty vies najlepsie, ake to manzelstvo je, my mozeme len z tych par riadkov nieco usudit, ale proste tie informacie naozaj nesmeruju k tomu, ze je taky super partner. To, ze ho takto kontrolujes, to proste vzniklo z toho, ze robil preslapy, a znovu ziskat doveru je tazke, obzvlast, ak sa vzdy nieco dalsie objavi a to asi u vas tak je, ze jedna udalost skonci a objavi sa nieco dalsie-ja by som sa takto zozierat nechcela.

autor
25. aug 2021

Ešte som chcela doplniť k tomu predtým. Ja teraz neviem, či už nie som ja tá blbá, že nedokážem prekonať nejaké veci za PREDPOKLADU, že by to bolo aj s tým pervitínom také, ako s kamoškou, že sa to naozaj neopakuje a podobne. A rozbijem rodinu, ktorá by si len prešla niečim zlým a ťažkým, lebo sa nedokážem cez to preniesť.

Hahaha bože, keď toto čítam, veď to je smiešne. Jednoducho len nechcem byť pred deťmi, ľuďmi tá zlá, čo to vzdala. O to tu asi ide.

katkati
25. aug 2021

Budeš sa zožierať ešte dlho, lebo ty nechceš odísť a na jednej strane hľadáš chybný krok, ale na druhej sa veľmi bojíš, že ho naozaj nájdeš. Ešte si musíš uvedomiť, že tých prešľapov mohlo byť oveľa viac, len ty o nich nevieš. Chceš veriť, že iba jedna žena, iba 1x pervitín, ale ktovie aká je skutočnosť. Asi ti nič iné neostáva, iba držať sa toho nastavenia, ktoré máš, že ešte jeden prešľap a koniec. Ale keď to nedodržíš, nikdy nebudeš spokojná a vyrovnaná. To by si mohla niekedy byť, ale bez neho s deťmi.

h2
25. aug 2021

Úplne súhlasím so @0silvia0. Prestaň naňho striehnuť a aj mu to povedz. On nemá sekať dobrotu preto, lebo žena ho kontroluje, ale preto, že to sám chce. A vie, že Ty z toho, ako sa on zachová, vyvodíš dôsledky. V opačnom prípade vás to postaví proti sebe, z Teba sa stane väzenský dozorca a z neho väzeň, ktorý využije každú príležitosť, ako dozorcovi uniknúť a napokon sa prehreší nie preto, že chce, ale preto, že sa naskytla príležitosť, kedy nie je pod dozorom.

0silvia0
25. aug 2021

Daj slobodu jemu aj sebe, len vtedy sa prestanes zozierat. Ale k tomuto treba dozriet, poloz si otazku, co horsie sa moze stat, ked ho opustis? Budes mat volnu hlavu, ziadne stopovanie, ziadne vnutorne rozorvanie. Ludia dva dni budu riesit, ze ste rozvedeni, potom budu riesit niekoho ineho. O co vlastne ide? O ludi? To nemyslis vazne.

autor
25. aug 2021

Ďakujem vám za odpovede. Píšete to, čo si niekde v sebe myslím a čo viem, len to nechcem povedať nahlas.

sissy27
25. aug 2021

príležitostne pervitín... hm... keďže je podľa teba 150% otec, tak je vysokopravdepodobné, že raz to bude normálne a v pohode aj pre deti. Odpovedz si sama, či chceš čakať na to, kým si tvoj 15 ročný syn / dcéra šupne pervitín, veď aj ocko to tak robil a bolo to ok...
Asi som z inej planéty, neveru by som prekusla, aj príležitostnú opicu, ale drogy, automaty a alkohol za volantom - na to mám nulovú toleranciu. Že deti sú fixované na rodinu - no bohužiaľ na nefunkčnú rodinu, ale to už je chyba vás rodičov, že vytvárate deťom idylku, ktorá nemá nič spoločné s realitou.

prieloznicasi
Autor odpoveď zmazal
prieloznicasi
Autor odpoveď zmazal
vilma7
25. aug 2021

Na tvojom mieste vyhľadam odbornú pomoc, na prekonanie týchto udalostí. Aby si nakoniec neskončila z toho na psychiatrii ty a rodinka si bude veselo žiť ďalej.
Lebo očividne to nedokážeš sama prekonať a spracovať. A hlavne by som sa o Tom tvojom stave porozprávala s manželom, možno si konečne uvedomí, čo sa deje, lebo ak to budeš dusiť len v sebe, odrazí sa to na tvojej psychike.

leni1977
25. aug 2021

Mne sa takto skončil vzťah včera, po klamstvách som už nedokázala znovu veriť, pokúšala som sa o to tri roky, ale stále som mala v podvedomí, či hovorí pravdu, či je tam kde povedal a podobne. V nedeľu sme sa pohádali, on mi ešte včera napísal ospravedlňujúcu sms, ako ma miluje a nechce ma stratiť, ako si večer všetko vysvetlíme, dopadlo to večer tak, že vysvetľovanie nepomohlo, zobral sa, sadol do auta a odišiel. Pointa môjho príbehu je, že mňa už keď človek oklame a nie raz, už moju dôveru nikdy nezíska späť. Že som to zbytočne natiahla o tie tri roky.

0silvia0
25. aug 2021

@leni1977 drzim palce do noveho zivota... je fajn, ze si sa dokazala rozhodnut a posunut.

leni1977
25. aug 2021

@0silvia0 ďakujem, viem, že to nejaký čas potrvá, má tu ešte všetky veci, to potrebujem, aby odtiaľto vzal a časom bude lepšie, dúfam

autor
25. aug 2021

@vilma7 ďakujem. To ja stále tvrdím, že nakoniec ma niekde zavrú.

@leni1977 držím palce a úplne rozumiem.

katkati
25. aug 2021

@leni1977 On sa ešte vráti, keď len v hneve odišiel. Záleží od teba, či naozaj dokážeš skončiť.

leni1977
25. aug 2021

@katkati tentoraz už nie, napísal mi sms, že si nájde bývanie a príde si po veci

luccija
25. aug 2021

Pre mňa chlap ktorý berie hoc aj príležitostné drogy nie je partner a otec s ktorým by som chcela zostať.Detto alkohol skôr on má problém, ktorý by mal riešiť.vzdy ho budeš podozrievať už mu neveríš ...

miadi
25. aug 2021

Ja mam pocit ze ty mas v podstate chut to ukoncit. Ze si v strese a cakas striehnes na nieco “horsie “ co by urobil aby si mala aliby - dovody to ukoncit -pre druhych. Pritom uplne staci co chces ty. Staci ak ho nemilujes staci ze mu nevies verit staci ze vas vztah Ta nici aj Keby uz nic z toho nikdy neurobil. Uplne staci ze uz snim zit nechces . Chapem ze potom bude ine vsetko ine financie deti sem tam chodit ale nemusi to byt zle. Ja som vzdy za to aby sa ludia snazili pokracovat na vztahu.. ale tu mam pocit ze stastna kludna budes uz len bez neho. A niekedy treba byt aj egoista a vybrat si seba. Deti stale budu mat otca Mozno aj viac ako 150% on sa vzdy moze snazit im zapacit .. ( ty sa bojis ze budes za zlu ked to ukoncis ze deti Ta budu sudit. Tak nech sudia kasli na to ked dospeju dozreju raz pochopia)

ivik4
25. aug 2021

Komentare som necitala ale nechapem co za chuja mas dobrovolne doma. Nakopat do riti uz len skrz to s tvojou kamoskou minimalne ...