Ako fungujete, keď nemáte žiadnu pomoc od rodiny?
Ahojte zienky, zaujimalo by ma ako doma fungujete tie rodiny ktoré nemáte ziadnu pomoc k deťom ? Náš pripad je teda taký, že bývame vyše 600km od rodiny, radi by nám pomohli ale kvôli vzdialenosti to nie je možné a preto ma zaujímajú situácie ako napríklad keď mi dieta už nastúpi do škôlky/školy- ja aj manžel budeme v práci a taka detska klasika prídu časté choroby, ja mam prácu pri ktorej si nemozem dovoliť len tak rano nahlásiť že neprídem, u mojho manžela je to tak isto dosť ťažké a tak malé dieta nemozme nechať doma same. Ak ste podobný pripad ako ste tieto situácie riešili ? Sú tu mamicky ktoré aj po skončení rodicaku ešte ostali doma po dohodne s manželom? Lebo teda nevidím veľmi iné riešenie.
je to o zivot (alebo teda aspon o dusevne zdravie🙂) ja som napriklad dieta davala do detskeho kutika pocas rodicovskeho zdruzenia, lebo mi povedali, ze nemoze byt so mnou na rodicovskom a muz robi v zahranici chodi neskor, chcela som nieco riesit s ucitelkou tak som musela najst riesenia taketo. alebo som si aj nasla osoby na strazenie, ale moja je taka komplikovana a ziva ze so starsimi osobami dochodcami so susedstva nechcela zostat ani na chvilu sama. teraz uz je vacsia, ale instalovali sme kameru do kuchyne, ktora je namierena na plynovy sporak, takze si trufnem od 7 rokov dieta na hodinu nechat doma. ak jej necham moblil stihnem vybavit aj 2 hodinovu vec, ak jej medzitym zavolat. ostatne veci sa daju tak, ze bude dieta chodit vsade na urady, so mnou bola aj u lekara na mojej preventivke na mojom odbere krvy chuda aj vselikde. je to tazke, ale ked uvazujes tak nejake riesenie ako sklbit dieta so vsetkymi vecami njades. co sa tyka prace, urcite neodvedies tolko prace ako za slobodna, ja robim tak na polovicu, som sczo, niektore mesiace ason na odvody zarobim, lebo v skole daju riaditelske volno, skoro stale su prazdniny alebo je chora... drz sa, vsetko raz prejde. budes mat dobre vycibrenu kreativitu.
mozes tie choroby prejst skor ako ti skonci rodicak, daj dieta do jasiel stym ze este budes na rodicaku. Choroby urcite budu, par dni jasle, tyzden doma ale o polroka uz budete po vsetkom a potom uz len prilezitostne kasle, chripky
Ano sestra ma tri deticky a ziju daleko od nas vsetkych ...pracuje normalne a ona aj muz..decka su casto chore..ked maju horucky ostane ona alebo muz a nic take ze neda sa...ked maju iba sopel alebo kasel nasla si studéntku VS ktora ked treba jej decka pride postrazit (vie si to zariadit)..pomoze aj mladej babe a aj sebe..a to podotykam ma ich chorych na striedacku kazdy druhy tyzden 🙂
@kallanchoe tiež som doma. Malý je chorý často 1 rok v MŠ.
@maryetta ono ten kto sa mohol vrátiť do na pôvodnej práce,kde už fungoval,zamestnávateľ ho poznal, tak to ako tak toleruju...prípadne môžu svoju pozíciu vykonávať z domu...tam to ide....ale keď nastupuješ niekde a si nový,tak nemáš pre toho zamestnávateľa ešte takú hodnotu...aspoň tu mám také skúsenosti, si v skúšobnej dobe,tak sa s Tebou nebavia....samozrejme dá sa nájsť ale ťažko....ale pri takej chorobnosti to nemá zmyslel....aj u nás v škôlke to vyzerá ako u lekára....dr. povie stále že sú to ,,skolkarske bacily" btw .....moja mama s nami tiež bola doma kým sme nenastúpili do školy....boli sme chorí s bratom,znížená imunita,alergici a prežila to.....svokra povedala že chodila do roboty len preto že ich babka bola na dôchodku takže ich strážila...
Zo začiatku svokra chcela pomôcť že kľudne nástup na zoberiem tiež dovolenku a postrážil ich....ale po dvoch mesiacoch mi hovorí.....ale toľko voľná ani ja nemám veď to nedáme ani traja...neviem prekonať 3 mesačnú skúšobnu dobu bez toho, aby som nemusela ostať doma....
@ariannazara veľa žien je doma čo poznám,najmä ten prvý skolkarsky rok,....len tu na Mk mám pocit že každa má homenoffice...a ideálnu prácu snov....ja som tiež makala aby som sa vypracovala a mala sa kde vrátiť.....ale, hold zamestnávateľ zmenil pracovisko o 400 km....tak som skončila🤷covid a možnosť HO prišla až potom ....predtým sa zamestnávatelia k tomu tak nestavali...nedávali HO tak často....skôr výnimočne
Ano zostali. Casto tie, ktorym bolo ukazane ze bohuzial OČR a odchody kvoli vracaniu dietata v skolke sa v danej praci netoleruju.
Normalna vec, niekto pracuje po skonceni sestonedelia, niekto sa venuje detom. Kazda rodina ma ine nastavenie a ine potreby.
A musi ich riesit tak aby vsetci clenovia boli spokojni.
@floki1994 nevidim dovod platit cudziu zenu aby ja som bola mimo domu od chorych deti a zarabala na nu 😃
Nuz ale ako pisem, kazdy ako sa citi.
