icon

Ako efektívne šetriť v domácnosti?

11. dec 2024

Ahojte. Idem sa skor vyrecnit. Pochytili sme sa s muzom. Pointa, vraj neviem setrit. Snazim sa setrit, nakupujem potraviny v akciach, varim podla toho co mame nakupene a vcera som dopriala detom a kupila som im jedlo z pizzerie s dovozom, lebo deti mali chut. Pizzu sme nemali ani nepamatam a teda ze objednam detom. No a dnes sa do mna pustil, ze rozhadzujem a doma mame navarene. Akoze dotklo sa ma to. Lebo nie sebe som tu pizzu kupila ale detom. Biedou netrpime a ked mi dnes zabil, ze dnes opat ide umyvacka a aj vcera isla, ze vobec nesetrime, tak uz som sa neudrzala. Zeny mame aj male dieta a aj pracka ide casto, kazdy druhy, tretí den isto. Sme doma 4 osoby, varime, tak aj umyvacka sa naplni. Akoze ale vycitat to? Ja som hotova. Obavam sa, co z neho bude ked bude dochodca. Bude mi merat spotrebu vody pred a po sprchovani? Budeme chodit prat radsej na potok? Akoze mna dnes uplne vyplo, ze co zacal riesit. Ako casto periete a ide umyvacka u vas?

Strana
z4
kitycat
11. dec 2024

A on doma ako priklada ruku k dielu? Pracujete, predpokladam, obaja

ariannazara
11. dec 2024

Prosím ta, denne u mňa ide umývačka a to som väčšinu času sama s malým. Práčka, sušička minimálne 4 krát za týždeň..síce prišiel mi teraz nedoplatok za elektrinu 200 eur ale platili sme len 30 eur mesačne. A na takých veciach nesetrim, umývačka práveže šetrí viac vody ako keď to umyvas rucne hodinu.

veklipo
11. dec 2024

Ak to veľmi doteraz neriešil, tak mam len blby deň a vidí problémy aj tam, kde nie sú. Ak sa to zopakuje, treba si sadnúť keď sa ukľudní a porozprávať.

biba_18
11. dec 2024

možno mal iba zlý deň - alebo aj nie, môj tiež hučí na všetko. ale ja to už len jedným uchom dnu, druhým von - základ šťastného manželstva 😂
čo sa týka prania - ale aj umývačky - povedz mu že púšťaš eco program - že to šetrí vodu. je veľká pravdepodobnosť že to nebude preverovať 😂

lucka_ke
11. dec 2024

nemá problémy v práci? nehrozí mu že stratí prácu?

maca1984
11. dec 2024

My sme len 2 dosp.+pes.
Varím takmer každý deň, umývačka ide niekedy 2 x denne, niekedy raz, niekedy celý deň plním a zapnem ďalší deň .
Veď len väčší hrniec zaberie koľko miesta v tej umývačke..
Aktuálne periem každý druhý deň.

nyusika
11. dec 2024

tvoj problem je, ze sa cudzim ludim nazis vysvetlit, ptreco si detom objefnala pizzu a ze ti ide umyvacka riadu..
sama musis vediet, ze tvoj muz riesi sprostost, cize by so len mavla rukou a oznamila mu, ze na taketo sprostosti naozaj teraz nemas cas.

vanilkovazmrzka
11. dec 2024

Dneska po jedle ho posli do kuchyne nech sa postara o spinavy riad. S poznamkou, ze rucne umyvanie minie nasobne viac vody ako umyvacka, a nech sa podla toho zariadi. A nechavaj nanho riady kazdy bozi den.

lukbe
11. dec 2024

Áno, preháňa. Nič to nie je raz za čas objednať pizzu alebo si ísť dokonca sadnúť. A vyčítať umyvacku pri dvoch detoch a vareni? To je už choré. Takisto pranie. Skús mu povedať, nech varí týždeň on a uvidí. Podľa mňa bol takýto držgroš uz skor.

kavasmliekom
11. dec 2024

No ja by som mu povedala, nech si olíže svoj tanier a odloží do skrinky, a pri najbližšom obede, o tri dni mu nabrala do toho, lebo šetrím. Nech ide do čerta.
Neprala by som mu, nevarila, nič nekúpila.
Dala by som mu šeky, účty kde co koľko treba platiť, vyclenina do domácnosti, a nestarala sa o nič. Nech si skúsi poplatiť, nakúpiť, navariť, vyprať raz za mesiac...a potom zisti, ze nie je dôležité koľko pizz si dáte, ale v akej nálade by ste jedli hoci aj suchý chlieb. Somár. Joj, ako neznášam takých ľudí.

januska12323
11. dec 2024

Pointa nie je koľkokrát ide umývačka ani pizza ale koľko peňazí vám ostáva a prečo rýpe kvôli kravinam. Vždy bol taký šetrivý?

