Ako hovoriť o počte detí a osobných rozhodnutiach?
Ahojte.Tentokrát potrebujem radu ja.
Poraďte mi niečo čo odbije ľudí ktorí si myslia, že ich manuál na život je ten správny aj keď je zjavné, že nie sú šťastní kedže sa stále len sťažujú.
Vekovo sa blížim k 30tke a myslím si, že mám už dostatok rozumu na to aby som vedela čo chcem a čo nie.
Akýkoľvek argument ohľadom počtu detí, že nechcem 2 ani 3 ľudia ignorujú.Neustále ma presviedčajú o niečom čo tak necítim.
Tak isto ma presviedčajú o neplodnosti, že ja vlastne nemám problém lebo veď aj ich Evke, Majke a Zuzke sa nedarilo a stačilo vymeniť lekára.Treba na to prestať myslieť.
Nechápu, že u nás nevedia nájsť príčinu, nedarí sa 2 roky a netlačíme na to.My to doma ani neriešime okrem lekárov.
Kto stále otvára tému deti je okolie.
Ja už neviem ako mám ľuďom povedať aby rešpektovali môj postoj, môj názor a nemali hlúpe poznámky ako napríklad, že načo sme sa brali keď nechceme viac detí.Ja som názoru, že každý má mať toľko detí o koľko sa dokáže a chce postarať.Ja nechcem celý svoj život len prispôsobovať časovo aj finančne len deťom a potom plakať, že koľko toho mám na robote.Neznášam plačkošov ktorí si za svoj spôsob života môžu sami.A nemyslím si, že je vhodné povedať žene ,,čo ak ti to jedno zomrie,,.
To aj manželov a manželky majú ľudia dvoch? Veď čo ak.
Čo by ste odpovedali ľuďom ktorí vám chcú vnucovať svoje pocity a domnienky
@senta_sofia Aj keď ja neviem čo ich to až tak pohoršuje.Im môže byť jedno aj keby sme deti nechceli.
ale preco mas potrebu vysvetlovat ze chces ale chces iba jedno ? ved ty nikomu nic nedlzis, ziadne vysvetlenie ani argumenty, pochop ze ty nemusis obhajovat svoje rozhodnutie pred nikym.. ja by som sa na takuto temu s cudzimi ludmi ani nebavila a uz vobec nie ked nevedia kde su hranice a ty ich nevies upratat🤷🏻♀️
@domi2425 Odpovedala som len na poznamku, ze ajtak budem menit pracu kvoli dvom/trom detom (riesili sme vypovede), ze budem potrebovat vyssi plat.Mam ho dostatocny, doprajem si a 1 dieta mi zivot financne az tak neovplyvni.
Ja mam tu pracu rada a nemienim ju menit kedze mi vyhovuje.
Ohradila som sa, ze ja nebudem mat viac deti, takze nemam v plane menit pracu.Nechapem preco by som mala nieco menit ked nechcem.Ked chcu nech odidu.
A zacali ma presviedcat o tom, ze budem mat viac deti a hotovo.
Ja som im na to povedala, ze ja mam na to iny nazor a nezmenim ho.
Stale ma presviedcali tak som tuto debatu ukoncila.
Vytocila ma to, ze ini chcu rozhodovat za mna a urcovat co ja chcem a co budem robit lebo oni by to tak urobili.
Premna zamna oni nech maju aj 20 deti a 3 roboty.
Ja len nechapem preco moja odpoved nebola dostatocna a niekto ma potrebu ma presviedcat o opaku.
Myslim, ze som odpovedala jasne ked som povedala, ze viac deti mat nebudem takze pracu menit nemusim.
Neziadala som ich o nazor.
to ani nikdy nepochopis, neries🤣niektori ludia su mimo a nechapu ze ich nevyziadane rady nikomu nepomozu.. a takych este stretnes, nie len v tejto teme.. takze klud a ignor
@domi2425 Ja som si myslela, ze ludia my uz daju pokoj ked vedia, ze nie som taky typ zeny 😂
To s akymi buranmi pracujes? 😬 By ma zaujimalo kde sa nazbiera tolko ludi bez empatie a respektu...
Z mojej skusenosti, mam nieco taketo v rodine a vysvetlovanie, zmena temy, mlcanie, vsetko je zbytocne, lebo ked sa to aj uzavrie na jednej navsteve, otvori sa to hned na dalsej. ,,Stara skola", oni nemaju ziadne zabrany vypytovat sa a starat sa do druhych. A to ty beries asi este dobre, ale mne je to maximalne neprijemne. Pomohlo mi obmedzit kontakt na ziadny 🙂
Máte očividne v okolí veľmi primitívnych ľudí. Treba im na rovinu povedať, že je to iba vaša vec a nech sa starajú o svoj život a nie ten váš. Ak by ani po tejto vete nepochopili a zabŕdali naďalej, tak odpoveď by bola z mojej strany oveľa drsnejšia. A to síce, nech si spravia deti koľko chcú oni a nech sa do vás prestanú starať. Že si má žiť každý svoj život a že vás tieto ich primitívne otázky obťažujú.
@maranta_leuconeura Ja som taká papuľa takže ja si musím povedať svoj názor a oponovať 😂.
Mne nevadí, že sa pýtajú s tým som ok Ja si ani z neplodnosti nič nerobím, ale čo ma vytáča je to, že hovoria o veciach ako keby išlo o ich život a nedajú si vysvetliť, že niekto to chce inak.
Inak sú to vzdelaní, fajn, ľudia, ale mňa nikto nepočúva.Vysmejú sa mi, že som mladá, že zmením názor.No klasika...stará škola.
Tak toto ako prepáč nikdy nepochopím. Z akého dôvodu by si mala komukoľvek vysvetľovať takéto súkromné záležitosti? To typický slovenská mentalita. Veď nikoho ani tvojich rodičov do toho nič. Si dospelá, máš právo žiť a robiť veci, rozhodnutia podľa svojho úsudku. Iba raz a nikdy viac by si sa k tomu nemala vracať. Viem, tu to je ťažké takto obhájiť, no tvoj život si platia sama. Je to tvoje výsostne právo. Nič viac nič menej.

@senta_sofia Ale tu nejde o to, že ja nechcem deti :D.
Tu ide o počet a o presviedčanie, že to že dieťa nemáme je tým, že to je v hlave, že čakáme, nerobíme preto všetko.
A myslím, že sú ludia zvedaví preto lebo môj manžel je starší.