icon

Ako ovplyvňujú rozchody rodičov dospievajúce deti?

19. máj 2025

Moja 13r neter sa mi posťažoval, že má plné zuby toho, že jej rodičia sa neustále rozchádzajú/rozvádzajú a zmierňujú. Keď bola neter menšía ešte bola rada, ale tieto rozchody chodia aj so sťahovaním
Mám sestru dvojča, vyrastali sme v decáku, neter bola vytúžená, vymodlená, po adopcii staršieho dieťaťa.
Naposledy si (ex) bral za ženu mladú tridsiatníčku, ktorá postupom času nevedela rozdýchať, že z dieťaťom chodia aj povinnosti. Že jej manžel chce stráviť čas aj s dcérou. Teraz sa švagor znova rozvádza a už randí s mojou sestrou. Toto bolo jeho štvrté manželstvo.
Mám dojem, že sestra chce silou mocou zabezpečiť svojej dcére úplnú rodinu. Rodinu aká sme my dve nikdy nemali.

Strana
z2
lindusss2016
19. máj 2025

Precitala som 3 x, ale vobec nerozumiem 🤷

martul
19. máj 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 ani ja vôbec nerozumiem

prasiatko30
19. máj 2025

To sa uz 4x rozviedol s tou istou zenou?

lindusss2016
19. máj 2025
@prasiatko30

@prasiatko30 no minimalne jedna z nich bola tridsiatnicka 🤷

prasiatko30
19. máj 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 tak ked sa s nou uz rozvadza 4ty krat uz aj 30 rokov moze mat

autor
19. máj 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 chcem nejako pomôcť svojej neterke. Viem presne čo bude nasledovať, sestra a švagor znova začnú spolu žiť malej nasľubuj hory doly . Potom švagor zase niečo vyvedie a sestra bude na dne. V hlbokej depke, alebo sa zase odsťahuje a s neterkou dakam na koniec sveta

autor
19. máj 2025
@prasiatko30

@prasiatko30 tri krát bol ženatý s mojou sestrou

prasiatko30
19. máj 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 tak bude to tak ze 4x s tou istou

lindusss2016
19. máj 2025

Autorka a comu sa neter tesila, ked bola mensia? Rozvodu rodicov? Prosim ta, objasni nam, koho si zobral. Kto je ten ex? Akoze svagor? Cize sa bavime o sestrinom muzovi?

Nazov temy zaujimavy, clovek by ti aj mozno poradil, ale v tomto sa nik nevyzna 🤷

ika02
Autor odpoveď zmazal
autor
19. máj 2025
@prasiatko30

@lindusss2016 tak ked sa s nou uz rozvadza 4ty krat uz aj 30 rokov moze mat

@prasiatko30 3x s mojou sestrou,na štvrtý krát si bral a 17 rokov mladšiu babu

prasiatko30
19. máj 2025

Sadni si este raz a napis si do wordu co vlastne chces povedat a riesit. No je to na nerv, ze sa furt rozchadzaju a schadzaju podla toho ake je pocasie, ale pokial si tvoja sestra nezacne vazit samu seba ty tam toho moc nenarobis. Len podporovat neter. Mozno s nou travit viac casu a snazit sa podporovat jej sebavedomie. Poradit sa s psychologom, zobrat neter na niekolko sedeni aby sa dokazala s tym vsetkym vysporiadat.

autor
19. máj 2025
@lindusss2016

Autorka a comu sa neter tesila, ked bola mensia? Rozvodu rodicov? Prosim ta, objasni nam, koho si zobral. Kto je ten ex? Akoze svagor? Cize sa bavime o sestrinom muzovi?

Nazov temy zaujimavy, clovek by ti aj mozno poradil, ale v tomto sa nik nevyzna 🤷

@lindusss2016 keď bola malá sa tešila, že bude mať mamku a otca spolu, šťastných zaľúbených. Ale zo strany švagra je to iná chvíľkové splanutie, nikdy to nevydrží. Sestra mu stále uverí a dá mu šancu.

viestta
19. máj 2025

Ty neteri nepomozes inac len tym, ze jej povies nech by sa cokolvek dialo, moze prist za tebou sa porozpravat. Ked sa jej rodicia opakovane zchadzaju a rozchadzaju, su to dvaja toxicki ludia, zial. Dieta na to doplati, ale ty mu mozes byt aj butlavou vrbou aj pomocou

lindusss2016
19. máj 2025

No ok, uz to dava aspon ako tak zmysel. No tvoja sestra potrebuje terapie, kym sa k nemu bude vracat, ttak jej nic nrpomoze. Akurat sa mi nechce verit, ze ich este niekto vobec odda a nasledne aj rozvedie, ved ak ich uz rozvadzali 3 x, sudca si musi mysliet, ze si z neho strielaju, ale ok. Berme teda, ze pises pravdu. Zijes v rovnakom meste ako neter? Bravaj si ju k sebe, nech ma aspon v tebe istoty, tu asi viac nezmozes.

viestta
19. máj 2025
@lindusss2016

No ok, uz to dava aspon ako tak zmysel. No tvoja sestra potrebuje terapie, kym sa k nemu bude vracat, ttak jej nic nrpomoze. Akurat sa mi nechce verit, ze ich este niekto vobec odda a nasledne aj rozvedie, ved ak ich uz rozvadzali 3 x, sudca si musi mysliet, ze si z neho strielaju, ale ok. Berme teda, ze pises pravdu. Zijes v rovnakom meste ako neter? Bravaj si ju k sebe, nech ma aspon v tebe istoty, tu asi viac nezmozes.

