icon

Ako komunikovať s psychopatom?

23. okt 2022

Ahojte, viete mi prosim niekto poradit, ako komunikovat so psychopatom, ked kazdu vetu otoci proti vam? Stavia sa do roli ubohej obete, ktora vas miluje, a ktorej vy len ublizujete. Rozprava o tom aj znamym, a robi z vas tu vadnu. Mame spolu malicke dieta.

Strana
z2
0silvia0
24. okt 2022

@kaktusik007 a chlapci chcu k otcovi chodit a travit s nim cas? Ake ma starsi syn zdedene crty, ktore na nom vidis?

andreafa
24. okt 2022

neviem, ci nie si nahodou moja byvala svagrina. Lebo cele to co si napisala, akoby napisala ona. Mila moja, ak si to ty, tak pozor na oznacenie psychopat, lebo to je na trestne oznamenie. Neustale, ta moja ex svagrina hadze polena pod nohy bratovi, ohovara ho po XY dendine, urobila z neho prasiveho psa. Dieta miluje otca, chce byt s nim... Z domu ho nechce vyplatit, nechce sa dohodnut, mam pokracovat? Takze minca ma dve strany!

anig
24. okt 2022

@kaktusik007 mám dve deti,staršie je úplne celý on...nakoľko je v puberte a žila s ním dlho,tak sa tak isto ako sa on správal ku mne,správa ona ku mne...potom plače,že ona nevie,že prečo je ku mne taká hnusná -vzdy sa to deje,keď sa vráti od neho...akoby som stále žila s ním....mladšie je úplne iné, nedá sa ním až tak manipulovať,takže žiaľ u nás momentálne platí opak,vekom sa to zhoršuje,nakoľko ex má teraz veľa možností ich manipulovať bez toho,aby som ja vedela deťom korigovať (a vysvetľovať) správanie...ale u ex v rodine je úplne bežna rodičovská manipulácia,ja aj chápem,že on iný nemôže byť,keď v tom žil celý život...horšie je to pre mňa,že ja nesiem dôsledky jeho správania naďalej a to mi nepomohlo v tom ani to,že už dávno má inú a mal by predsa mať zameranú pozornosť na ňu a nie mňa naďalej ničiť cez deti...

kaktusik007
24. okt 2022

@0silvia0 starsi nie, mladsi by raz za cas siel... Lenze vidia ten zaujem, uz vo veku 4-5 rokov pochopili ze tato si po nich sice pride, ale realne s nim cas travili minimalne - odkladal ich k jeho matke a je tomu aj tak doteraz. Podla sudneho rozhodnutia ich ma mat asi 12 dni v mesiaci, realne ich mal cez letne prazdniny na 3 tyzdne / to vzdy iniciujem ja lebo odmietam vykryvat cele leto tak vozim exsvokre - z tych 3 tyzdnov co ich mala jeho mama s nimi bol asi 12 dni.../. Ale to je uz sposobene rokmi - teraz bolo uz cez 10 rokov co mu hrablo a zo dna na den od nas odisiel. No a dalsi raz co ich bude mat bude asi az 26.12..... Mali by tam byt do konca zimnych prazdnin, ale uz teraz ma prosia ako chcu aby som po nich 29.12. prisla, aj ked vedia ze medzi rokmi pracujem.... Hovorim, deti su male, ale nie su sproste. Pre uplnost - ex ma dalsie dieta, jeho matku opustil rovnako ked male nemalo ani dva roky, a teraz to dieta zije iba s nim - matka je vyse roka mrtva. A kedze je to rozmaznany fracek - neznasa pritomnost mojich deti - lebo vtedy nie je stredom pozornosti. Ziarlivostne sceny boli evidentne toto leto - takze asi aj kvoli tomu uz mame od ex ako tak pokoj.
starsi - ako ti to vysvetlim... kedysi davno ked niekto pisal ze romske dieta by si nikdy neadoptoval kvoli ich mentalite - som bola poburena, ze ake rasisticke, ved novorodena nema ziadne navyky predsa.... Ale teraz uz presne viem o com to bolo - mentalita proste nepusti a geny su svina.... Starsi byval s ex neskor uz zriedkavo - no napriek tomu reagoval presne ako cez kopirak. A nemal to odpozorovane od ex, takyto vzorec spravania nevidel nikde - a presne ho kopiroval. Hlaskami, mimikou, postojmi, spravanim voci bratovi ci spoluziakom.... Takze som musela riesit ine pristupy a metody a studovat psychiatricku literaturu ohladne poruch osobnosti a ked nahle zomrel moj otec, jediny chlap u nas v rodine s ktorym moji synovia prichadzali do kontaktu a ktory ich v podstate vychovaval, dala som moje deti do starostlivosti Plamienka - maju sekciu smutkovej terapie a deti su tam pod psychologmi vedene, aby stratu blizkej osoby zvladli.... Po takmer troch rokoch psychoterapie, pod mojou vychovou a s mojim vedenim si dovolim tvrdit, ze sme na dobrej ceste.... Minimalne tym, ze synovi je jasne ze ak opusti niekedy svoju buducu manzelku a deti, nebudem na jeho strane ;)

