icon

Ako obnoviť vzťah s partnerovou mamou?

Včera o 07:30

Mám priateľa, nebývame spolu, takto sme sa dohodli už veľmi dávno. Ja rodičov nemám, on má mamu. Mala som ju roky rada a vždy sme spolu bez problémov komunikovali.

Na Vianoce sme boli spolu. On nechcel nechať mamu samú, ale zároveň chcel byť aj so mnou, takže ma zavolal k jeho mame domov. Takto sme Vianoce trávili spolu už roky. Na Silvestra sme spolu neboli. Pohádali sme sa a veľmi dlho sme sa nebavili. Myslela som si, že je to definitívny rozchod. Potom sa náš vzťah veľmi pomaly dával dokopy. Trvalo to asi tri mesiace, počas ktorých sme sa stretávali skôr ako priatelia a kolegovia. S jeho mamou som však počas toho obdobia vôbec nebola v kontakte. Myslela som si, že keď sa náš vzťah časom upraví, prirodzene sa obnoví aj kontakt s ňou. Nestalo sa tak. Medzitým mala narodeniny, ešte v čase, keď sme boli rozídení, takže som jej neblahoželala. Potom bola Veľká noc, už sme boli opäť spolu, ale ani vtedy sa nič neriešilo. Kedysi som k nej chodila na obed alebo na kávu, priniesla som jej koláč či niečo dobré. Neskôr som mala meniny a narodeniny, on bol u mňa úplne v pohode, ale od nej neprišlo nič. Prešlo leto, s priateľom chodíme na výlety a trávime spolu čas, ale jeho mamu som za celý ten čas ani nevidela, ani nepočula.

Teraz sa ma priateľ spýtal, či budem s nimi na Vianoce. Povedala som mu, že sotva, keď sme sa s jeho mamou celý rok ani nevideli, ani nepočuli. A vtedy mi povedal, že jeho mama sa urazila, pretože som jej nezablahoželala do nového roka. A teraz vlastne neviem, či sa urazila ona, alebo sa vtedy urazil on. Ja na jeho mamu nemám ani telefónne číslo a nikdy som jej nevolala sama od seba. Rovnako k nej nechodím bez pozvania. Vždy, keď sme spolu komunikovali, bolo to vtedy, keď bol priateľ u nej a rozprávali sme sa cez jeho telefón. Ako som jej teda mala zablahoželať, keď som sa s priateľom v tom období ani nebavila? A úprimne, novoročné blahoželania nikdy nemám rada. Od detstva mi to príde úplne neprirodzené a nejde mi to. Rovnako nechápem, prečo by mal byť problém v tom, že som jej nezablahoželala k narodeninám. V tom čase sme boli rozídení, neboli sme v kontakte a nemala som na ňu žiadny kontakt.

Celé mi to príde zvláštne. My dvaja sme spolu, ale jeho mamu už približne osem mesiacov vôbec nevídam ani s ňou nekomunikujem. Samozrejme, nechcem, aby to tak zostalo navždy. Len teraz vôbec neviem, ako ten kontakt obnoviť. Ja ju predsa nemôžem len tak začať navštevovať alebo jej volať, keď ma nikto nepozve. Teraz som jej dokonca poslala po synovi nejakú kozmetiku. Chcela som tým aspoň nejako ukázať, že voči nej nič nemám.

Ale mám pocit, že po ôsmich mesiacoch je už strašne ťažké len tak nadviazať tam, kde sme skončili. A úprimne už neviem, ako z toho von.

anonym_471745
Včera o 07:37

Ved si tu uz pisala, nedavno.

moonlight1210
Včera o 07:40

Ty si tu toto riesila uz zaciatkom prazdnin. A dostala rady.
Ved si uz nieco vyber z toho. Netoc sa v kruhu “nemam-nemozem-neda sa-…”. To budes riesit este o rok takto dookola.

Tak uz si konecne vypytaj cislo na jeho mamu a adresu vies tiez (ak nie, spytaj sa priatela).

A mozes zacat teda s tymi blahozelaniami trebars. Na weboch su tisicky napadov, ako blahozelanie napisat. Od vaznych, po vtipne. Vyber si a pouzi to. Pripadne uprav podla seba.

A ak nechces spravou, posli postou.

autor
Včera o 07:43
@moonlight1210

Ty si tu toto riesila uz zaciatkom prazdnin. A dostala rady.
Ved si uz nieco vyber z toho. Netoc sa v kruhu “nemam-nemozem-neda sa-…”. To budes riesit este o rok takto dookola.

Tak uz si konecne vypytaj cislo na jeho mamu a adresu vies tiez (ak nie, spytaj sa priatela).

