icon

Ako najdlhšie ste mali tichú domácnosť?

16. sep 2025

Ahojte,ako najdlhšie ste mali tichú domácnosť?a ako ste sa potom udobrili. U nás je ticho druhý deň a ja si to normálne užívam, že je ticho 😮

enmery
16. sep 2025

Nikdy.

hopsas
16. sep 2025

@anonym_autor Aj by ma potešilo, keby to bolo dlhšie, lebo mám muža čo rád rozpráva, ale pravda je že u nás nebola tichá domácnosť dlhšie ako pätnásť minút. Potom sa na seba pozrieme a jeden alebo druhý vybuchne do smiechu.

enmery
16. sep 2025

S tichou domacnosťou este nikto nič neporiešil. Ale čo sa obťažujem, pasívna agresivita a zametanie problémov pod kober/veď tam zmiznú/ je na MK štandard. Povedomie o psychickom fungovaní človeka nula, sami si strpčujeme život týmto správaním.

marianarem
16. sep 2025

@anonym_autor My nemavame, ja by som to nedavala. Moji rodicia to ale raz tahali mesiac a potom boli este take kratsie epizody.

andrejka1974
16. sep 2025

@anonym_autor nikdy

anonym_f20279
16. sep 2025

Ja by som to vo vzťahu netolerovala, mne už len keď počujem, sa vybavia zle spomienky na detstvo. Najdlhšia tichá domácnosť u nás bola, kedy som mala 12 rokov, moja o 2 roky staršia dcéra povedala mame v rámci rozhovoru, že je ako diktátor. Mama sa urazila a 1 mesiac sa nerozprávala ani so mnou, ani so sestrou, ani s otcom. Mohla som za nou ísť, plakať, prosiť o odpustenie, povedať jej dobrú noc, dobrú chuť , ignorovala to. Mňa to veľmi poznačilo. Nakoniec jej už asi prišlo ľúto, že toľko plačem, tak po mesiaci odpustila a všetko sa vrátilo do starých koľají.... Brrrrr....

anonym_9b06de
16. sep 2025

@anonym_autor nikdy

kaca222
16. sep 2025

5 minút, keď sme sa na VŠ nevedeli dohodnúť, či budeme prať na 30ke alebo 40ke 😀😀

anonym_9f2dcb
17. sep 2025

Raz za pol roka máme jeden deň tichu domácnosť pre totálnu kravinu.. a neznášam to. Udobrujeme sa sexom, neviem prečo mám vtedy extrémnu chuť si to rozdať jak zvieratá.

sense
17. sep 2025

Pol roka s potom som požiadala o rozvod

felycity
17. sep 2025

Nenavidim tichu domacnost, naucili sme sa, zbytocne nestracat cas a radsej si to v pokoji odkomunikovat. Ticha domacnost pre mna znamena len zvysovanie napatia pre vsetkych v rodine.

sevrin
17. sep 2025

@anonym_autor počkaj pár dní a založíš tému: "Ženy pomooooc, muž sa so mnou už týždeň nebaví!"

hama007
17. sep 2025

@anonym_autor to ma mrzí.... považujem to za najhoršiu formu terorizmu v partnerskom vzťahu....😓 Ticho zabíja city, nádej a degraduje...

anonym_8a2eb1
17. sep 2025

Nemali sme nikdy, a teda dôvodov by sa našlo za tie roky dosť.
Ja stále hovorím že keď sa prestaneme spolu rozprávať bude to už definitívny koniec.
Najdlhšie som sa nerozprávala s mamou, 3 roky.

anonym_c0598e
17. sep 2025
@anonym_8a2eb1

Nemali sme nikdy, a teda dôvodov by sa našlo za tie roky dosť.
Ja stále hovorím že keď sa prestaneme spolu rozprávať bude to už definitívny koniec.
Najdlhšie som sa nerozprávala s mamou, 3 roky.

@anonym_8a2eb1 s mamou? Čo také sa muselo stať, že si nevedela odpustiť?

sisska96
17. sep 2025

Asi 2 hodiny a aj to preto lebo muž išiel na dvor niečo robiť a prišiel dnu sa najesť 😂

sisska96
17. sep 2025
@anonym_f20279

Ja by som to vo vzťahu netolerovala, mne už len keď počujem, sa vybavia zle spomienky na detstvo. Najdlhšia tichá domácnosť u nás bola, kedy som mala 12 rokov, moja o 2 roky staršia dcéra povedala mame v rámci rozhovoru, že je ako diktátor. Mama sa urazila a 1 mesiac sa nerozprávala ani so mnou, ani so sestrou, ani s otcom. Mohla som za nou ísť, plakať, prosiť o odpustenie, povedať jej dobrú noc, dobrú chuť , ignorovala to. Mňa to veľmi poznačilo. Nakoniec jej už asi prišlo ľúto, že toľko plačem, tak po mesiaci odpustila a všetko sa vrátilo do starých koľají.... Brrrrr....

@anonym_f20279 ja by som na takú mamu kašlala z vysoka

autor
17. sep 2025
@anonym_f20279

@anonym_f20279 fuha tak toto zase nie. Ráno mi posteľ upratal, kávu uvaril. Ja som mu navarila , spolu sme sa naobedovali, len teda bez slov. To som nemyslela tichu domácnosť, ze je dusno na kilometer.

bolarazjedna
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_f20279 fuha tak toto zase nie. Ráno mi posteľ upratal, kávu uvaril. Ja som mu navarila , spolu sme sa naobedovali, len teda bez slov. To som nemyslela tichu domácnosť, ze je dusno na kilometer.

@anonym_autor a ty sa k nemu nechceš prihovorit alebo on k tebe? Keď teda si robíte láskavosti navzájom?

anonym_f20279
17. sep 2025
@sisska96

@anonym_f20279 ja by som na takú mamu kašlala z vysoka

@sisska96 tak vieš, je to iba časť jej osobnosti, v iných veciach je láskavá, napomocna, atd... Ale určite s tým súvisí, že som uzkostlivá, mam nízke sebavedomie, som až príliš prispôsobivá, bojím sa konfliktov a ťažko stanovujem hranice...

casavina
17. sep 2025

A to je čo? U nás nie je nikdy ticho.

simca06022011
17. sep 2025

@anonym_autor asi 2tyzdne, prejde to vacsinou postupne... ked treba nieco vazne riesit. Nemamt o rada, ale u nich v rodine je to standard a mna nebavi sa v kuse vtierat a vadit, ignorujem rovnako.. :DDD

autor
17. sep 2025
@bolarazjedna

@anonym_autor a ty sa k nemu nechceš prihovorit alebo on k tebe? Keď teda si robíte láskavosti navzájom?

@bolarazjedna nechcem,mám ťažké obdobie a zistila som,že ticho mi dodáva energiu.

20erika07
17. sep 2025

@anonym_autor prvé razy tichej domacnosti trvali do týždňa, z mojej strany, pre mojho muža to bol asi šok 🫣 on tvrdí, ze aj 2 tyzdne, ale toho som si nie vedomá. Ja si chybu uznávam, bohužiaľ je to pozostatok z mojho despotickeho detstva. Rokmi sa to zlepšovalo, ale stale potrebujem par minut, hodín na ukludnenie ak sa pochytime. Našťastie u nas vznikne hádka raz za rok ,ak som vela nepovedala. Poznám 1 par, nerozprávali sa 1rok, uz to bolo na rozvod, ale ustáli to a su spolu cez 40rokov. To si neviem predstaviť, ze 1rok.