icon

Ako nájsť spravodlivosť po rozvode a pomôcť deťom?

marika156
Včera o 14:48

Ahojte.Mam po rozvode už 6 mesiacov,môj ex sa nechcel odsťahovať a kvôli hádkam ktoré už narúšali aj deti som si našla 3 izbový byt a chcela som si tam deti zobrať,deti nechceli sa odsťahovať a môj ex si myslel že zostanem s ním,on odísť nechcel.Kedze som si našla priateľa a bývalá s ním moje deti to vnímali ako prekážku byť somnou kvôli ex ktorý im dával rozumové vedomosti ohľadom toho aby získal majetok.Teraz je to už pol roka a stále si narokuje na všetko v dome a deti psychicky vydiera aby netravili somnou čas a dokonca aj môj otec na ktorého je písaný dom je proti mne kvôli priateľovi.Pri rozvode som nemala inú možnosť ako zveriť deti otcovi keďže už na kuratele bol problém že oni s priateľom bývať nechcú a chcu zostať v domácom prostredí.Ja som ten dom kúpila a celý život na ten dom robila.Prepisany bol na môjho otca keďže sme spravili závet na deti aj kvôli ex aby to nezneužil voči nám všetkým.Teraz vsak vidím ako sa o deti nestará a deti trpia,najmenší je alergik všade má plesne dokonca povedal že priateľ tam nemá čo hľadať lebo ho vyvedie políciou,mám dve práce platím výživné a deti skoro ani nevidím kvôli tomu.Poradte mi čo v tejto situácii.

Strana
z2
hopatko
Včera o 14:53

Ty si sa vzdala svojich deti kvoli byvaniu s priatelom? Dobre tomu rozumiem?

anonym_96fa4c
Včera o 14:54
@hopatko

@hopatko rozumove vedomosti😳👀

anonym_4eb53e
Včera o 14:56

Ja sa snazim, ale nejak som to nepochopila. Nevadi.

marika156
autor
Včera o 14:57
@hopatko

@hopatko nie nevzdala som sa kvôli priateľovi ale kvôli bývaniu,neviem prečo si to takto každý vykladala.Ja som si našla byť v ktorom mali byť aj moje deti ale iní si vybrali domáce bývanie doma....kde vyrastali.Preto som sa nemohla vrátiť domov.A čo sa týka priateľa áno bývam s ním a teraz čo je na Tom?

thereisabear
Včera o 14:59

A teda komu patrí ten dom? Aj manželovi?

hopatko
Včera o 14:59
@marika156

@hopatko nie nevzdala som sa kvôli priateľovi ale kvôli bývaniu,neviem prečo si to takto každý vykladala.Ja som si našla byť v ktorom mali byť aj moje deti ale iní si vybrali domáce bývanie doma....kde vyrastali.Preto som sa nemohla vrátiť domov.A čo sa týka priateľa áno bývam s ním a teraz čo je na Tom?

@marika156 a kupila si dom a napisala si ho na otca?

anonym_d2fad4
Včera o 15:00

akú spravodlivosť chceš. Deti si sklamala. Mňa by to bolelo neskutočne. darmo tu budeš vysvetĺovať, deťom sa nečudujem že takto to zobrali.
Býv. kolega mal takýto prípad. deti nechceli byť s matkou. Nakoniec súd odklepol deti otcovi.

ovaaa
Včera o 15:02

Neviem ako toto chceš riešiť. Je to vôľa deti bývať v dome s otcom. Celkovo myslím, že nejde len o toto. Každopádne máš ich cez víkend alebo možeš požiadať o striedavú starostlivosť( to by však deti museli chcieť).. Obaja ste prudký a sebecký.... deti sú asi inde toto je na dlhé boje .

anonym_4f58f6
Včera o 15:04

Ty si urobila chybu za chybou. Odísť mal tvoj muž a nie ty
Priateľ? Najskôr doriešiť jedného chlapa a potom si začať druhy vzťah

