Ako mám prestať myslieť na dieťa?
Mam 22 a tikaju mi biologicke hodiny velmi často myslim nad dieťaťom niekedy uz som z toho strasne smutna a nervozna ze niektore v tomto veku uz maju... lenze ja si to ani nemozem dovoliť, niesom zabezpečena, pripravena a nemam ani priateľa...ako to mam dostat z hlavy a nemysliet nato?
@raja95 samozrejme je to na tebe, ale nerob to. Ten jeden ročník uz naozaj dokonči. Nevieš co sa stane a do skoly sa nevratis (ak ano, treba si uvedomit ze ucit sa budes s nervami, pozri sko maminy stihaju vsetko 😊 dieta si tiez v tej dobe neuzijes, a ak bude prerušenie dlhsie, tak kadeco zabudneš budes si musieť veci opakovat atď ) .. Keby si bola prvacka, ok... Ale ak tebe ma chybat uz len rok...
@jaskolka nerozumiem prečo na teba tak pôsobí, má tu len jeden príspevok, kde jasne napísala ze by chcela vedieť ako to dostať z hlavy, nemysliet na to, lebo si uvedomuje, že nie je zabezpečena a nemá ani priateľa..
Z vlastnej skúsenosti viem, že dostať to z hlavy je ťažké, ja túžim po 4tom dieťati a čakám kedy ma to prejde, pretože si uvedomujem že mi už akosi ten vlak ušiel.. som rada že som o tom nezalozila diskusiu lebo po takom nepochopení by som sa cítila len horšie..
Z toho koľko ľudí ju tu mierne "sprdlo" mám dojem, že ženy tu už irituje akékoľvek priznanie, keď ma niekto pod 25 tak ho už berú ako nezodpovednu žabu a pritom len sa vyznala zo svojich pocitov a chce ich riešiť.. aspoň na mňa to tak pôsobí 😉
Ja som sice v 22 uz dieta mala,akurat mesiac pred 22narodeninami sa mi narodilo,no ale to som bola vidata,mali sme kde byvat,robotu atd.Ak by som nemala partnera ani by ma to nenapadlo😁
Celkom ma pobavila odpoveď - kúp si psa 😆ka ta chápem.mala som to podobne. Nie každý túži chodiť po baroch, cestovať a zabávať sa.. Ja som taka nikdy nebola.nevedela som sa dočkať kedy sa s priateľom vezmeme a budeme mat rodinu. Brali sme sa keď som mala 22 a prvé dieťa som porodila v 24,teraz mam 3,nikdy som to nelutovala, užívam si to. ALE teda mali sme zázemie, bývanie, milujúceho manžela. Nebudem ti písať ze si mladá užívaj si lebo, lebo.. Ale naozaj sa nemás kam ponáhľať a milujúci partner a skvelý budúci otec je základ tvojho šťastia takže hlavne sa nevrhni do nejakého vzťahu zo zúfalstva, radšej ešte pár rokov počkaj a skus najs niečo čo by ťa naplnalo a bavilo zazial. Ja napríklad ľutujem ze som sa nevenovala sitiu a športovaniu kým som mala čas a energiu, teraz je ti už náročné 😊
@jana_eyre_2 nejde o to, že ma len 22 rokov. Pise, že nemá nijake zázemie, dokonca ani frajera, takže ako chce dieťa? Chcela, radu ako dostať dieťa z hlavy. Niekedy práve takéto "sprdnutie a miery výsmech" môžu pomôcť
Lebo skutočne 22 ročne dievča, ktoré nemá absolútne nič pre dieťa (a vôbec nejde o vek, to isté by som napísala aj 33 ročnej, keby písala podobne) mi príde ze takto pôsobí aj na okolie. Lebo keď už píše na fórum, kde je x neznámych ľudí, tak to je ako posledný výkrik. A ano, pôsobí na mňa úplne zúfalo (nervózna a smutná, lebo nemá dieťa). Možno je to len tento príspevok, ale ja píšem výlučne podľa neho. A proste to tak na mňa pôsobí. Ak to tak nie je, ok. Tak to bolo len také upozornenie, že aby nezačala pôsobiť ako zufalka, ktorá chce len a len dieťa a spraví ho s prvým, ktorý príde, aj keby to bol úplný debil (aj také ženy sú tu a je kopu príspevkov na takú tému)a potom bude plakať, že nemá bývanie, nemá poriadnu robotu, otec dieťaťa na ňu kašle a co ma robiť. Ale hlavne ze bude mat dieťa.
