Ako efektívne zvládať domácnosť a rodinu?
Zaujíma ma ako to máte vy, či stíhate všetko?
Bývame v dome tak hlavne také čo máte dom, ako to máte nastavené stíhať porobiť všetko?
Pracujem 8 hod denne, potom pre deti do škôlky a školy, so staršou učiť sa s mladším sa hrať. Rýchlo niečo navariť, varím každý deň niekedy každý druhý ak ostane jedlo. Upratujem len tak bežne čo treba. Veľké upratanie robím v sobotu aj práčku púšťam sobotu na viac krát. Teraz keď je teplo tak sme vonku, na dvore máme ihrisko pre deti trampolínu no stále treba si dávať pozor na deti. Hlavne menší dosť vymýšľa. Plus do toho máme dvoch psíkov vyvenčiť ich. Záhrada to je môj koníček rada pestujem úrodu alebo sadim kvetinky. Toto tak cez týždeň.
Cez víkend to upratovanie, chceme si aj porobiť niečo vonku, v záhrade, aj ísť na výlet s deťmi, aj si oddýchnuť. Väčšinou sa vymieňame s manželom že on niečo robí vonku a ja som s deťmi, alebo opačne ja som v záhrade a on je s deťmi.
Lenže deň má pre mňa málo hodín. Ako to všetko stíhate vy? Alebo čo z toho vynechať?
Kamarátky sa mi smeju že ony nie sú blbé ako ja, ony išli do bytu a tam nemajú záhradu, dvor ani zvieratá. Že ony sa nebudú hnať a byť narobene. Lenže ja som není narobena mňa to baví bývať v dome a starať sa o všetko. Len ako všetko stíhať?
A ešte ako často chodíte na výlety? Do prírody chodíme skoro každý víkend máme blízko lesy, stačí si zobrať bike a ideme. Deti majú z toho radosť. No na dlhšie výlety príklad ako zoo a podobné ako často chodíte? Aj to sa mi vysmievajú že ony chodia každú voľnú chvíľu veď čo by doma robili, ony sa doma nudia. Čo chápem keď bývajú v byte, ale to neznamená že môžu sa mi vysmievať že ja mám dom. Som z toho smutná.
Z čoho si smutná? Že sa ti nejaké kravy vysmievajú? Však nech cucia v byte a každú voľnú chvíľu zabíjajú v zoo a v nakupakoch.
My,čo máme domy sa im môžeme vysmievať,že máme stále čo robiť doma a nemusíme za oddych a zábavu platiť.Vsetko máme doma a nikde sa nemusíme mackat s milión ďalšími jak sú tvoje kamošky.
No a k otázke.Ked nestihnes niečo tento víkend,stihneš ďalší.Praca počká.
@doriiis presne tak
K tym vyletom ti poviem len tolko. My mame casto naplanovane aj 2 vylety za vikend. A ked sa na to opytam deti, tak vacsinou chcu ostat jeden den "len" doma, bez navstevy v zahrade, tak by sme travili cas len my 4. Hraju sa potom spolu aj niekolko hodin. Cize nie vzdy je vela vyletov prospesne aj pre deti 🙂
Najväčší zabijak času je v tvojom prípade varenie každý deň. Nemôžete si do prace objednávať obedové menucka ? Čo sa týka kamarátok kedy máš na ne čas ? Ved si vyselektuj ľudí okolo seba a hneď budeš mať pokoj. Potrebuješ toto počúvať ? Kašľala by som na ne. My cez rok nechodíme extra na nejaké výlety, sme celé vikendy vonku na záhrade, grilujeme skoro každú nedeľu. V lete vždy ideme ale k moru. V samozrejme bazén na záhrade, ak chceme ideme na jazera na cely deň. Nakupujem na cely týždeň vždy v piatok a upratujem v sobotu. Cez týždeň neupratujem ani nevarim, mame obedy v práci a deti v skole a v skolke. Deckám spravím max.cestoviny s nejakou omáčkou. S kamoškami na kávu už nechodím, nebol čas a potom ani chuť, mám dlhodobo také obdobie ze chcem byt doma, mať pokoj, nemám potrebu sa vykecavat niekde. My sa radšej s mužom rozprávame. A mám jednu kamarátku ešte zo školy s ktorou som pravidelne v kontakte a keď si zavoláme raz za mesiac tak pokecame aj 2 hodiny, lenže my sa podporujeme a nie takéto reči typu ze si divná a pod. Držím palce aby si našla spôsob ako si nájsť viac času. Lebo ja vidím, ze priestor tam máš na to.
