Ako naučiť starých rodičov venovať sa dieťaťu inak ako len nosením?
Chcela by som poprosiť o radu. Rodičia majú po dlhšom čase ďalšie vnúča. Samozrejme, že si ho chcú popestovať, pomojkať sa, ale oni nič iné nevedia ako len nosiť. Budú ho celú návštevu len prekladať zo strany na stranu, no malý už chce objavovať svet. Dáva im najavo, že chce svoj priestor, ale oni ho o to viac stiskajú a ani za nič nepustia. Už som im ukazovala ako by sa s ním vedeli zahrať, že keď sa s ním budú rozprávať tak nebude taký uplakaný a znudený, ale nič nepomáha. Keby mohli, tak ho nadojčia , len aby ho nemuseli pustiť z rúk.
Rozumiem ti ale myslim, ze nepriesis nic. Môžem razne povedat nech ho nechaju lozit a nenadrapuju, a riešiť diskusie okolo toho. Alebo sa na to vykaslat. Ak je to veľmi často tak proste menej navstrv, ak raz za cas, tak to treba vydrzat.
To s tym ze nechcu dat dieta mame je uplne klasika 😂 to mam aj ja este v zivej pamati. Slak ma isiel trafit, u nas sa ani nedalo ze najest jej musim dat, prebalit... Alebo ze nie, 4m dieta nejde na navstevu neviem kam.. Jasne isla som na wc a uz ich nebolo 😂🤦🏻♀️ zmizli a prisli o 3h... Cize kym si maleho len prehadzuju dobre je..
@simca06022011 fuha to až tak? by som ich asi prizabila.
Inak ja poznám jednu svokru (našťastie nie moju 😀 ) ktorá 4ročné dieťa uspávala na rukách 🙊 no trafená, čo si budeme hovoriť.
@evaname obmedzila by som návštevy, a keby sa pýtali prečo, tak by som im to narovinu povedala.
@oblecenie99 ani môjho ľudia veľmi neberú na ruky, dokonca druhí starí rodičia si ho trochu pomojkajú a už ho dajú na podložku, kde sa chvíľu pohrajú a potom ho nechajú, nech sa aj sam pohrá. A keď sa s ním dedko začne rozprávať to je radosti :D smeje sa na celý byt. Na rukách sa takto uvoľniť nevie.
@pracujucazienka suhlasim s tebou. Svokra tiez by len nosila nasich malych, ale co ma starsie vnucata tak tie si uz ani nevsimne, nepokeca s nimi. A tiez co spomina na mladost, tak ked bol muz a svagrovci maly, ze mala furt robotu, varit, prat, pratat, ze neexistuje aby ako ja vylihovala s dietatom, alebo sa hrala. Moji rodicia sa zahraju aj inak, a aj starsim sa venuju.
@ivetta1234 To sme boli u nasich, tak sa nedalo, ale uz viac ziadne taketo spolocne navstevy....
@evica17 Oni len na seba pozerali, ze oni sa chcu pohrat. Ale aby k nam dosli na navstevu, tak cosiii...oni robia, nemaju cas...a v septembri ti povedia, ze este maju 20 dni starej dovolenky a 25 novej...ale aby vzali kvoli nam volno nehrozi... A vkuse len volaju kedy prideme a ked chceme prist, tak robia a potom vycitky, ze ani neprideme....jooj svokry 🙄
@evaname Môj bol ináč brutálny "Maugli" od narodenia :D Mojkanie na rukách, kojenie, skin to skin, túlenie sa, spoločný spánok?? Nehrozilo. Až teraz (mal dva roky a 3 mesiace) sa stal takým mojkáčom, pýta sa na ruky, zaspáva pri mne, v kuse sa túli a objíma sa.
@evaname zrejme je to tvoje prvé dieťa .... ako to už jedna baba písala, skús to nechať tak. Predpokladám, že babka ( zrejme svokra, však?) nie je u vás resp vy u nej non stop. Tak počas návštevy skús nestriehnut ako jastrab, daj si deci vinka a ukľudní sa a uzi si návštevu s inými členmi. Nechaj babku nech sa realizuje. Z nikoho neubudne a z malého už dupľom nie. Neboj sa , babka časom pochopí, že už sa malému paci niečo iné a keďže bude chcieť byt naďalej superbabka tak sa mu prispôsobí. Nerob z komára somara
@evica17 moja len rozpráva ako sa starala ale keď sa rozprávam s jej mamou tak vlastne nikto nevie čo robila..deti boli v jasliach a ona doma..potom chodili k babke jesť..takze bohvie..ale teda ja sa nehanbím povedať jej svoj názor na jej výchovu teda ja to nazývam prežitie deti
aaaach tieto "mudrosti" typu prve dieta, sak ich nechaj, vychovali teba/muza 🤦🏼♀️🤦🏼♀️na neuverenie,ale mam 3 deti a neznasam doteraz, ked sa nerespektuje to,ze dieta nie je plysak a nebude sa natahovat na rukach podla vole silnejsieho. Ked dieta nechce ruky, tak sa kazdy moze zduvat kolko chce, ale vezmem dieta z ruk a dam kam chce ono. A k vychovam zo socializmu sa radsej nevyjadrujem, to su ine perly a namety pre psychologov na terapie 🙄
Btw ten skvely napad, co tu mala niekoho svokra,ze vzala dieta na 3 hodiny prec - muz by uz volal policajtov😂
@zooeynka to,ze nedovolim,aby sa detom robilo nieco, co nechcu a nasilu je premotivovane?😂 a co sa tyka oblubenosti, ak ma niekto nechce mat rad, lebo mam respektujuci pristup k vychove, tak to je jeho problem a nie moje zlyhanie a je mi to jedno.

@surama uprimnú sústrasť...asi by som ich všetkých vyhodila z domu 😅