Ako nájsť znova k sebe cestu?
Ahojte.
Znie to asi zvlastne , ale pisem sem kvoli jednej veci. Potrebujem pocut iny nazor na vec... alebo iny pohlad,ako moj alebo mojho partnera.
Mozno ze som blazon, mozno ma pravdu priatel, mozno ja... naozaj neviem.
Ide o to ze s mojim partnerom sme spolu skoro 3 roky, z toho asi 2 roky spolu byvame. Riesime si momentalne spolocne byvanie(ideme stavat domcek) takze zatial je situacia taka ze byvame asi uz 1 rok u jeho rodicov na byte( to nieje tiez vyhra, ved kto ma "prijemnu" svokru, ten vie o com pisem a nemusim ani do detailov...)
Priatel ma 4rocne dieta. Nema ho vsak v opatere on, ale matka. Momentalna situacia je taka ze s priatelom aj spolu pracujeme. Cize od rana do vecera sme spolu 24/7 . Ale to nieje problem. Broblem je v tom, ze poslednu dobu sa velmi hadame, kde si uvedomujem ze vacsinou zacnem hadku ja, nie ani hadku ale proste som neprijemna, umrncana, som na neho naozaj zla. Vadi mi ako dycha, ako je, ako spi, ze chrape, proste veci ktore mi kedysi vobec nevadili.. Ale bohuzial viem aj z coho to prameni... Kedze sme stale v praci, nemame na seba vobec cas. Ked mu placem ze nevenujeme sa jeden druhemu, ze mi to chyba ze mi chyba on ako partner tak pre neho znamena ze sme spolu aj to ze sedime spolu v jednej kancelarii...Ja potom tak velmi tuzim aby mi raz povedal, ze pod dnes si urobime volno, chcem ta potesit,zobereme deky , pojdeme si zahrat nieco s loptou, urobime si piknik, alebo pojdeme sa len niekam prejst alebo aj do tej blbej zoo by som sla, len proste niekam, nieco. Uz som mu to vravela ze poslednu dobu sa nevenujeme jeden druhemu, priatel na mna uplne zanevrel. Uz to nieje ako kedysi, ked si ma vsimal, ked chcel byt kazdou sekundou v mojej blizkosti. momentalne od neho jedinu vec co pocujem ze ako som pribrala, ze musime chudnut.. ale vo vahe to samozrejme nieje. Som z toho cela nervozna, necitim sa vo svojej kozi, miestami som uplne v bezradnej nalade.
Hovori mi stale ze som na neho zla, ale ved ano ja to viem a snazim sa mu zakazdym vysvetlit ze preco je to tak. My si vztah nebudujeme, my si ho nicime.
Ja mam tiez dost svojich starosti a on ich ma mozno 2x viac, ale aj ja sa trapim aj ja som smutna, aj ja potrebujem objat. Tak isto ako je jemu fajn ked ho objimem tak ocakavam aj od neho. Niekedy marne. O nasom sexualnom zivote nejdem radsej ani pisat. Kedysi sme sa nemohli seba nabazit, dnes to uz kleslo na vyhovorku ze clovek ked ma starosti a plnu hlavu veci nema ani chut... aj to ma mrzi, pretoze ja som o 11 rokov mladsia a mozno kde on prestava mat chut na sex tak ja ho mam stale...ale musi tiez pochopit ze ja nebudem vzdy ten iniciator. Rada by som bola keby raz za cas prisiel aj on za mnou a posepol mi ze ma na mna chut. To chcem az tak vela? Ja chapem ze moze to byt aj tym ze som na neho zla, ale neviem ani len netusim...
Dalsi kamen urazu ktory ma dostava do varu je ten ze stale nevie poslat svoju ex patricne do ri"i...
Ja chapem ze s nou musi komunikovat a musi sa snou vydavat pretoze maju spolu dieta...ALE CHCEM ABY SA SNOU BAVIL NORMALNE, A NIE AKO KEBY BOLI ESTE STALE PARTNERY ONI DVAJA... ale zhrnietom asi takto. Ked som sa snim spoznala, vsetko porovnaval k nej, vedela som aky med nema rada, aka farba sa jej paci, co jedla, co mala rada co nemala , kde boli na dovolenke a podobne veci.... volavali si spolu dlho kde mu ona vyplakavala do telefonu nech sa vrati. Zatvaral sa predo mnou aby som nepocula telefonat.
Neskor to trosku ustalo, ale som sa musela najskor postavit ja na hlavu... dnes s nou komunikuje tutu mutu v ruzovych rukavickach ako s malym dietatom aby sa nahodou nenahnevala... co mna vytaca, zakazdym som mu vravela ze ona ma potom pocit ze stale na neho "ma" dokonca mi to raz napisala,
naposledy ho zacala vyvolavat ze pojdu spolu na prechadzku a podobne. A viete co po mojom vybuchu ze to tu ma co zapricinil on, tak viete co mi povedal? "DOBRE JA JEJ POVIEM ZE TI TO TEDA VADI..." ale ja mam skor pocit ze jemu by to malo vadit nie? a to nebolo prvy krat ale myslim ze ani nie posledny. A potom mam mat tak aku istotu??? A este ked vam povie ze jej to musi napisat jemne.... tak ma ide z toho .... vyhovara sa stale na to ze aby si to nevrsila na dietati, ale to by mi hovoril aj do 18tky toho maleho... ona s nim zameta a on si to da, dokonca ani na sud nechce ist. niekedy mam pocit ze sa mu to tak paci a vyhovuje.
