icon

Ako odmietnuť bývanie u svokrovcov?

lucikc20
Včera o 12:07

Dobrý deň, som s priateľom vyše roka a ja túžim aby sme neskôr mali vlastné bývanie. Jeho mama sa ale stále pýta, kto bude bývať v jej dome, lebo svokrovci ho majú veľký a priateľov brat a sestra už majú svoje rodiny a domy. Ja ale v žiadnom prípade vo svokrinom dome bývať nechcem. Veľmi si to vážim, nie každý ma takú možnosť ale môj názor je taký, že mladí majú bývať sami. Plus ich dom ani nie je skolaudovaný, je v zlom stave, je tam hrozný chaos a bordel, a na mňa je proste priveľký. Je tam xy veci nedorobených atď. Proste bývať tu nechcem a stále sa pýta a citovo vydiera priateľa že čo bude s tým domom. Nútiť ma ale predsa nemôže ani ona ani priateľ. Ako jej mám dať rázne najavo že si to vážim že nám ponuka bývanie ale nechcem to.

Strana
z2
lenkasarka
Včera o 12:10

@lucikc20 rovnako ako si to napísala tu. Vážim si vašu ponuku,ale chcem bývať vo svojom a po svojom.

veklipo
Včera o 12:10

Premýšľať správne. A priamo to povedz priateľovi. To on sa musí poďakovať za ponuku a odmietnuť.
Ak to nedokáže pred svadbou, potom už určite nie.
V tomto musíš byt nekomprommisná.

mogaa
Včera o 12:11

@lucikc20 v prvom rade by to malo byť rozhodnutie vás dvoch, teda teba a priateľa, nielen tvoje....okrem toho , po jej smrti si budú robiť nárok na dom aj súrodenci a vy doń budete vrážať peniaze po nasťahovaní sa

katica06
Včera o 12:12

@lucikc20 otázka je ako sa k tomu celému stavia tvoj chlap? Máte to spolu vydiskutované? Lebo o tom nič nepíšeš....Žijete spolu či ešte býva doma?
Aj moja to skúsila, no neúspešne. Jasné som jej povedala že tam nemienim bývať lebo som si bola istá že obaja s mužom chceme vlastný dom

anonym_9b0d85
Včera o 12:13

@lucikc20 svokre aj priateľovi treba pekne slušne povedať že ďakujem vážim si to že tu môžem/mozeme bývať, ale že tvoja predstava o bývaní je taká že by ste s priateľom bývali sami. Predpokladám že priateľ ešte býva u rodičov, treba sa najmä s nim porozprávať že ako to vidí on, čo chceš ty, čo chce on,
Ja by som to určite odmietla a nebývala by som tam kde sa mi nepáči, kde mi to nevyhovuje, v podstate možno sme na tom istom, moji svokrovci tiež majú veľký dom, všade bordel, chaos, proste tam v živote žiť dlhodobo nechcem. Teraz som tam občas a naozja mi to nevyhovuje, najlepšie je žiť podľa seba a sami. Už len čakám kedy dokončíme dom a s partnerom tam pôjdeme spolu bývať a sami

ljmmm
Včera o 12:16

preco ziju v neskolaudovanom dome? plynu z toho nejake vyhody ci preco?

lucikc20
autor
Včera o 12:18
@ljmmm

@katica06 ja žijem u rodičov, on žije takisto u svojich rodičov. Priateľ pozná môj názor, jeho názor je taký neutrálny…

lucikc20
autor
Včera o 12:20
@ljmmm

@ljmmm to neviem prečo nie je skolaudovaný, nevyznám sa v tom. Ci to ma vyhody neviem, ale nemôžu si ho dať ani poistiť keďže nie je skolaudovaný.

anonym_901fdf
Včera o 12:30

@lucikc20 bývala by som tam v prípade, ak by som ten dom zdedila po ich smrti, a keby som mala dostatok financií na rekonštrukciu, ak by som k tomu domu mala nejakú citovú väzbu. V prípade, že by som ho mala zdieľať s nimi a po ich smrti sa hádať s ďalšími rodinnými príslušníkmi, tak nie.
V prvom rade sa musíš porozprávať s priateľom, akú máte predstavu o spoločnom žití, kde budete mať zasadené korene...a potom on by mal povedať svojim rodičom, ako si to predstavujete.

mandzula
Včera o 12:30

Od začiatku zaujmi jasný postoj, že s nimi bývať neplánuješ - aj pred nimi, aj pred priateľom.

anonym_66fc4e
Včera o 12:41
@lucikc20

@ljmmm to neviem prečo nie je skolaudovaný, nevyznám sa v tom. Ci to ma vyhody neviem, ale nemôžu si ho dať ani poistiť keďže nie je skolaudovaný.

