Ako odstrániť toxického rodiča zo života?
Ahojte, tak rozmýšľam už nejaký čas ako to mám urobiť a teda som si prišla pre radu. Chcem jednoducho odstrihnúť moju mamu. Áno, je to hrozné, ale náš vzťah bol odjakživa absolútna katastrofa.
Od malička na mňa nemala pekné slovo, aj fyzické ataky z jej strany boli nie raz, permanentne predo mnou okydava ľudí, ktorí sú mne najbližší a na ktorých mi najviac záleží a pritom sa tvári ako ukrivdené chúďatko, ktorému každý stále ubližuje, ale pred svojím prahom si nepozametá. Dnes ma už dopálila, lebo dobiedzala a dobiedzala stále dookola, aj keď som jej x-krát povedala, nech láskavo prestane. Nakoniec som vybuchla, vykričala jej isté veci z minulosti, ktoré ona mala tú drzosť zaprieť a ešte išla zo mňa robiť debila, že ona o takom nevie a to sa nikdy nestalo, tak som jej povedala, že som s ňou skončila týmto pádom, keď nie je schopná sa čelom postaviť k tomu, ako sa správala a zložila som jej mobil. O pol hodinu mi prišla sms nech si nerobím hlavu s nadchádzajúcou oslavou našej dcéry, že ona príde inokedy teda. Akože... To zloženie telefónu a "skončila som s tebou" nebolo veľavravné? Otec mi povedal, nech jej už nedvíham teda mobil. Ale ja sa reálne bojím, že ona sa mi tu zjaví. Ja už nemám na ňu nervy a nevládzem počúvať tie jej bludy. Ak chce žiť v klamstve a pretvárke, tak nech to robí niekde mimo mňa. Aj som jej jasne povedala, nech to svoje prepáč si strčí za klobúk, lebo pokiaľ si tie chyby neprizná, to znamená, že ich v skutočnosti nemôže predsa ľutovať - ako môže človek ľutovať niečo, čo neurobil?
Poraďte mi, ako to decentne proste ukončiť. Nech mám pokoj
@andulka1988 tu sa velmi mylis. Niektore matky (aj otcovia) ublizuju detom tak, ze ina moznost ako ich odstrihnut castokrat nie je. Ta pani znie ako narcista a s takymito ludmi sa normalne, zdravo zit nikdy nebude dat.
@timing áno, to presne sedí. Absolútne jej chýba sebareflexia a empatia. A keď jej človek ešte niečo vytkne, tak ostane hneď urazená, podráždená a baví sa povyšenecky a arogantne. To už keď ten ton hlasu počujem, tak sa mi nožík v nohaviciach otvára. Najhoršie je, že ja by som to už nevyťahovala, ale ona má nonstop potrebu to rozoberať, lebo proste potrebuje okydávať svoju sestru, moju babku a ocina.
Tiež si nemyslím, že by sem prišla, lebo manžel jej dal do domu zákaz vstupu, plus bývame so svokrou, ktorá ju tiež nemusí, takže by sa asi neodvážila sa sem dovaliť sama od seba. Už mi skúšala volať, ale nedvihla som jej. No snáď to pochopí a dá pokoj. To posledné na čo mám aktuálne chuť je počúvať ju.
Je mi ľúto, že máš takýto zlý vzťah s mamou - ja na tvojom mieste by som jej napísala správu prečo nemôžeš zotrvávať v jej blízkosti, všetko to najdôležitejšie čím ti ublížila a zároveň, že týmto ukončuješ akúkoľvek komunikáciu s ňou a blokla by som ju
Nechaj mamu žiť svoj život a Ty si ži ten svoj. Neodsudzuj a nebudeš súdená. A Hlavne neobviňuj za nič svoju matku. Si dospelá a rob ako uznáš za vhodné. Myslím si že všetky rady sú tu zbytočné. Vždy sa nájdu ženy čo Ťa v Tvojom úsilì podporia a budú tu aj také čo Ťa budú za tento krok odsudzovať. Ty najlepšie vieš ako to medzi vami s mamou je. Niektoré veci vyrieši až čas.
Aká bola k Tebe v detstve? Tvoje deti ju ľúbia?
@janamakva no povedala by som, že nijaká. Nepamätám si žiadne bozky, objatia, pohladenia, pochvaly... Zato facky a šklbanie za vlasy, toho bolo až-až. Keď som odišla k otcovi ako 14 ročná, tak nemala záujem, dokonca neplatila ani to úbohé výživné čo mala nariadené, otec to radšej neriešil. Dcérka nemá ešte ani rok, mama ju videla 3krat za 11 mesiacov. Z jej strany ide skôr o to, aby sa s ňou pofotila a potom to mohla zavesiť na sociálne siete, aká je ona úžasná babka 🙄 jednoducho, nie je to úprimný záujem, ale taký predstieraný. Aspoň ja mám z toho taký pocit.
@mamamasama asi nemate matky psychopatky inac by ste pochopili, tam sa neda co lutovat
Mala som mamu,s ktorou to tiez bolo velmi tazke.Do seba zahladeny clovek,vsetko bolo zle,ked mal niekto iny nazor,tak to bol ohen na streche.Nedalo sa s nou o nicom diskutovat,pretoze len ona mala vzdy pravdu.Zaujimali ju len peniaze a jej osoba.To,ze mala mamu,sestru,dceru a vnucata jej bolo ukradnute.Stale len ona,ona a nic ine.Zostala sama,pretoze kazdeho od seba odohnala svojou povahou a spravanim.A sama aj zomrela.Nikto o tom nevedel.Az po nejakom case.Smutne na tom je,ze nikomu, bohuzial, nechybala.Teraz si to ale uvedomujem.Bola aka bola,ale ked si predstavim,ze uz nie je,je to tazke.Chyba mi,aj napriek vsetkemu.A najhorsie je,ze uz jej to nemozem povedat.
Normálne by som jej povedala, že môj život je bez nej krajší a nepotrebujem ju ja, ani moja rodina. Nech sa venuje manželovi.

Mama je narcistka, s touto diagnozou to bude tazke. V jednej knihe ktoru som si zohnala bolo napisane,ze ludia s touto poruchou maju " iny" mozog, mozog nie je spojeny s emociami ,proste to prepojenie chyba.
Preto ty mame mozes cokolvek povedat, ona neciti lutost. Ako ked si povedala ze si s nou skoncila. Normalny clovek by bol smutny,nahnevany, alebo zaskoceny lebo maju emocie. Kedze tvoja mama je v tomto inak,sama vidis,ze reagovala uplne bezne,ze sak ona pride inokedy.
Budes to mat tazke, vysvetlovat jej kde urobila chyby je zbytocne lebo nikdy si neprizna ze a nou je problem. Teda nikdy sa Ti neospravedlni. Problem si ty v jej ociach,ze ty to komplikujes a tieto bludy ti niekto natlacil o nej do hlavy.
Pomoze iba odstrihnutie. Ak pride na oslavu len niekoho poslat,ktory jej povie,ze zial nemoze prist. Ale nemusim zeby prisla.