Zober syna k pediatrovi, rieš jeho zdravotný stav a informuj kuratelu

simca06022011
Včera o 15:06

@marika156 poviem to tolko, omielas priatela, tak si si mala dat na chvilu pokoj s priatelom a poriesit si najskor vztahy doma. Rozviedla si sa, ak dom je tvoj, tvojho otca, tvoj ex mal z tade odist, na tom si mala trvat a ani sa nepohnut z tade. Je to 6 mesiacov a ty opisujes ako keby tieto veci trvali roky.
V kazdom pripade, s deitatom lekar, kuratela... ak sa o deti nestara, ako ze nechceli od otca odist? na co si suhlasila ze ostanu s nim, v "tvojom dome". Mne to pride tak ze chyb si narobila az az, j ednala si zbrklo a vsetkeho si sa vzdala. ANi keby sam diabol bol moj chlap, dieta by som mu nenechala a neodisla, a aj keby som mala zalarmovat armadu, tak zo svojho domu ho dostanem. S otcom by som si to vydiskuotvala, iste si mala iny dovod na rozvod. On chce aby "váš" majetok uzival cudzi chlap???

januska12323
Včera o 15:06

Áno opustila si deti kvôli frajerovi nech si to budeš akokoľvek prikrášľovať. Tiež by som radšej ostala doma s otcom, ktorý nikoho nemá.

oriesocek
Včera o 15:07

Prepac, ale ak dobre rozumiem ty si sa dobrovoľne odsťahovala zo svojho domu (písaný na tvojho otca) na ktorý nemá tvoj ex- žiadny nárok a zverila mu do výchovy aj deti? Kde si mala rozum?

simca06022011
Včera o 15:08
@marika156

@marika156 no napriklad to je na tom, zle ze si mala na kuratele problem, ze kvoli tomu (priatelovi) s tebou deti zit nechcu.... ale kazdy mame priority

anonym_5b6b2d
Včera o 15:08

teraz byvas s priatelom v 3 dome? ak som pochopila-dom kde je ex je tvoj ale pisany na otca a teraz si v podnajme... co mas robit? vyhodit ex-zacat sa starat o deti a s terajsim priatelom ist na to pomalsie... co cakas od deti? opustila si ich -ano opustila- si s novym priatelom a este oni stratili rodinu .otca -su svedkami hadok ... vies co to robi s tak malymi detmi? doeries si minuly zivot a az potom ries novy

marika156
autor
Včera o 15:09
@januska12323

Áno opustila si deti kvôli frajerovi nech si to budeš akokoľvek prikrášľovať. Tiež by som radšej ostala doma s otcom, ktorý nikoho nemá.

@januska12323 je veľa vzťahov veľa matiek veľa otcov ktorý nemusia nasilu trpet vzťah o tomto to je.A čo sa týka tohoto chlapa môjho ex bol len na pritaz a dôvod na rozvod volá krádež majetku ako aj práca a financie a čo sa týka priateľa vy by ste svojim deťom nechali každý deň hádky pred očami?veď to bol manipulator

anonym_eb4e27
Včera o 15:10

Úplne som sa stratila v deji. Ty máš dom, ktorý je písaný na tvojho otca a en tak si odlíšila do bytu kde žiješ s milencom a nechala.si v exmanžela bývať v cudzom dome? Vzdala si sa detí. A ešte sa prizeráš ako sa tvoj ex sa nestará o deti?a ne rieši ich zdravotný stav...

anonym_4f58f6
Včera o 15:10
@marika156

@januska12323 je veľa vzťahov veľa matiek veľa otcov ktorý nemusia nasilu trpet vzťah o tomto to je.A čo sa týka tohoto chlapa môjho ex bol len na pritaz a dôvod na rozvod volá krádež majetku ako aj práca a financie a čo sa týka priateľa vy by ste svojim deťom nechali každý deň hádky pred očami?veď to bol manipulator

@marika156 prišla si o deti, ale riesis všetko ostatne

luccys
Včera o 15:23
@marika156

@marika156 Aha, takze teraz, ked su s nim v dome bez teba, uz nie je manipulator? 🤔

terezia74
Včera o 15:28

@marika156 nikdy by som sa nevzdala deti kvôli inému chlapovi. Nikdy. Mala si vydržať aspoň rok, nech deti vstrebu rozvod, ale uprednostnila si svoje vlastné pohodlie.

