icon

Ako efektívne skĺbiť prácu a starostlivosť o deti?

7. jún 2025

Zdravím vás potrebujem rozšíriť obzory. Mamky- tie čo máte viac detí ako vykrývate čas s mužom? Mne teraz skončil rodičovský a našla som si prácu zatiaľ na sezónu v penzióne kde pripravujeme stravu pre deti v prírode. Chodím párkrát do týždňa a každý druhý víkend sobotu. Raz 11h, raz 12h a tak.
Muž je živnostník tento rok a ten chodí väčšinou na 7 ráno ale frfle že musí ísť po deti do škôlky, potom robí málo hodín a tak podobne. Doteraz bol zvyknutý že som toto menežovala ja keďže som bola doma. Teraz sa nevieme zhodnúť kedy vlastne môžem ísť do práce na 11hodin resp. na celý deň ?
Teraz v pondelok mám ísť na 7:30 do večera,jemu sa nepáči že padne 15:30 a musí ísť pre deti a prečo ich nevyzdvihnem ja. Ja sa riadim časom ktorý mi určí vedúca a nemôžem si určovať ja že dnes odrobím len 7 hodín a idem domov.
Nevieme sa zhodnúť a dochádzajú mi argumenty.
Máme dve deti a škôlka je len do 16:00

Strana
z2
pribinak
7. jún 2025

15:30 …nemáte škôlku dlhšie? My mame až do 17.00 hod

autor
7. jún 2025
@pribinak

15:30 …nemáte škôlku dlhšie? My mame až do 17.00 hod

@pribinak do 4 je škôlka

pribinak
7. jún 2025

U väčšiny čo poznám je to tak, že ten čo vyberá deti zo skolky ide ráno čo prace čím skôr

0silvia0
7. jún 2025

A manzelovi by sa pacilo, keby si bola doma bez prace a penazi? Ake argumenty? Ved to je hadam pochopitelne, ze treba chodit do prace podla nejakych dopredu urcenych rozpisov, nie?

janickacrazy
7. jún 2025

No tak pri malých deťoch a nechapavom mužovi, akého máš doma si si asi mala nájsť inú prácu. Ideálne je, keď napríklad muž ráno deti do škôlky zanesie a žena poobede vyzdvihne. Tým pádom by mohol muž robiť do večera, keďže asi zarobí o dosť viac ako ty niekde v kuchyni. Neviem, ako ste sa dohodli.

vler
7. jún 2025
@0silvia0

A manzelovi by sa pacilo, keby si bola doma bez prace a penazi? Ake argumenty? Ved to je hadam pochopitelne, ze treba chodit do prace podla nejakych dopredu urcenych rozpisov, nie?

@0silvia0 presne. A obaja ste vedeli ze toto obdobie pride- nerozpravali ste sa spolu ako to zvladnete?

lauriik
7. jún 2025

Tak ten tvoj pracovny cas je dost nestastny. Neni v okoli ina praca na kratdi cas? Napr. 8,5 hod?
My sme to mali tak, ze ja som chodila na 6 do prace, moj muz zaviezol deti na 8, ja som o 14:30 koncila a o 15:00 som ich brala domov a manzel mohol robit poobede kolko potreboval.

kacena4
7. jún 2025

ako ze neviete sa zhodnut... vsak mate viacero moznosti, bud budes doma venovat sa detom a on bude zarabat aj za teba, alebo sa budete striedat vo vyzdvihovani deti, alebo si najdite opatrovatelku, ktora bude deti vyzdvihovat a on aj ty mozete byt dlhsie v praci, alebo vypomozu susedia, stary rodicia, je len na vas dvoch ako sa rozhodnete tak si nastavite doma rezim drzim palceky

autor
7. jún 2025
@lauriik

Tak ten tvoj pracovny cas je dost nestastny. Neni v okoli ina praca na kratdi cas? Napr. 8,5 hod?
My sme to mali tak, ze ja som chodila na 6 do prace, moj muz zaviezol deti na 8, ja som o 14:30 koncila a o 15:00 som ich brala domov a manzel mohol robit poobede kolko potreboval.

@lauriik vieš čo ja som ešte študujúca, mám pred sebou posledný ročník a potom plánujem robiť v nemocnici. Zatiaľ čo som sa pýtala na prácu tak mi nikde nechceli umožniť chodiť do školy 2x v týždni ( teraz mám už prázdniny). Až v tomto penzióne mi vyšla majiteľka v ústrety

0silvia0
7. jún 2025

Je pekne ze chces prispiet do rodinneho rozpoctu popri skole. Ved ked budes robit raz v nemocnici, tiez mozno budes musiet robit v roznych casoch. Tak to berte s muzom ako predpripravu. Jednoducho deti su spolocne, tak by ste sa mali starat obaja. Ak tvoj muz odmieta spolupracovat, a ty si nevies najst inu pracu, zostan doma a venuj sa skole a detom.

autor
7. jún 2025
@0silvia0

Je pekne ze chces prispiet do rodinneho rozpoctu popri skole. Ved ked budes robit raz v nemocnici, tiez mozno budes musiet robit v roznych casoch. Tak to berte s muzom ako predpripravu. Jednoducho deti su spolocne, tak by ste sa mali starat obaja. Ak tvoj muz odmieta spolupracovat, a ty si nevies najst inu pracu, zostan doma a venuj sa skole a detom.

@0silvia0 hej,no len kto za mňa zaplatí poplatky. Muž? Isto nie. Tiež potrebujem zarobiť. Ak by som zarobila to čo muž tiež by som bola vysmiata bez starostí

victory7897
7. jún 2025

Ake poplatky?

vler
7. jún 2025

Vy s manzelom nehospodarite spolocne?

autor
7. jún 2025
@vler

Vy s manzelom nehospodarite spolocne?