zuzubb007
11. dec 2024

Povedala by som mu nech sa dá liečiť, akože raz by mi muž povedal, že často periem alebo podobne už by si pral aj varil sám a nebavila by som sa s ním, jeden pokus a odchádzam nedala by som si dirigovať ani za boha, na margo otázky periem asi 2 x denne a umývačka cez týždeň 1x každý deň a cez víkend 2 x, keďže varím, a deťom by som objednala, keď aj 10 x za sebou jeho do toho nič, chodím na obedy v robote a nemienim šetriť makať ako mukel, aby som ušetrila 5 euro, toto je chorobné šetrenie normálne diagnóza daj mu prečítať túto tému nech sa spamäta kým nieje neskoro

autor
11. dec 2024

@kavasmliekom ved akoze ja takychto drzgrosov neznasam, moj starky bol taky....on si zapol pracku a vodou z pracky este zachod splachoval. Akoze ja toto smrtelne neznasam a som hotova s cim na mna vyletel. Normalne ma uplne presla sviatocna nalada. Hnusak. Takto sa do mna pustit. A este zeny, my mame dve dievcata hej, takze my ani oblecenie nemusime kupovat, lebo mame toho vela po prvej. Ale ozaj 2xrocne kupim aj mladsej nieco, lebo proste mne to neda ze starsej kupim nove a mladsej akoze nic??? Tak som zvykla ze malej kupim hracku, samozrejme aj to sa mu nepacilo. A on ze naco som to kupovala. Mne ide o to, ze nemozem druhej nekupit nic.

bibina32
11. dec 2024

Periem každý deň, aj umývačka ide každý deň. Sme 5 členná rodina.

mondolina
11. dec 2024

biedou netrpíte...to, ale neznamená, že ho nemôžu trápiť finančné veci. možno má muž obavy z nárastu cien, energií. treba sa rozprávať.

autor
11. dec 2024

Dakujem ze ste ma tu podrzali. Akoze ja fakt nechapem co mu sadlo na nos. Juuj vytocil ma.

kavasmliekom
11. dec 2024

Ty nemáš príjem? On deťom nič nekúpi? Koľko máte rokov? Koľko rokov deti?

zuzubb007
11. dec 2024

No chuďa mladšia, to naozaj si dáš takto rozkazovat mužom? On drží všetky peniaze či čo?

deti95060810
11. dec 2024

práčka ide veru často - nemienim prať v rukách... sme šiesti v domácnosti
to radšej ten riad budem umývať ručne... ale umývačka ide denne.

autor
11. dec 2024

@kavasmliekom obaja mame prijem. Samozrejme ja mensi. Deti 8 a 6 rokov.

zuzubb007
11. dec 2024

Tak a keď máš príjem tak čo ho do toho čo kupuješ? Prepáč potom si za všetko môžeš sama aj za toto vyplakavanie, mám svoj príjem robím si s ním čo chcem, a môj muž ani nemá tušáka čo kedy kupujem ani mu to nevesiam na nos a ani ho handry nezaujímajú, deťom by som kúpila aj posledné a nenosili by po sebe veci určite, možno také na doma jedine

autor
11. dec 2024

@zuzubb007 nenechavam si rozkazovat, ved som sa s nim dohadala, ze to co dokazuje, ze akoze hadam nebudeme chodit prat na potok, nech sa uvedomi, co hovori. Mladsej kupim vzdy, oblecenie mame, to je pravda, aj plno novych veci po starsej co nemala ani oblecene, ale vzdy kupim aj jej nieco a aj hracku, nema vsetko po starsej, posledny rok, muz somral ze naco jej kupujem, ze mame. Ale dnes ma akoze s tymto ze nesetrim, uplne ze nasral.

kavasmliekom
11. dec 2024

Tak ale ste manželia nie? Ak si tú pizzu môžete dovoliť, kúp a nepýtaj povolenie, ani si nevšímaj jeho poznámky, veď on nemusí jest. Per pre seba a deti, ak jemu stačí raz za mesiac. Proste mu ukáž, že ty bez toho žiť nebudeš ale on môže. 😀

autor
11. dec 2024

@zuzubb007 ved on ani nevie ako ty pises ze nieco kupim, par x prevzal balik a teda boli tam veci aj pre mladsiu, iba pozrel na mna ze naco, ked toho maaaaame plno, ale nijako to neriesil, ale posledny rok uz aj komentoval ze nemam to kupovat, mame plno veci aj hraciek. Aj mame a co? Kupim aj mladsej, bola vzdy moja odpoved a vybavene. Ale akoze ideme sa tu dotahovat ci ide umyvacka denne, alebo 3x tyzdenne?

autor
11. dec 2024

@kavasmliekom 🤣 sme manzelia. Takze jednym dnu a druhym hned von?

angeli121212
11. dec 2024

Ja byť tebou sa ho opýtam čo mám podľa neho robiť so špinavým riadom ak nie ho dať do umývačky a umyť... Akože ako ti argumentoval tu umývačku že ako to máš riešiť? Veď to je absurdné

thereisabear
11. dec 2024

U nás by ho rovno porazilo. Dnes mi ide 3. práčka a určite ešte 1 pôjde + sušička. Umývačka každý deň. O donáške jedla radšej pomlčím, ale to je tiež často.

autor
11. dec 2024

@mondolina tak ale takto reagovat ze vyleti na mna, ze nesetrim? Setrim, kupujem vela, da sa povedat vsetko v akciach a chodime 2x rocne na dovolenku, biedou netrpime. Akoze hadam raz za cas si mozu deti dat pizzu a ano umyvacka ked sa vela vari pojde aj kazdy den. Niekedy nejde aj 4 dni.

autor
11. dec 2024

@angeli121212 ze nechape, co robime, ze zaspinime tolko riadu a tanierov. Tak som sa opytala ze ci mame mat jeden tanier na cely den na osobu. 🤣

angeli121212
11. dec 2024

Kokos... A on koľko zašpiní? Či on nejedáva? Bože...

Strana
z4