Ako motivovať pasívneho manžela na výlety a dovolenky?
Máte aj vy doma takých pasivnych manželov čo nechcú s vami podnikať ani výlety ani dovolenly?nezaberá na nich niečo?na výlety po Slovensku beriem deti aj bez neho, no do zahraničia k motu si netrúfam...
Aj take rodiny su a funguju. Chodte kludne s cestovkou a/alebo s dobrou kamoskou a jej detmi, kazdy do svojej izby (lebo denne zvyklosti (rezim) byvaju niekedy kamenom svaru).
ja mám presne takého partnera :/
Našťastie nie 🙏 my cestujeme takmer stále, ale sme také povahy. Muž bol takýto vždy? Ze nechcel chodiť na dovolenky a výlety?
@bublinka28 chodis sama?
Ja mam doma presny opak, ja som asi nikdy dovolenku neplanovala a ani neriesila 🫣. U nas to vsetko riesi manzel, on vsetko planuje v Excel tabulkach 😅 a robi nam lepsie programy, ako akakolvek cestovka. Ked sme nemali rodinu, tak aj celej nasej partii robil takto spolocne vylety, ci dovolenku...jeho to proste bavi 😁.
Kolegyňa má takého muža. Je to u nich kameň úrazu,zdroj sváru a tichej domácnosti. Občas (raz za 2 roky) ho presvedčí na 4 noci na SK, ktoré on celé opindá. Ja by som to nedala. Z toho by som ja nič nemala. Ale tak ja mám manžela čo robí v cestovnom ruchu a cestujeme niekoľkokrát ročne na dovolenky. Milujeme ich ako rodina,oddych,poznávanie a zdieľanie zážitkov. S kamoškou by to pre mňa nebolo ono.
@lucia13022023 no aktívny nebol nikdy.väčsinou som ja navrhla, kde pôjdeme.asi som bola naivná keď som si myslela, že kvôli deťom pôjde, aby mali radosť.tento rok sme sa dohodli, ze v lete pôjdeme k moru.už od začiatku roka mu vravím, nech už zarezervujeme tak len výhovorky, že sa musí dohodnúť v práci a naťahuje nás.on to tak bude odkladať do júna a potom povie, že to uz je neskoro a všetko predražené a nepôjdeme nikde.len dajaký výlet poblízku, aby sa nepovedalo, že sme celé leto nikde neboli.hlane, že bude on spokojný.na nás nepozerá.ale zmenil sa.niekedy nebol taký sebecký.
@pralinka25
@madeincssr kamošky chodia s rodinami na rodinné dovolenky.to by som sa necítila pri nich dobre ako "navyše" mám aj takú, ktorej manžel sľubuje, že pôjdu a nechofda, ale ona bez neho nepôjde.už som jej vravela, ale nechcela
@oceanahory to máš super.môžem len tíško závidieť.
Akoby si opisovala môjho muža ...to je hrozné toto,ani kvôli deťom sa nechce prekonať...už ma to prestáva baviť lebo z jeho strany je to riadne sebectvo
Ved ked nechce nech nejde. Moj nema rad slnko(boji sa ho asi) ak by sme cakali za nim deti nebedia co ke kupalisko v lete. Na dovolenky idem bez chlapa. Minuly rok sme boli na 3 tohto roku msme rezervovane 2. Len mu poviem ze idem s detmi.
@sarandon lepšie s rodinou.len kvôli deťom by som išla aj s kamoškou.len nemám takú.chodia s rodinami a jedna nechodí, ale bez manžela ani nepôjde.
On keď už niekde ideme, nesťažuje sa, páči sa mu.niekedy viac ako mne.len on nechcr ísť.jeho je tažké presvedčiť, nech ide
My síce chodím ako rodina, ale muž nemá rád rezorty a tam chodím sama so synom. Bola som aj sama s deckami na Slovensku, keď boli malé.
Ja keď niekde chcem ísť, tak idem. Si dospelá osoba, nie si povinná pri ňom sedieť na zadku. Nechceš? Ok, ideme sami. Ak nechceš sama ďaleko šoférovať tak si nájdi niečo letecky a choďte.
Zarezervuj dovolenku bez neho a neries. Vzdy sa niekto najde s kym tam pokecas. Minuly rok som si nasla takro 2kamosky s krorymi som v kontakte. Vzdy pride do hotela sj matka s detmi len..