Najväčší zabijak času je v tvojom prípade varenie každý deň. Nemôžete si do prace objednávať obedové menucka ? Čo sa týka kamarátok kedy máš na ne čas ? Ved si vyselektuj ľudí okolo seba a hneď budeš mať pokoj. Potrebuješ toto počúvať ? Kašľala by som na ne. My cez rok nechodíme extra na nejaké výlety, sme celé vikendy vonku na záhrade, grilujeme skoro každú nedeľu. V lete vždy ideme ale k moru. V samozrejme bazén na záhrade, ak chceme ideme na jazera na cely deň. Nakupujem na cely týždeň vždy v piatok a upratujem v sobotu. Cez týždeň neupratujem ani nevarim, mame obedy v práci a deti v skole a v skolke. Deckám spravím max.cestoviny s nejakou omáčkou. S kamoškami na kávu už nechodím, nebol čas a potom ani chuť, mám dlhodobo také obdobie ze chcem byt doma, mať pokoj, nemám potrebu sa vykecavat niekde. My sa radšej s mužom rozprávame. A mám jednu kamarátku ešte zo školy s ktorou som pravidelne v kontakte a keď si zavoláme raz za mesiac tak pokecame aj 2 hodiny, lenže my sa podporujeme a nie takéto reči typu ze si divná a pod. Držím palce aby si našla spôsob ako si nájsť viac času. Lebo ja vidím, ze priestor tam máš na to.
@sandria Stretávam sa s nimi v škôlke, škole keď chodíme pre deti alebo dôjdu ku nám s deťmi sa zahrať lebo my máme trampolínu a ihrisko na dvore. Cez leto máme bazén alebo si grilujeme.
A už musím im občas povedať aby nechodili tak často lebo keď bavím sa s nimi na dvore tak robota mi stojí. A vtedy majú reči že ony by sa vykašľali na záhradu že sa tam len narobím sa. Nechápu že ja to mám ako oddych. Takisto sa sťažujú že cez leto cez horúčavy musia trčať doma lebo je teplo. Tak hneď by sa nasackovali ku mne. Ináč to je zaujímavé že na mňa blbé reči že bývam v dome a stále by len ku mne chodili. A keď dôjdu tak sa normálne bavíme o všetkom a vždy povedia kde boli na výletoch. A ja keď poviem že sme boli doma alebo len na bicykli na zmrzline tak majú múdre reči že deťom moc si nedoprajem. No ťažko sa mi to počúva.
To nie sú žiadne kamarátky..utala by som kontakt keď sa im nepáči nemusia chodiť ..
Mne zasa závidia rodinný dom, záhradu a bazén tí z panelákov. Kravy ti len závidia 😂
Cez tyzden nevarim,stravujeme sa v skole,praci. Zahradu ma na starosti muz. Ja mam na starosti upratovanie. Upratujem priebezne,nemame milion veci vsade porozkladqnych. Mam pracku,susicku,umyvacku,roboticky vysavac. A co sa tuka vyletov rak to sa nechce nikomu,ani nam s muzom ani detom stale niekam chodit. Na velety chodime ked je napr sviatok ako teraz 1.8,8.5, velka noc a tak Cez vikend len bike,zmrzka,cukraren,park....