A mozes zacat teda s tymi blahozelaniami trebars. Na weboch su tisicky napadov, ako blahozelanie napisat. Od vaznych, po vtipne. Vyber si a pouzi to. Pripadne uprav podla seba.

A ak nechces spravou, posli postou.

@moonlight1210 aké rady? Ja vôbec neriešim blahoželania, ani sviatky, ani nič podobné. Jednoducho, ak ma niekto nepozve k sebe, tak tam nejdem.

anonym_12fa39
Včera o 07:44
@anonym_autor

@moonlight1210 aké rady? Ja vôbec neriešim blahoželania, ani sviatky, ani nič podobné. Jednoducho, ak ma niekto nepozve k sebe, tak tam nejdem.

@anonym_autor ty mas koľko rokov? 15? Potrebuješ osobitnú žiadosť o návštevu? Veď si priateľka jej syna, tak automaticky mas chodiť s ním bez pozvania

autor
Včera o 07:48
@anonym_12fa39

@anonym_autor ty mas koľko rokov? 15? Potrebuješ osobitnú žiadosť o návštevu? Veď si priateľka jej syna, tak automaticky mas chodiť s ním bez pozvania

@anonym_12fa39 nikdy ma tam nezavolal k nej domov, nikdy mi nepovedal príď. Keď sme sa stretli niekedy pred jej blokom, tak som čakala na neho dole, nezavolal ma k nej hore. Zišiel dole. Predtým bolo stále, že poď hore, aspoň na chvíľu... teraz nie je.. drží nás od seba ďaleko.

anonym_d166b3
Včera o 07:59

@anonym_autor absolútne by som neriešila , veď tebe to nie je nikto.
A chlap ktorý by bol radšej s mamičkou ako so mnou by mi nebol nikto.

anonym_38d4ce
Včera o 08:41

Ja by som to nechala takto. Nenavštevovať sa, neblahoželať, ...
Načo sa tým trápiš.

svetlonos
Včera o 09:02

@anonym_autor
Vy toate celé akési divné s tým tvojim priateľom na dobu určitú. To s ním máš dieťa? On ma riešiť svoju mamu ale keď je váš vzťah taký čudný, nečakaj zázraky od nej. Boh vie, čo jej nakecal. Skôr pouvazuj aký má zmysel žiť s takým chlapom.

domkakvet
Včera o 09:30

@anonym_autor uz si tu pisala, tvoj priatel bude poriadny kvietok, kto vie co jej narozpraval a asi to bude aj mamickar a len vhodne vyuzili situaciu aby sa ta zbavili, nemaj klapky na ociach, lebo sa zobudis, ked budes mat po mladosti.

anonym_a8531c
Včera o 10:04

Je to ozaj veľmi zvláštne, akoby ta skrýval pred mamou.On ide hore a ty nejdes s nim je doslova ponizenie.Je tam hore ozaj mama a nie jeho zena? Preto spolu ani nebyvate?Ak je to ozaj mama, mozno ani nevie, že ste opäť spolu, aj ked ti povie, že vie.A možno mu povedala, že ta nechce už vidiet, po tom čo jej o tebe nakecal.Problem bude v chlapovi, neverila by som mu ani slovo.Nieje uprimny.Preto sa boji ta zobrať k svojej mame lebo na teba vrhol zle svetlo.
Toto veľmi ťažko napravis.Preco nechcete spolu bývať?Ste starsi?

januska12323
Včera o 10:22

Načo zase píšeš, už sme ti radili. Buď sa na to úplne vykašli alebo sa začni správať ako dospelá. Vypýtaj si od toho kamaráta s výhodami kontakt na mamu a pozvi ju k sebe na udobrenie.

cyberk
Včera o 10:57

tak ked sa na teba ona hneva jasne, ze ta nebude priatel brat k nej.
Btw. tak ako ty si jej nezablahopriala, tak ti ani ona, to sa mas teraz aj ty urazit? Sprostym ludom nevysvetlis ze su sprosti. Kasli na to. Coskoro aj tak otrci kopyta, ked sa odurazi tak ta aj sama pozve, ja by som sa nevtierala, na chybe je ona a to, ze si mysli, ze je stred vesmiru len preto, ze porodila muza, s ktorym ty chodis. 🐙

anonym_fe5eac
Dnes o 01:10

Tvoj problém nie je jeho mama, ale tvoj priateľ ktorému robíš rohožku. Resp. ty nemáš priateľa, ty si si našla maminkin cecek, ktorý ju nikdy neopustí. Píšeš o ROKOCH to nemáš trošku sebaúcty to ukončiť? Skús s niekým nadviazať zdravý plnohodnotný vzťah a cecek s mamičkou už nerieš.