@vler nie

autor
7. jún 2025
@victory7897

Ake poplatky?

@victory7897 napríklad splátku čo som mala pred manželstvom a paušál. Ak by aj na chlieb nebolo splátka musí byť zaplatená.

victory7897
7. jún 2025

Tak to snáď aby manžel za mňa nevyplatil mobil? Jedine že by som pretelefonovala 3000 mesačne,asi by mu to bolo kus divné ...Nehnevaj sa ale čo je idiot ? Veď máte spolu deti ,nejaké zázemie,minulosť ..hoci by si aj hneď nenastúpila do roboty po rodičaku ,čo nezaplatí splátku lebo však to tvoje ? Čudný je a lakomec asi očividne

1ryba
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
7. jún 2025

Aha, tak muz nepomoze financne, ale ked ty chces zarobit, tak akoze zarabaj si, ale mna s tym nezatazuj? A tie deti nie su jeho? On sa len obetoval ich splodit?

lujza123
7. jún 2025

Nepotrebuješ argumenty.

Povedz mu ze ho chápeš, je to zmena ked si nastúpila do prace, ale nejak to spolu dáte. Ved je to len dočasné, aj tak budeš mať inu pracu a deti vyrastú, bude lepšie.

Áno, možno to pre neho znamená ušlí zisk. Tebe tiez ušiel zisk počas materskej. Takto to s malými detmi proste býva, vyžadujú starostlivosť a vzdy koli tomu jednému z vas “ujde zisk”.
Ked máte oddelene financie bolo by nefér keby máš finančne a kariérne strádat iba ty .

zuzanaete
7. jún 2025

Kompenzoval ti financne manzel usly zisk pocas MD/RD? Platil ti za starostlivost o deti, ktore su rovnakym dielom aj jeho? Ja toto raz nepochopim, aby jeden z partnerov bol vo financnom strese a druhy mal pohodu. Rovnako to plati aj pri delbe o starostlivost o deti. Ved su to spolocne deti, spolocna domacnost, spolocne radosti a starosti. Tak musia obidvaja prispievat a dohodnut sa, kto co potiahne.

autor
7. jún 2025
@zuzanaete

Kompenzoval ti financne manzel usly zisk pocas MD/RD? Platil ti za starostlivost o deti, ktore su rovnakym dielom aj jeho? Ja toto raz nepochopim, aby jeden z partnerov bol vo financnom strese a druhy mal pohodu. Rovnako to plati aj pri delbe o starostlivost o deti. Ved su to spolocne deti, spolocna domacnost, spolocne radosti a starosti. Tak musia obidvaja prispievat a dohodnut sa, kto co potiahne.

@zuzanaete nieeeee veď som to mala platené

mane01
7. jún 2025

Tak su to aj jeho deti. Tak nech prestane frflat a zariadi sa. Kolko zien sa musi vediet zariadit. Urcite to zvladne aj on, ked bude chciet. Netreba popustit, trvaj ma tom, ze proste o deti sa musi starat aj on. Co si myslel, ze ty obetujes svoj cas a karieru, financie a volny cas aby on chudacik mal len svoju pracu na starosti? Nech sa laskavo zobudi.

vler
7. jún 2025

Rodicak je prispevok, nie plat

viestta
7. jún 2025

Co zarobi su jeho peniaze ale deti, ktore splodil su tvoje? To co je za ... (a teraz co napisat?)

senta_sofia
7. jún 2025

Pozri, ak potrebujes peniaze a fungujete s peniazmi oddelene, tak bud nech ti panko pokryje tvoje vydavky, aby si mohla robit dalej servis okolo deti alebo nech sa prisposobi a stara sa o ne. Fungujete velmi zvlastne.

nikushka8
7. jún 2025

Neargumentovat, proste chodis do prace/skoly, tak sa musite obaja prispôsobiť, doskusia jedine o rozdeleni dni kto kedy deti zanesie/vyzdvihne. My sa tiez striedame vo vyzdvihovani deti a ten druhy doraba. Vacsinou po deti chodi muz, lebo pracuje bližšie a chodi na biku. Rano berie kazdy jedno dieta,lebo skola a skolka su na opacny smer. Ale my mame vsetko spolocne, deti, domacnost,financie.

pinkgirl
7. jún 2025

Nuž tvoj manžel narazil na stenu reality rodiny kde obaja rodičia pracujú. Skončili mu časy "voľnosti" kedy sa ráno vypratal z domu do práce a keď z nej prišiel nemusel sa o nič starať ohľadom detí.
Áno, obaja sme sa starali o nosenie do jaslí, škôlky aj školy. Deti sme si rozdelili a každý z nás odniesol do zariadenia 1 dieťa cestou do práce. Potom ich vyzdvihol ten z nás, kto končil skôr v práci v ten deň. Výnimočne sme požiadali babky o vyzdvihnutie. Sú to vaše spoločné deti a spoločná zodpovednosť a starostlivosť. Niet iného východiska ako sa dohodnúť.

zmrzlinka2021
7. jún 2025

Autorka,

Prečo máš deti s takým debilom? Správa sa k tebe ako k handre, deti sú mu tiež ukradnute

pikachu999
8. jún 2025

Ďalšia ekonomicky týraná čo má manžela chuja..bože ženy prečo si toto robíte ja fakt nechápem

0silvia0
8. jún 2025

Cize jedine zefektivnenie, ktore prichadza do uvahy, je najst si inu pracu podla predstav muza, aby mal pokoj s deckami. S takymito muzskymi vykvetmi sa neda argumentovat, kedze nechape, ze su to aj jeho deti a trva na tom, ze svoje veci si musis platit sama, ale on nechce byt obmedzovany.

Strana
z2