@deluxea moje slová
Nepresviedcala by som ho ked nechce. Ma na to pravo. Isla by som sama s detmi, pripadne uplne sama. Je nieco konkretne coho sa bojis? Mozno by sa to dalo vyriesit.
Tak ale neverim, ze pred detmi bol iny 😅
@slavomira236 pkoSlovendku na výlety áno, ale k moru nie.sama nechcem.možno keď dcéra viac povyrastie a najdem kamošku, čo by išla tak sa na neho vykašlem.ale viac sa mi páčia rodinné dovolenly ako s kamoškou.
@sisaka po Slovensku chodim aj sama.parkrat sa stalo, že sa na poslednú chvíľu nakoniec pridal aj on
@bludna a co tak obetovat sa?ja som sa pre neho a rodinu obetovala uz xkrat.tiez som mala pravo odmietnut ale nechcem len svoje stasyte ale aj stastie mojich blizkych.viem, ze tieto slova by som mala adresovat jemu a nie tebe...aj som mu povedala ale nezabrali.
Však bokni dovolenku a len mu oznam, nech si vtedy a vtedy nahlási voľno. Načo čakáš na neho a dotahujete sa jak malé deti. Už si to dávno mohla mať hotové.
@evcagabi pisala som.bol pasivny nechcelo sa mu vymysliet kde pojdeme.to som stale ja navrhla kde pojdeme.naivne som si myslela, ze kvoli detom pojde.ake teraz je este viac pasivny ako vtedy pred detmi.
Autor - tak kde je problém, keď zvládneš byť s deťmi sama doma, tak zvládneš aj na dovolenke. Chápem, že človeku pride ľúto, že manžel nechce tráviť čas s rodinou, ale ako píšeš, vždy bol taký pasívny, bola chyba myslieť si, že sa v manželstve zmení. Takže treba pracovať s tým, čo je ak túžiš ísť k moru, tak zober deti a choď. Alebo ešte skús mu povedať, že sa chystáš rezervovať dovolenku a potrebuješ vedieť do dátumu xyz, či máš rátať aj s ním. Možno keď zisti, že pôjdeš tak či tak, tak sa chytí a pôjde s vami.
ked pises ze nakoniec je rad tak by som bookla dovolenky sama a hotovo.
inak tea ak ides cez cestovku to v pohode das aj sama s detmi. ulne bez problemov.
Preco nie k moru?? Ak chcete len more oddych rezorty su vyborne. Ja sa uz neviem dockat a decka odpocitavaju.idem s nimi egyyt a turecko .deti si vzdy najdu tam kamosov nejakych a ja tiez vzdy je niekto s kym pokecam dame drink.. tak ak mas dve malinke deti je to horsrie ale ak su trosku vetsie pohodicka. Tohto roku idu do turecka dve maminy z mk v rovnakom termine ako my jedna tiez sama s detmi. Uz sme sa dohodli na kave a drinku.
@lucia147852 to nemôžem.on je na rovnakej pizicii s kolegom a nemôžu mať naraz dovolenku.kolega už nahlasenú dovolenku má, ale ešte nepozrel kedy.a im to musí schváliť riaditeľ.už to tak bolo, že nahlásil a zrušili mu.musel si presunúť.ak je niečo dôležité, musia tam byť všetci.
A keby si proste bookla a oznamila mu, ze vtedy a vtedy idete, to by nepomohlo? Ked vravis, ze sa niekedy na poslednu chvilu prida. Popytat sa , kedy by mu bolo najlepsie zobrat dovolenku v praci, popozerat, naplanovat, a postavit ho pred hotovu vec.
Ja len, ze cim ti na tej dovolenke pomoze, ked pojde s vami. Chod bez neho, najskor len kusok za hranice a postupne sa otukas a pojdes aj dalej.
Ja mam takeho, co dovolenkuje len na gauci. Roky ho AJ kamosi prehovaraju. Nic. Ako deti vyrastli, chodievane uz par rokov so sestrou. Vzdy vlakom, s kuframi a poznavame mesta. Neplavame, nesoferujeme. Ale vzdy si to uzijeme tak, aby aj my sme mali radost, aj deti. Tento rok sa k nam pridava sesterka. Bude nas 10. 😀

mala som takeho frajera. nezabralo nic preto je byvaly. ty to mas horsie kedze mate deti.
s nejakou kamoskou by sa nedalo? viem ze chces ako rodina ale lepsie s kamoskou ako nikam.
ten vztah ale potom bez spolocnych zazitkov a chvil casom aj tak zanikne