Ako nezabiť muža
Baby, v poslednej dobe stale vrieskam po muzovi, je mi to luto, ale ked on ma tak neskutocne vie vytacat, ze to nie je snad mozne. Samozrejme, ze ma nahnevaju blbosti, ale moje vytacanie je uz prekypenie pohara. Napr. dnes. V noci isiel so psom, dohodli sme sa, ze vynesie domov zeleninu z auta, rano pozeram do chladnicky, ona prazdna. Kedze sme dostali cukety, vravim mu, aby mi najvacsiu hodil do auta, ze tu dam rodicom, lebo to nemame sancu spracovat. Otvorim auto, tam najmensie, pritom cuketu ani neje, cize tam nebol umysel si ju nechat. Mal sa zastavit za jednym panom, ktoremu som volala, ze za 15 minut za nim pride, on sa cestou zastavil u ineho znameho a este mi zlozil, ked som mu vynadala, ze je nezodpovedny. Co s nim, zijeme spolu 10 rokov, takto ma nikdy nestval.
@lila1988 podľa mňa je to normálna hádka páru, ktorý je spolu viac rokov.Vobec nejde o cuketu on Ťa nahneval tak celkovo, že zabudol ....že nešiel na stretnutie....že, že
Keď je toho veľa človek vytkne, naschvál podrypne, je sarkasticky.Ja som u nás tiež horkokrvnejsia prešla som všetkými cestami pekne, výčitky, spravím si sama skrátka sú veci, ktoré nevidia, nechcú vidieť, pre nich nepodstatné...boli časy, kedy som všetko robila sama, lebo veď som doma.. .dnes, ak si neodlozi veci do skrine nechám ich tam 2 týždne.Mojmu mužovi treba povedať polej kvety na dvore, treba ísť na veľký nakup, zahraj si so synom futbal naozaj všetko jeho samého to nenapadne.Som s ním 14r.Ano je ako ďalšie dieťa čo sa týka rozdelenia úloh, ale zase co sa týka jeho osoby nevyžaduje vyzehlene košele, teplú večeru naservírovať či iné mužské maniere čo niekedy citam.Aj tak gro povinnosti doma či so synom je na mne, ale čo narobím je v robote dlho
Ale áno vytáča má do nepríčetnosti a nie som sama každý má niečo.Takze predýchaj to, aj tak mu tie cukety o pár mesiacov zase pripomenies🙂)
@nini1010 Podľa mňa je jediný spôsob ako cez toto prejsť bez ujmy na zdravý je že sa na muža budete pozerať ako na dieťa... Jedna k jednej, čo sa týky vysvetľovania aj trpezlivosti. Hlavne im neberte úlohy aj keď ich na 1.000 krát nespravia, pretože tu po čase budeš stáť ako vynervovaná vyhorená troska, ktorá si nebude pamätať či a kedy mala stolicu, ktorá sa v aute trikrát obzrie či vyzdvihla všetky deti :D viem o čom hovorím... mám mnoho spôsobov ako to predychať sem tam to nedám, ale funguje to ako nikdy... Hlavne si priprav plán B a s láskou vysvetli, že preto je tu rodina, aby sme si navzájom pomáhali a musíme si nájsť spôsob ako to spolu zvládnuť. A povedať všetko... S pokojom, a kľudom... nikomu nepomôže krik. Muži sa vtedy stavajú na zadné, a celé to pôjde len dole vodou 🙂
@eliska13 nie, už som po rokoch nad vecou... najprv ma tiež všeličo sralo, aj sme sa urážali s mužom navzájom na seba, ale odkedy si robíme navzájom zo seba srandu a vtipne navzájom komentujeme svoje nedostatky, atmosféra v domácnosti sa rapídne zlepšila, môžem odporúčať. Chcela som aj smajla prihodiť, ale akosi mi nefungujú, neviem prečo...
