icon

Ako motivovať pasívneho manžela na výlety a dovolenky?

22. mar 2025

Máte aj vy doma takých pasivnych manželov čo nechcú s vami podnikať ani výlety ani dovolenly?nezaberá na nich niečo?na výlety po Slovensku beriem deti aj bez neho, no do zahraničia k motu si netrúfam...

Strana
z3
libusak
23. mar 2025

Vsak ho nechaj doma aj s detmi a chod s kamaratmi 😁

eskop
23. mar 2025

Mam doma takého ak ide s nami tak ja ľutujem 🤣 chodím sama s malou väčšinou všade na nejaké detske akcie, kútiky, výlety on ide s nami max do zoo alebo na kolac. Neriešim už.

sisaka
23. mar 2025

@andrejka2424 Kompromis, že každé leto jeden z partnerov trpí? Už keby som si z nejakeho zvláštneho dôvodu zobrala muža s opačným prístupom k tráveniu voľného času, dovoleniek, by jediný možný kompromis bol - kto chce ide na dovolenku a kto nechce sedí doma. Obidvaja spokojní , travia dovolenku podľa svojich predstav a ani jeden netrpí každé druhé leto.

Mňa by teda z domaseda porazilo, ale to človek vidí už pred uzavretím manželstva, takže nejakú knedľu, ktorej je zaťažko vybehnúť na výlet a nechá sa vkuse vyprosovať, aby niekde šiel, niečo pekné s rodinou zažil by som po mojom boku nezniesla.

andrejka2424
23. mar 2025

@sisaka Ani ja, ale čo keď už takého doma človek má a chceš aj niečo vidieť, aj deti aby nejaké zážitky mali? Kým sú malé do nejakých 5 rokov, tak si veľa nepamätajú a stačí im aj zoo , zmrzka a kúpalisko 2x za leto . So staršími by ma to už viac mrzelo. Či si riešiť tie cenné dni dovolenky sám každý po svojom?, Ty kokso, to som zrovna sa nemusela ani vydať a užívať si single život.

sisaka
23. mar 2025

@andrejka2424 preto si to treba premyslieť, ešte kým tie deti mám. Ak sa predstavy ako budeme fungovať ako partneri, ako rodičia, ako rodina, aký chceme viesť životný štýl nezhodujú tak sa nevrhám do manželstva a nerobím si deti. 🤷‍♀️

autor
23. mar 2025

@sisaka
@andrejka2424 žiaľ, bola som naivná.už to nezmením.

sisaka
23. mar 2025

Autor - no presne, už to nezmeníš, tak treba “pracovať” s tým, čo máš, platí to, čo som napísala na začiatku + máš dobrý dôvod naučiť sa fungovať ako samostatná dospelá osoba, nezávislá od iných ľudí.

pralinka25
23. mar 2025

@sisaka no lenze partner by mal byt partner. toto nie je o nesamostatnosti. toto je o tom ze chcem nieco zdielat s nablizsim clovekom, zazitky, spolocne chvile ako rodina, byt spolu aj inak ako len pri povinnostiach... cim menej zdielania tym vacsia priepast a odputanie sa. za 10 rokov pan nebude chapat preco s nim zena nechce spat, bude sa divit preco sa odcudzili

andrejka2424
23. mar 2025

@pralinka25 Tak tak,aj tie deti si budú pamätať prázdniny s mamou,lebo tatko si radšej škrabká vajcia doma.V lepšom prípade.Niektorým chlapom to možno až veĺmi vyhovuje,že žena a deti vypadnú. Nedajú sa všetci hodiť do jedného vreca,ale čo si budeme nahovárať,aj pre takých slnko svieti.

sisaka
23. mar 2025

@pralinka25 veď ja chápem, ale mňa osobne by nebavilo niekoho neustále nútiť a doprosovať sa, aby so mnou niekde išiel. A ešte k tomu je mi úplne proti srsti nútiť seberovného, dospelého svojpravneho človeka.
Možno keď zistí, že žena pôjde tak, či tak, tak sa k nej na budúci rok pridá, aby teda strávil s rodinou spoločný čas a možno nie.
Každá tu píše podľa svojich skúsenosti a pohľadu….
Ako som už písala, môj muž nechodí s nami na rezortné dovolenky. Naposledy bol s nami v roku 2017. Od 2018 chodím sama so synom. Keby som sa prispôsobila, tak by sme chodili raz ročne na poznavačku a tým by to haslo (vikendy, turistika a poď nerátam) Ale ja so synom mame radi sa raz za rok vyvalit na týždeň na pláž, užiť si more, bazény, jedlo a nič nerobenie. Manžel to neznáša tak nechodi a svet sa nezrúti, keď týždeň prežijem len ja a syn pri mori.

ewikuuu
27. mar 2025

Určite by som ho nedala pred hotovú vec ( že kúpim zájazd a hotovo) ale skúsila by som ho motivovať alebo zistiť dôvod prečo nechce ísť. U nás to bolo podobné, manžel nechcel ísť, tak som mu ukazovala fotky, videá. Zapáčilo sa mu to ale aj tak povedal ze nejdeme, lebo on nechce momentálne minúť toľko peňazí (chce ich vraziť do chaty) Tak som mu povedala že ja chcem ísť, zbožňujem more a aj pre deti ma pobyt pri mori účinky. Vravím mu, že v tomto dátume sú dobré ceny leteniek. Ja kúpim letenky a platím aj ubytovanie ( ano aj keď sme manželia každý máme svoje financie, aj keď v podstate sú spoločné) Nakoniec mi vraví, že aký to je dátum? Nedá sa to posunúť o pár týždňov neskôr? Vravím mu áno, dohodli sme dátum aby to aj jemu vyhovovalo a ideme 🙂

Strana
z3