enmery
Včera o 15:29
@marika156

@marika156 Ak tvoj ex nemá žiadny podiel na dome, mala si ho po rozvode poporisiť, aby opustil dom. Vymeniť zámky a zavolať políciu. Mala si v tom dome ostať s deťmi ty. S priateľom sa iba stretávať, dať deťom čas si naňho zvyknúť. Teraz to bude ťažké napravovať. Ako Ti už písali, syna vezmi k lekárovi a rieš situáciu s kuratelou.

enmery
Včera o 15:32

Deti myslia inak. Ak bol tvoj ex manipulátor, je preňho ľahké ich zmanipulovať. Ale!V ich očiach ich ich matka nechala kvôli inému chlapovi a nenávidia ho, čo asi chápu všetci okolo okrem Teba. Následky sú na celý život.

anonym_021e85
Včera o 15:34

Hej krádež,je to manipulátor a preto si zdrhla bez detí
No dobre nejako nechápem ale veď ty vieš
Deti si sklamala určite a keď to nechápeš,tak to nechápeš

beronsche
Včera o 15:35
@marika156

@marika156 dom je tvoj a ty z neho odídeš, lebo ex nechcel? A ešte tam aj necháš deti?
No jo, chyba ako svet...
V momente by som bola nasťahovaná späť a riešila svoj vzťah s deťmi..
Žiaden priateľ, deti by boli prioritou!

arek00
Včera o 15:48

@marika156 vitaj vo svete muzov, co nechaju ex. deti a platia vyzivne. Pre nich je kazda ex. manipulatorka. Zial vo vacsine pripadov. Nalozene si tu uz dostala poriadne...preto sa toho zdrzim. Ani platit vyzivne nie je super... je to aj tlak na psychyku rodica co sa dobrovolne zriekol deti. Moja rada, postav deti na prve miesto pred priatela, resp ho nechaj ist, lebo ta caka boj o deti...a mam taky dojem, ze to bude na dlhe lakte a kopec problemov, mat zase sud o striedavku, od rozvodu ubehlo malo casu... a uprimne? Mozno to das, ale bude to boj.

alenka58
Včera o 16:14

@marika156 píšeš že bývaš s priateľom, ktorého deti nechcú v blízkosti, dom je otcov, keby si bývala sama tak deti by zrejme za tebou prišli, utrieď si čo je pre teba priorita, mala si vydržať v dome do rozvodu, ale nevydržala si kvôli priateľovi, keby tvoj otec chcel tak ex manžela vysťahuje, ale on asi vidí problém v tebe

zmrzlinka2021
Včera o 16:27

Vráť sa domov a nech tvoj exmanžel odíde.

Ty ries hlavne deti,nepotrebuješ sa zháňať. Ak ten muž, s ktorým teraz chodia, ťa ľúbi, počká na teba

tiezjedna
Včera o 16:39
@marika156

@marika156 vyjadruješ sa ako hotentót... To po prvé. Po druhé, vôbec nechápem, prečo si ex nevypakovala z domu, keď píšeš, že je napísaný na tvojho otca. Po tretie, zvolila si ľahšiu cestu kvôli amantovi, tak tu máš dôsledky. Po štvrté, najmi si právnika, pretože s tvojím uvažovaním a jeho prístupom nezískaš ani kľučku na baráku, nieto deti...

minenkaa
Včera o 16:49
@januska12323

@januska12323 prosim tá čo to píšeš

anonym_2ae02a
Včera o 16:57

Nikdy v živote by som sa nevzdala detí. Prepáč, ale si fakt sprostá že si sa odsťahovala od detí. Píšeš že dom je tvoj len písané na otca, mala si ostať vo svojom dome s deťmi a exmanžela vyhodiť z domu.

januska12323
Včera o 17:11
@minenkaa

@januska12323 prosim tá čo to píšeš

@minenkaa pravdu

Strana
z2