icon

Ako po rozvode?

24. jún 2020

Vyzera to, ze sme na konci manzelstva. Mame dve deti, absolvovala som v oboch pripadoch narocne, a velakrat neuspesne IVF. Zly spermiogram. Nakoniec sa podarilo. Jedno dieta je narocnejsie, ma poruchu pozornosti. Po narodeni deti sme sa postupne s manzelom dostavali do konfliktov kvoli vychove, starostlivosti, vplyve starych rodicov atd. Robil casto s detmi veci, ktore som povazovala veku neprimerane, ucil ich vulgarne basnicky, pustal im neprimerane videa, vodil ich vramci prechadzky do nevhodnych miest (krcmy a pod.), vystavoval ich aj zbytocnemu fyzickemu riziku - neprimerane kolotoce, nechal ich pustit sa dolu kopcom, ledva sadli na odrazadlo - bolo z toho aj zopar zbytocnych urazov. Deti parkrat sami povedali, ze sa boja ale ani to neberie v uvahu. A ked uz prislo k urazu - ziaden sucit - vstavaj, nic ti neni, nefnukaj... to su jeho slova. Zo vsetkeho bola hadka. Prestala som mu doverovat, lebo ma nerespektuje ani ked ho vopred poziadam. Dozvedam sa to casto od deti, alebo nahodou - ledva sa otocim a vytiahnem päty, uz sa to deje. V skole sa casto hanbim za reci deti, u lekarky sa ma spytala MUDr., ze co to ma dieta za obrovsku modrinu na chrbte a pod. Samozrejme nie je to denne, ale casto.
Velmi to narusilo vztah medzi mnou a manzelom, prestala som si ho vazit, a casom prestala som ho mat rada. Uz som na tom tak, ze uvazujem nad rozvodom, lebo sa to zacina dotykat aj deti, prelina sa to aj do nasej beznej komunikacie, no pocuvam stale iba, ze co budem robit po rozvode, ze takto este mam mozno aspon nejaky dosah, ale ze potom uz nebudem mat ziadny. A ze ked sa teraz bojim o deti, ze potom sa uz uplne zblaznim. A asi je to pravda.
Mam pocit ze to nema vychodisko. Nedokazem s nim zit, no bojim sa o deti, co z nich vyrastie.

Mali ste niekto takuto podobnu situaciu? Rozviedli ste sa? Ako to slo potom? Zhorsilo sa to?

sunny8
24. jún 2020

Co ti poviem. Som z takého manželstva. Rodičia sa nerozviedli lebo mamina sa bála ako to zvládne aj vtedy bola iná doba. Neubližuj svojim deťom zaslúžia si mať kľud. Život s ním lepší nebude časom im bude úplne všetko dovoľovať a neurobíš s tým jednoducho nič lebo tvoje slovo bude mať nulovú váhu. Všetko zvládneš. Máš zo začiatku kam ísť ? Máš dostačujúci príjem ? On je reálne dosť nebezpečný pre deti a naozaj podľa toho čo píšeš je mu jedno keď sa im niečo stane a akože toto s tým ich slovníkom ma dostalo.

sissy27
24. jún 2020

Po rozvode s nimi bude tráviť podstatne menej času ako teraz, takže budeš mať nad nimi väčšiu kontrolu. Zváž si možnosti finančné, bytové, priprav sa na špinavosti z jeho strany, ale bojuj za svoj kľud a aj za kľud svojich detí. Len teda to si si nikdy na ňom nevšimla aký je? Lebo nechce sa mi veriť, že citlivý, láskavý a milý človek bude z detí vychovávať arogantných vulgárnych blbcov. A nechcem byť úplne hnusná, ale v jeho prípade mu ten zlý spermiogram bol asi pre niečo nadelený zhora 🙈

autor
24. jún 2020

@sissy27 Vies kolkokrat som si to pomyslela, ze som asi isla proti prirode? A k tomu prvemu - no ja neviem, asi sme nemali take prilezitosti, kde by sa ukazalo, ako pristupuje k detom, alebo som si to nevsimla, neviem.

daganov
24. jún 2020

nie, nešla si proti prírode, ale si prehliadala niektoré jeho črty, ale to je už jedno. Dúfam, že si lekárke po pravde povedala, prečo má dieťa modrinu. A určite by som sa rozviedla, ale všetko si popredu premysli, kde budeš bývať, či to dáš finančne, či ti má kto pomôcť, ak budú deti choré a pod. Drž sa