Nema to proste konca kraja a ja uz nevladzem...
nevladzem tolerovat taketo spravanie k byvalej, nevladzem sa na to pozerat ze mojho partnera asi nepritahujem alebo to ze ma bere uz ako samozrejmost.
Aj ja som predsa zena. Aj potrebujem trochu pozornosti.
Milujem ho najviac na svete, chcem byt s nim ,urobila by som pre neho vsetko, priznavam aj ja som mu ublizila a musel mi tolerovat urcite veci( do predu pisem ze som ho nepodviedla!)
A uz duplom neviem ze ci ja som psycho a priatelovi krivdim alebo....???
Dakujem za vase vyjadrenia.
Praveze nemam az taky pocit ze sme seba presyteny. Skor sme sa nejak odcudzili☹
@alica258 wau ťažká téma.....kde začať.....daj si na papier čo ti najviac vadí,,,jeho ex alebo ako sa k tebe správa......to že ste spolu po celý deň tak sa na seba netešíte doma......v práci riešte prácu a doma vás......s tou ex by to mala byť uzavretá kapitola.......ja by som nezniesla aby som vedela čo mala a nemala rada jeho ex......pretože by bola už mojou prítomnosťou a nie len jeho minuloťou...........on si neako žije svoj svet.........si mladá skús sa s ním poriadne porozprávať.....čo ak sa on trápi, čo ak ho momentálny život nebaví......to nie je len o vekovom rozdiele.......toto čo si tu napísala skús mu neako predostrieť čo on ako zareaguje.......hádate sa?.....máte tichú domácnosť......?........
Ci sa hadame? Ticha domacnost? Tichu domacnost nemavame, ale casto sa hadame. Priam kazdy den. Ale ako som uz pisala vyssie, tak vacsinou hadky vyvolavam ja...neviem ako ten "stav" nazvat, ale je to taky "obranny mechanizmus". Ktory ublizuje obom☹ ale ja som uz tak v koncoch ze moje staznosti vycitky hadky zachvaty zurivosti a plac a to vsetko je uz ako "posledny vykrik" do tmy ☹
@alica258 ja vidim problem v tom, ze ste spolu 24/ 7, to je velka zataz, nemate od seba oddych, nemate dovod tesit sa na seba. Pouvazuj nad zmenou prace, ak sa to da, v zaujme zachrany vasho vztahu... vy mate normalnu ponorkovu chorobu a ta sa da liecit iba vyjdenim na hladinu... 😒
@alica258 a expartnerku vypusti uplne z hlavy, bude sa ti lahsie dychat. Ono,neda sa to iba tak, ze partneri maju na seba iba nadavat. v zaujme dietata je aby vychadzali spolu co najlepsie, tak je to spravne a s tym nic nenarobis. Je to jeho autonomne pravo, ze s nou moze komunikovat ako chce. Svojim postojom u neho iba stracas body...
@alica258 a nedopisalo mi to este vetu, takze doplnim: na oplatku, poziadaj ho, nech ta on uz neobtazuje spomienkami na nu, nech si to necha pre seba 😝
Myslite ze je to cista ponorkova? 😒 Nikdy mi neprekazalo ze som s partnerom "nonstop". Skor mi zacalo prekazat ze si ma "nevsima" , nerozpravame sa. , teda iba dolezite veci ohladom prace rodiny vystavby atd. Nic o nas. Teda o nasich osobnych veciach.Ja potrebujem citit istotu a chcem aby som vedela ze stale ma ma niekto rad a preto s nim budem chciet ostat, byt s nim a zit...
@alica258 ano, pre mna je toto model ponorkovej choroby a zvlast, ak dvaja spolu pracuju. Zial, nie je to ojedinele, ze vztah sklzne iba do pracovnej roviny. Preto aj mnohi partneri, ktori sa spoznali na jednom pracovisku, sa casom pracovne rozdelia. ( a to vy mate este k tomu spolocnu kancelariu). Podla mna su len vynimky, ktore to zvladnu v jednej robote, ale tie vnimam ako tie vynimky, co potvrdzuju pravidlo.
Hradbapani ano ja viem, lenze myslim ze ziadna by netolerovala pomalicky aj to ze jej lezie zbytocne do zadku. Boli casy kedy ma to netrapilo, pretoze kazdy riesil iba to aby sa malo dieta dobre. Nuz ale casom sa potom zacali riesit ine osobne veci ktore by nejednej myslim ze vadili... Keby to bolo opacne ze ja by som mala dieta a chovala by som sa k ex tak ako on k tej svojej a neriesila by som iba dobro dietata , tak by ma uz davno opustil a vobec netoleroval. Nik by sa rad nepozeral na svoju lasku ako sa spolu smeju a maju sa stale ksebe s ex...
