icon

Ako efektívne skĺbiť prácu a starostlivosť o deti?

7. jún 2025

Zdravím vás potrebujem rozšíriť obzory. Mamky- tie čo máte viac detí ako vykrývate čas s mužom? Mne teraz skončil rodičovský a našla som si prácu zatiaľ na sezónu v penzióne kde pripravujeme stravu pre deti v prírode. Chodím párkrát do týždňa a každý druhý víkend sobotu. Raz 11h, raz 12h a tak.
Muž je živnostník tento rok a ten chodí väčšinou na 7 ráno ale frfle že musí ísť po deti do škôlky, potom robí málo hodín a tak podobne. Doteraz bol zvyknutý že som toto menežovala ja keďže som bola doma. Teraz sa nevieme zhodnúť kedy vlastne môžem ísť do práce na 11hodin resp. na celý deň ?
Teraz v pondelok mám ísť na 7:30 do večera,jemu sa nepáči že padne 15:30 a musí ísť pre deti a prečo ich nevyzdvihnem ja. Ja sa riadim časom ktorý mi určí vedúca a nemôžem si určovať ja že dnes odrobím len 7 hodín a idem domov.
Nevieme sa zhodnúť a dochádzajú mi argumenty.
Máme dve deti a škôlka je len do 16:00

Strana
z2
ronie338
8. jún 2025

Mne môj ešte nie manžel posiela mesačne toľko aby som vedela všetko čo treba podplatiť a ešte aby mi ostalo a keď miniem mi dá ďalšie. Stará sa rovnako ako ja aj keď som doma s dieťaťom a už teraz vieme ze okrem stredy bude pre malého chodiť on do škôlky lebo v stredu ma dlhý pracovný deň. Pripadne ja keď skončím skôr ale toto si on vyžiadal ze chce. Aj ze ho do škôlky bude nosiť. Toto sme mali už pred tehotenstvom vysvetlene a dohodnuté rov ako ako mená pre deti. A to chodí do práce, ma živnosť a chodí do školy. Ale vždy je s nami ponáhľa sa aby som s nami, vymýšľa výlety, aktivity, užíva si ze je s malým sam keď idem preč z domu. Väčšina tu ze s priateľom sa deti nerobia a keď tak nedávať jeho priezvisko ale keď tu čítam co mnohí manželia robia tak na čo si s manželom robiť.

jamidea
8. jún 2025

Pardon, to mas co za debila doma? Moj muz chodi a chodil rano s detmi. Iba on, ja som o 7.00v praci. On ich budi, ranajky robi, vozi. Robi to rad.

dankabg
8. jún 2025

Autorka, keď si urobíš školu, v nemocnici budeš robiť ako? Máš už sľúbený 7,5 hodinovy pracovný čas? Alebo klasický na smeny, 12tky, nočné, víkendy, sviatky? Pretože ak to bude ten druhý prípad, bude to ešte horšie, ako teraz...čo sa týka tvojho muza, ja som to mala a ešte aj sčasti mám doma veľmi podobne...takže ti rozumiem. Ak vidíš zmysel v tomto manželstve a tvoj manžel je aspoň trochu tvarny a má ťa rád, tak musí pochopiť, že buď budeš pracovať a zarábať tak, aby si zvládala aj školu, alebo nech ťa živí on. A pokiaľ na to nepristúpi ...no. máš kam ísť?

Strana
z2