AKo dostať 30 ročného syna preč z domu? Mamahotel.
Mám 30-ročného syna,ktorý stále býva s nami v jednej domácnosti, na ktorú neprispieva ani centom. V domácnosti nepomôže ani so žiadnou prácou,alebo len vtedy,keď už som na infarkt. Nemôžem ho dostať z domu.Čo mám robiť?
Moj syn bude mat 15.Uz cez leto ako mal nastupit na strednu som mu povedala ze ked ukonci strednu a najde si robotu bud bude prispievat do domacnosti alebo sa vystahuje do podnajmu
On sa ma opytal:To ma akoze vyhodis z domu?Ano synu,nemienim chovat dospeleho capa.Este len uvidis co je zivot ked sa sam o sebe budes starat!
@sissy27 Dom je v poriadku,je po prestavbe,ale ak sa nebude udržiavať tak schátra a už som písala,že nad možnosťou predaja vážne uvažujeme.Je mi však ľúto tej driny,ktorú sme vynaložili pri jeho prerábke .Syn žije rád na dedine.On nie je mestský typ a preto sme dom prerábali.Samozrejme,že Sme sa s ním zhovárali,skôr než sme začali prerábať,však už mal vtedy 20-rokov. Nebudem nadstavovať poschodie keď neviem,či mi tu decko bude chcieť bývať s nami
@viachlav Prepáč al mládenec má 30. T.j. už je pekných pár rokov po škole, teda tak dlho mu to doma tolerujete, jasne ze si zvykol. Je zarábajúci ale nie je mu blbé nechať sa živiť rodičmi keď mu nič z výplaty neostane, a to na domácnosť nedá ani korunu. Keď zo s nim chceš riešiť vysmeje sa ti (áno je fakt inteligentný), tak si priznaj ste si ho tak naučili a ked vám to zrazí už vadí tak s nim to ani nehne. Ešte bude sranda keď sa budete žrať aj s tou jeho nevestou keď si ju k vám nasťahuje.
Predstav si ze aj moja svokra je taká milá obetavo starostlivá mama a 3 jej deti už po skončení dospelosti majú vlastnú rodinu bývanie a nežijú u nej doma aj s novou rodinou lebo nemali doma Interhotel a vedeli že mladí majú byť samostatní. Ako to ze ten tvoj to ešte nepochopil keď je taký inteligentný? A kľudne sa urážaj, za pravdu sa každý hnevá.
@viachlav aj v nasej rodine sa stala podobna vec. Ale tu sa dotycny rozviedol a vratil sa domov, bez akejkolvek snahy sa osamostatnit alebo prispievat. A pomohla jedina razantna vec. Dom sa predal a on uz nemal kde byvat, kedze ostatny clenovia rodiny isli svojou cestou. Rodicia do bytu, sestra do svojho. A bola to ta najspravnejsia vec, aka sa mohla stat. Chlap sa nutene osamostatnil a teraz si nevie predstavit, ze by mal byvat znova s nimi. Naucil sa fungovat relativne sam...
@viachlav Co mas robit? Predat velky "chatrajuci" dom a prestahovat sa s muzom do bytu pre 2, ktory nebude niekolko rokov vyzadovat rekonstrukcie a narocne opravy. Syn nech sa stara sam o seba, ak je dobre vychovany, nebude to pre neho ziadny problem a este mu tym spravis obrovsku sluzbu, lebo konecne dospeje a preberie za seba zodpovednost.
Ale inak mna kazdy krat prekvapia rodicia, ktori rataju s tym, ze syn si privedie potencialnu nevestu k nim domov, ta ich s radostou bude opatrovat a hradit nakladne rekonstrukcie stareho neekonomickeho domu.. Tiez rozmyslam, kde je v celom tomto zahrnuta dcera, kedze poschodie ste stavali pre syna..
@viachlav nech sa aj s priateľkou nasťahuje na druhé poschodie a nech hospodária sami - majú tam pravdepodobne kúpeľňu, kuchyňu.... poschodie odrezať a nech aj vodu, plyn, elektrinu, kúrenie platia sami. Alebo sa dohodnúť s jeho priateľkou, že sa výdaje na bývanie rozdelia presne na polovicu
30 ročný chalan nemá vážnu známosť? 😨
dúfam že môj už bude v tomto veku ženatý...😉
@viachlav veď píšeš, že už s manželom toľko nevládzete. Preto ti radím predať ten dom teraz, kým je v dobrom stave a má hodnotu, nečakať X-rokov, kým schátra a hodnotu bude mať len pozemok.
Nadreli ste sa, niečo tam prežili, jasné, chápem, ale z nostalgie sa žiť nedá.
A len raz by sa mi decko vysmialo do ksichtu, tak bude rád, že si stihne otvoriť dvere rukou a nie zubami, ako poletí.
Ty len rozmýšľaš, ako milovanému synáčikovi vlások na hlávke neskriviť a bojíš sa ani neviem čoho... Keď živíš jeho, mala by si spravodlivo posielať rovnakú sumu, čo vás mesačne stojí ten príživník, posielať aj dcére. Máš dve deti, nie je fér robiť medzi nimi rozdiely.
