AKo dostať 30 ročného syna preč z domu? Mamahotel.
Mám 30-ročného syna,ktorý stále býva s nami v jednej domácnosti, na ktorú neprispieva ani centom. V domácnosti nepomôže ani so žiadnou prácou,alebo len vtedy,keď už som na infarkt. Nemôžem ho dostať z domu.Čo mám robiť?
@maminuska asi máš pravdu, ale tiež som uz mala nutkanie dostať ho z domu, lebo ma nebaví sa o neho starať, keď nie je ochotný pomáhať. Našťastie išiel na tu výšku. Mne, keď syn nepomáhal prestala som mu variť a varila to, čo mám ja rada a on to neznáša. Napríklad tofu. Po dvoch dňoch si išiel nakúpiť aj si uvaril.
Necitala som vsetky reakcie, no na tych par musim reagovat.
Pises, ze ako ho dostat z domu a o mediatorovi. No zaroven spominas, ze ste nadstavili, lebo si myslela, ze syn s nejakou Klotildou, ktora si ho zobere, pridu tam byvat.
Ad jedna, je minimum zien, co toto ochotne podstupia, byvat so svokrovcami v jednej chalupe.
Ad dva, ak sa pankobodstahuje, tak s tymnptistupom necakaj, ze bude kolo domu pomahat.
Ad tri, ak bude tam byvat a doopstruje vas, budu este svary, preco jemu dom nechate a co dcera.
Dalej, tie reci, ze po puberte
.... ako sa zmeni.
Nehnevaj sa, ale 30r clovek v puberte uz nie je a ked ma byt inteligentny, tak mu asi netreba vysvetlovat viackrat, preco by mal prispet na domacnost.
Frajerke jeho sa cudujem, ze takeho lemrocha obstastnuje. To neni muz do vztahu, ale povalac hladiaci si seba. Ak jej to nevadi, bude podobna. Ozaj a ta byva este u rodicov? Ci preco nejde synak k nej sa valat?
@eva8 moja chce odist este pred maturitou (do USA a tam chce ist aj na VS), nie je mi to vsetko jedno, ale radsej takto, ako v 40-tke nevynorene dieta (to je totiz taky novy pojem vo vyvine cloveka-ze sa musi vynorit a niektori sa nevynoria ani v 40-tke, bohuzial).
@dskjhfdlkdjhl že "nevynorené" dobré 😀 ...
@eva8 čiastočne máš pravdu, ale ked si nedá povedať jedno teľa a nehrá podľa spoločných pravidiel, tak ked budú 2 to už môže byť silný frontálny útok na 2 invalidov. nepohnú s jedným ako s dvomi, jedného nevedia vyhodiť ako vyhodia dvoch alebo aj dieťa ?...
veľa čítam o vzťahoch medzi rodičmi a svokrovcami , tu na MK je toho neúrekom. samozrejme že je veľmi veľa rodín , tisícky , s dobrými vzťahmi, pravidlami, ale stačí pár stoviek ale už je problém, a aký je to problém ked ho má niekto doma v reáli, dennodenne na očiach v ušiach. ľahko sa nám číta niekoho ťažký príbeh, ale zažívať ho je iná sila. vidieť haváriu, záplavy alebo vyhorený dom v správach je veru diametrálne iný pocit ako to zažiť na vlastnej koži
@dskjhfdlkdjhl u nás to finančne nevyšlo.... držím palce dcére. Moja má túlavé topánky.... ako kedysi ja. Už viem, čo moja mamka prežívala. Otec si prosil fotku, aby ma aspoň na nej videl 🙂 Mala som úžasných rodičov
Nehnevaj sa, ale 30r clovek v puberte uz nie je a ked ma byt inteligentny, tak mu asi netreba vysvetlovat viackrat, preco by mal prispet na domacnost.
Frajerke jeho sa cudujem, ze takeho lemrocha obstastnuje. To neni muz do vztahu, ale povalac hladiaci si seba. Ak jej to nevadi, bude podobna. Ozaj a ta byva este u rodicov? Ci preco nejde synak k nej sa valat?
@tehula 👍
@eva8 moja ma tiez tulave topanky, aj jej fandim, aj ma brucho boli od strachu, co Ti budem pisat, kazda mama to tak asi ma.
Inak, co sa tyka tohto 30-rocneho chlapa, tak mna asi najviac zarazila informacia, ze ked mu rodicia hovorili, ze ma platit/pomahat, tak sa im smial do oci. Toto by som nebrala ani u pubertaka, nie u dospeleho chlapa. Lenze, pubertak sa este da usmernit, 30-rocny uz len velmi tazko. Takze mna o tej dobrej vychove v tomto pripade nikto nepresvedci. Ale zakladatelka mlci, som velmi zvedava, ci sa dozvieme, ako sa to vyriesilo.
