Ako nájsť spravodlivosť po rozvode a pomôcť deťom?
Ahojte.Mam po rozvode už 6 mesiacov,môj ex sa nechcel odsťahovať a kvôli hádkam ktoré už narúšali aj deti som si našla 3 izbový byt a chcela som si tam deti zobrať,deti nechceli sa odsťahovať a môj ex si myslel že zostanem s ním,on odísť nechcel.Kedze som si našla priateľa a bývalá s ním moje deti to vnímali ako prekážku byť somnou kvôli ex ktorý im dával rozumové vedomosti ohľadom toho aby získal majetok.Teraz je to už pol roka a stále si narokuje na všetko v dome a deti psychicky vydiera aby netravili somnou čas a dokonca aj môj otec na ktorého je písaný dom je proti mne kvôli priateľovi.Pri rozvode som nemala inú možnosť ako zveriť deti otcovi keďže už na kuratele bol problém že oni s priateľom bývať nechcú a chcu zostať v domácom prostredí.Ja som ten dom kúpila a celý život na ten dom robila.Prepisany bol na môjho otca keďže sme spravili závet na deti aj kvôli ex aby to nezneužil voči nám všetkým.Teraz vsak vidím ako sa o deti nestará a deti trpia,najmenší je alergik všade má plesne dokonca povedal že priateľ tam nemá čo hľadať lebo ho vyvedie políciou,mám dve práce platím výživné a deti skoro ani nevidím kvôli tomu.Poradte mi čo v tejto situácii.
Áno opustila si deti kvôli frajerovi nech si to budeš akokoľvek prikrášľovať. Tiež by som radšej ostala doma s otcom, ktorý nikoho nemá.
@januska12323 Ty riadne prekrúcaš. Neopustila deti kvôli frajerovi, ale kvôli situácii, ktorá sa diala, jej deti nechceli ísť bývať k nej a určite urobila dobre, že odišla, pretože zotrvávať vo vzťahu kvôli deťom s mužom, ktorý je naničhodný, tak to by bola najväčšia blbosť. Je normálne, že má nového partnera, ja jej to prajem, lebo každý, či už rozvedený alebo " detný" človek má právo na šťastie, na nový život s novým partnerom. A ešte jedna poznámka - deti nie sú u každého prioritou !
@marika156 Podaj si návrh na súd o zverenie detí do svojej starostlivosti, opíš súdu všetky skutočnosti, prilož dôkazy, s deťmi sa skús skontaktovať .. zatiahni do toho procesu aj sociálku a opäť to isté. Na tom súde rieš aj ten dom, ktorý náleží tebe - čiže aj tieto majetkové pomery. Držím palce.
@anonym_0b6e88 Ak pre mňa deti nie sú prioritou, tak si ich nerobím. Priateľa jej nikto nezazlieva, ale mala s ním len randiť a postupne zoznamovať s deťmi, ex vykopnúť z domu a bolo by všetko ok. V ich malých detských dušiach ich matka nechce. Ty chápeš čo to urobí s človekom, nebyť chcený matkou do konca ich života? Plus toxický vzťah rodičov, rozvod. To je akoby sa proti tebe postavil celý svet a povedal ti, že si na hovno a nechceme ťa. Všetky miliardy ľudí by ťa zahnali do kúta a toto by ti povedali. Pre malé deti je rodič a zvlášť matka v istom veku celý svet.
@marika156 Píšeš, že si kúpila dom. Pred manželstvom? Ak áno, tak prečo si ho napísala na otca? A teda ak je aj dom písaný na Tvojho otca, po rozvode si si ho mala prepísať na seba, ex vykopnúť z domu a zostať bývať s deťmi. A až po uprataní bordelu, riešiť nového chlapa.
Aj moja prvá myšlienka bola vymenila si deti za frajera.
Nemám najmenšie pochyby o tom, že ex bol idiot, ale ty si sa nezachovala strategicky … nie každý je Einstein… odniesli si to deti
Kedy si kúpila dom, zaplatila ho a z akých peňazí?

Nikdy v živote by som sa nevzdala detí. Prepáč, ale si fakt sprostá že si sa odsťahovala od detí. Píšeš že dom je tvoj len písané na otca, mala si ostať vo svojom dome s deťmi a exmanžela vyhodiť z domu.
@anonym_2ae02a ja mám pocit že ona by aj zostala v dome, ale tam by si nemohla nasťahovať priateľa, kvôli deťom a otcovi