icon

Ako odísť z toxického vzťahu s dieťaťom?

2. mar 2025

Ahojte milión tém a každý má svoj príbeh.. s mužom sme 11 rokov spolu mame 4 ročnú dcéru.. ja neviem co sa to deje ale ako otec je skvelý od prvého dňa.. ale ku mne keď je dobre je tiež dobrý nehovoriac ze od začiatku vzťahu robievam raňajky večere..ponáhľa sa domov za malou robieva len on nákupy domáce práce v kľude spraví aj sam od seba..ale..myslím si ze ako človek voči mne je ako nacrcisticky manipulator ..vždy keď niečo urobí on a nahnevá ma to idem k veci a poviem mu to a často to otočí na mňa.. vždy mi povie ze ako matka nestojím za nič ze všetko preránam ze ani nakúpiť nedokážem..potom keď je dobre tak je ako vymenený.. piatok sme mali výmenu naozor kde mi povedal aby som vypadla z jeho blízkosti aby mi ušetril život.. tak som sa zľakla popravde u mňa žiadne city neostali...povedala som mu to tak len samé nadávky a povedal ze ak od neho odídem bud sa zabije alebo urobí všetko preto aby mi vzali dieťa...jeho mama manenavidi jemu keby sa dačo stalo tak ma zabije ona rovno takže som ss bala po hádke aby si dačo nespravil čakala som kým zaspi dávala budíky ci spi ďalej.. tak ostávam bojím sa žeby dačo vyviedol alebo by ma dohnal na psychiatriu...nedá sa mi len tak odísť lebo keby je striedačku o malú tak viem ze by jej huckal so hlávky kraviny o mne a 4 ročná by to ťažko znášala ja som ku povedala ze by som o ňom pekne rozprávala a chovala sa s úctou pred nou s nim..ja som zúfalá keby sa pobalim dačo vyvedie a ja by som tonezvladla...strašne mi je strasne sa bojím...

Strana
z3
lenkakravcova
2. mar 2025

Tak čo v takom prípade povedať? Odísť nechceš, tak potom ho neprovokuj a nekritizuj. Píšeš, že keď ho nekritizuješ, tak je k tebe dobrý, aj domáce práce porobí..

deti95060810
2. mar 2025

mali by ste sa v prvom rade obaja ukľudniť... 😉

vler
2. mar 2025

Pracujes, to znamena mas prijem? Kto vlastni vas dom/byt?

januska12323
2. mar 2025

Tak ostaň a trp. Tvoja vec. Čo na tom, že by bolo dieťa aspoň polovicu času v pokojnom prostredí.

minenkaa
2. mar 2025

Najvyšší čas sa zbaliť a odísť ,môj bývalý presne to iste ,že sa zabije a ja som ho len prosila,že nie .,až ma jedného dňa dožral, keď sa chcel obesit ,dala som mu teda špagát do ruky a vravím mu dobre ,aspoň už budem mať kľud a otočila som sa .Stake žije a ničí zivot inej

autor
2. mar 2025

@lenkakravcova ja chcem odísť ale nemôžem lebo sa vyhráža ze si dačo spraví alebo mi vezme malú takže ja odísť chcem veľmi ale nemozem

autor
2. mar 2025

@vler iba on vlastní a áno pracujem aj ja

autor
2. mar 2025

@januska12323 nerozumies ze chcem odísť ale nemôžem lebo sa mi vyhráža zs si dačo spraví alebo ze mi vezme dieťa??

autor
2. mar 2025

@minenkaa keď ale on je toho schopný a by som tém život nezvládla jeho mama by ma doslova zabila zničila by mi život kým by žila zobrala dieťa to je taka rodina ze to by ste neverili.. preto čusim a bojím sa ae už tak chcem s malou odist

pribinak
2. mar 2025

Môžeš odísť….ak si chce nieco urobiť, tak to je jejo zodpovednosť
Ty nemôžeš preberať zodpovednosť za jeho rozhodnutia
Píšeš že je manipulátor a necháš sa takto manipulovať?

pribinak
2. mar 2025

Ako ti jeho mama zoberie dieťa? Nerozumiem ..

minenkaa
2. mar 2025

Tak čuš a tep,zivot ti zničia tak či tak

autor
2. mar 2025

@pribinak ano bojím sa ze keby sa zabije tak ti garantujem ze jeho mama ak by to zvládla tak mi zničí život kým by mi to nevrátila mozem sa tu o nich rozpísať...a najviac by trpela mala lebo cely život by som bola.v strese ta by ma hľadala v uliciach to CAM garantujem keby môžem o tom napísať pochopili byvste

domkakvet
2. mar 2025

Keby si daco spravil, tak tie budiky by aj tak nepomohli, to by si ho musela mat nadstaveny presne na tu chvilu, co je malo pravdepodovne. No jednoducho musis odist nech to dopadne ako kolvek, lebo tak si znicis ty svoje zdravie.