pozri si toto a mozno pochopis 😀
Pozriet si dnes futbal 21ky,seniorov,alebo hokej?Vsetko v rovnakom čase ..to je vacsi problem ako nejake cukety :D :D
@lienka_snehulienka nie, nemusí byť spravené podľa mňa.Ale sama som si prešla tým, že spravím si sama až som zistila, že úplne všetko robím sama🙂ci varím, či robím úlohy, či upratujem, prezliekam prádlo, nakupujem, chodím so synom na krúžky, až som si povedala stačí prečo sa mám ja prispôsobovať tomu, že muž robí dlho a tým pádom všetko padlo na mňa?Takže som zmenila veľa veci áno je u nás aj krik, lebo zrazu sa zistilo, že muž nevie ani sušičku prádla zapnúť, lebo je tam tooolko programov.
Presne pre toto sa s mužom ideme rozvádzať... tých “maličkosti” bolo už priveľa a ja už nevladzem... som relatívne mladá a uvedomila som si že s takým človekom ktorému všetko treba hovoriť ako totálnemu debilovi žiť nechcem. Chcem niečo v živote dosiahnuť a on má maximálne brzdí. Škoda že aom to nevedela 6 rokov dozadu ani by som v jeho stranu nepozrela... veľa šťastia a pevných nervov
@zuzka6542 to ma mrzí zuzi ale chapem je to ťažké a preto ti držím palce
@lusinda1989 mna vôbec 🙂 teraz som stastna aj keď ťažké obdobie pred nami ale konečne som sa “nadýchla” a robím čo chcem Resp pracujem na tom aby sme sa mali s malým lepšie
@lienka_snehulienka lebo som bola doma na RD s tým pádom som všetko robila ja, neskôr som robila pol úväzok tým pádom zase všetko ja, lebo som skôr doma.Az som zistila, že vždy všetko spravím ja, lebo zase víkendy trávime vonku, po výletoch a tym pádom nechcem cez víkend robiť nič.Lebo kamarátka mi navrhla, že tak, keď cez týždeň chodí neskoro nech pomôže povysáva, niečo spravi cez víkend ...on je ochotný, ale nemá čas🙂samého ho to nenapadne to skôr mu treba povedať ja spravím to a ty to druhé?áno to prezliekanie prádla možno robil raz za 10 rokov🙂to má len tak napadlo.Vies poznám chlapov čo každý víkend varia, alebo vezmú deti von, na hokej, bicykel....až som zistila,že muž chodí len do práce a občas do obchodu.A, keď mám ja ako strhana prísť z roboty, ísť na krúžok, robiť úlohy, večeru jasné, že vybuchnem, keď muž príde z práce a má "voľno" on zas povie robíš menej hodín ok, veď aj aj môžem ísť do prace, že prídem o 18:30 keď viem, že má niekto zastúpi.Je to večný boj a nemá to víťaza.Nie, práveže dnes už nerobím všetko sama už som tak hnusná, že ho po robote ešte pošlem do obchodu a príde o hodinu neskôr, už som zacala selektovať čo spravím čo nie.ano robí veľa a dlho a tým pádom máme celé roky kvôli tomu nezhody.Ano boli aj víkendy, kedy som išla so synom na grilovačku a on chcel upratať, ale vieš...keď cez týždeň s ním pomaly nie sme kašľať na upratovanie a teda aspoň víkend trávime zaujímavejšie.Asi je to tým, že muž nikdy nemal klasickú prac.dobu, že o 17 som doma.Skor je to taká závisť, keď vidim že ostatní stíhajú sedia na terase pijú kávu s my stále ako urvane kone:((druhá vec, že syn nevidí, že by muž sa doma pretrhol a taký model, že chlap robí a možno občas umyvacku vyloží si vezme ako ten spravny
@veronicka88 funguje to ???