Normálne som sa zľakla, keď som si toto začala čítať. Okrem podrobností, presne prípad, ktorý som si prežila, ale v úlohe tej "kravy sprostej", čo si takýto prípad zobrala a skúšala s ním žiť. Doma fungoval presne rovnako, ako bol zvyknutý od rodičov - bez práce, bez starostí.. a skombinoval to so závislosťou na tipovani. Rozvod niesol veľmi ťažko, ale nakoniec sa vysťahoval musel (byt je môj, pred svadbou). Exsvokra ma nenávidí, myslím, že najmä preto, lebo jej ten horúci zemiak pristál opäť na krku.. len je to o to horšie, že teraz už má zemiak cez 40 a je už riadne ťažký pre dvoch starších, chorľavejších ľudí. Ako bude plávať tým životom, na ktorý sa naučil, keď ho nebude už mať kto živiť, to neviem. @viachlav bojuj, už teraz bolo neskoro. Máš právo na pokoj žiadna chyba vo výchove, ktorú si sčasti spravila aj ty, nedáva dospelému chlapovi právo vás využívať. Niekomu pomôže spamätať sa, keď padne až na dno. Možno sa aj on spamätá.
Nečítala som všetky komentáre, len pár na začiatku. Oj ale ste niektoré múdre a ako súdite matku, ktorá sa od mala starala o syna, z ktorého vyrástol pohodlný človek. Ako viete, že vaše deti nebudú také isté? Ešte ste možno neprešli ani štvrtinu vo výchove ako táto pani mamina. Táto pani určite nechcela zo syna vychovať povaľača.
Žiaľ radu nemám. Od nás moji rodičia nikdy nezobrali ani korunu a ani jeden cent. Dali nám vzdelanie, podporovali nás, bývali sme pod ich strechou dosť dlho. Ja do 27 rokov. Sestra do 25 rokov. Pokiaľ sme si nezaložili svoje rodiny. Na domácich prácach sme sa aktívne podieľali. Mali sme každá svoje zamestnanie.
Vyloz mu igelitku pred dvere..pre jeho vlastne dobro nech konecne dospeje
@dudos a nemyslíš si ze je to tou výchovou, keď ste už doma byvali tak ste pomáhali aspoň s domácnosti, lebo vás asi trochu doma k niečomu viedli? Tu milosť pán sa ešte smeje rodičom do ksichtu a oni si myslia aký je ku nim dobrý. Takže niekde sa chyba asi stala.
Treba sa pozriet pravde do oci. Keby bol ten chlapec tak dobre vychovany, tak by sa nenechal zivit invalidnymi rodicmi. Pracuje, tak by sa mal naucit gazdovat a teda nejaku ciastku by mal dat aj na ubytovanie a komfort s tym spojeny. A cimskor zacne, tym lepsie pre neho. Lenze kym to nedostane systemom bud alebo a rodicia naozaj nepovolia ani o milimeter, tak s nim nepohnu, lebo on sa im vysmeje a vysmeje sa prave preto, lebo zrejme vie, ze oni ho nevyhodia. Niekedy zaberie liecba sokom, takze slovo dodrzat a potom vyhodit.
@matazirafa
@dskjhfdlkdjhl Ale kdeže dievčata ved on je dobre vychovany a inteligentný, ako mamicka povedala.😉
@evittam ved hej, len potom neviem, preco je o nom tema😉
@viachlav mediator ti akurat vytiahne peniaze z vrecka. Moja rada a velmi ucinna: 1. dat termin do akeho ti polozi peniaze na domacnost na stol. Zaroven ho upozornit, ze krok cislo dva bude zrusenie jeho trvaleho pobytu v dome (zalezitost 5 minut). Krok 3. pobalit mu veci, vylozit pred dvere a vymenit zámok. A viac sa nestarat. Chyba bola, ze ste ho z podnajmu vzali späť bez toho, aby ste mu nestanovili podmienky. Mas sancu mu ich stanovit teraz. Ale razne. A ked to s nim nepohne, tak ho normalne vyhodit. Potom rieste predaj domu, alebo nieco mensie, co s muzom zvladnete.
@viachlav prepac, ale ako sa mozes pytat 20rocneho decka ci s tebou dozije? kde si nabrala pocit, ze, ked sa ozeni, ze tvoja nevesta bude chciet s tebou byvat? Deti nemaju byvat pod jednou strechou s rodicmi. Nikdy to nerobilo dobrotu. Radsej dom vedla, ako v jednom. Ale plati to, co som pisala. Vyhodit ho.
@pavucikvet Len toto jej tu radia uz od vcera a vysledok nula, nula, nic.
@matazirafa nemyslím si, že táto pani vychovávala syna tak aby bol povaľač. Pani sa len starala o rodinu ako každá z nás a syn to parádne zneužíva. A to je veľký rozdiel.
@dudos ale dobre vychovat nie je len starat sa, ale prave je to aj o tom, aby to dieta bolo samostatne a vedelo, co sa patri. Tento chlapec (teda stary cap) je nesamostatny a ani nevie, co sa patri.
@dudos no už minimálne 12 rokov je dospelý a za ten čas mu to doma tolerovali a ešte mu aj nastavili dom aby tam ostal. To je podpora a výzva k samostatnosti ako vyšitá.

napíš si na papier výdavky s tým, že od najbližšej výplaty si zaplatí svoju časť, ak nie, tak chod na mestský úrad, zruš mu trvalý pobyt a zmeň zámky. To je jediné riešenie.