Ako inak teda by si mala "lepšie dostať to z hlavy" ak nie takto?
@simca06022011 moj muz chodi kazdy rok na prehliadku a stale ma mladsi a mladsi biologicky vek, uz sa smejem ze za chvilu pojde do minusu. Ja beriem tikanie biologickych hodin ako tuzbu po dietati, nerozlisujem to, niekto nema tu tuzbu nikdy a ani mu nikdy netikaju biologicke hodiny.
Prečo sa to potom vola biologicke hodiny? Ked sa dostavaš do veku, ked tažšie otehotnieš prestaneš mat menštr. to sú podla mna biologicke hodiny, že telo prestáva mať možnosť počať a porodiť dieta, tak sa máš na pozore a nechceš prešvihnúť ten čas čiže by mali tykať v 40ke podla mňa..
@haley7897 ale tak vieme ako to zakladateľka myslela. Niekedy netreba hneď všetko brať doslovne
@kvetinka75 to ako to myslela si domyslas ty. Pise že jej týkajú biologické hodiny ale nieje v žiadnom smere pripravená. Doslova píše "niesom zabezpečena, PRIPRAVENÁ a nemam ani priateľa"
@haley7897 píše že veľmi často myslí na dieťa, tak je z toho jasné, že ho chce. To, že nie je zabezpečená, neznamená, že po ňom netúži. To už je druhá vec. Ale nevylučuje to, že to dieťa by brala. Jednoducho po ňom túži
@bluka2 to co popisujes je patologia, nei biologicke hodiny, zdrava zena v 25 oteotniet moze, ak ot nedokaze, ide o poruchu,ci ochorenie. to nema nic s biologickymi hodinami a byt pripravena psychicky, gnamena psychicku zrelost, to nema nic spolocne s biolgickymi hodinami, tym sa popisuje vyhradne telesny stav.
Si mladá, užívaj si život. Pri deťoch je to už oveľa zložitejšie. Všetko má svoj správny čas.
Z hlavy to ľahko nedostaneš , problém je v tom že nemáš ani s kým. Najskôr si zariad život a nájdi partnera len prosím nemaj hneď dieťa s chlapom po pol roku.
Nechceš skúsiť prácu opatrovateľky? Napríklad aj v zahraničí, užiješ si malých harantov, zarobíš, jazyk sa naučíš.....
Je to velmi skoro v tvojom veku mat taketo pocity, ze uzmusis mat...
Zavolaj Boriskovi
Zi a uzivaj si zivot. Aj na mna to prislo v tomto veku,taky pocit,ale nemala som perspektivneho priatela,bola som na vs a bola som rozumna. Vedela som,ze dieta neprichadza do uvahy a ani som nadtym nerozmyslala. Len tam bol pocit,neviem to vysvetlit
@madeline1 beriem tvoj názor ale určite sa to nedá zovšeobecniť. Jedna môže druhá je úplne niekde inde. Ja som sa v tom veku vydávala, moja sestra mala už dieťa, plánované,a vôbec si nemyslím ze by bola nevyzreta. Dnes je taka doba že sa na to tak pozerá kdezto kedysi bolo normálne mat dieťa v 20tke a nikomu to neprišlo skoro

@sisa_s moje dieta tiez grcalo, nasli sa dôvody, odstránili aby sa to eliminovalo a cestovalo sa stale. Vrieskanie v aute som vyriešila rucne stručne. Su nejake "veci", ktoré obmedzujú, samozrejme ale teda cestovanie je podľa mna to najmenej. Byt neustále k dispozicii, v strehu, a uz po vely život je asi majvacsi rozdiel pre mňa, oproti "bezdetnemu" zivotu. Som rada napr ze pracu, zabezpecenie sme mali pred dcerou, ja by som to budovať popri nej nezvládla 😂 obdivujem mlade maminy co robia karieru s detmi... Ja uz v zabehnutom mam pocit, ze nestiham ani žiť..