@lindusss2016 pocet sobasov a rozvodov nie je nijak obmedzeny. Nic neupravuje ani to, kolkokrat sa da zosobasit a rozviest s rovnakou osobou.

autor
19. máj 2025
@viestta

Ty neteri nepomozes inac len tym, ze jej povies nech by sa cokolvek dialo, moze prist za tebou sa porozpravat. Ked sa jej rodicia opakovane zchadzaju a rozchadzaju, su to dvaja toxicki ludia, zial. Dieta na to doplati, ale ty mu mozes byt aj butlavou vrbou aj pomocou

@viestta ďakujem vystihla si to dobre, len ja už strácam nádej, že sa situacia znormalizuje. Máme chalupu na strednom Slovensku, tam vždy po rozchode ide bývať aj na rok raz tam bola bývala s neterkou tri roky, ona musí stále meniť školu a nájsť nových priateľov

viestta
19. máj 2025

Kym nema neter 18 vela s tym nenarobis, ked bude mat, moze ist byvat k vam.

autor
19. máj 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 bárs by som to celé len vymyslela. Raz mali v kostole potom už iba na úrade. Ide mi o neterkou . Sestra sa urazila keď som jej povedala moje dojmy, a povedala že jej neprajem aby bola šťastná

lindusss2016
20. máj 2025
@viestta

@lindusss2016 pocet sobasov a rozvodov nie je nijak obmedzeny. Nic neupravuje ani to, kolkokrat sa da zosobasit a rozviest s rovnakou osobou.

@viestta ved hej, to bola skor len ironia. Predpokladam, ze v realite taketo pripady nevidia casto. Ale mozno sa aj mylim 🙈

lindusss2016
20. máj 2025

A koho to je chalupa?

danica2711
20. máj 2025

tých svadieb a rozvodov sa mi zdá byť na 13 rokov trochu veľa, to sa dá stihnúť len s vyplazeným jazykom... ale ak je to pravda, tak ani tvoja sestra nie je v poriadku, takto dieťaťu kompletnú rodinu nezabezpečí

viestta
20. máj 2025
@lindusss2016

@viestta ved hej, to bola skor len ironia. Predpokladam, ze v realite taketo pripady nevidia casto. Ale mozno sa aj mylim 🙈

@lindusss2016 kedysi mala mama kolegu, ktory sa 5x ozenil s tou istou zenou. Po rozvode chodil "za detmi" a akosi z tych navstev bolo dalsie, tak ako charakterny chlap sa s nou ozenil. A po kratkej dobe rozviedol. A tak dookola, kym to nedoklepali az k 6 detom. Ako story skoncila neviem

lindusss2016
20. máj 2025
@viestta

@lindusss2016 kedysi mala mama kolegu, ktory sa 5x ozenil s tou istou zenou. Po rozvode chodil "za detmi" a akosi z tych navstev bolo dalsie, tak ako charakterny chlap sa s nou ozenil. A po kratkej dobe rozviedol. A tak dookola, kym to nedoklepali az k 6 detom. Ako story skoncila neviem

@viestta no to bol vazne charakter 😁 sak nevysral sa na tehotnu 😂 boze, zivot ozaj pise rozne pribehy...

anketkarka
20. máj 2025

A čo chce matka s takým človekom? Keď sa k nemu vráti, tak nemôže čakať, že bude iný. Však ho pozná minimálne 14 rokov. Keď ho opúšťa pre závažné dôvody, tak nech sa k nemu nevracia. Už pre to dieťa. Však dohovor sestre, že kočovný život nie je pre dieťa vhodný. Silou mocou rodina. Tak nech vydrží jeho správanie, keď jej ten rodinný život stojí za to. Jedna matka sa nemôže správať ako malé dieťa na pieskovisku. Je za to dieťa zodpovedná, tak nech sa tak správa.

autor
20. máj 2025
@lindusss2016

A koho to je chalupa?

@lindusss2016 a nie je to jedno?

autor
20. máj 2025
@danica2711

tých svadieb a rozvodov sa mi zdá byť na 13 rokov trochu veľa, to sa dá stihnúť len s vyplazeným jazykom... ale ak je to pravda, tak ani tvoja sestra nie je v poriadku, takto dieťaťu kompletnú rodinu nezabezpečí

@danica2711 to bolo za viac ako 25 rokov

autor
20. máj 2025
@anketkarka

A čo chce matka s takým človekom? Keď sa k nemu vráti, tak nemôže čakať, že bude iný. Však ho pozná minimálne 14 rokov. Keď ho opúšťa pre závažné dôvody, tak nech sa k nemu nevracia. Už pre to dieťa. Však dohovor sestre, že kočovný život nie je pre dieťa vhodný. Silou mocou rodina. Tak nech vydrží jeho správanie, keď jej ten rodinný život stojí za to. Jedna matka sa nemôže správať ako malé dieťa na pieskovisku. Je za to dieťa zodpovedná, tak nech sa tak správa.

@anketkarka pred druhou svadbu som ju odhovára niekoľko krát, dúfala som že keď nebudem jej svedkom tak sa zamyslí ale nestalo sa. Na tretí krát sa vzali iba pri dvoch svedkoch, a oznámili iba deň po. Švagor toho dosť povyvádzal, aj ju podviedol aj šlohol úspory zo spoločného účtu ale údajne vždy všetko oľutoval sľúbil že sa polepší

lindusss2016
20. máj 2025

No nie je, lebo podla toho sa vies zariadit. Nepytam sa ta preto, lebo vam ju chcem zobrat 🤦

autor
20. máj 2025
@lindusss2016

No nie je, lebo podla toho sa vies zariadit. Nepytam sa ta preto, lebo vam ju chcem zobrat 🤦

@lindusss2016 je 1/2 moje a 1/2 jej, ale stále nechápem....

Strana
z2