icon

Ako oznámiť svokre tehotenstvo?

7. apr 2023

Ahojte. Musím svokre o týždeň oznámiť, že som tehotná. Problém je v tom, že jej to ešte povdať nechcem, lebo budem len v 9tt. No musím. Ako to povedať tak, aby to nikomu ešte nehovorila? Ked ona vsetko vyklabosi... najradsej by som pockala do 13. tyzdna, no nemozem. Najviac ma hneva, ze o svagrine nam nepovedala, dozvedeli sme sa to od uplne inych ludi. No viem, ze o nas to povie, lebo o nas vzdy vsetko rozsiruje nielen v rodine, ale aj v praci. Este aj take veci, co sa fakt nehodi hovorit...
Som z toho na nervy.

Strana
z2
sense
7. apr 2023

@som_realistka ja nemusim

viestta
7. apr 2023

Ak si u nej zamestnana aj tak je to musis oznamit pisomne, ci to roztrubi po rodine ci nie, to by si mal s nou vydiskutovat jej syn. Dorazne ale slusne.

floki1994
7. apr 2023

Tak do nemocnice ides asi s tym ze je tam nejake riziko nie? Maju dovod na hospitalizaciu...tak by som jej to povedala tak ze si tehotna a mas zdtavotne komplikacie a ze nevies ako co este dopadne tak nech to nehovori nikomu nech nic neprivola...ak to aj potom vytara tak by u mna skoncila...tiez som si nepriala aby to moja mama alebo svokra dalej rozpravali ked sme sa im pochvalili. Ale oni slovo dodrzali nakolko sme uz o babo prisli a vedeli ze to je citliva tema pre nas ..

bylinka25
7. apr 2023

Kto ťa núti k tomu, že musíš? Manžel?

tamvtme
7. apr 2023

Ja som tiez "musela" povedat najblizsej rodine skor, ako som chcela...poprosila som ich, aby to dalej nesirili...samozrejme ze svokra to vykecala hned vsetkym...nastastie byvaju dalej a jej okolie ja nepoznam....

lelelienka
7. apr 2023

@viestta nic nemusis, zamestnavatelovi MOZES oznamit ze si tehotna, co v podstate prizna nejake dodatocne prava (lekar, nesmu ta vyhodit…), ale nie je to povinne

viestta
7. apr 2023

@lelelienka tak ked pise, ze musi, tak musi asi len z tohto dovodu

maranta_leuconeura
7. apr 2023

@januska12323 napriklad s nimi nechces zdielat smutok, ak by to nevyslo, alebo s nimi nechces zdielat na zaciatku ani radost a tesis sa, ze je to vase tajomstvo s muzom. Nechapem, ze to niekto hned roztrubuje po rodine

lopuch22
7. apr 2023

Nemusíš jej to oznámiť ani ako zamestnávateľovi,ideš predsa na PN a dôvod môže byť akýkoľvek.Oznam iba,že od cca dátumu ideš na PN.Nemusis vôbec hovoriť o hospitalizácii.Vymysli si výrastok na päte.😀A manžel nech potvrdí a podrží ťa

lvulik
7. apr 2023

@lopuch22 tak zas vymýšľať si nemôže. Lekár uvádza na papiere od PN diagnozu a je tam aj pečiatka lekára..
A svokra by mala rozlišovať rolu zamestnávateľa a rolu svokry. Zrejme s tým by som za ňou šla, ze idem jej oznámiť dôverné informácie (o zdr. stave) ako zamestnavatelovi a nie svokre a zabalila by som to do omacok, ze pre svokru pripravujete špeciálne oznámenie, tak by si ju chcela poprosiť o diskrétnosť.
A ked mate takéto divné vzťahy, asi by som po rodičovskej uvazovala o zmene zamestnania. Nechcela by som robiť pod svokrou.

terezia323
7. apr 2023

@lvulik zamestnávateľ nemá na papieri z PN diagnózu

lvulik
7. apr 2023

@terezia323 nie? Kedysi to tam myslím bolo... Tak sa ospravedlňujem za mylnu info.. Ja by som každopádne neklamala, to bola pointa.

majka4555
7. apr 2023

Asi ako kazdu babu zaujima, tak aj mna a polozim tu istu otazku a preco musis? Nic nemusis..urob ako to ty citis..ked myslis, ze to vykeca a nechces aby to okolie este vedelo, tak jej to nehovor a bodka..ked jej to oznamis neskor napr.v 20tt po druhom velkom sone, tak stale to bude v poriadku, pretoze vies stale povedat, ze si mala rizikove alebo co a bala si sa oznamovat skor keby sa nahodou nieco stane...a otazka a ty jej to mas oznamovat sama? A jej syn, resp. tvoj muz/priatel preco nie on? My ked sme oznamovali, tak spolu, ale u svokry s tym muz zacal prvy, ja som sa potom len pripojila..a oznamit sa to da rozne..bud normalne na rovinu alebo vyskusaj nieco z moderneho napr.formou darceka kde bude foto sona, cumlik..alebo kolaciky napr.makronky s napisom "cakame babatko" a pod. Takto sa vyhnes tomu slovnemu kontaktu priamo ak ti toto robi problem zacat

Strana
z2