@lucikc20 nebývala by som tam za žiadnych okolností, ani keby bol priateľ jednináčik. A to som mala úžasných svokrovcov, u ktorých sme dokonca bývali necelý rok, ale mali sme už kúpený byt, ktorý sme prerábali. Nikdy. Ty nebudeš mať roky súkromie, ich návšteva bude aj tvojou návštevou, priateľovi súrodenci prídu na návštevu a ich deti budú považovať celý dom za babkin. Svokrovci sa vám budú do všetkého montovať, keď zostarrnú a nebudú vládať, tak sa od vás bude prirodzene očakávať, že sa o nich postaráte, zbytok rodiny príde opäť iba na návštevu. Peniaze vrazíte do domu, ďalšie bude treba na vyplatenie súrodencov a ostane vám barabizňa, ktorá bude pre vás príliš veľká, keď si vaše deti pôjdu po svojom. Takže žiadny neutrálny postoj tvojho priateľa, toto mu daj prečítať a nech sa jasne vyjadrí, aj pred rodičmi. Poďakujte im za návrh, čo vlastne ani návrh nebol, ale skôr výčitka, kto tam bude bývať.

anonym_d0f61f
Včera o 12:43

Frajerova matka, svokra az po svadbe.
A svokor😅co na to?
A frajer? Pobav sa s nim na tuto temu, ako by si to predstavoval.
Vyplatit tych dvoch, darovacku s dochovanim, prestavovacky, dokoncovacky, kolaudacky... Mozno keby to stari dali tak ako to je a isli niekde do bytu, mozno...
Na to by musel chodit zo svaticou a to ty nie si.

mandzula
Včera o 12:46
@anonym_66fc4e

@lucikc20 nebývala by som tam za žiadnych okolností, ani keby bol priateľ jednináčik. A to som mala úžasných svokrovcov, u ktorých sme dokonca bývali necelý rok, ale mali sme už kúpený byt, ktorý sme prerábali. Nikdy. Ty nebudeš mať roky súkromie, ich návšteva bude aj tvojou návštevou, priateľovi súrodenci prídu na návštevu a ich deti budú považovať celý dom za babkin. Svokrovci sa vám budú do všetkého montovať, keď zostarrnú a nebudú vládať, tak sa od vás bude prirodzene očakávať, že sa o nich postaráte, zbytok rodiny príde opäť iba na návštevu. Peniaze vrazíte do domu, ďalšie bude treba na vyplatenie súrodencov a ostane vám barabizňa, ktorá bude pre vás príliš veľká, keď si vaše deti pôjdu po svojom. Takže žiadny neutrálny postoj tvojho priateľa, toto mu daj prečítať a nech sa jasne vyjadrí, aj pred rodičmi. Poďakujte im za návrh, čo vlastne ani návrh nebol, ale skôr výčitka, kto tam bude bývať.

@anonym_66fc4e Dokonale zhrnuté.

anonym_66fc4e
Včera o 12:47
@mandzula

@anonym_66fc4e Dokonale zhrnuté.

@mandzula ďakujem, som stará korčuľa 😉

mandzula
Včera o 12:49
@anonym_66fc4e

@mandzula ďakujem, som stará korčuľa 😉

@anonym_66fc4e Aj ja, a dokonca istý čas ako najmladšie dieťa žijúca v tesnej blízkosti rodičov, takže viem, že je to osudová chyba.

anonym_354b4d
Včera o 12:56

Tak za toto bojuj. Bývanie u rodičov alebo svokrovcov je to najhoršie co môže byť. Keď sme hľadali bývanie tak X ľudí mi hovorilo, nech si prerobime vrch u našich - z tých X ľudí nikto nebýval u rodičov. Kolegyne kamošky atď ktoré ostali bývať u rodičov alebo svokrovcov ma všetky odhovarali - ich dom nie je ich, čakať na smrť (toto nik normálny nerobí) ale keď niekto povie ,,po smrti zdediš" je trochu morbídne a predsa nemôžeš čakať ,,kedy konečne a bude dom môj" a každý normálny dúfa, že rodicia budú žiť co najdlhšie.. moja známa žila do 55 so svokrou a v každom rozhovore o bývaní lutovala že tam ostali. Až na staré kolená dostala svoju vysnívanú domácnosť a súkromie... takže nikdy nesprav túto chybu

anonym_917649
Včera o 13:08

Toto robí aj moja mamina. A nečudujem sa, my sme si kúpili svoj dom a tiež by som chcela aby raz ostal deťom. Rovnako ako dom ktorý sme kúpili - ujo zomrel a deti ho nechceli. Proste je to tak. A žiaľ aj moja mamina sa musela zmieriť s tým že keď sa jej niečo stane, tak sa dom pravdepodobne predá. A možno nie, nezaškodí mať dom v rodine. Takto som to mamine vysvetlila, možno sa ho niekto ujme ale ja v ňom neplánujem bývať, hoci som rada že ten dom je v rodine.

anonym_66fc4e
Včera o 13:18
@anonym_917649

Toto robí aj moja mamina. A nečudujem sa, my sme si kúpili svoj dom a tiež by som chcela aby raz ostal deťom. Rovnako ako dom ktorý sme kúpili - ujo zomrel a deti ho nechceli. Proste je to tak. A žiaľ aj moja mamina sa musela zmieriť s tým že keď sa jej niečo stane, tak sa dom pravdepodobne predá. A možno nie, nezaškodí mať dom v rodine. Takto som to mamine vysvetlila, možno sa ho niekto ujme ale ja v ňom neplánujem bývať, hoci som rada že ten dom je v rodine.