minenkaa
2. mar 2025

Jeho mama ti nemá ako zobrať dieťa ,ak ste zobratí budes mať vdovský, dieta sirotský ,odsťahuješ sa a bude

autor
2. mar 2025

@minenkaa kiež by ste mi verili...o nej je samostatná kapitola..prekonala by svet aby ma znicila

pribinak
2. mar 2025

No tak potom s ním zostať a úkaz svojej dcére ako vyzerá slabá žena

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
autor
2. mar 2025

@lenkakravcova ďakujem budem asi musieť

rozculena
2. mar 2025

robí raňajky,večere,nakupuje,robí domáce práce....a čo ťa na tom hnevá?

autor
2. mar 2025

@rozculena ze nikdy mi nepovie pekne slovo dokonca ma neoslovuje menom keď niekde sme len hej počuj podaj mi to a to a začne ska som zla matka vravím naucila.som ju niečo tak povie ze to je lrirozdene v človeku ze sa to naučí a podobne ze všetko preháňam uráža ma často mi nadáva vulgárne aká som a hovorí mo ze sa mi snaží ušetriť život ze niekedy mám na mále

rozculena
2. mar 2025

a od kedy je taký?

autor
2. mar 2025

@rozculena veru dlho už aj zo 8 rokov ale posledný rok ma chce zabíjať alebo seba a keďže ss ho bojím a viem ze ak by dačo sebe spravil a jeho mama ma zničí tak som s nim ae niekedy aj ja už vybuchnemked ma stále uráža a potom to ide

spenat9
2. mar 2025

Boze toto nemozes mysliet vazne co tu pises.. sa zobud z toho filmu, v ktorom zijes, som si ista ze tvoja svokra nema absolutne ziadnu moc nad tym aby ti znicila zivot a ten trtko co ho mas doma si tiez nic neurobi, len sa ta tym snazi zastrasit nakolko to ocividne funguje.. ale aj keby tak nech len smelo do toho aspon bude o jedneho imbecila menej.. ty sa prosim ta spamataj, zbal dieta a chod prec, nikto ti ho nezoberie a ani ta ziadna matka nebude nikdy hladat po uliciach na celom svete 🙈 toto sa neda ani citat ako si naivna a veris kazdej kravine co ti kto narozprava

nykkushka
2. mar 2025

Autorka, chcela som ti tu dobre naložiť, ale myslím, že tebe nakladá tvoj chlap viac než dosť.
Mne je najviac luto vasej dcéry,pretože vidi ako sa k jej mame sprava jej otec a do budcna to moze považovať za normalny vztah,cize jej nebude take spravane voci jej osobe vadit 😐😕 smutne.
Chlap sa ti v podatate vyhraža, že ťa ma chut zabit ( robi ti laskavosť,keď ťa ušetri lebo mas na male 🤦🏽‍♀️) a ty tu ideš riešit jeho mater a či si niečo spravi🤦🏽‍♀️

vler
2. mar 2025

@spenat9 autorka co nastane ak neodides je ze znicis zivot svojmu dietatu. Ver mi ze uz teraz vnima to napatie, dusno doma a nelasku.
Aj ja som bola dieta nestastnej mamy a je hrozne tak vyrastat.
Vyber si spravne, prijem mas takze bez moznosti nie si

autor
Autor odpoveď zmazal
loliki
2. mar 2025

Začni si všímať jeho pozitívne stránky, buď vďačná, nauč sa ho chváliť a úprimne. Nekritizuj. Voľačo im na tebe vadí. Asi nie si 100% dokonalá, keď raz si na mesiac odišla.

autor
2. mar 2025

@nykkushka to.som mu aj ja povedala ze ci chce aby jeho dieťa si myslelo ze toto je rodina..ze prečo sa slušne nemôžeme rozviesť správať sa s úctou k sebe a bolo by nám ľahšie doeta šťastnejše aj my..hlavne koli malej..mne.
Nemusis nakladať bud hlavne dobra k ľuďom ku ktorým nevieš ako žijú a akí sú citlivi

jozef11111111
2. mar 2025

Ak mas viacrozumu ako on..tak vysvetľovať najprv..a potom och všetko ťažké

Strana
z3