@babulkomale ine je ked mas rodinu 600 km, lebo ked mas rodinu blizko mas aspon psychohygienu ked deti aspon cez vikend su niekde. ak si uplne sama niekde daleko, tak aj platenu pomoc musis obcas vyuzit. inak to nejde.
@lucia147852 ano bohuzial na jedno miesto kde sa niekto ozve ze chce vsetko na papieri alebo zostava doma s detmi caka desat dalsich ktorym ciernota nevadi...tiez jeden pamatny vyrok susedinho sefa: Zena maju sediet doma s detmi. On OCR ani paragrafy neakceptuje, ludi vyhodi. Takze ziadne ze v praci " musia rata s tym ze niekto obcas nepride".
@denkatn ano jedine tak, ze chodi duševne relaxovať do prace.
@babulkomale ano, ale ako zvladne ked ide vybavit nejaku vec v case ked nie je skolka alebo skola? aj tak potrebuje postrazit. ked si v rodnom meste niekto sa najde, ked si daleko musis mat platene sluzby..aj kedby si nahodou v robote relaxovala, aj tak je vela veci ktore proste bez pomoci nedas.
@babulkomale ked zarobi niekto v praci 3000 eur a zaplati studentke 800 eur tak je to dost rozdiel 🙂 plus ked si chce prcu udrzat a bavi ju 🙂 tym ze dieta dovrsi 4 roky nie je nikde napisane ze uz chore nebude...a nie kazda zena chce byt/moze byt doma 6-8 rokov 🙂 ale ako kazdy ako uzna za vhodne 🙂
@kallanchoe prosim ta kto by ta kamenoval? Vyskusala si vsetko. Deti nebudu chore a male vecne.
To len tu sa razi taky zvlastny nazor, ze kazdy si ma zabezpecit pracu kde toleruju ze tam viac nie si ako si a z toho mala co si tam si 99% casu na koniku 😃
Alebo mas HO.
Ziadne ine prace neexistuju asi...
@floki1994 jasne, bezna zena zarobi 3000 eur 🤦 uplne kazda s malymi detmi, minimalne tu vo virtualnej realite. Podme naspat na zem.
@babulkomale vsak pisem o mojej sestre...udala som priklad...zas nebudem zovseobecnovat ;)
@kallanchoe veru. Ja si tiez pamatam ked som bola v skolke od 2rokov. A ako nahle choroba tak som bola u babky.
Muz podobne. Mal 11mesiacov. Svokra v robote a jeho babka doma mala. Ale tak bola na dochodku mala ani nie 55 rokov. Kdezto moja mama aj svokra este pracuju. Minimalne 4-5rokov.
Ja som predtym mala len brigady popri skole. Tak tehotenstvo. Navyse sme sa stahovali takze aj tak by mi praca neostala. Mne je viac-menej jedno kde a co by som robila. Len ani to nestihame s muzom do a zo skoly vyberat 😂
Teda muz to pracovne nestiha. Uz sme aj rozmyslali ze ked bude zle tak ja niekam na nocne. Ci uz aspon dokladat tovar alebo co. Tym padom budem k dispozicii cez den. Fakt neviem ☹
@babulkomale tak,stalo sa mi že keď som sa do podobnej témy zapojila ...tak som bola ,,lenivá prizivnicka" a čo ja viem čo😂.....veď nech si každ zariadi ako vie. ..ale písali mi pár žien SS, že si mysleli,že sú nenormálne,keď ostanú o rok dlhšie doma...keď sa vedia uživiť, nemusia byť na ,,podpore od štátu"...tak čo ...a aj keby niečo poberali....tak to štátu vrátia ešte minimálne 20 krát ..
@babulkomale 😂👍
Ja som doma tiež, z práce ma prepustili kvôli OČR-kam. S mužom sme sa dohodli, že kým sú deti každú chvíľu choré, ostanem s nimi doma. A teda posledný rok sa už viac krát stalo, že moje deti zdravé, ale škola / školka zatvorená kvôli vysokej chorobnosti. Keď sa mi stane, že 2-3 dni sú všetky deti zdravé tak hneď začnem pozerať pracovné ponuky a potom niekomu vyskočí teplota, začne ho bolieť zub, hlava, hnačky... Tak si poviem, že tak teda ešte nie.
Zas je v tomto príspevku to krásne zovšeobecňovanie, ako každý môže zostať doma. Samozrejme, ale je iné keď ostane doma zubár, ktorý musí preobjednať kopu pacientov a vsunúť ich medzi už objednaných na iné obdobie, ako keď ostane na OČR redaktorka časopisu, ktorá si vezme prácu domov.
Je dobre mat starsiu milu susedu alebo kontakt na obcasne strazenie opatrovatelkou.
S mužom to riešime tak, že sa pri deťoch striedame.... Inak chodí staršia do škôlky a malý chodí s nami ked treba a inak sa nedá......

@kallanchoe veru. Moj prvy syn kym bol doma 4roky bol raz chory. Ako nastupil so skolky viac bol soma ako tam. Ale ako je v skole tak je to lepsie.
Cudujem sa ze mladsia dcerka vsetko co sa dala schytala. Vzdy mala aj horsi priebeh. A uz aj ked je 3roky v skolke vzdy je chora.
Ale tak… ona sama povie ze v skolke vzdy niekto kasle. Sople a neviem co. Mala uz aj moraxelu. Streptokoka a neviem co vsetko 🙈 takze to je tiez “riesenie” davat aj chore dieta do skolky. Sice nikomu to nepomoze. Max par dalsim detom ublizi a vyzera to v triede ako v cakarni u dr.
Nooo a potom je tu nas treti. Co taktiez od nej vsetko pochyta. Od decembra bol tyzden klud kedy sme boli zdravi. Cez jarne prazdniny som este aj ja bola chora… proste fakt uz mam toho dost ☹