icon

Ako má fungovať domácnosť?

misickaa4
20. mar 2021

Ahojte,
Ako podla Vas ma fungovat domacnost v zlozeni 2 rodicia -obaja pracujuci, ale zena pracuje z domu- a jedno 1,5r dieta?
Ja neviem, ci moj muz je k nicomu , alebo len ja si neviem vazit, co mam doma...
Manzel sem tam povysava, sem tam umyje riad, obcas nakupi, obcas navari. Co sa tyka umyvania dlazok, kupelky, wcka, prania a zehlenia-to nerobi .
Robi, ked sa mu zachce a ma naladu, okolo domu. Nehovorim, spravil aj chodnik, aj schody a podobne veci vonku, ale ze by pravidelne nieco robil rad, to nie. Zvycajne ho ja vyzyvam k tonmu. Strasne mu trva, kym sa uz k jiecomu odhodla, spomenie si, ze ma nieco spravit. A ja som zas strasne nedockava, mna z toho poraza. Na druhej strane, kesd ja robim, je s malym. V ukladani na nocny spanok sa striedame. Ked nie som doma, alebo robim, prebali maleho. Nakrmi ho. Sem tam spravi jedenie. Vsetko mu musim pripominat . Nepije, nefajci, neku*vi sa.
Cas s nami travi, ked pride z prace, okrem toho, kes ide behat.

Strana
z2
kvecinka321
20. mar 2021

My sme dvaja dve deti ( 1,5r a 4m) všetko robím ja keď je doma a chcem viac upratat tak je s deťmi nákupy mame rozdelené podľa toho čo treba veľké robím ja ak je treba dve tri veci on.. zo začiatku sme viac delili prácu v domácnosti ale teraz to robím len ja porážalo ma keď som videla že nie sú Riady nabliskane a upratané je len to čo je voľným okom vidieť 🤦🏻‍♀️ Dohodli sme sa bez hádky že radšej v čase keď je toho viac venuje sa deťom a ja upratujem a varím čo treba.. on zas robí okolo domu veci technické na čo ja zas by som nemala tak si myslím že to mame spravodlivo rozdelené..

alvaluka
20. mar 2021

@misickaa4 ked prises na to, ako to vyriesit, rada sa poucim 😂😂😂

euka210
20. mar 2021

V pohode...kazdy je iny...moj riady neumyval, lebo to nenavidi, kupil mi umyvacku. Obcas povysava, ale uz ucim chlapcov...9r,7r. Nema rad prace v domacnosti, varil len ked sme boli este v bytovke a len s jednym dietatom. Ale ani neuspaval kym boli male...do 2r, neprebaloval, lebo fakt ho napinalo. Ked uz bolo toho na mna vela, zobral deti von. Sme v RD u svokry, kde je plno prace, takze v soboty ho ani velmi nevidim, lebo robi okolo domu. V lete uplne, v zime je to lepsie, lebo mame aj zvierata.
On je taky kutil, co chcem, vymysli, urobi, zmontuje, ale tiez nieco hned a nieco sa mu nechce alebo proste niet casu na vsetko. Brat u svokrovcov je ako v bytovke, jedina jeho cinnost je pokosit...tak u nas s malou po dvore beham ja, lebo ma to bavi, on kosi na seno, pre zajace...
Zehlil mi pri prvom plienky ked sme boli este v bytovke...ale on sa tam nudil, tak som pristala na RD, hoci som z bytovky, ale za 8r uz som si zvykla.
Podla mna mas muza uplne v pohode, niektore veci treba na tom druhom prijat...ako ja na nom, tak aj on na mne...a to je laska ako hovori moj manzel...keby bol podla nasich predstav, nebol by priestor pre skutocnu lasku.

misickaa4
autor
20. mar 2021

@elizabet173 robi vodica na vzv, ale vzdy po prichode z prace je unaveny. Musi davay velky pozor pri praci, lebo moze niekomu ublizit. Ja robim mzdy a personalistiku, cize mam obdobia kedy potrebujem velmi vela pracovat a strieda sa to s obdobiami, kedy mam toho menej. Vtedy samozrejme zbytocne za pc nesedim.. ked sa bavime, tak rypem podla neho a nie, ze by som bola spokojna s tym, co mam...ma problem si pp sebe upratovat, ale sorry ja to robit nebidem, tak mu tp vzdy pripominam, kedze on vzdy zabuda

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
misickaa4
autor
20. mar 2021

