icon

Ako nájsť silu pri diagnóze dieťaťa?

2. júl 2025

Ahojte maminy
Ako vsetky som si priala zdrave dietatko. No po roku a par mesiacoch sa nam zmenil zivot.
Ako to prijat ? Ako s tym zit ? Ako nepozerať do buducna, ked sa toho bojim?….:(:(:(

pe_mi
2. júl 2025

Ahoj,hlavu hore
smútok je prirodzený, život ide ďalej
Inak to nebude
Tiež máme chorú dcérku a ideme ďalej
Veľa síl posielam a veľa zdravia

hopatko
2. júl 2025

Dopraj si cas, na smutok, plac, premyslanie, opustenie sa, na racionalne uvazovanie... Na prijatie faktov a skutocnosti. Su dve moznosti, bud je to liecitelne, tam sa treba pripravit na dlhu cestu a boj, alebo to nie je liecitelne, tak hladat vsetky sposoby ako mu prisposobit cely vas zivot. Neboj, obe moznosti zvladnes, ako kazda matka, ktora by dala za dieta aj svoj zivot. Drzim palce.

lienka.7
2. júl 2025

@autorka myslím, že sa postupne s tým dokážeš zmieriť, ale neprijmes to nikdy. Aspoň takto mi povedala moja sestra, ktorá má tiež postihnuté dietatko... drzim ti palce ✊🍀

mmatta
2. júl 2025

Chce to čas. Žiť prítomnosťou a nemyslieť veľmi dopredu. Človek prejde rôznymi fázami - popieranie, otázky - Prečo práve ja? A na konci príde prijatie.

domkakvet
2. júl 2025

Neviem o aku diagnozu ide, ale poznam zeny, co nemaju zdrave dieta, teda aspon im to tak bolo povedane a velmi malo je to vidiet, chodia aj do normalnej ZS a dokonca dve maju aj velmi dobre vysledky.

any_soj
2. júl 2025

Ahoj. Ak si ešte na nich nenarazila - veľmi odporúčam platformu rodín detí so zdravotným znevýhodnením. Okrem iného robia aj poradenstvo rodičia rodičom. Prezri si zoznam, možno ti niekto bude sympatický a ozveš sa jej. https://www.platformarodin.sk/poradenstvo/peer-...

janickacrazy
2. júl 2025

No zo začiatku je to ťažké, neskôr si zvykneš a budeš to brať normálne. Neviem, ako vážne to je u vás, ale skús hľadať praktické veci, ktoré môžu pomôcť, či už nejaké terapie, kúpele a podobne. Tam stretneš podobných ľudí a zistíš, že nás je veľmi veľa. Pre mňa to bolo také uvedomenie, že sú mnohí na tom ešte oveľa horšie a musia to zvládnuť. Skús nájsť aj nejakú organizáciu, ktorá združuje ľudí s tou vašou diagnózou, podporia ťa a bude ti ľahšie. Držím palce.