Ako naučiť chlapa po sebe upratovať?
Baby, mám takú trošku blbú otázku asi, ale zaujímalo by ma či sa to niektorej podarilo a akým spôsobom 😎 môj chlap dokáže za sebou nechať spúšť a úplne to ignorovať... 🙂
@petuska1245
prečo je zena na odkladanie veci po dospelom cloveku do skrine?
Toto mas z kade?
Moj manzel si veci odklada sam a ked som mu hovorila, ze vela zien to robi za muzov, nechapal a nedokazal pochopit, preco ti muzi su darebni si odlozit SVOJE vlastne veci do skrine.
u nas je to "diagnoza chlap" - sam od seba sice neuprace, ale ked ho poprosim, aby povysaval alebo umyl riad, tak to spravi.
pred dvoma dnami si robil veceru - kuchyna bola ako po vybuchu, a pan manzel vyskereny ako vevericka, ze nam spravil veceru 😀 no, odpadnem z neho 😀
humusakom by som ho urcite nenazvala, jednoducho je to chlap 🙂
@mima4 no ja nepoznám chlapa ktorý by si dokázal do skrine odložiť veci tak aby to tam len nehodil. Ale ak vám milé dámy nevadí bordel v skriniach tak prečo vám potom vadí všade okolo? To že to bude hodené v skrini a naoko odložené podľa mňa k ničomu nevedie 😀 nič viac je to len môj názor, a tie vaše vám ja samozreje neberem 😉
@vevulka10 Dve veci:
1. Nauc sa cakat- ak Ti povie, ze to urobi neskor, tak si na to "NESKOR" pockaj....
Niekedy som bola taka, ze ked som muzovi povedala, aby nieco urobil a povedal, ze to urobi neskor, tak som sa nasrala a urobila som si to sama.....Najvacsia HOVADINA.....
2. Nech aj Ty jeho cakat... ako on teba, tak Ty jeho nechaj cakat. Urcite robis ovela viac veci v domacnosti, ako on....tak, ho na niektore veci nechaj cakat..... a pouzivaj jeho terminologiu....
Ale je dost normalne, ze muzom sa musi po lopate povedat, co si od nich ziadas. Su veci, co urobi automaticky, ale su veci, ktore mu musim pripomenut.
Akurat ja mam stastie, ze moj muz je anti-bordelar. Vsetko si upratuje po sebe. Celkovo upratuje viac, ako ja.
@petuska1245 Je nacase, aby som ta zoznamila s mojim manzelom 😎 On to ma este z vojenskej skoly.... tricka na kominiky, vsetko ostatne na vesiaky, ma krabicu na ponozky, ma krabicku na spodky.... vsetko si odklada sam, este aj kravaty ma pekne potriedene podla farieb..... Ale zase moj muz nepohne pri vareni prstom- nedokaze ani caj uvarit....
ako zalezi to akeho stupna je 'bordelar'
moj chlap ked sme este len randili tak rano po sprche hodil morky uterak na postel, ja dosla poobede k nemu, a nervy..Odmietla som sa s nim nastahovat kym to neprestane robit . pomohlo..
a kopec dalsich veci - upratovanie , velmi dobre vie zes mu to nestoji za to ma pocuvat - takze vie ktore povinnosti ma priradene - upratat vecer kuchynu, vyniest smeti a ked poviem tak povysavat .
urobi vsetko.
ale na druhej strane ja som sa tiez musela naucit , ze upratat kuchynu nemusi byt v tej sekunde ked dojeme - jednouducho ked to robi o polnoci , je mi to sum a fuk ,hlavne ze rano je upratane ...
@vevulka10, ako naucit chlapa upratovat som sice nezistila, ale naucila som sa ignorovat nepodstatne. Moj muz sa na mna aj po vyse desiatich rokoch a dvoch detoch este vzdy diva s obdivom v ociach, dokaze ma rozosmiat a rozochviet (a vytocit 😝 ) ako nikto iny, nejaku chybu mat musi. Tak co tam po skrini rozvesanej po stolickach, papieroch na vsetkych rovnych plochach ci riade zasadne polozenom na umyvacke 😉 Raz za cas nahadzem vsetko na kopu a spytam sa, co z toho mozem vyhodit, chlap v cirej hroze vsetko uprace (on nedovoli vyhodit nic, takze ak je nieco naozaj zrele do kosa, vyhodim bez pytania. Este nikdy mu nic nechybalo 😎 ) Ani navsteva od nas este ani jedna s krikom neutiekla, naopak, vsetci sa k nam (vraj) radi vracaju...