@alica258 to je jasne, ze na to sa nikomu nepozera dobre, ale blbe na tom je to, ze konanie druheho cloveka takmer vobec nemozes zmenit. Koho mozes zmenit, si len ty sama... Ale na druhej strane, partnerovi tiez treba dat jasne najavo, ze taketo spravanie ta uraza, ze ti to vadi... idealne povedat to v pokoji, nekricat, nehystercit. Ale opat, bude iba na nom, ako sa zariadi, ty na to nemas dosah... takze len opakujem, ze iba ty si mozes pomoct tym, ze zmenis toto svoje vnimanie, lebo tento boj nemas velku sancu vyhrat. Viem, je to tazke. Zit v tieni byvalej nie je med lizat...
rozpravat som sa s nim pokusala X krat. Bezupesne ☹
@alica258 ak ti môžem poradiť skús vyskúšať byť ticho ako on.......proste neriešiť......či sa to neako nevyvŕbi.........skús si nájsť neaké záľuby, choď bez neho do welnesu, kozmetička a pod. aerobic.....nájdi si neaké kámošky na kávu a pod.....vyskúšaj ho troška vyhecovať... 😕 ..či si to všimne..... 😲 ale ty len s úsmevom a s dobrou náladou.............či mu budeš chýbať.....alebo bude žiarliť......čo sa týka bývalej......nedaj sa vyprovokovať........ak niečo on je predsa s tebou.......no určité pravidlá by mali byť dodržané.....možno v budúcnosti by som sa opýtala na rovinu či sa nechce k nej vrátiť......... 😨
@alica258 Suhlasim s hradnoupani...vydrzat s niekym 24 hodin denne, to je moc aj na vola....Ked si predstavim, ze kolegyne s ktorymi si v praci rozumiem, by trcali aj u mna doma, asi by ma slak trafil! Moji priatelia tiez takto fungovali, mali splocnu firmu, a to aj v kancli a potom aj doma. Nedokazali oddeli pracu od sukromia...Neskor, ked sa menej darilo, zacali si vycitat, ze kto robi menej, kto sa v praci flaka...On zvyknuty od mamicky na full service sa pri domacich pracach vobec nenamahal a jasne, ze ona bola vytocena. Skoro sa rozisli. Potom sa ona rozhodla, ze si spravi vlastnu licenciu, ze budu akoby konkurencia, ale budu si pomahat..no a zrazu sa vyriesili aj sukromne problemy a funguju uplne v pohode....No, neviem, ak sa ti da, tak zmen pracu, alebo on, proste , nech nie ste si cely den na ociach. Potom aj doma sa mozete porozpravat aj o novych zazitkoch, podnetoch..takto u vas tato tema odpada...
A co sa ex tyka...To je tazke..on, pokial ju opustil, tak ma nejake vycitky svedomia a snazi jej to nejakym sposobom kompenzovat. S tym sa musis zmierit, kedze maju spolu dieta...Ja s mojim ex vychadzam uplne super, je to najlepsi kamarat, akeho si clovek vie predstavit. Aj sem-tam ideme na kavu, telefonujeme, pomaha mi ako aj ja jemu....vsetko je super, len za partnera by som ho v zivote nechcela!
@alica258 budem tvrdá - si si istá, že je to pre teba ten pravý partner? On podľa mňa vôbec nemá v sebe spracovaný rozchod s bývalou partnerkou, možno cíti veľké výčitky, ich dieťa je maličké. Neviem, či si bola ty príčinou ich rozchodu, ale aby s tebou riešil, čo ona mala a nemala rada....Ak s ním chceš zotrvať, musíš nájsť najskôr sama seba, byť pre neho znovu niekým, do koho sa zamiloval. Určite nie do umrnčanej baby, ktorá denne vyvoláva hádky. Možno si je tebou už príliš istý, má ťa stále na očiach, treba, aby si si robila vlastný program. Choď cvičiť, bicyklovať, na kávu s kamarátkou, do kina a uvidíš, či nejako zareaguje. Mal by postrehnúť, že hádky už nie sú na dennom poriadku, že v kancelárii s ním sedí usmievavá sebavedomá žena, ktorá si je vedomá svojej hodnoty a nerieši jeho bývalú, ktorá má vlastný program. Možno sa začne usilovať, ak nie, asi by som s ním spoločnú budúcnosť neplánovala.

@alica258 ty si si zvolila dve tazsie cesty vo vztahu.Prva je vekovy rozdiel,druha,ze si si vybrala partnera,ktory je rozvedeny a so svojou ex komunikovat musi koli dcerke.Mozno ste len dospeli do stadia,ked si musite sadnut a uprimne sa porozpravat o dalsom fungovani Vasho vztahu.Mne to pripada tak,ze si troska leziete na nervy.Skus si mozno vyjst niekam sama,s priatelkami,mozno na wellness vikend,do fitka,najdi si svoje zaluby.Nie je OK ked ste spolu nonstop