Ako dosiahnuť väčšiu pomoc od manžela?
Ahojte, skôr sa pýtam na vaše názory 🤔
Ako to máte doma vy? Ja si myslím, že žiadna žena by nemala byť otrokom domácnosti a určite by jej mal manžel/partner pomáhať, veď vlastne nepomáha jej, ale podieľa sa na chode domácnosti. Sme s manželom 8 rokov spolu, z toho 3 ako manželia, máme 1 dcéru .. Už som občas zúfalá z toho, že pomáha len vtedy keď som už totálne naštvaná a vyhorená a potom sa to opäť vráti do starých koľají 🤦♀️ ako to zmeniť?
@lussinda19 drzim palce. Žena zvládne veľa.
Dala si malo informacii. Ano muz by sa mal podielat na chode domacnisti ALE: chodi on do prace a zivi rodinu? Ty si doma s dietatom? Ak ano tak domacnost by mala byt hlavne tvoja zodpovednost. Nehovorim ze by ti nemal niekedy pomoct ale GRO prac by malo byt na tebe… ale ak chodite do prace obaja, mali by ste sa rovnako podielat aj na domacich pracach…
môj muž ruku k dielu priloží,a ja otrokom domacnosti určite nie som ...
Necakaj ze ti bude 50/50 ked on je pol dna v praci… necakaj ze ked oride bude este pratat cely byt a varit veceru… ale napriklad cez vikend by mohol pomoct napriklad ze mate v sobotu velke upratovanie a rozdelite si kto co uprace a o co sa postara
To mu povieš "správ toto" a on sa ti vykasle na hlavu? Či ako? Môjmu máločo dôjde samému. Je typ,ktorému treba povedať. Ale keď poviem vyvesis prádlo alebo spraces riad tak spraví...
@jozeffezoj pozri sa, ja viem, ze ziaden chlap zene do hlavy nevidi, ani tej vlastnej. Ale ak sa nejedna o nejaku specialnu pracu ako je umyvanie okien alebo tepovanie koberca, tak bezne rutinne roboty by sa mohol chlap dovtipit a spravit aj bez upozornovania. Riady sa umyvaju kazdy den, aj vysava sa celkom pravidelne, aj kupelna sa udrzuje v cistote na pravidelnej baze. Ani zeny to nebavi stale opakovat Vynes kos, prosim, ked aj ten chlap vidi, ze je kos plny. Vsak nie ste male deti, ktorym treba pripominat, ze sa ruky umyvaju, niektore veci by ste mohli robit aj bez toho aby sa o nich muselo komunikovat. Akoze zakazdym pripominat, ze treba vyniest kos, to uz je fakt na prasky, pretoze so mnou zije dospely clovek, ktory nie je ani slepy ani nema poruchu kognitivnych funkcii.
Vratim sa k tej kupelni: Ty ako chlap nevidis, ze je umyvadlo od zubnej pasty po detoch a treba umyt skla na sprchaci? To naozaj nevidis?
My sme si práce rozdelili na moje, jeho a spoločné. Normálne sme si to pomenovali. Napr. len moje je žehlenie, naopak smetie som vynášala naposledy, keď bol celý víkend odcestovaný, inak to má vždy na starosti manžel. Ale vyložiť umývačku zvládneme obaja bez toho, aby sme sa museli úlohovať, koho práca to je. Kto má akurát čas, urobí to.. čo mne dosť prekážalo prvý rok spoločného bývania bolo, že po sebe neupratoval priebežne - špinavý riad kopil na linke/v umývadle namiesto toho, aby ho hneď hodil do umývačky, varnú dosku nezotrel po varení.. a potom sa ten neporiadok kopil. Odkedy robíme priebežné upratovanie, tak je sám spokojnejší, o koľko menej práce zrazu je pre oboch.
Moj robi vsetko okolo domu,vonku a tak by mi bolo blbe,aby este aj vnutri upratoval. Ale napr.nakladanie a vykladanie umyvacky je jeho a "pomaha" mi so vsetkym,co potrebujem v kuchyni,nema problem povysavat,poumyvat podlahy,prezliect periny,dat prat,vyvesat pradlo. Nejako tak prirodzene to mame podelene. V zime sa viac podiela na domacnosti vnutri,v lete ho s tym nezatazujem. To ma dost roboty vonku. Ale vzdy so vsetkym pomoze aj ked mame navstevu,obsluhuje,pomoze s pripravami,s odkladanim roadu a podobne. Neviem si predstavit mat muza,co lezi na gauci a ja ho obskakujem. A ked to tu tak citam,tak moj je chudak,lebo on si este aj jedlo sam nakladana velakrat si sam robi veceru,ranajky.
@zuzulkika nie, nie je to v poriadku. Pre mňa je v poriadku je, ak sú doma obaja kompatibilní a každý jeden priloží ruku k dielu. Keď to môjmu bratovi nevadí... jeho vec 🤷♀️ Vidno však, že ho to už prestáva baviť, napriek tomu, že to robí rád. Proste to nie je fér. Princezná na hrášku (švagriná) je fakt jedna kvargľa lenivá 😏 Ešte aj jej babku doopatroval...
@lussinda19 👏👏👏🍀🍀🍀
@viestta pozri hovorím za seba.
Ja vynesiem kos, v podstate to robím sám aj triedenie odpadu.
Ak je umývadlo špinavé umyjem ho.
Vysávanie organizujem ja robotický vysávačom.
Aj poperiem aj vyvesiam. Svoje veci si ukladám sám a malej veci manželka.
Jedno co nemám rád je utieranie prachu.
Proste ak nemusím nerobím to.
Včera som varil , dnes varím m proste tu sa nebavme o debiloch ktorý budú pozerať na zasvineny záchod týždeň. Píšem o nás normálnych chlapoch ktorým sa nie vždy všetko chce a ak by mi ma znelka niekedy namiesto nadavania povedala že prosím ta utri prach pod telkou tak to spravím. Niekedy mate fakt pocit ze vám mame čítať myšlienky.
Ideálne je kompromis. Aby aj muž robil veci sám od seba a v čom má zas medzeru aby to doladíme žena láskavým slovom. To je cele tak som to myslel
@jozeffezoj tak ty si ten pekny priklad, lenze tu sa bavime o chlapovi, co nerobi vobec nic. Takemu stale dookola pripominat je na prasky (a to by bol ten lepsi pripad, keby na poziadanie aj nieco spravil).
muz bema pomahat, muz ma robit veci automaticky a necakat kym ty padad na hubu. Moj ma oci vsade a pocuva ton mojho hlasu, reaguje tak ze ide umyje riad, vynesie kos, ustle postel, mota sa v garazi a vezme ma von na kafe😀 pred prichodom domov vie ze som uz doma vzdy napise ,, Kafe?,, ja uz nachystana cakam🤭😝

@viestta nezenme to do krajnosti s prackou q umývačkou. To je snáď jasne. A nie nie každý sa dovtipy ze to ma urobiť (Myslím tu kupelnu). Vy už začínate mať problém aj stým niečo povedať.
Proste nech mu to povie. Radšej budete ticho, a čakať ze mu to dôjde a potom sú z toho len hádky a vaše depresie ze prečo mu to nedochadza