bluka2
24. okt 2022

Najlepšie sa s takým komunikuje z druhého konca planéty...

kaktusik007
24. okt 2022

@andreafa oznacenie psychopat je standardne lekarske oznacenie, avsak ano, uz sa od neho v medicinskych kruhoch opusta. Ide o ludi s poruchou osobnosti - priemerne je ich v spolocnosti asi 20%, cize kazdy piaty clovek je psychopat. Toto na trestne oznamenie urcite nestaci ;)

kaktusik007
24. okt 2022

@anig ano. Toto je dosledok jeho pritomnosti pocas puberty. Nezavidim, mas to tazke. Ja mam neskutocne stastie, ze upriamil pozornost inde a tymto cim prechadzas ty sme si presli asi 7-8 rokov dozadu, ked boli mensi.
ty musis byt dosledna - ono to pojde, je to narocne velmi... len dcera za taketo chovanie nemoze.. na druhej strane - musis sa ohranit a nastavit hranice - ty si s nou husy nepasla a musi pochopit, kde je jej miesto a kde tvoje.... asi by som deti zacala pre vyssie dobro v tvojom pripade manipulovat - robit si program na vikend ked su prec, nadsene im to oznamit a potom - jaaaaj, vy ste prec, sakra, som si neuvedomila, tak to ma mrzi ze nemozete so mnou..... Ideal ak by to bol program, ktory sa neda prelozit..... Hnusne? Ano. Ale ucel svati prostriedky v tomto pripade, ide o buducnost tvojho dietata.

selwadza22
24. okt 2022

Zo psychopatmi sa nedá komunikovať. Treba odísť...

0silvia0
24. okt 2022

@kaktusik007 super to zvladas, aj s detmi aj s ex, klobuk dole. Ak mozem, nemohla by si mi popisat aspon par ctr u tvojho syna, ktore naznacuju, ze ide o crty poruchy osobnosti? Ak nechces verejne, mozes prosim do ip?

andreafa
24. okt 2022

@kaktusik007 vdaka za info. Ak niekto nema diagnostikovanu tuto diagnozu, tak to na trestne oznamenie je. Nevies suvislosti, vsetky ste tu mudre ako radio, ale to co zazivame my s dotycnou nezelam nikomu. Dovi - dopo

kaktusik007
24. okt 2022

@andreafa mylis sa, ak je psychopat tak je psychopat, nemusi to mat diagnostikovane psychiatrom - niekedy sa proste pozries a vidis.

neviem preco toto beries osobne a vztahovacne - ak to aj je ta ktoru myslis, a sprava sa ako pises, je to rovnako psychopat a moje rady platia teda aj opacne. Akurat ak su psychopati obaja tak uprimne lutujem Teba a zvysok rodiny -- oni sa totiz vzajomne potrebuju a to zlo co je medzi nimi nikdy neskonci - ani jeden nebude schopny sa drzat rad, ktore tu zazneli.

Ak to mas vo svojom okoli - skus sa sama zamysliet, ci chlap naozaj je iba obet a nema na tom svoj podiel viny a ako sa chova --- ci teda su psychopati obaja. Pretoze rodina to ma najhorsie - psychopat bude vzdy manipulovat svojim okolim a drzat si vsetkych na svojej strane a ociernovat ex. A prepac, ze ti to pisem na rovinu - ale ak si nim zmanipulovana, nemas sancu realitu rozoznat - vidis to iba tak ako chce on.

ved kludne napis Tvoj problem a pohlad - rovnako sa k tomu nestranne vyjadrime. Si iba uvedom, ze naozaj mi je styri kto si ty a kto je autorka a ze som sa iba vyjadrovala k teme a otazke - nie je v tom ziaden umysel ublizit.

autor
24. okt 2022

@andreafa urcite nie som nikoho (ničia?) byvala svagrina 🙂

hannahkoko78
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2