Ako dosiahnuť zlepšenie zlého manželstva?
Asi len potrebujem útechu...máme zlé manželstvo.čoraz horšie.je sebecký, nechce sa s deťmi pohrať.nechce sa rozprávať.je dosť trvdá povaha.asi som naivná, ale stále čakám, že sa to zmení.je tu niekto alebo aspoň poznáte niekoho komu sa manželstvo zmenilo k lepšiemu aj keď to bolo zlé.už son s nim skúšala rozprávať.niektoré rozhovory nepomohli a niektoré len nachvíľu.
co chces pocut? Ze este jedno dieta ho uplne otoci? Aplikuj trosku empatie a pozri sa na to z jeho pohladu- preco by malnmenit vyborne fungujuci system?
Dve slova : parova terapia
K lepšiemu sa nezmení.
Ak chceš vo vzťahu vydržať zníž nároky a očakávania a "na oplátku" okresaj servis čo poskytujes.
Napísala si veľmi málo detailov ale platí že keď ta berie ako samozrejmosť nečakaj že keď mu budeš lietať okolo zadnice uvedomí sa a zrazu bude plniť tvoje túžby. Žiaľ mnoho žien aj dnes vychováva synov ako vyhradených prijímateľov služieb bez reciprocity ako keby bolo manželstvo dlhoročný hotel pre chlapa a toto je výsledok.
@sissy27 keď ma toho druhého rád tak by mu málo záležať aj na šťasti drhého, nielen na svojom.ale on v tom manželstve šťastný tiež nie je.len to tak "neprežíva" ma iné veci ktoré ho tešia. úspešná práca rodina, v ktorej vyrástol.
@martinmmartin dalšie deti neplánujeme...toto nie je fungujúci systtém a on to vie....
@prea nepojde
@katka700 on ak by nemal servis tak by mu to ani nevadilo...zvládne aj sám nakúpiť navariť upratať atď...
Tak asi ta uz nema rad… ale je pohodlny sa rozvadzat.
@sissy27 asi.vyhovuje mu byť ženatý.aké je to manželstvo vnútri nikto nevidi...
Tak pri rozvode sa bude musiet delit o majetok a este platit vyzivne na deti… tak radsej ta strpi ako spolubyvajucu a bude si zit po svojom.
@sissy27 takto som sa nato nepozerala, ale moze to byt dovod
Nezmeni sa to k lepsiemu bude to len a len horsie, on nic menit nebude, vycvicil si ta ako opicku , o vsetko postarane a on egoista najspokojnejsi na svete, lebo ma klud, pokoj a na teba kasle z vysoka, deti ma ako privesok
Rozvadzat sa nebude chciet, prisiel by o majetok, musel by platit, posramotilo by to jeho “dobre meno” v spolocnosti, pre neho by to bola prehra
A čo keby si sa začala pozerať na seba? Čo by Ťa mimo tohto vzťahy urobilo šťastnou? Nezaslúžiš si aj Ty byť milovaná? Otvorene - pre vás oboch je rozvod celkom dobrý nápad. Chvíľu bude horšie, kým sa to utrasie , ale aspoň si dáš šancu byť šťastná (jemu tiež).
Mne sa manželstvo zmenilo k lepšiemu. Stačilo vymeniť manžela 😂. Rozdiel je obrovský.
@tesi56 👍😁
U nás sa to trocha seklo, keď manžel ochorel. Tak trocha vážnejšie. Bolo to náročné obdobie. Myslím že hlavne jeho vzťah k dcérke sa vtedy obratom zmenil. Začal si ju oveľa viac všímať. Dovtedy to bola ďalšia oštara (okrem mňa) ktorú si zavesil na krk 🫤 Keďže som v tom istom čase aj druhý raz potratila, asi si trocha začal všímať aj mňa. Časom zisťujem, že v tom podstatnom ostal stále rovnaký. Naše manželstvo nevníma ako niečo, čo by mal pestovať, budovať. Je veľmi naviazaný na svoju mamu. V hlave rieši len ju. Vždy to tak bolo. V tomto nikdy nedospel.
@11brano11 ja taká nie som...
No tak mu normálne povedz že sa idete rozvádzať a hotovo.Lebo takto prežívať ju úplné peklo...Bude to ťažké,neviem aká si mladá,či pracuješ,či máš rodinu čo ti v prípade potreby vie pomôcť ...To sú tiež dôležité faktory,ale nie také že by si mala v tomto manželstve zostávať keď nie si šťastná. LEBO on sa nezmení,k lepšiemu určite nie.Budem ti držať veľmi palce aby si bila spokojná a šťastná
@zuza2252 ďakujem

Nezmeni sa, urcite nie k lepsiemu. Preco by sa malo? On je spokojny a ty mu to tolerujes, preco by mal nieco menit?