@digysa To je síce pekné keď si to chlap dokáže poukladať do skrine, (tomu sa hovorí ešte stará škola 🙂 ), ale podľa mňa je to tá najlahšia práca v domácnosti aká môže byť preto to od neho ani nevyžadujem... Napríklad môj manžel mi rád pomôže s hocičím iným (vysávaním, varením, povešia prádlo, chodí do obchodu..atď) a veľa krát mi uvarí aj čajík 🙂
@petuska1245 ale čo ta po jeho skrini... muz ma svoju cast skrine, alebo svoju skrine..nech si to manazuje.. On tebe uklada veci?
To ze vela chlapov je darebnych si urobit poriadok vo veciach neznamena, ze je to aj normalne a spravne. Je to cisto lenivost.
@vevulka10 muzi kolkokrat bordel nevidia alebo to velmi uspesne predstieraju, najma ked vedia, ze zeny to vzdaju a upracu. Ak nie su nauceni od predtym, casto nevedia, co vsetko treba. Ja som muza este pred spolocnym nastahovanim narovinu upozornila, ze som z domova zvyknuta, ze otec robil vsetko, ked bolo treba- umyl okna, utrel prach, ozehlil, umyl riad... A ze tiez chodim do prace, takze ocakavam doma delbu prace. A dohodli sme sa.
Ked sa nam narodil krpcek, muz sa chytil vsetkeho, ozehlil, upratal, opral...
Ale skusila by som Ti poradit takto. Povedz mu konkretne, co chcrs, aby urobil. Zakazdym. Mozno to zscne robit pravidelne, ale priprav sa, ze to tak nebude. Nemaj pocit, ze si sekera, prenho je to takto velmi pohodlne a mozno si nie je vedomy, ze Ti nieco vadi. Hovor s nim kludne, vecne a bez sarkazmu.
Normalne - prosim Ta, ked skonci program v umyvacke, vytiahnes a upraces riady? Ked pojdes do prace, vezmi prosim smeti.
U nas aj pomohlo, ak somnieco ziadala robit konkretnym sposobom, vysvetlit, preco - prosim vystieraj poriadne rohy a zahyby pradla, ked vesias a rovnaj bocne svy na trickach, rychlejsie to uschne a lepsie sa mi zehli. Prosim ked vesias na balkon, dopredu daj stare veci, nevadi, ak ich vytaha slnko. A spodne pradlo do vnutornych rad, nemusi kazdy vidiet...
Zelam vela stastia a trpezlivosti 😉
@mima4 Nemyslím si že je to lenivosť. On sa aj snažil pár krát si veci pekne poukladať bohužiaľ nikdy mu to nevyšlo, väčšine žien to ide šikovnejšie..proste niektorým chlapom nejde všetko...a ďalšia vec odmalička ma učili že aj v skrini má byť poriadok a nie len všade okolo naoko, tak sa to do mňa aj vrylo.. A nie on mne veci neukaladá, ale zato mi ochotne pomôže s inými prácami. 😉
@petuska1245
mne manzel napr. nepomaha a ani ja jemu. On zehli, upratuje kupelnu, umyva semtam riad, pecie, pravdaze upratuje po sebe (samozrejmost)... to je jeho praca, a moja praca zvysok.
@vevulka10 nepodarilo sa a nepodari, momentalne som pred mesiacom prestala zehlit jeho veci s tym, ze ak si neuprace skrinu ani nezacnem, nahadzem mu to tam neozejlene, iba prelozene a nech si robi co chce (pretoze zehlila som a ukladala a zbieram do dnes spinave veci kade-tade po byt ale to aby v upratnej skrini urobil niekto to co on dokaze za pol tyzdna je vela... ). Viac menej uz len ta arogancia s akou niektori spoluzijuci ocakavaju full servis a oci maju na vrchu hlavy ked sa im povie nie, ma dost vytaca... cize u mna je to definitivne nie okolo akehokolvek tancovania okolo chlapa. Zacalo to tym, ze ked si nepovedal co chce jest a urbila som to co nechcel, tak som mu nic dalsie nerobila, pokracovalo to tym, ze som mu veci nahadzala do smetneho kosa, ked nechapal co to je "neroztahovat to po vsetkych sedackach, polickach...) a pokracuje prave tymto zehlenim... vlastne pokracuje to stahovanim ;) ale o tom potom.. CHLAP sa neda prerobit podla zelania... bud je nejaky kompromis, co oobaja toleruju, napr. fajn. nevie si upratat skrinu, ale aspon daco ine urobi, alebo si moze objednat upratovacku...
a pardon za dlhy prispevok, ja dnes mam totalne bojovu naladu :P
neviem ako dlho ste spolu ale ked si ho to na začiatku nenaučila alebo mu to nedala najavo že ti to velmi vadi tak teraz už nič.
