Ako nestratiť zmysel života počas dlhodobej izolácie?
Čo je vašim zmyslom života?viete si predstaviť byť 10 rokov doma na RD v izolacii od sveta kontakt len s manzelom...co robit, aby som nezblbla.do prace este zatial nemozem ist
nie neviem, zblbla by som a co poznam zeny co su doma tak dlho, zacina im dobre sibat tiez.
zmysel zivota je taky, ze mas z kazdeho dna aspon daky pocit, ze si nieco robila, urobila, prispela k dacomu, alebo si proste mala dobry pocit zo seba samej.
no a kamosky, vonku, nikde nechodis? ved aj doma sa da robit vela veci, kt.cloveka bavia ,aj s detmi..
a ty si zamknuta? Ja keby som bola takto doma, tak chodim na vylety, vlakom, autobusom, autom. Len tak.
Preco v izolacii? Nemas kamaratov? Rodinu??
tebe manžel zakázal chodiť počas MD/RD von alebo sa realizovať????😨
Pre mna je zmysel života rodina a deti. Ale to určite neznamená byt zavretá na RD doma. Ty nechodíš von, nemáš kamošky…? Čo si v sekte alebo inak vážne nechapem prečo by si sa tak izolovala 🤷♀️
Nie neviem a nechcem si to predstavit
A inak neviem, čo má RD spoločné so zmyslom života, veď je to len jedna z jeho etáp...
Ty si doma zamknutá?
Takto si teda neviem predstavit, ja som necely mesiac doma a uz len pocitam dni, ked v marci nastupim naspet do novej prace... Potrebujem byt s ludmi....
@tiezjedna nič.to sú v podstate 2 otázky.ale poznám ženu, čo jej zmyslom života je dieťa a to je jej zmysel že je doma s nim na RD.ale má už 3 tak neviem čo ďalej keď už doma nebude.
zeny bezne znova nastupia spat do prace a dieta stale moze ostat zmyslom zivota, lebo takto to ma byt.
Neviem si predstavit byt ani 5 rokov doma na Md a blbnut pomaly. Neviem si predstavit, co by so mnou spravilo 10 rokov. 😁
Viem si to predstaviť, keďže tak uz takmer 10 rokov žijem. Ale teda nie som v izolácií, normálne aj idem medzi ľudí, stretnem sa s kamoškami a pod.
@thereisabear praca ti nechyba?
@balerina2025 chýba, ale pre zdravotné problémy dieťaťa to inak nejde.
@thereisabear tak si pestunka? ci opatrovatelka ?
to musi byt velmi narocne, ja som sa rok starala o tazko postihnutu osobu, a to nebola ani moja pribuzna.
A to byvate niekde na lazoch? Ci preco izolacia? Alebo mas nejake zdravotne problemy?
To je sice pekne venovat sa detickam, ale aj tie deticky raz dospeju a budu chciet zit svoj vlastny zivot, a nikde nie je napisane ze vsetky 3 deti budu zit nadalej s maminkou a tatinkom v rodicovskom dome.
Ja som bola doma 8 rokov a neľutujem, nestratila som kontakt so spolocnostou..mala som aj veľa času pre seba, keď bol muž s deťmi..ja som si to užívala.Teraz už pracujem a každé ráno musím do tej prace🙂..
@irusa do skolky ju nevzali nema mi ju kto strazit.jasle tu nemame najblizsie cio viem su asi tak 40km.a na jasle je uz velka.sukromne skolky tu tiez nie su.
Mame znamu co bola takto dlho na materskej a musela si najst hobby pecie torty na svadby a oslavy, chodi na cvicenie a podobne. Ak clovek nema ziadne svoje aktivity tak za taku dlhu dobu mu podla mna aj prepne
@balerina2025 no ved mne je uz tiez velmi dlho takto byt doma.je pekne, ze je dieta zmysel zivota,ale u tej zeny to bolo tak inak povedane, ze si uziva ten cas doma, ale ked pojde dieta do skolky tak co?a raz sa osamostatni uplne.mize byt zmyslom zivota, ake je potrebme mat este nieco, co ma tesi a naplnuje.deti su suce nase(moje), ale su to samostatne slobodne bytosti a zariadia si raz svoj zivot.
@michu_ s kamoskami to je tazko.nie som ten tip ktory lahko nadvazuje kamaratstva.kamosky co som mala tu odisli.odstahovali sa. tu je malo ludu a tie co su .su cudzi.a asi kazdy je zalezeny dnu.ked sa idem prejst ja tu nikdy nikoho nestretnem.
na ihrisku stale sami po ceste nikoho.akoby covid vsetko uzavrel
@ivanakal predstava prlekna len zial tazko realizovatelna.na celpdenny vylet nemozem.poobede prichadza domov syn zo skoly.a tak aby som iska len niekde doobeda tu sa neda.akurat tak do lesa.a moje mladsie nie je z tych deti co su kludne a spolupracujuce.
@balerina2025 som na rodičovskom s mladším, opatrovateľský zatiaľ nemám. Tak našťastie syn je pomerne funkčný, len so školou by bol problém...
@veronikaszabova s kamoskami to je tazko.nie som ten tip ktory lahko nadvazuje kamaratstva.kamosky co som mala tu odisli.odstahovali sa. tu je malo ludi a tie co su .su cudzi.a asi kazdy je zalezeny dnu.ked sa idem prejst ja tu nikdy nikoho nestretnem.
na ihrisku stale sami po ceste nikoho.akoby covid vsetko uzavrel
@tiezjedna von chodim, ale nikdy nikoho nestretnem
@kika845 uplne na lazoch nie.ale na najtichsej ulici v dedime.a ta dedina je uz tiez z tych mensich zabudnutych

no neviem si to predstaviť..a prečo nemôžeš ísť do práce ?