Ci ho raz manzelka posunie k lepsiemu, to je velmi otazne, vrana k vrane sada, ale obcas moze aj motyka vystrelit, toto naozaj az cas ukaze.
@viachlav ja sa este takto opytam. Ten dom je pisany na Teba a manzela, alebo tam ma syn nejaky podiel?
@0silvia0 hm po jednej hádke so synom , mi vykrikoval že ako dovrší 18 hned balí kufre a odíde. Syn má skoro 19 a stále ho mám doma. Tak vraj po maturite. Akurát včera sa ho pýtam , že či už pozerá nejaké podnájmy a prácu ak by ho nevzali na VŠ a jedinej odpovede som sa dočkala že aale mamina ved vieš že som tak nemyslel .
@matabb73 ja som už zvyknutá, on bol takto rodinne odseparovaný už od malička. Rodinné výlety boli pre neho nuda a otrava, vždy sme museli brávať aj jeho kamoša-suseda, len vtedy si to vedel užiť. On nie je jednoducho rodinný typ, ja počítam s tým, že sa od nás veľmi skoro odstrihne. Našťastie dcéra je úplne iná, totálny opak a úplne iný typ povahy, žiaden vetroplach ako syn.
@matabb73 fakt? presne toto sme spomínali túto sobotu, keď sme boli na výlete s dcérou a psom. Že sme vymenili spoločnosť syna za psa 😎😵 On už fakt nikam s nami nechce ísť, ale zato je doma komunikatívny, on mi porozpráva všetko, aj o frajerkách, o kamošoch, vzťah máme super, len nepotrebuje našu spoločnosť, zato má 100 kamarátov a kamarátiek.
@matabb73 presne, my už 2 roky neriešime dovolenky, lebo doma ho samého ešte nenechám a on k moru nepôjde, lebo už ho nedonútime robiť tú nudu, že plávanie v mori, trápne výlety, trápne stolovanie s rodičmi. Vraj takéto dovolenky trávia dôchodci 😂 A nasilu ho nútiť a pozerať sa na jeho unudený xicht teda nemienim a nemienim si kaziť dovolenku. Ale na druhej strane ho celkom chápem, ja som bola ako 15-ročná naposledy na dovolenke s rodičmi a tiež som sa už cítila trápne...
@0silvia0 naša 17-ka tiež už 2 roky splieta, že by s nami už na dovolenku aj nešla, že by radšej s kamošmi ... ale má smolu, ja obmedzovať rodinu kvoli nej nebudem, na dovolenku ísť chceme a "samú" ju doma nechám nanajvýš na 1-2 noci. Píšem v úvodzovkách, lebo my bývame v dome so starkými, takže úplne sama by nebola.
Frajera nemá, takže ak je sama, zavolá na prespávačku kamarátku a celu noc pozerajú Harryho Pottera 😀 a jedia palacinky a zmrzlinu.
Ale dovolenky vyberáme cielene tak, aby sa páčilo aj jej, takže dobré hotely, kde to nie je "trápne", je tam WIFI a pekné fotky na Insta sa dajú robiť, vžda zaradíme aj nejaký shopping a to, čo decká baví. A tam má relatívnu volnosť, svoju izbu s bratom, nie sme na 1 izbe ... ono puberťáci strúhajú formu, ale nakoniec sú radi s rodičmi ešte. Odutý ksicht sme na dovolenke nemali.
Inak, ja som bola s našili poslednýkrát v 16-ich, ale vtedy sa tak veľmi na dovolenky nechodilo. A od 18-ich už sama.
@hettinka mozno su dievcata ine ako chlapci-tiez mam v podobnom veku dceru a zatial sa nam nestalo, ze by nechcela ist, ale je pravda, ze vyber dovolenky riesime spolu-vsetci styria. Ale som zvedava, dokedy to takto vydrzi.
@dskjhfdlkdjhl náš 11-ročný je na nás ešte viac nalepený ako dcéra. On by s nami šiel už len preto, že veľmi rád cestuje a on by nám regulérne závidel, že sme šli a on nie.
Naposledy sme boli na 2 noci na výlete v rámci SK, ked bol on na dovolenke so starými rodičmi v Grécku a ešte aj to sme mu tajili ... ale sme sa prekecli a už bola závisť, že prečo sme šli, ked on nemohol ísť s nami.

ja stále neverím, že ak je to inteligentný chalan, že sa s ním nedá normálne hodiť reč a musia sa igelitky vyhadzovať pred dvere. Ja mám tiež lenivého syna, ale on sa našťastie má tendenciu pratať z domu čo najskôr. Minule mi to oznámil, že keď skončí strednú, že chce ísť bývať s kamošom. Tak opatrne mi to oznamoval, myslel si, že nebudem súhlasiť, ale ja som ho len rýchlo ubezpečila, len choooooď, jasné, to budete mať super, kukal na mňa, či to myslím vážne, ale pravdupovediac, ma to potešilo 😎