Viem, ze vsetkym to znie ako idylka, ale pre mna je to nocna mora 😀 vracia sa mi to komancovske - v sobotu sa upratuje, v sobotu sa perie (viackrat), och, clovek cely tyzden chodi do roboty, toto prve som prestala robit, ked som zila mimo domu, ziadne upratovanie v sobotu. V sobotu sa vegeti a v nedelu dvojnasobne 😀 ja som totiz z toho domu prisla do bytu. A extremne to milujem. Moja babka nikdy nechapala, ked som so synom sadla na autobus a sla do divadla, kina, na zmrzlinu, na detsku akciu. Vsetko bola pre nu strata penazi, vsak zmrzlinu mas aj doma a decku je na dvore lepsie. Ach. Nocna mora, ze by jeho spomienky mali byt o tom, ako sme kazdu sobotu okopavali 😃 rozumiem, ze teba to bavi, ale mne sa fakt vynorili tieto spomienky a nemam k tomu pozitivnu emociu 🤣 vela pises, co ti trrba porobit a ako robota stoji... vsetko je o prioritach, ja netusim, kedy som okna umyvala naposledy, byt spracem bezne, ale zacal maj. Vsade su majalesy, krasne pocasie, akcie vonku, co pre mna je ze waaaa pome volakde 😃 neviem, co riesis "kamosky", ak si so sbojim zivotom ok, nic ta rozhodit nemoze. A nie, den nemoze mat viac hodin. Prave preto s nimi treba nakladat efektivne a urcit priority.
Viem, ze vsetkym to znie ako idylka, ale pre mna je to nocna mora 😀 vracia sa mi to komancovske - v sobotu sa upratuje, v sobotu sa perie (viackrat), och, clovek cely tyzden chodi do roboty, toto prve som prestala robit, ked som zila mimo domu, ziadne upratovanie v sobotu. V sobotu sa vegeti a v nedelu dvojnasobne 😀 ja som totiz z toho domu prisla do bytu. A extremne to milujem. Moja babka nikdy nechapala, ked som so synom sadla na autobus a sla do divadla, kina, na zmrzlinu, na detsku akciu. Vsetko bola pre nu strata penazi, vsak zmrzlinu mas aj doma a decku je na dvore lepsie. Ach. Nocna mora, ze by jeho spomienky mali byt o tom, ako sme kazdu sobotu okopavali 😃 rozumiem, ze teba to bavi, ale mne sa fakt vynorili tieto spomienky a nemam k tomu pozitivnu emociu 🤣 vela pises, co ti trrba porobit a ako robota stoji... vsetko je o prioritach, ja netusim, kedy som okna umyvala naposledy, byt spracem bezne, ale zacal maj. Vsade su majalesy, krasne pocasie, akcie vonku, co pre mna je ze waaaa pome volakde 😃 neviem, co riesis "kamosky", ak si so sbojim zivotom ok, nic ta rozhodit nemoze. A nie, den nemoze mat viac hodin. Prave preto s nimi treba nakladat efektivne a urcit priority.
@victoriab ty musis mat dobry neporiadok doma. Mam taku kamosku co len beha kade tade a doma bordel. Necitim sa u nich vobec dobre.
@victoriab ty musis mat dobry neporiadok doma. Mam taku kamosku co len beha kade tade a doma bordel. Necitim sa u nich vobec dobre.
@podbel2512 😀😀😀 ked to ty hovoris, tak to tak urcite bude 🤣
Tak ty každý deň ideš do práce na 8 hodín, každý deň uvaríš a upraceš a partner robí zatiaľ čo? 😄
@podbel2512 no ja neviem ale zo života mi vychádza podla seba súdim teba 😄
@podbel2512 no ja neviem ale zo života mi vychádza podla seba súdim teba 😄
@zuzulka558 ved pise ze sobotu a nedelu oddychuje a cez tyzden je v praci. Tak asi sa jej upratuje same
@zuzulka558 ved pise ze sobotu a nedelu oddychuje a cez tyzden je v praci. Tak asi sa jej upratuje same
@podbel2512 ale nemusí mať hneď bordel aký opisuješ,,, ja som napr povaha detailistu, ak nemám niečo na svojom mieste alebo trocha neporiadok napr na zemi omrvinky po deťoch v kuchyni vidím v tom atómovú bombu,,
@victoriab tiež nerozumiem ja aj varím v piatok na sobotu nech máme pokoj a upratujem len cez týždeň cez víkend nech robíme iné veci.
