Ako oznámiť svokre tehotenstvo?
Ahojte. Musím svokre o týždeň oznámiť, že som tehotná. Problém je v tom, že jej to ešte povdať nechcem, lebo budem len v 9tt. No musím. Ako to povedať tak, aby to nikomu ešte nehovorila? Ked ona vsetko vyklabosi... najradsej by som pockala do 13. tyzdna, no nemozem. Najviac ma hneva, ze o svagrine nam nepovedala, dozvedeli sme sa to od uplne inych ludi. No viem, ze o nas to povie, lebo o nas vzdy vsetko rozsiruje nielen v rodine, ale aj v praci. Este aj take veci, co sa fakt nehodi hovorit...
Som z toho na nervy.
Ak si u nej zamestnana aj tak je to musis oznamit pisomne, ci to roztrubi po rodine ci nie, to by si mal s nou vydiskutovat jej syn. Dorazne ale slusne.
Tak do nemocnice ides asi s tym ze je tam nejake riziko nie? Maju dovod na hospitalizaciu...tak by som jej to povedala tak ze si tehotna a mas zdtavotne komplikacie a ze nevies ako co este dopadne tak nech to nehovori nikomu nech nic neprivola...ak to aj potom vytara tak by u mna skoncila...tiez som si nepriala aby to moja mama alebo svokra dalej rozpravali ked sme sa im pochvalili. Ale oni slovo dodrzali nakolko sme uz o babo prisli a vedeli ze to je citliva tema pre nas ..
Kto ťa núti k tomu, že musíš? Manžel?
Ja som tiez "musela" povedat najblizsej rodine skor, ako som chcela...poprosila som ich, aby to dalej nesirili...samozrejme ze svokra to vykecala hned vsetkym...nastastie byvaju dalej a jej okolie ja nepoznam....
@viestta nic nemusis, zamestnavatelovi MOZES oznamit ze si tehotna, co v podstate prizna nejake dodatocne prava (lekar, nesmu ta vyhodit…), ale nie je to povinne
@lelelienka tak ked pise, ze musi, tak musi asi len z tohto dovodu
@januska12323 napriklad s nimi nechces zdielat smutok, ak by to nevyslo, alebo s nimi nechces zdielat na zaciatku ani radost a tesis sa, ze je to vase tajomstvo s muzom. Nechapem, ze to niekto hned roztrubuje po rodine
Nemusíš jej to oznámiť ani ako zamestnávateľovi,ideš predsa na PN a dôvod môže byť akýkoľvek.Oznam iba,že od cca dátumu ideš na PN.Nemusis vôbec hovoriť o hospitalizácii.Vymysli si výrastok na päte.😀A manžel nech potvrdí a podrží ťa
@lopuch22 tak zas vymýšľať si nemôže. Lekár uvádza na papiere od PN diagnozu a je tam aj pečiatka lekára..
A svokra by mala rozlišovať rolu zamestnávateľa a rolu svokry. Zrejme s tým by som za ňou šla, ze idem jej oznámiť dôverné informácie (o zdr. stave) ako zamestnavatelovi a nie svokre a zabalila by som to do omacok, ze pre svokru pripravujete špeciálne oznámenie, tak by si ju chcela poprosiť o diskrétnosť.
A ked mate takéto divné vzťahy, asi by som po rodičovskej uvazovala o zmene zamestnania. Nechcela by som robiť pod svokrou.
@lvulik zamestnávateľ nemá na papieri z PN diagnózu
@terezia323 nie? Kedysi to tam myslím bolo... Tak sa ospravedlňujem za mylnu info.. Ja by som každopádne neklamala, to bola pointa.
Asi ako kazdu babu zaujima, tak aj mna a polozim tu istu otazku a preco musis? Nic nemusis..urob ako to ty citis..ked myslis, ze to vykeca a nechces aby to okolie este vedelo, tak jej to nehovor a bodka..ked jej to oznamis neskor napr.v 20tt po druhom velkom sone, tak stale to bude v poriadku, pretoze vies stale povedat, ze si mala rizikove alebo co a bala si sa oznamovat skor keby sa nahodou nieco stane...a otazka a ty jej to mas oznamovat sama? A jej syn, resp. tvoj muz/priatel preco nie on? My ked sme oznamovali, tak spolu, ale u svokry s tym muz zacal prvy, ja som sa potom len pripojila..a oznamit sa to da rozne..bud normalne na rovinu alebo vyskusaj nieco z moderneho napr.formou darceka kde bude foto sona, cumlik..alebo kolaciky napr.makronky s napisom "cakame babatko" a pod. Takto sa vyhnes tomu slovnemu kontaktu priamo ak ti toto robi problem zacat

@som_realistka ja nemusim