icon

Ako motivovať deti, aby chodili na výlety?

30. nov 2024

Ahojte, nase deti zacali odmietat s nami chodit po vyletoch, vianoc.trhoch, ... ako sa k tomu postavit? Je mi z toho do placu. Pubertiaci, ktori len pre techniku ziju. Uprednostia tv pred vianocnymi trhmi v susednom meste. Doteraz sme vzdy chodili 4, ako rodina. Je mi to luto. 😞

Strana
z5
elzena2
3. dec 2024

@lavender94 jasne, aj keby dieťa nemalo hneď take umysly, tak ho partia zlomi, keď zisti, že ma dom k dispozicii. To si vsetci len myslia, aké maju zlate a poslusne deti, zabudli, čo všetko deti spravia, aby zapadli, zapacili sa, neboli vycleneni. Ok, sú aj vynimky, ale určite nie vsetci rodicia tusia, ako sa ich deti spravaju v kolektive.

tara
3. dec 2024

Náš syn má 14. Zatiaľ chce ísť s nami. Ale musí to byť len vysokohorská turistika, čo nám nevadí, lebo od malička chodí s nami na turistiku, celoročne. Už ako malý, keď bol v nosiči. Skús ho zaujať výletom, kde niečo zažije, uvidí. Vystúpi na vrchol nejakého štítu a možno ho to chytí. Má to svoje čaro, vyvetrá hlavu. Nemusí sa rozprávať, bude len šlapať. Ale budete spolu. My sa napríklad pri takýchto výstupoch dozvieme veci, ktoré by bežne rodičom nepovedal. Naposledy výstup na Štefáničku a odtiaľ na Ďumbier. Cestou naspäť sme padali ako hrušky, lebo všade roztopený sneh a blato. My sme presvedčení, že či má dieťa rok, pätnásť alebo štyridsať, vždy je to o spoločných zážitkoch. To spája rodinu, manželov aj deti.

lavender94
3. dec 2024

@elzena2 moji netušili rozhodne. A síce nie som na všetko čo som robila hrdá, ale aspoň viem čo očakávať a ako tomu ideálne predísť u vlastných detí.

katulienkax
3. dec 2024

@lavender94 a kto ti platil tie dovolenky s kamoskami a tie part, brigadovala si?
Uprimne ak by som zistila, ze dieta robi party pre 10 ludi b mojom byte, uz viac same neostane, ale ak nic nezmizlo, nerozbilo sa, bolo tiptop upratane, tak je mozne ze si nevsimli a je to OK

elzena2
3. dec 2024

@katulienkax to je asi najmenej,či sa niečo rozbije. Horsie je, ak to prepisknu s alkoholom a nikto z partie nie je schopny zavolat pomoc.

Strana
z5