@eliska13 tu veľa záleží aj na tom, akú má tvoj muž prácu. Či manuálnu, alebo sedí pred PC celý deň. Ďalej píšeš o závisti, že ostatní pijú kávu na terase... a vieš o tom, že iné ženy môžu závidieť zasa tebe? Že máš muža každý deň doma napríklad, kopa žien má chlapov na týždňovkách. Ďalej ti môžu závidieť, že je tvoj muž ochotný ísť každý víkend na výlet. Poznám pár žien, ktorých muži zasa len cez víkend okolo domu robia (záhrada, prerábka domu) a odmietajú ísť na rodinné výlety a ženy by rady išli... čiže celý týždeň práca, cez víkend zasa práca a na rodinný život nie je čas. Ďalej ide aj o to, že síce manžel je dlho v práci, ale keď zarobí dajme tomu 3/4 rodinného príjmu, tak to treba tiež zohľadniť, nie?
Nie každý má ideálnu situáciu ale zasa by sme nemali vidieť na rodinnom fungovaní len to zlé, ale brať do úvahy aj to, čo je fajn.
@evalin88 áno;)my si z toho rozbije srandu a tak situácia málokedy dôjde až do vyhrotenia...ale mne napr.v sobotu muž povedal:musíš mi povedať čo mám urobiť(som PN) ale prosím nehovor mi kedy,ja si čas sam zorganizujem...a tak bolo povysavane až v pondelok-ale zato celú nedeľu trávil s malým von.je to všetko o Tom,ako si poznáš muža ale asi by som nikdy po ňom nehulakala...mňa to uráža ak občas uleti krik jemu a teda viem,že to nebudem robiť tiež.sme svojpravny ľudia,nie som jeho mama aby som ho dirigovala...môžem usmerniť pripomenúť povedať na rovinu a už je na ňom ako si zadelit čas...
@0silvia0 Spoločná práca nie je rodinný čas? Zásadne musíme ísť na výlet?
@lila1988 Ja by som to charakterizovala ako momentálne nasratie. Netreba sa preto zblázniť.😉
@veronicka88 to môžeš robiť,ak máš takého muža. Ak miliónkrát povieš mužovi aby niečo nerobil, a on to napriek tomu urobí,toto mňa uráža oveľa viac a veruze neexistuje žena ktorú by to nevytocilo. Píšeš tak preto,ze si to nezasila. Mne je trápne sa správať k mužovi ako jeho mama, ale on sa nesmie správať ako rozmaznane decko
Dospeli ludia, riešia veci konštruktívne, nie tak že totálne ignorujú čo im ten druhý hovorí a robia veci za jeho chrbtom.
@saslavka73 spoločná práca? Ak to baví oboch a majú pri tom relax, tak je to spoločný rodinný čas. A ak to baví ešte deti, tak super! Ale ak prácu považuje jeden za relax, druhý za otravu a radšej by išiel do prírody/do aquaparku/zoo a títo dvaja sa nevedia dohodnúť a kvôli tomu majú domácu nepohodu, tak je to od veci...
Ja mám kolegyňu, s ktorou manžel odmieta chodiť na výlety, lebo je to pre neho strata času, on radšej v záhrade sa motá. Tak ona chodí s kamarátkami, on je sám v záhrade a spoločný čas netrávia vôbec...
@pininka samozrejme,preto píšem že toto platí na toho môjho...a na moju psychiku aby som sa nezbláznila...
@0silvia0 Ale prečo ak to treba urobiť a zapoja sa všetci? To je predsa rodinný čas. Trávenie času s rodinou obmedziť na výletovanie?
@0silvia0 A ja zase poznám takú čo ona chce chodiť na výlety, ona to považuje za vhodne strávený čas, všetci sú otrávení ale donúti ich. Však hlavne, že je spokojná ona a má fotky na FB, nie?😉
@0silvia0 kazdy travi ten cas po svojom, na nieco to je asi aj dobre, ze nik neni otraveny, len napriklad ja v nasom vztahu si neviem predstavit, ze by sme nemali spolocne konicky, ze by nas nebavili rovnake veci, prave mam pocit, ze take spolocne vylety, okopavanie v zahradke nas tak viac este zblizuju 🙂

@nene05 vystihla si to do bodky život sa deje aj mimo nich nielen okolo nich...