@podbel2512 po práci má ešte min 6 hodín času niečo spraviť.Nikdy by som si nedovolila povedať na kamarátku, keď má zavolá, že má bordel tak načo tam chodíš, keď sa cítiš zle?ona je s tým v pohode, keď ťa zavolá. .
@podbel2512 ale nemusí mať hneď bordel aký opisuješ,,, ja som napr povaha detailistu, ak nemám niečo na svojom mieste alebo trocha neporiadok napr na zemi omrvinky po deťoch v kuchyni vidím v tom atómovú bombu,,
@zuzulka558 aj ja. Neznesiem neporiadok.
@victoriab tiež nerozumiem ja aj varím v piatok na sobotu nech máme pokoj a upratujem len cez týždeň cez víkend nech robíme iné veci.
@podbel2512 po práci má ešte min 6 hodín času niečo spraviť.Nikdy by som si nedovolila povedať na kamarátku, keď má zavolá, že má bordel tak načo tam chodíš, keď sa cítiš zle?ona je s tým v pohode, keď ťa zavolá. .
@luccija ona ked pride k nam tak je v nemom uzase ze ako tu mozem mat taky poriadok
@luccija ona ked pride k nam tak je v nemom uzase ze ako tu mozem mat taky poriadok
@podbel2512 úžasné si super gazdinka😉
@victoriab Tak ale aj upratovať treba, nedrhnem všetko ale ako taký poriadok musí byť. Mám rada keď je všade čisto. Okná umývam 4 krát do roka lebo sa nám zašpinia od áut. My chodíme na výlety do prírody aj na jeseň aj cez zimu vtedy má príroda svoje čaro. Cez leto keď ideme tak do zoo na farmy kde majú zvieratá a tak. Ale nie každú voľnú chvíľu. My vieme spolu tráviť čas aj doma. Príklad kamarátky mi povedia že ich deti sa doma nudia nevedia ich tak zabaviť a len celý deň do telky by cumeli. U nás toto nehrozí.
Tak ty každý deň ideš do práce na 8 hodín, každý deň uvaríš a upraceš a partner robí zatiaľ čo? 😄
@dunajranger Manžel robí 10 hodín denne, chodí domov o 17tej. Väčšinou venuje sa deťom alebo pomáha mne pri varení. Alebo robí niečo na dvore okolo domu.
Vsetko chces tip top.. to sa neda podla mna, ak sa chces v zdravi dožiť dochodku
Ja som si povedala, ze neexistuje, aby som cez vikend upratovala alebo teda hocikto.. lebo za prve, najviac sa chodi dnu a von a dnu a von prave cez vikend, vtedy su vsetci najblatovejsi, trava vsade a ide este aj o ten cas, co je volno, a to travit mytim podlah...
A ty este mas tu vyhodu, ze vacsinu dna cez tyzden ste prec, tak to sa neda mat smetisko doma. Rychlo rucny vysavac, unyvadlo na rychlo vecer po zuboch pretriet a je to
Ja sa aj pohravam, ze ak navarit, nech nemusis cez vikend..
Vysli v piatok, stvrtok po robote na dvor muza strazit deti a ty si uvar, uprac co potrebujes.. nemozes 3 hodiny vysavat a umývať dom.. ak ano, zmen myslenie, prehanas to.
A este, prijmi a rozdel pomoc, pochval ak to nie je podla teba, ale je to nejak. Je to dobre takto a bude sa to zlepsovat. Myslim od deti a muza pomoc. To iste varenie, ak to potrebuješ
@zuzulka558 aj ja. Neznesiem neporiadok.
@podbel2512 možno to autorka mysli ako to vidí jej očami a pritom tam taky bordel doma nemusí mat

Dobre telce, my bývame na byte a keď mi to niekto vyhadzuje na oči ako je to zle atď, tam im poviem ze nemusím makať okolo domu mam čas na iné veci, no nikdy ma nenapadlo smiať sa z nich,, ja som z domu čiže chodíme k našim a tam pomáhame, deťom je vzácny dvor aj ihrisko co tam majú,, na ne ser ja tak odpovedám len keď sa do mňa stará kde bývam, každému vyhovuje niečo ine