icon

Ako môžu moji rodičia po tomto všetkom žiadať odo mňa výživné?

purple_wolf
14. feb 2025

Ja už naozaj neviem či som prišla o rozum ja alebo moji rodičia.
Úvod - mám dvoch súrodencov a všetci sme mali viac menej rovnaké možnosti keď sme vyrastali. Všetci sme šli na vysokú, len ja som ju skončila. Moji súrodenci školu nechali a išli zarábať - nikdy neprispievali na domácnosť a veľmi zriedkavo spravili akékoľvek domáce práce. Sestra si medzitým kúpila aj byt, ale vyžiera rodičov a byt prenajíma (obaja zarobia viac ako 1200 v čistom), rodičia majú dôchodok spolu skoro 2000, sú bez dlhov a náklady na dom je cca 300 eur (aj to preháňam).
Ja som popri škole brigádovala na seba, , starala sa o domácnosť aj rodičov (jeden porážka, druhý zdravotné problémy čo sa roky ťahalo) a keď som mala cca 21 rokov psychicky som sa zrútila po určitých udalostiach, rezala som sa, chcela som sa zabiť, pričom rodičia sa mi smiali do tváre že je to môj problém a mám si ho riešiť a psychiater mi povedal že som od detstva zanedbávaná, že to čo sa stalo bolo preto. Ja som sa citovo od nich úplne od nich odpútala, prestala som sa starať o domácnosť aj ich a pri prvej príležitosti som sa odsťahovala a chodím tam doslova len kvôli psovi.
Po rokoch čo som bola sama (ak ma nemajú radi rodičia ako môže muž) si ma našiel jeden muž, vzali sme sa, máme deti a rodičia mi celý čas hádzali polená pod nohy - prežili sme, máme sa dobre.
Nestretávame sa, sú hnusní na môjho muža aj deti a mali jeden incident s mojimi adoptovanými deťmi a skončilo to veľmi zle pre deti.
PROBLÉM
Po tej hádke som prerušila aj ten minimálny kontakt, ktorý som s nimi mala, dedičstvo prakticky rozdali alebo prepísali na mojich súrodencov a pritom stále žijú doma a rodičia ich živia (majú 31 rokov - dvojičky). Včera mi prišiel list - žaloba od mojich rodičov a žiadajú odo mňa "výživné" na seba, lebo ako ich dieťa som im povinná pomôcť podľa zákona.
AKO JE TOTO MOŽNÉ ŽE MAJÚ TÚ DRZOSŤ PODAŤ ŽALOBU?

Strana
z4
buba183
19. feb 2025

@purple_wolf majú veľký dôchodok. Bývajú s deťmi. Ty nevyužívaš nič ich ani stretávanie. Určite nechaj to na súd. Držím palce

lilope
19. feb 2025

@joannita neurážam, konštatujem. Keď si nedáš slušne opakovane povedať v dvoch diskusiách, že si najprv prečítaj celý kontext, lebo potom píšeš od veci, tak sa to inak nazvať nedá. Rozumný človek si dá poradiť, skontroluje, prečíta a až potom opäť reaguje. Ty to jednoducho nerobíš a hádaš sa stále dookola o tom istom nezmysle.

joannita
19. feb 2025

@lilope nie. Urazas. Opakovane. A snažíš sa to zakamuflovat za konstatovanie. Ja ťa neurazam, aj keď si o tebe myslím že musíš byť veľmi hlúpa. Aha teraz som ťa asi už urazila že. Aj keď vlastne pochybujem, lebo veď len konštatujem pravdu.
A áno, ja si nedám povedať 😄 len preto že tebe sa nepáči moj naazor. Na toto si zvyknutá? Že keď niekto s tebou nesúhlasí, tak si slušne nedá povedať? Čo na toto napísať. Platí to, čo som písala hore. Že si zrejme veľmi hlúpa a aj naivna.

cacianka
19. feb 2025

@lilope @joannita prestaňte už obe hejtovať a spamovať túto dsiskusiu. dohadujete sa tu ako sopľavé decká. plná strana vašho pindania

netti87
19. feb 2025

@purple_wolf Je mi strasne luto, co prezivate 😢😥

lienka.7
19. feb 2025

@purple_wolf a tých 300€ chcu od každého dieťaťa? Cize 900€ na osobu, spolu 1800€. Alebo teda si "vybrali" iba teba? Je to totálna blbosť, ale určite ber pravnika.

lilope
19. feb 2025

@cacianka ak si si nevšimla, už dávno nereagujem. Práve si začala spamovať ty svojou nevyžiadanou direktívou, nemáš komu čo v diskusii rozkazovať na čo má a na čo nemá reagovať, nie si doma.

cacianka
19. feb 2025

@lienka.7 ona ani asi nevie, s nimi veľmi v kontakte nie je, poštu im nevidí, tak ani srnky netušia o čo ide. Na toto ani právnika netreba, škoda vyhodiť peniaze, ktoré radšej ušetrí pre deti. Rodičia by museli predložiť potvrdenie o výške dôchodku - ten majú nadštandardný, spomenie majetky ktoré mali ale prepísali na iné 2 deti, súd si vyžiada aj potvrdenie o príjme osôb spolužijúcich v domácnosti. autorka predloží príjmy a výdavky svojej rodiny. Spomenie útoky rodičov na ňu aj jej rodinu, aj to ublíženie na zdraví, poniektoré ich prešlapy a v závere odmietne platiť výživné , lebo by bolo v rozpore s dobrými mravmi. Netuším ktorý súd by odklepol taký výmysel starcov a nedal za pravdu autorke.

cacianka
19. feb 2025

@lilope 2,5 hodiny je dávno ? len som vás obe upozornila, slušne. Lebo je nedôstojné od vás sa tu naťahovať, ked má autorka dosť svojich problémov.

joannita
19. feb 2025

@cacianka slušne to zrovna nebolo, ale v áno, v zásade s tebou súhlasím

karolinakr
19. feb 2025

@lilope
@joannita ked sa človeku niečo nepači, najlepšie je neodpovedat, on potom prestane reagovat a nema sa s kym doťahovat, a tym padom dvojstranova diskusia sa obmedzi na 2 riadky..samozrejme, toto vam NE rozkazujem, len odporúčam

elizita
12. máj 2025

@purple_wolf ako to dopadlo?

summer138
23. aug 2025

@purple_wolf presne toto iste očakávam od mojich rodičov

cacianka
23. aug 2025
@elizita

@purple_wolf ako to dopadlo?

Tak trochu som zvedavá aj ja
@elizita