@anonym_917649 nemôžeš chcieť, aby deti ostali prilepené pri tebe. Možno ostanú, možno sa rozutekajú do sveta

mandzula
Včera o 13:23
@anonym_66fc4e

@anonym_917649 nemôžeš chcieť, aby deti ostali prilepené pri tebe. Možno ostanú, možno sa rozutekajú do sveta

@anonym_66fc4e Presne tak a najhoršie je deťom odmalička vtĺkať do hlavy, ako im zostane dom, ako človek robí všetko len pre ne, ako budú pokračovať v biznise a podobné bludy. Tým dá rodič dieťaťu na nohu obrovskú guľu očakávaní, ktoré keď nenaplní, bude sa cítiť zle a nevďačne.

gribka1
Včera o 14:12

Normálne to povedať, budúcej svokre aj priateľovi. Že také je tvoje rozhodnutie a nebudeš ho ani v budúcnosti meniť. Ďalší plán bývania je aký?

katica06
Včera o 14:46
@lucikc20

@katica06 ja žijem u rodičov, on žije takisto u svojich rodičov. Priateľ pozná môj názor, jeho názor je taký neutrálny…

@lucikc20 to vôbec nevyzerá dobre, my sme s mužom bývali spolu po piatich mesiacoch po roku a pol sme už mali kúpené vlastne bývanie, ale kým sa mamičkyn synáčik rozhoduje či ty či ona tak budeš čakať? Koľko si vlastné ochotná čakať kým sa odhodlá, či sa vôbec odhodlá?

anonym_d1b8ae
Včera o 14:48

Hlavne je, ako odola priatel. Ak s tebou suhlasi, ze budete byvat zvlast, musi to on ustat pred svojimi rodicmi. Rodicia nemozu deti vydierat. Ak maju velky dom, na ktory nestacia, nuz tak mozu predat a ist do mensieho. Ja viem, ze to nikdy neurobia, malokto takej zmeny je schopny... Ale ak priatel bude nimi zlomitelny a nebude mat pevny postoj, vzdy to bude na pretrase a moze to casom kazit vas vztah, ze sa nevie priklonit na ziadnu stranu...

domkakvet
Včera o 15:05

@lucikc20 nech ti priatel povie na rovinu kde planuje byvat, lebo neutralny postoj viac menej znamena, ze chce byvat u maminky, ale boji sa ti to povedat a ak to bude tak vyplyva z toho aj nasledovne, ze by islo o mamanka a vtedy treba utekat co najrychlejsie ako nohy vladzu.

sasa1310
Včera o 15:28

a základná otázka teda, máte na to bývať sami?

anonym_917649
Včera o 15:48
@anonym_66fc4e

@anonym_66fc4e veď to vravím, každý chce a je to logické, ale realita je iná a aj to je úplne normálne že keď dieťa nebude chcieť, odíde a hotovo.

anonym_66fc4e
Včera o 16:07
@anonym_917649

@anonym_66fc4e veď to vravím, každý chce a je to logické, ale realita je iná a aj to je úplne normálne že keď dieťa nebude chcieť, odíde a hotovo.

@anonym_917649 nie každý chce, mňa to teda ani nenapadlo a moji rodičia ani svokrovci tiež nikdy neriešili, či dom ostane niekomu z detí, alebo sa predá, veď po smrti mi už bude fuk, čo sa s tým domom stane

anonym_66fc4e
Včera o 16:09
@sasa1310

a základná otázka teda, máte na to bývať sami?

@sasa1310 ved sú mladí, nemajú deti, ak obidvaja pracujú, nevidím problém. Ako mladí môže mať okrem práce ešte brigádu.

sasa1310
Včera o 16:15
@anonym_66fc4e

@sasa1310 ved sú mladí, nemajú deti, ak obidvaja pracujú, nevidím problém. Ako mladí môže mať okrem práce ešte brigádu.

@anonym_66fc4e no na vlastné bývanie treba mať peniaze. Niečo našetrené rovnako aj na hypotéku a samozrejme stabilný príjem. Možno preto chce priateľ ostať u rodičov.

anonym_b0c9a5
Včera o 16:22

Nedaj sa do toho dotlacit. To ti vravim ako niekto, kto suhlasil s najvacsim omylom mojho zivota - byvanim v dvojdome s mojou svokrou. A hoci ide o dve domove jednotky, nikdy v zivote by som uz podobny blud nedopustila. Zial, kvoli istym okolnostiam sa nedalo inak, ale pokial mate vy moznost zariadit si vlastne byvanie, ani nevahajte!

ivicatolic
Včera o 16:30

@lucikc20 povedz je to tak pekne, ako si to aj tu napísala

Strana
z2