@vevulka10 tazko, ked ho to nenaucila jeho mama, tak ty ho to nanaucis. Ja stale vravim mojmu, davaj spinavy riad do dresu, nieeee, on ho da na kychynsku dosku. Co uz s nim narobim. Naucila som sa to predychat a davam to do dresu ja ... Plus on ma na vsetko uplne inu logiku ako. Napr. teraz si kupil bednu na pocitac, ukazoval mi pozri aka je super. A ja som len videla, kolko odkladacich priestorov to ma, kolko vyklenkov, ktore budem musiet utierat. A nielen suchnut handrou po rovnej ploche.
@tinacho SUHLAS 🙂
@vevulka10 bud ssa s tym zmier, alebo ho vzdy o to popros a desat krat zopakuj,..
.moj chlap je total punktickar vsetko musi byt pikobelo, ja sice nenechavam po sebe bordel ale nemusi byt vzdy vsetko pikobelo zvlast nie s amlym dietatom, zo zaciatku vsetko kritizoval a potom to vzdal lebo som mu zakazdym povedala ze bud nech si to spravi sam ppodla seba alebo si to mal rozmysliet predtym ako sme spolu zacali byvat v spolocnom....ako ale ja ozaj nevidim zmysel pomaly trikrat denne vysavat ...a po kazdom pusteni vody lestit umyvadla a teraz si to urobi sam alebo kasle nato ale nekritizuje...
@simca06022011 ja som mojho minule vyzliekla z uniformy 🙂 Nachystany do roboty a som sa ho s plne vaznou tvarou spytala, ze ci to mysli vazne ich v tych pokrcenych nohaviciach. A on ze jemu to nevadi. Hovorim mu hej, tebe nie, ale pride velitel, zdrbe ta a este mna ohovoria tvoji kolegovia, ze ti veci neozehlim. Pritom on pride z roboty, sice si to prehodi cez vesiak, ale ked to tam je 2-3 dni, jasne ze sa to pokrci.
Jaaaaaj, no a stale hlasky, ze nevarim. Varim, len nie jedla, ktore chutia jemu. Ja potrebujem po robote navarit nieco rychle, vid cestoviny, ale on by len maso. No a pri tom ja odmietam stravit 2 hodiny.
Ale inak sme v poriadku a akceptujeme sa :D
@bullinka no moj tak minule isiel vo vykrcenej koseli a nohaviciach... jeho ani NENAPADNE, ze by si to mohol aj on ozehlit. Radsej ako upratat si raz skrinu, je hrat sa na urazeneho a nosit pokrcene ;) Ale na to su ludia zvyknuti. Minule prisli nejaky obchodni partneri na navstevu ku nam, ze kde je sef.. tak iba som ich vypoklonkovala k nemu do kancelarie, otvorim dvere a on uraduje v BAVLNENYCH TRENIRKACH a reklamnom tricku (bolo leto) ;) Normalne je to pre neho...
ono ti chlapi nie su zase uplne lavi. len sa im nechce. a priznajme si, ze castokrat urobime veci radsej sami, ci uz preto, ze to chceme mat rychlo z krku alebo preto, ze si myslime, ze to urobime lepsie. kde sa to ti chlapi potom maju naucit? 😉 ja musim svojho ale pochvalit, ze ked uz nieco robi (napr. vysava), tak to urobi poriadne. sice mu to trva akoby aj u susedov vysaval, ale vysledok je super 😀 tortu by som ho asi zdobit nenechala, ale bezne prace v domacnosti v pohode zvladne... a z krasy mu pri tom neubudne 😀
@petuska1245 mila moja prajem ti vela zabavy pri ukladani skrine manzela a aj budúcich deti.... co si pipi? moj je stolickar, veci ma po celom byte na kazdej stolicke, moje upratovanie spociva v tom ze to pozberam na 1kopu a hodim mu to do skrine. Uz ani nehundre len pekne vyberie a posklada. ja mam svoju skrinu a v nej kominky 😀
@simca06022011 ja som to uz raz skusala, nezehlit mu, ale mi to neda. A fakt, ked si predstavim tu hanbu v jeho robote ... Nevadi, uz som sa zmierala a zily mi to vooobec netrha.
Moj si sice veci odprata aj doma pomaha vo vsetkom ale niekedy ma take dni ze sa mu jednoducho nic nechce a vtedy zabera ked mu to odlozim ja, ale takym sposobom ze vsetko odlozim niekde inde a ked to potom hlada tak len poviem ze si to asi on zle odlozil ze si asi na to bude musiet dat nabuduce vacsi pozor. Napr. srubovak si najde medzi ponozkami, a tricko v taske od notebooku. jasne ze vie ze som mu to tam dala ja, ale kedze si to sam neodlozil tak bez breptania uzna ze je to jeho problem. Niekedy sa na tom aj nasmejeme. Ale kym som ho to naucila (popratat po sebe) tak som zvykla aj strajkovat a niekedy aj tyzden som mu jeho veci neulozila a vsetko mal na jednej kope

Ze odlozit si veci do skrine je MOC? No ja len cucim jak puk...