@elizabet173 no neviem, co take by som lebo ja neviem zit v neporiadku

oli18
20. mar 2021

@misickaa4 to, že muži nevedia po sebe čokoľvek upratať, je základná mužská vlastnosť 😉 Do dôchodku sa to naučí 😀

cervenaruza123
20. mar 2021

@misickaa4 Z diskusie mam pocit, ze ta nestve co robi, ale ako to robi, ze ho teda treba nutit. No mali sme ten problem doma. Ja som akcna, manzel teda menej. Dieta sme este ani nemali. Ale tak vyriesii sme to tak, ze najprv som sa ja teda vykaslala na cast prac, ktore neboli nevyhnutne a ked sa cudoval, tak som len skonstatovala, ze ved ma ruky, moze to spravit aj on. Casom sa teda trochu naucil. Z domu bol zial nauceny, ze komplet vsetko robi zena, takze iny model nepoznam. Ale pochopil. No ale je pravda, ze ja som si casom uvedomila, ze naozaj riesim privela veci a casto nepodstatnych. Takze momentalne je to fajn, on trochu pridal, ja som trochu spomalila a veci mu stokrat nepripominam, lebo to nepomaha. Ked treba, spravi to, aj ked nie vzdy hned a obcas nenapadne nejak zatlacim nanho, ale nerozculujem sa uz preto. Ked som bola v nemocnici kvoli urazu a on mal mesiac na starosti celu domacnost, tak som si vtedy uvedomila, ze ju udrziaval v pohode bez toho, aby robil tisic zbytocnosti, ako som robila ja. Co musi, spravi. Co nemusi, tym by som sa nemala trapit ani ja. Ucim sa to.

amelie2017
20. mar 2021

Pred dietatom sme vzdy riadili spolu, mali sme volno, za hodku sme upratali a sli sme niekam. Pracku pustil kto potreboval a jedli sme v praci. Ked sa narodia mala, prve mesiace sme boli doma obaja, tak sme fungovali viac menej rovnako. Muz siel do prace, ked mala dcera 3 mesiace a ja 4. Cize musel aj on doma makat. Vacsinou urobil veci ten, kto mal cas a co bolo viac treba. O pradlo sa od narodenia malej staram len ja, ale napriklad ja povysavam pred odchodom na prechadzku a on, ked pride z prace, tak umyje podlahu. Vari len on, ja vynimocne. Celkovo kuchynu, riady, umyvacka je jeho starost. Ano, niekedy si v umyvadle riady 3 dni, kym ju nalozi, ale neriesim, kedze nevarim. Ak ma to uz moc stve, nalozim ju ja. Wc a umyvadla pretriem ja kazde rano, ale on raz za tyzden umyje kupelne poriadne. V zivote neprezliekol periny, ale ja som nikdy neumyla ruru, digestor. Mame veci viac menej podelene. K malej vstava ten, kto ju pocuje, teraz som tehotna, tak vacsinou ju kupe on. Na nakup bud ideme spolu alebo len on, kedze vari a ma prehlad. Ja len dopisem somarinky a na co mam chut. Takze moj muz robi doma ozaj vela, aj ked viac veci je na mne- umyt hracky, tepovanie, zaclony,...ale aj napriek tomu, ze robi vela, tiez mu to treba pripomenut, ze uz treba umyt kupelnu, ked chcem tie podlahy, tak mu napisem, povysavala som, ked prides zmy. Nam fungovanie vyhovuje. A samozrejme su tyzdne, kedy ma vela prace, domov sa pride len vyspat, tal vtedy taham vsetko ja

luccija
20. mar 2021

@amelie2017 máš to vynikajúce veď on vari, nakupuje, aj upratuje😉super chlap

amelie2017
20. mar 2021

@luccija ano, to je. Aj ked ponozky a prazdne papieriky po nom zbierat musim ja 😆

blevka
20. mar 2021

@misickaa4 Podla mna to mate uplne standardne. Mohlo by to byt aj lepsie, ale v zasade by som sa nad tym na tvojom mieste nepozastavovala.

littlebubble
21. mar 2021

My deti ešte nemáme, ale muž bez problémov aj každý deň povysáva, pozmýva aj wc aj kúpeľňu umyje.Tak na striedačku.Niekedy aj navarí a na nákup chodí on.Porobí vždy nejaké veci ktoré treba zrekonštruovať.Neobsedí na zadku a nič mu nemusím pripomínať.Urobí to sám od seba.
Minule som si tu prečítala komentár akého neschopného chlapa mám keď žil u rodičov po 30tke 🤷.Tak asi na tom nezáleží.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
littlebubble
21. mar 2021

@elizabet173 Môj býval u rodičov lebo sa mu neoplatilo brať hypotéku a ani ísť do podnájmu.Doma len spal.Inak mal 2 roboty a partnerku nemal žiadnu.Od malička vysával, pomáhal.Jednoducho vie všetko a to aj bez toho aby mu človek niečo vravel.Nikto ho z domu nevyháňal.Rodičia nechceli aby míňal peniaze zbytočne.Jednoducho nebol mamičkár.
Ja som sa osamostatnila lebo som nemala na výber.Musela som ísť za prácou.Ani ja nevyhodím vlastné dieťa z domu ale full servis mu robiť nebudem.

Ak by bol.Tak ho nechám svokre 😂.

Strana
z2